Uppstartsmöte

Torsdagen började med en morgonpromenad för att smälla in några syresatta celler till i dödköttet.....Funkade sådär, startade nog promenaden lite för sent(08.30) och folk hade vaknat....vilket innebar 4 stycken stopp med lite socialt snack på rundan runt Orsa....I tur och ordning var ämnena.....1: Bowling, gamla kroppar (våra egna)....2: Fiske, arbete i Norge....3: Fiske och Sportfiskemässan....4: Bowling och PRO........Inte ett alltför vitt spektra av ämnen men så var det i alla fall den här morgonen:-)

Dagen försvann i ett töcken med olika göromål......Kommer inte ens ihåg alla

På kvällen var det dags för ett möte där alla som arbetar som guider skulle träffas för att om möjligt starta upp någon form av gemensam verksamhet tillsammans med Siljan Turism.  Var väl ett ganska välbesökt möte och tanken är väldigt god....Hoppas verkligen att de tänkta medlemmarna begriper de viktigaste orden på det mötet.....ENGAGEMANG och DRIVKRAFT!
Har ju varit med på nästan exakt samma typ av möte för några år sedan när vi startade Värdskap Orsa, en sammanslutning av aktivitetsföretag. Det har fungerat sådär och anledningen till att det inte fungerat till hundra procent är det mycket dåliga engagemang som visats av delar av medlemsskaran.
Naturligtvis så skulle det bildas en liten hjärntrust, en 3-4 personer som ska lägga upp riktlinjer och så vidare......Hela min jävla strutshjärna skrek "Räck inte upp handen".....och vad ser jag i ögonvrån.....Min egen jävla spade i vädret!
Har aldrig haft kontroll på mina extremiteter så föga förvånande var det ju inte........:-P Så nu är man med där och slösar bort tid också......Vi får hoppas det kan gå att få till en fungerande enhet av det här...Vill ju tro det själv i alla fall.

Mycket skriverier om fiskegrejor på en del sajter, kul naturligtvis. Inte minst blev det en liten diskussion här på bloggen i förra inläggets kommentarer, angående pirkar bland annat.
Jag inser förstås intresset av de alltmer ingående beskrivningarna av pimpelfisket (som nu är aktuellt) men ingenstans har jag ännu sett någon som förespråkar enkelhet i sitt fiske. Mycket tekniksnack och olika krokfärger och konstruktioners verkan med mera.

Tycker det är intressant med djupgående diskussioner som sagt men tycker samtidigt att det är lite synd att det blir så ingående och att ingen verkligen talar om att det INTE alls behöver vara så avancerat som SÅ MÅNGA vill ge sken av.

Arbetar en del med ungdomar och försöker föra in ett intresse i deras medvetande. Där försöker vi förespråka en enkelhet i allt fiske vilket är viktigt för att inte "skrämma" iväg de här ungdomarna som kanske vill bli en äkta "storfiskare".

Ta det här med olika krokars betydelse som propageras för av diverse "gurus".....Nya färgkombinationer som ska vara så mycket bättre än någon annan och så vidare....Själv tycker jag det är mer eller mindre trams! Visst är det kul med nya färgkombinationer men tror inte alls att en färg som fungerade kanon för 15 år sedan automatiskt spelat ut sin roll och ska pensioneras.....En gammal frågeställning är ju att om man kollar av de 10 bäst placerade i en större tävling (inte i en lokal jävla tävling för där är alla så inihelvete indoktrinerade av varandra) , om de har samma krokfärger eller är skillnaden markant? Själv tippar jag på det sista..........
Och så det här med pirkar.....Att en pirk ska gå snabbt ner och inte sväva ut för mycket (och som Dödde skriver, sväva ut lite mer vid trögt fiske) är väl ganska så självklart och har varit så väääldigt länge, i tävlingskretsar ska sägas.
Visst kan man grotta ner sig i det tills man funderat hjärnan blöt och svampig men tänk lite på att föra fram det enkla och många gånger framgångsrika receptet att hårt jobb, vilja och tro betyder väl så mycket som om "transportören" heter Hugo eller Vim eller Kyssmigiarselet.

Själv har jag ofta använt mig av just den inställningen i framförallt pimpelfisket, att borra mycket och aldrig ge upp.....Är väl inte helt meritlös så det har ju faktiskt funkat nån gång....:-) Ja,just det....en annan sak som är bra.......Tur;-)

Godnatt

Kommentarer
Postat av: Anonym

nån som vet var man kan få tag i inge pirken som weine nämnde,samt vilka storlekar den finns i mvh stefan



2009-03-20 @ 13:07:44
Postat av: broder green d-ä

tycker du verkar vara lite nere mr.pink??

titta o lyssna lite på youtube.



ett litet tips!always look on the bright side of life" med mothy python

2009-03-20 @ 16:49:52
Postat av: inge olsson

jämför kg 15 år tillbaka och vinnarvikten sista åren , nåt konstigt är det , håller helt och hållet med dej annars att det ska va enkelt osv , eller beror det på elektronska hjälpmedel , konstigt är det i alla fall .god kväll

2009-03-20 @ 18:29:30
Postat av: broder green d-ä

här kommer entill mr.pink. vad tycker du om "allan i dalen", sätter på anna".kolla YOU TUBE

2009-03-20 @ 20:46:08
Postat av: Storm

Inge !!



Precis som du skriver är vikterna allmänt högre nu än för 15 år sedan, jag vet att det defenitivt inte beror på några elektroniska hjälpmedel !!



Nej ett långt och troget letande efter nya fiskeplatser är nyckeln. Otroligt nog upptäckte jag nya platser på Orsasjön efter 20 års fiske !!



Sedan har naturligtvis redskapen utvecklats och med det dess användare !!



Angående pirkar så är den s.k Ingepirken bara ett namn på en av hundratals "hemmasnidare" av pirkar, tillverkas icke för kommersiellt ändamål utan funktion !!



Alltså att söka efter Ingepirk är Inge-n större ide' !



Hae't Gött !!

2009-03-20 @ 20:56:46
Postat av: Weine

Var har jag sagt något om någon så kallad Inge-pirk om jag får fråga?

2009-03-20 @ 21:47:01
Postat av: Mr Pink

Weine, allt är ditt fel;-) Haha:-) Nej, tror att det var jag minsann som nämnde den i tidigare kommentar.....Men som Jörgen säger...Inge...n större idé:-)

Vad gäller högre vikter så visst har redskapen utvecklats likväl som att nya fiskeplatser "upptäckts".....Sedan har även fiskevården utvecklats åt rätt håll och det har nog även det betydelse.

2009-03-20 @ 22:14:50
Postat av: Storm

"utan FÖR funktion" ska det vara !!



Go Natt !!

2009-03-20 @ 23:16:54
Postat av: inge olsson

ok tack för det herr storm o skitfiske

2009-03-21 @ 19:06:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0