Teoriernas högborg

Börjar närma sig pimpelsäsong och står nog inte på förrän man äntrar isen för första gången i år. Ska bli kul som vanligt.

Också som vanligt kommer det att skrivas en massa synpunkter på hur tävlingar ska vinnas och hur man ska bete sig för att lyckas...Så varför skulle det vara något annorlunda på den här skitbloggen?;-)

Kanske det framgått tidigare att jag stundtals är lite trött på alla hysteriska teorier kring utrustning och dylikt som många försöker framhäva i något sorts mystifierat skimmer på diverse bloggar.
Visst är det kul att ta del av alla funderingar och allt tyckande men tycker själv att det framstår som att pimpelfiske skulle vara jättesvårt att lyckas med om man inte har rätt grejor ner till minsta detalj.Pimpelfiske är INTE så svårt som det framställs och kan väl tycka att det är det som borde läggas fram tillsammans med de mer initierade rapporterna.

Det skrivs om olika pirkar hit och dit, den ena mer magisk än den andra. Det roliga är ju att många som framhäver vissa pirkar inte ens använder dem själva....Det ska vara koppar, mässing, brons, silver eller några andra kombinationer, speciella vinklar, speciell gång och en massa andra variabler som man måste vara mindre ingenjör för att uttrycka och ännu mer förstå.
 
I krokväg ska det vara fantastiska färgkombinationer, ena gången med chenille, andra gånger ren limkrok och en del krokar är så grymma att det räcker med att visa fanskapet ovan is för att fisken studsar upp och bryter nacken av sig själv rätt i skryllan...............Dream on, boys

I min värld(en jävligt vid värld med mycket underligheter;-)) så spelar det för det första inte nån jävla roll vad man har i änden på pimpelspöt om man är på FEL plats vid FEL tidpunkt! Då kan man ha vilka Ubergrejor som helst på och ändå loma in till invägningen och se vågen hamna på 372 gram....

Samma sak med det absolut viktigaste om man ser till pimpeltävlingsresultat....HÅRT JOBB! Hårt jobb lönar sig alltid om man ser det på sikt. Dvs borra mycket och leta fisk. Utan hårt jobb spelar det i de flesta fall ingen som helst roll vad fan man pimplar med.
Det är i den änden man ska börja om man vill bli en bra pimpelfiskare med goda resultat.

Sen finns det de som framhåller god kondition som ett måste. Det är definitivt inget måste men självklart underlättar det. Vet oändligt många pimpelfiskare med jävligt god kondition men utan vett att utnyttja sin lilla fördel...De är helt enkelt för slöa och har inte förmågan att tugga sig fram på hörntänderna för de är rädda att det ska vara jobbigt FAST de utan problem skulle orka....
Alltså handlar det om inställningen och viljan! Superviktigt anser jag.

Vidare finns det ju sedan de som sätter något sorts egenvärde i att ta sig så långt som möjligt på en tävling, vilket det sällan är någon prisutdelning i:-P Visst, man får kanske vara ensam om man hittar fisken men det var just det lilla kruxet....Är ju så mycket enklare att hitta fisk om man kan vara några stycken.
De här snubbarna är i regel också extremt dåliga på att avgöra avstånd då de gärna framhäver sina tillryggalagda kilometer med överdrifter som skulle platsa i Guiness Book of Records...alltså där en kilometer gärna är två...Ja, ni fattar

Vad gäller utrustningsval så är i mina ögon något av det viktigaste att man SJÄLV tror på det man använder. Sen om det är samma pirkar som Sveriges bästa pimplare använder kanske det inte är ett dumt val....Eller samma krokar som densamma.  Huvudsaken är man själv tror på skiten man hängt på.

Hårt jobb, vilja, rätt inställning och tro på utrustningen är A och O....Och kostnaden för det är inte många kronor, möjligen några svettdroppar extra....

Vad kör jag själv i utrustningsväg då? Samma pirkar som en dubbel svensk mästare:-) Inga konstigheter med den pirken mer än att den kan betecknas som välgjord. I krokväg har jag ett fåtal färgkomber som jag varvar med..3-4 stycken, en blå glitterkrok, Moenkroken och så två stycken som jag tillverkar själv med intervaller på 5 år......en blå/orange (pärlor/lim/garn) och en lim/garnkrok med violett som bas...Den violetta även den i komb med blått och det är den krok som fungerar bäst för mig och den tror jag hårt på.....

Fiskar även i bland med tafs där blåmormyshkor ofta hänger i änden på tafsen. Dock kan jag tycka att det många gånger fungerar riktigt bra med en tafs med en liten "metekrok" i storlek 18, agnad med pinkies eller mygglarv....

Men som sagt....Till alla som vill bli framgångsrika....Jobba hårt! Det tänker jag fortsätta med och till slut ska även jag lyckas:-)



Kommentarer
Postat av: Ingo

Hålla det enkelt, brukar vara ett bra val :)

2009-10-24 @ 13:52:22
Postat av: Finn E

Hep Keneth !

Samme teorier i mitt hode også ! Men mulig mer opptatt av noen enkelt detaljer med utstyret. Men uten steinhardt arbeid kommer man ikke noe sted i den tøffe pimpelverden. Vi i Norge fisker nok mye mer myska og lokkmeite en dere i Svea. Det er et litt anderledes fiske der ikke alltid hardt arbeid premieres :-( Men i Raufjøringen er vi en gjeng som behersker det meste innen alle tre ''grener'' noe som er helt nødvendig for å hevde seg i Norge.



Derfor er det en glede og nøye å komme til fine pimpelvann i Svea. Slike vann som vi fisket på Jemtcupen 2009 er midt i blinken.



Satser i år å komme på laget i herrer som skal til Nordisk i Sverige, skulle det gå til helv... så er det jo Superpimpelen som gjelder. Håper på en kraftig revansje fra sist Super.



Men nå er det siste kule i Myracupen i morgen og Matchman neste helg som gjelder:-))



Finn E

2009-10-24 @ 18:37:31
URL: http://www.raufjoringen.no
Postat av: Mr Pink

Detaljer är viktigt på toppnivån förstås, men till de som är färska i tävlingssammanhang så uppmanar jag mer till att fokusera på inställning och hårt jobb än att grotta ner sig i krok och pirkträsket....Visst är det många gånger som hårt arbete inte alltid premieras, har jag varit med om massor av gånger, men vill mena att det lönar sig i längden.

Håller tummarna för en bra säsong för dig Finn E:-) och för mig:-)

Och lycka till på Matchman! När vi åkte på Matchman och lyckades förhållandevis bra så använde jag Gros Gardon och Etang som mäsk, körde sedan hårt med loosefeeding...fungerade bra på den tiden.Utom den gången då vi fick sitta inne nån hamn och jag fick Micke Tonos inkallade dykare på peggen:-0:-) Tror vi var flera som nollade men Micke fick iaf tag i sin takeapartdel som blåste i tidigt i tävlingen....:-)

2009-10-24 @ 19:18:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0