Dagen fortsätter

Då var travet över och efter en svettig långsida av Catch the Flax så svalnade det betänkligt på Momarkens 240 meter långa upplopp......Nåväl, två felvalda spikar är resultatet och resten var med.....Andrahandare Minos Vang i andra och favoriten Joel Cortina i sista är missarna och bara att ta nya tag.

Såg en jävla bra fotbollsmatch idag! Manchester United- Liverpool....Slutade 1-4 och var en härligt match som man helt enkelt njuter av. Att Pool vann gör ju matchen än mer delikat....eller vad säger du Brutus?:-)  Enligt Brutus eminenta kunskaper i ämnet Pool så var det största segern på Old Trafford sedan säsongen 36/37! Pool rocks!

Idag provade jag även på bowling för första....nej andra gången på länge.....Var faktiskt ner igår och slog några serier, gick inte speciellt bra...snittade någonstans på drygt 170....Idag var jag ner med farsan och vi slog några serier.Lyckades få till farsans slag så det såg riktigt hyfsat ut, ligger nog ett personligt rekord nära till hands där nu....Själv spelade jag de första fyra serierna på drygt 700 poäng, ett snitt på 175...Sedan gick det bättre och hade en del rätt bra öppningar i några serier...Fick iaf ihop 857 (tror jag det var) Toppade in på 246 och 245....Ger mig själv godkänt:-) Lite träning så ska det väl kunna bli jämnare och bättre. Hade 684 på tre.

Såg Gren den äldre snubblat in en kommentar;-) Nej, Håkan....King Kobra var inga favoriter tyvärr:-) Men helt okey ändå. Kom med fler nostalgiska vibbar! Vi är ju så pass gamla att 80talet är det som gäller;-)

Så var man också då anmäld i Elitklassen till Örebro...Önskar så att det fanns en Lyxklass istället.... Där skulle jag vilja vara....Där peggarna är helt perfekta och asfalterade, parkering bredvid alldeles bredvid, Bodda eller Storm som bär ut grejorna och riggar åt mig, torkar tåren när det inte nappar och fixar jordnötter, burgers och något gott att dricka....Torkar av braxslemmet från händerna när det blivit för mycket och blåser håven torr mellan fiskarna.......Servar med maggotten när det är dags att byta och pudrar min näsa när det är svettigt.....ifall någon tidning kommer förbi och vill ta en bild....Plockar ihop grejorna efteråt medans jag åtnjuter massans hurrarop, varmkör bilen och säger "Kör försiktigt" med en hjärtlig ton inför hemresan.....Stormen kör naturligtvis.....Så vill jag ha det;-)

By the way, kollade som sagt nyheterna imorse.....Vad ska man säga om Annika Falkengren?Eller rättare sagt styrelsen för SEB?...Där sitter människan imorse på teve och gör en s k pudel....Det var ju fel, de hade inte förklarat på ett tillräckligt tydligt sätt att löneökningen EGENTLIGEN inte var någon löneökning.........Nu kommer jag inte ihåg allt men vet att jag imorse blev tillräckligt upprörd för att generera mer jävla kraft än nåt värdelöst skitkraftverk i Oreälven här i Orsa!
Vad är det för fel på dessa människor? De har ju ingen självinsikt överhuvudtaget och som fru eller fröken Falkengren uttryckte sig på frågan om de inte visste hur verkligheten ser ut för löntagare....."Nej..........bla bla...."
Att säga att SEB haft sitt tredje bästa år 2008 och därför hade tänkt sig att plocka ut en löneökning på 2 miljoner (för Falkengren)  och sen säga att de planerar för de sämre åren som är BERÄKNADE nästkommande TRE år är så JÄVLA DUMT att de där människorna ALDRIG hade haft en chans i tävlingen årets INTELLEKT! Hur jävla dum får man bli? Så sitter de där och tror att de är några övermänniskor och vill/måste ha samma löner som övriga bankdirektörer......Nu har stackars Falkengren minst av alla........Bara en årslön på 7 miljoner 2009.....Snälla idiot, fatta att dina bankmedarbetare du gett besked, närmare 500 stycken, att de ska förlora sina jobb, inte kan förstå er ekvation och uträkning där du har en årslön på 23 stycken årslöner för en anställd! Där även andra inom ledningen erhåller fullständigt obegripliga ökningar......Och som grädde på moset kunde ni fan inte ens räkna ut att det skulle ge skriverier och massflykt av kunder....Hur fan kan ni överhuvudtaget inneha uppdrag och arbetsåtaganden?

Till råga på allt får man idag höra att AMF lyckats med samma bedrift ungefär...Att ge de flesta toppar bonusar när pensionärerna fått neddragningar på sin pension....
Alltså jag tappar totalt tron på tamigfan allt...................Skulle väldigt gärna vilja möta någon av dessa seriefigurer ute bland folk och diskutera och lyssna in hur de är som människor....Hände faktiskt en gång när jag talade om hur saker och ting förhöll sig på min dåvarande arbetsplats, Telia..........Skrev brev till högsta Sverigechefen Lars Berg, skrev långa inlagor på ett Intranätforum.......förhöll mig välartikulerad och saklig....MEN forumet stängdes ner och chefen från Göteborg ringde upp mig och ville prata.....Visst , gärna sa jag och kvinnan ifråga bestämde en dag tillsammans med mig, hon flög hit och jag hämtade upp henne för att visa henne en dag på jobbet.....Dagen avlöpte väl och inbillar mig att hon fick en annan insikt om hur det arbetet såg ut efter våra diskussioner. Kommer aldrig lägga ner mitt åsiktsformulerande om jag tycker något är fel...Är helt inne på att saker går att förändra om man bara säger sin mening.....Alldeles för många som håller käften, tyvärr.

By the way, bowlingen är ju ett kapitel för sig......Som det känns nu blir det ingen comeback i laget då det innehåller människor som visar dålig respekt för mig som människa.....Har talat om för vederbörande hur jag ser på saken och han förstår mina åsikter och jag fick medhåll och en ursäkt....Nu fortsätter hans , i MINA ögon, tvivelaktiga beteende som förut och jag blir bara ledsen........Får antagligen göra allvar av mina tankar och kontakta "spelarkollektivet " där en knäskål kostar bara 10 papp......plus resa förstås;-)  Eller så spar jag in på pengarna och kör som det inträffat någon gång.....en äkta Stackmoraknock, mitt på näsan och sen är problemet ur världen....:-) Vad gäller knockar så vet jag att min träff är lysande;-)

Nåja, tänkte skriva ännu mer ikväll men nu väntar Melodifestivalen.....Hoppas på Alcazar som har bästa låten tillsammans med Måns....Även af Ugglas imponerar, mest med sin inlevelse som jag så mycket uppskattar.....Bara fjortisarna och några snedvridna 30åringar inte ringer ner växlarna på de aptrista och fullständigt själlösa EMD så kan man vara lite nöjd iaf....

Kommentarer
Postat av: Brutte

Hojt Broder!

Uppmuntan ger upphov till vansinne, men som du och jag alltid sagt - engagerade människor är bra människor (fan trot). Uppmuntran gav i det här fallet ett kast in i en av mina mer suspekta databaser - den som avhandlar Liverpools alla matcher genom alla tider (I´m so sick...). Nåja, efter några "slagningar" fann jag följande att berätta (som om någon mer än jag var intresserad?); den målmässigt mest överlägsna segern mot "de röda jävlarna" kom på Anfield 1925 då "pool" vann med 5-0. Den målrikaste matchen lagen emellan vann "pool" med 7-4! Året? 1908..

Okej! Nu har jag inte tid längre - ska jag frisera min databas om Lucky Luke, måste komplettera med utgivningsåren i Frankrike... Apropå Lucky Luke och 80-talsnostalgi! Vad sägs om albumen, Daisy Town, Trollkarlen och Farliga fakta, som utkom (i Sverige) under åren 1983 - 1984 (enligt mig några av de bästa) och som inhandlades med lätt vibrerande händer på Ohlséns bokhandel.... För övrigt var Daisy Town det sista albumet i Sveriges utgivningsordning som bar Goscinnys signatur (tungt)...

Tryck nu inte på några mer knappar som aktiverar mig broder - jag är skrivkåt just nu och närmar mig vansinnets mörker med stormsteg...

2009-03-15 @ 09:49:36
Postat av: En snedvriden 30åring

Nog för EMD är fina att titta på.. så röstade jag på Ugglas :o)

ååh vad jag måste försöka vara i närheten av dig om du ska knocka..

Action Action!!

vill se... vill se

2009-03-15 @ 10:08:34
Postat av: Mr Pink

Ohlséns bokhandel! Detta magiska ställe!Vandrade runt där varje vecka vid tidig ålder och spenderade de arma slantar jag tjänat på diverse suspekta försäljningssuccér, typ blomfrön/lökar:-) Något som Herr Bruttes kära fru minns med fasa;-)Nåväl, många är de seriealbum som inhandlats där och alla finns fortfarande i tryggt förvar, kanske inte så förvånande.......Lucky Luke, Spirou, Asterix, Johan&Pellevin, Tintin och inte att förglömma Starke Staffan!

2009-03-15 @ 10:48:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0