Sååå gott....and I´m a baker;-)

Så var det då dags att baka tunnbröd......Hansjö bygdegård stod som värd och det är också där som mamma och moster bakat sina omtyckta tunnbrödskakor. Dags att axla manteln eller åtminstone försöka få till några dugliga kakor, tänkte vi.
Syrran, Tionne, jag och farsan plus våra rutinerade handledare, Christina och Nisse:-) Med andra ord Team Kavelkvöttarna...(Kavelgrisarna;-)) Knogen får väl rätta min stavning på Orsamålets grisar om den skulle vara fel;-)

Tunnbrödsbakning är inte bara att segla in och dänga en kavel i en degklump, svinga in den utplattade klumpen i ugnen och sen plocka ut den nygräddade kakan för att en minut senare smaska i sig en varm,alldeles underbar tunnbrödskaka fylld med messmör.....och ungefär 1 timme senare gå på toan och fundera på varför man är så halvrisig i kistan;-)

Nejnejnej....det är så mycket mer...även om det sista brukar stämma, haha....Mycket förberedelser är det då man t ex måste börja elda upp ugnen redan dagen innan för att hällen ska bli genomvarm. Kokning av potatis, skalning och malning av densamma står också på programmet dagen innan (i regel)

Nåväl, vi bakade och kavlade och gräddade för fulla muggar, riktigt roligt och trots en del misslyckade kakor så gick det ändå bra, blev ca 50 kakor som slutresultat. Blir definitivt en fortsättning på tunnbrödsbakningen och att det framledes blir glödstekt sill/tunnbröd som middagsmat kan ni helt enkelt ge er fan på!

Tack till teamet för en trevlig dag! Det gör vi om:-)

Stina degar Första kakan och föööör hett i ugnen:-P
Nisse och syrran kämpar påSyster och Stina
Japp, jag kan kavla
...och se ut som en smilande byfåne:-P

Förpackat och klart:-)



Kommentarer
Postat av: nicke

mäskblandning eller degblandning är kanske ingen större skillnad men se till att kavla ut rätt deg ;-)

tror inte mäsket gör sig bra till sillen !!

2009-08-13 @ 22:07:50
Postat av: Brutte

Välsignad du är!! Kan man få beställa någon kaka nu??

2009-08-14 @ 06:38:00
Postat av: Mr Pink

Haha, ska baka inom överskådlig framtid igen och då ska det nog kunna fixa sig, broder:-)

2009-08-14 @ 08:54:11
Postat av: Syrran

Jag är helt säker på att ni gjorde Mamma glad och stolt i hennes himmel! Ni gjorde ett kanonbra jobb för att vara nybörjare, jag är imponerad! Och ännu mer imponerad av lillsyrran som fortsatte med Stina nästa dag trots värkande axlar. Och tunnbrödet avnjöts med sill och färskpotatis, såååå gott!

2009-08-14 @ 21:40:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0