Wounded Knee

Gårdagen bedrevs som biträdande handräckningstjänst åt den fryntlige herr B. Inventering av åtgärder i Rymån(Rymman?) ovanför Älvdalen var det som stod på programmet, vilket då innebar en 8 km lång promenad i stenskrammel. 
Lyckades med konststycket att välja fel skoning, blev ett par gamla vadare som tyvärr inte har mycket till sula. Hade likagärna kunnat gå barfota....aj..aj...aj.
Naturligtvis tog mitt högra knä stryk så nu blir det nog ett besök hos doktorn till veckan, möjligen att det utmynnar i en artroskopi....Fast det får väl doktorerna avgöra:-) Känns iaf som att menisken fått ett par järn för mycket.

Annars var det en trevlig dag och som vanligt lär man sig en del genom att umgås med herr B:-) Nu har jag ju inte världens bästa lim för ny kunskap men nåt fastnar säkert.

Vi får hoppas att åtgärderna som ska till i ån kommer att genomföras nu så det blir en mycket bättre å för fisken att trivas i. På vissa ställen var det som en stenlagd kanal och såg helt enkelt för jävligt ut med höga åsar av sten på sidorna. Nu ska vissa av de här åsarna vegetationstäckas och vissa kommer att jämnas ut med maskiner.
Det kommer definitivt att bli mycket bättre än vad som är fallet nu.



Gamla flottningsrester var det förhållandevis gott om. Här syns en s k "mjågning" som gjordes för att förstärka strandbrinken.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0