På torsdag

...bär det iväg till huvudstaden minsann. Det vankas kuslöpningar av modell deluxe, Elitloppet står på programmet och idag bokade jag 5 platser i VIP-tältet. Grev-Nils ringde och var orolig för vädret, ska visst bli regn och kallt under lördagen. Då kan det vara nice att ha rövplatser bokade så slipper man släpa med sig nån jävla thermo-overall......

Kan ju också bara vissla fram att det blev 7 rätt på lappen i lördags:-) Blev inte så mycket utdelning men några wienerbröd blev det ju.

Min snabbranking av Elitloppsförsöken

Försök 1

A: 8-1-7 B: 6-3-4-2-5

Triton Sund - hård som en golfboll, gynnas av överpace som det blir här och trudeluttar förbi på rakan, Hultman hoppar av glädje och ölen skvätter ur för Erkapersarn i VIP-tältet. Triton vinner på 1.10.1

Nu Pagadi - startsnabb som en flådd iller, kan dock få många ben att hålla reda på när Luddepojken klämmer spettet i botten bakom Lavec Kronos och öppnar i 06-tempo. Trolig galopp men om inte.

Lucky Jim - bird or a fish? Här blir det inget mjäk utan fullt påställ. Fram i dödens och presskrysta som en Greve på skithuset. Kan vara bara bäst?

Nimrod Borealis - fransk sköning som måste ha rygglopp, om dörrarna öppnas inne på rakan biter spurten som en flaska Jäger i en blekfet kropp.

Quarcio de Chene - en komplett galning med lika många personligheter som vårt gäng, dvs 28 (på 5 gubbar) Hur bra som helst ibland och lika dålig lika ofta. Vill han springa lika mycket som Greven vill ha öl vinner han finalen med 7 längder

Lavec Kronos - laddas hårdare än Fred Flintstone från start och blir tunga skosulor till slut.

Copper Beech - tysk maskin som inte vinner. Vi lägger pengarna på Erdinger istället

Ilaria Jet - fransyska utan bett. Blir över till gamarna och här slösas det inga slantar.

Försök 2

A: 1 B: 4-5-7-3-6-8-2

Torvald Palema - Lägger sig i rygg och när Åke sparkar upp en lucka på upploppet visslar det till inne i VIP-tältet och kusin Anders vaknar...

Beanie M.M - Sir Toby stänker till spets och försöker hålla Torvald kvar i rygg. Ger sig aldrig men underläppen är inte tillräckligt fet för att målfotot är till hans fördel.

Define the World - Canadick utan fungerande...dick. Spurtade vrålåk senast och kan göra det igen.

Brioni - ständigt underskattad men kan få sin största framgång här. Tuff som en Greve med sprit innanför den hårlösa bebisbringan.

Oyonnax - franskt stål som körs av en lallarkusk. Alla franska kuskar är lallare för övrigt.

Lisa America - Tunggungspurtade till vinst i Norge senast. Världsrekordhållare men är hon tillräckligt tuff? Finn-Jorma är supernöjd i jobben och det kan gå.

Iceland - Ett läge som hälften av grabbarna från Åsen kommer att hamna i innan helgen är till ända..Totalt offside. Mycket bra häst men blir tungt att snurra med till final. Kylslagne Örjan kan kanske fixa det?

Enough Talk - Just det. Det räcker nu. Ur form och chanslös.

Vem vinner finalen då?

Det blir en strid mellan Torvald och kallduschen Triton Sund där Torvald sprutar grus på upploppet ner och vinner med ett tuppfjät. Greven får grus i ögonen som förvärrar promilleutseendet och Erka har lirat en tia och får skala ner 3 guldtior i vinst i lädret. Glad i hågen bjuder han på två korkar Jäger från innerfickan. Vi delar på fyra.
Själv har jag spelat bort allt i loppet innan på en häst som ramlade och fick utgå. Kusin Anders har redan utgått och sover bredvid en tom ölkagge inne i VIP-tältet.

Torvald Palema.

Eller så blir det någon annan.

Måste ju ranka gänget också;-)

1: Grev-Nils, ligger inte på latsidan utan stänker i sig eldvatten obönhörligen. Tar hem promilleligan utan ansträngning från spets. Ögonvitorna visar sig en kort stund redan under torsdagskvällen men när han sedan går in i andra andningen är han ensam på banan och går ifrån med ett par längder
2: Erkapersarn, försöker hänga på men hamnar i dödens. Harvar dock på rätt bra med stånk och stön och räddar andraplatsen på linjen när han sveper två rom/cola liggande mellan två barpallar
3: Kusin Anders, lägger sig i tid i vinnarhålet men kämpar för att få lucka. Sliter som en torrbjörk och i ett sista desperat försök rycker han dojjorna men barfotadansen misslyckas och med en tung suck däckar han vid 3,1 promille
4: HasseBasse, avvaktar i starten. Ser blank och fin ut i nyklippta pälsen som varslar toppform. Lossnar dock aldrig och med en 12:a Jäger i sista benet stapplar han över mållinjen som klart slagen. Veterinärbesök anbefalls
5: Mr Pink, snubblar redan i starten då han går tungskodd. Försöker med några bredsidor rom som skapar turbulens i fältet. Försöker på open stretch men förmår inte växla tempo. Går i mål sist i fel gångart.

Kommentarer
Postat av: B

Det är det sista du skriver som möjligen kan få mig att uppskatta travsporten!! Helt underbart!!

2010-05-26 @ 09:56:06
Postat av: Hasse

Klockren ranking.Men borde inte det vara strykningar

på dessa fem ålbeten med både kvarka och hovböld.

2010-05-26 @ 12:36:32
Postat av: Mr Pink

Det blir strykningar efter hand;-)

2010-05-26 @ 13:26:34
Postat av: Grev-Nils

funderar på att rycka norsken för första gången!

ps har hört att vissa rankas ner bara för att höja oddset.Luktar skoryckning på Mr Pink för första gången på 15 år.Bara att lira!!!!!!!!!!!!!!!!!

2010-05-26 @ 14:21:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0