The weekend i Örebro

Som sagt blev tävlingarna i Örebro inte någon höjdare resultatmässigt för mig. Fisket var också sämre än vad det brukar vara, mest beroende på det väldigt bruna vattnet som blivit så av ett ihärdigt regnande natten mellan torsdag och fredag.
Även strömmen var relativt kraftig vilket gjorde att det krävdes ganska feta flöten.

Peggningen av sträckorna var bra och det ska Constellation ha en eloge för då indelningen blev så bra den kan bli.
Att analysera mina egna resultat är ganska enkelt. Man är för dålig. För dåligt tränad. Sedan finns det ju andra saker att fundera kring förstås.
Var det bra med jokers? Flera hade det, många hade det inte och det hade varit intressant att veta om resultattoppen hade det eller ej. Jokers har tidigare mest varit en attraktor för snorluvor men man kanske ska börja köra med jokers igen.
Jag hade alldeles för lite andel leem i mäsket. De jag pratade med hade minst 50% i mäsket, vilket jag inte hade men så hade jag inte räknat med tokströmmen som var heller. Taktiskt ogeni:-P

Skulle kanske varit mer noggrann och koppat mer och bättre.

Vad hade de flesta för mat i mäsket? Döda maggott verkar vara svaret. Det hade inte jag och har aldrig testat heller, börjar bli dags och de första kommer tas av daga imorgon:-)

Deltävling 1 hamnade jag på C1, till vänster Håkan Svedlund som sedermera vann B-sektionen efter att fiskat kort tp hela tävlingen och fått en hel del skimmers, till höger fick jag den charmante Mårten Johansson som redan under uppackningen började låta;-) för att sedan smågnälla hela tävlingen ända fram tills han fick första nappet(är inte säker på att det var första men det låter bättre så;-)) kanske runt en halvtimme kvar då han provade en 2-grammare och lyckades kroka en bruning i stjärtfenan!:-) Den vägde troligen närmare kilot och förpassades ner i nätet med ett snett leende av Mårten. Från nästintill sista plats till en femte, en superräddning!


Mårten gör sig iordning

Själv fick jag två skimmers till en vikt av 620 gram och det blev en åttondeplats. Tappade tre bättre fiskar och det kändes ju sådär, men så brukar det vara i Örebro att man tappar några fiskar. Kanske är de lite lösmunnade.
Gyllbrandt fiskade riktigt bra till höger om Mårten och vann sektionen på 2880 gram. Han fiskade 13 meters mest hela tiden om jag kommer ihåg rätt och med 15 grams flöte.
Gyllbrandt peggar upp

Pass 2 och det var dags för rakan som visade upp sig från sin sämsta sida. Möjligen inte på A-sektionen som innehöll en del fisk. Mårten hade otur igen och drog kanten på A, där bärgade han en lätt seger.
Själv satt jag på B4 mitt i smeten. Efter att coach Bodda sms:at och ringt, tror jag fick ca 35 heta tips på en minut i telefon;-) , så lyckades jag skärpa mig en aning. Hade ca 20 fiskar, mört och skimmers som vägde 670 gram och lyckades bli fyra vilket går att räkna som placering.Fiskade kort tp i princip hela tiden.

Tom "Burken" Östlund svepte en folkis och dominerade sträckan fullständigt från sin peg till höger om mig. Att jag ännu en gång fick se en felkrokad OCH fet brax gå i håvnätet för den gode Tom gjorde ingenting......:-) Tom fick ihop 2820 gram.
Tom på väg att håva

Tappade även den här tävlingen ett par skapliga fiskar som möjligen fört mig ett par hack upp. Men återigen, det är fisken i keepnätet som vägs in....inte några tappade firrar.

Efter två tävlingar under en dag varav den sista slutar 19.30 är man sugen på mer och vi var några som körde en kula med start 20.30.......;-) NEJ, det gjorde vi inte.
Det blev en snabb resa till hotellet och in med spöfodralet på rummet och iväg för beställning av en hämtpizza som inmundigades på rummet i sällskap av Champions League-finalen:-) Där det blev italienskt. Konstigt då italienska ligan ansetts slut i flera år....Men tydligen duger man till att bli världens bästa klubblag:-) Trevligt.

Söndagen kom och tävling igen på sträckan vi satt på under deltävling ett. Fick B10 och visserligen hade han som suttit där dagen innan haft bara 80 gram men det kändes som en bra lott. Det var det säkert men tyvärr kunde jag inte få till något fiske där:-(  Fick ett par fiskar de första utläggen och då hade varken Anssi till vänster eller Adell till höger fått något.
Anssi började efter ett tag få en och annan fisk men inga mängder. Åt mig och Adell var det fullständigt öken. Ca 50 minuter kvar kom Anssi tillbaks till sin peg efter en promenad som togs för att han inte haft ett napp på närapå en timme...Plötsligt började det nappa och han fick fisk i princip i varje utlägg. Fiskade bra och lyckades bli trea på 4430 gram.
Även jag fick igång lite fisk mot slutet och lyckades få ihop ett gäng som vägde prick 1000 gram. På det blev man nästsist, dvs tia och det var bara peggrannen Adell som var efter mig med sina 430 gram. Tungt var det och något major mistake gör man.

Tack till Bodda för hans idoga insats att komma med tips på lösningar i fisket:-) Svårlärd orsing men snart har det fastnat
Fick några tips av Tom också....Wettextrasa på masken så håller den sig fräsch. Ett speciellt klädset med hängselbyxor med fickor grymt anpassade för en ölburk och så de officiella betesboxarnas användningsområde nr 1, getingskydd över just en öppnad ölburk. (de duger knappt till att ha beten i) :-) Tack Tom.

För mina förhandstips gick det skapligt. Gyllbrandt´s två bästa 1 och 5. Tono´s 3,3,3. Rocco´s 2,4,4. Mårten´s två bästa 1 och 5. Engvall hade det tyvärr tungt och får komma igen i Göta kanal, liksom jag.
Där är grejorna redan klara och ska bara finjusteras. En framgångsrik Göta kanalmetare kommer coacha mig på hemmaplan, Peter Lindh:-) Där brukar han ha det klart för sig så jag hoppas på bästa understödet. Ska definitivt göra en bättre helg än denna, det får vara den blygsamma målsättningen:-)

Hepp


Kommentarer
Postat av: Storm

Jobbigt !



Bra repo Boss, hoppas det går bättre i "diket".



Träna på :-)



Hae't Gött !







2010-05-25 @ 23:18:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0