Bonuslöner

Kollade Kvällsöppet på Tv4 häromkvällen.........Birro var ju ny bisittare där, vilket i mina ögon höjer det programmet några stapelmeter....Handlade bl a om kapitalismen och några finanshöjdare befolkade raderna, de bubblade på om dynamik och ekonomi och fick svar av den mer vänsterorienterade delen av debattörerna....Birro ställer frågan, kommer inte ihåg exakt, men han frågar finansdelen "Skäms ni aldrig"?.......I mina ögon en enkel och helt formidabel fråga:-)....De såg ut som fiollådor och tycktes inte begripa vad den enkla frågan betydde, de stirrade hålögt....Sen började Hagströmer att svara.....utan att svara...Frågan upprepades.....och han hasplade ur sig att han inte hade något att skämmas över, det fick andra göra.....Kan så vara MEN det var trots allt en relevant fråga och att se avsaknaden av förståelse för det enkla ordet SKÄMS....var smått skrämmande samtidigt som en aning njutningsfullt....Sen kan Joachim Stael von Holstein sitta och rabbla sina mantran om dynamik och sin rädsla för icke högerpolitik bäst han vill....

Birro lyser

Kommentarer
Postat av: Bullen

När jag var ung och fast i hullet och spelade punk så var bröderna Birro ofta förband till oss. Läsandes underbar poesi som grundande våran något samhällsstörtande musik. Då skulle du vart med Mr Pink, din jävla fjolla..;)

2008-10-17 @ 23:41:39
Postat av: Bullen

När jag var ung och fast i hullet och spelade punk så var bröderna Birro ofta förband till oss. Läsandes underbar poesi som grundande våran något samhällsstörtande musik. Då skulle du vart med Mr Pink, din jävla fjolla..;)

2008-10-18 @ 00:14:45
Postat av: Bueeln

En gång till?

2008-10-18 @ 00:15:27
Postat av: Knogen

Det är ganska lustigt faktiskt. När jag som ung, opolerad och ofta vinindränkt student släntrade runt på studentnationerna i Uppsala, så var nästan varenda jäkel man kände vänster. Sedan hände något. Folk fick tjusiga jobb, började klättra på karriärsstegar och fick helt andra värderingar. Plötsligt var inte humanismen längre i fokus. Istället var det egosimen som fick husera fritt. Naturligtvis är det lättare att vara idealist så länge det inte slår tillbaka på en själv. Börjar det göra det så sviker man lätt sina forna ideal.



Det är därför med en smula stolthet jag själv kan leverera min - sedan långt tid tillbaka - fasta, opåverkade övertygelse och åsikt:



Kapitalismen är en koloss på lerfötter. Ett luftslott, som vid en pyspunka skulle orsaka naturkatastrofer av sådan dignitet att mänskligheten och hela världsaltet skulle blåsas till universums mest avlägnsa utposter.



Krossa kapitalismen!

2008-10-18 @ 01:11:53
Postat av: Mr Pink

Bullen, hade önskat jag var med:-)

Knogen,skriver under på det mesta...Dock är jag intresserad av vilket vin som mest frekvent dränktes in i en student på den tiden?:-)LaGaronne eller mer exklusiva yttringar?

2008-10-18 @ 16:36:01
Postat av: Mr Pink

....som om det skulle spela någon roll...;-)

2008-10-18 @ 22:21:18
Postat av: Knogen

Mr Pink>



Jadu, det var nog faktiskt rätt blandat även på den tiden. Skulle man ut på galej så blev det nog mer åt billigt rödtjut i bag in box (som var en ganska ny företeelse då vill jag minnas). Men eftersom man hade ett visst vinintresse redan på den tiden blev det ju mer exklusiva prylar emellanåt. Jag hade speciellt en polare som jag brukade sammanstråla med som jag lagade mat och drack vin, förbättrade världen och garvade häcken av mig tillsammans med. Då kunde det bli någon finare vinare ibland faktiskt. Jag tror förresten du skulle gilla hans alster (se länktips). Rena Domaine Romanée conti-snasket för misantroper som oss ;-)



Kommer speciellt ihåg en gång när vi korkade upp en flaska Domaine de la Bigaire. Ett schweiziskt vin på Bejaloaisdruvan Gamay. (En flaska jag för övrigt själv tiggde åt mig av fabrikanten Hammel själv i Rolle, vid Genevesjön, när jag råkade cykla därförbi en vacker höstdag för hundra år sedan). Det var i alla fall en sån där perfekt symbios av god mat, passande rödvin, gott sällskap och...fan vad jag flyter iväg!



I övrigt kan jag ju säga att vinkonsumtionen i Uppsala tog sin kulmen en kväll i början av 2000-talet. Jag, min dåvarande flickvän, en gammal kursare till mig och hans sambo dunkade under en parmiddag i oss inte mindre än 11 vinflarror. Vi hade rasande trevligt, men vi var inte HELT nyktra... :-)



Hmm, var det ett bra svar på frågan egentligen? :-)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0