Lilja/Prippen vs Orsakompassen

Ett sammandrag från den stora Duellen som avgjordes förra helgen, den mellan Lilja/Prippen mot Orsakompassen som mönstrade 5 stycken välkammade och pålästa deltagare.

Duellen var alltså en frågesport där tävlingen skulle avgöras över 9 set till elva, där varannat set var av allmän karaktär respektive geografi med inriktning på huvudstäder.

Tävlingsarenan var hemma hos Helena och tävlingen startade med att vi käkade goood tacos och sprätte i oss en och annan öl:-)
Knogen lassar in för att stärka kunskapens ådra


Duellen till ära hade Ingvar Oldsberg aka Bruks och Björn Hellberg aka Hasse ringts in för att leda hela tävlingen

Ingvar respektive Björn

Björn med rakklippt lugg:-)

Domarpulpet hade införskaffats och all nödvändig rekvisita förstås
Il Pulpeto


Matchstart med allmänna frågor i sex ämneskategorier och snabbt kopplade Team Hillbillies grepp om set nummer ett som till slut vanns med 11-5.
Med fem starka kort hade Kompassen gjort ett gott jobb och läst in sig på världens huvudstäder, med starkt minne och koncisa svar gjorde de lag Hillbillies hyfsat nervösa när inget grepp kunde kopplas i set två. Domare Oldsberg hade tillverkat egna frågor som startade nämnda set, låttexter med land och huvudstad inblandat där vi hamnade i underläge direkt. Sedan huvudstäder och till slut avgjorde Kompassen med 20-18 i set två.

1-1 i set och nu allmänna delen. Hårt set igen med Kompassen som segrare med 11-9. Ställningen i efter tre set således 1-2.

Ett snabbt rådslag mellan mig och Prippen där det hela gick ut på " SKÄRP DIG FÖR FAN!!" inför set tre resulterade i att segersiffrorna skrevs till 11-7 och utjämnat:-)

Sedan blev det hårda set resterande matchtid men med samma segrare. LILJA-PRIPPEN!!! 17-15,25-23 och så slogs spiken i förlorarnas kista i det stenhårda sista setet med 30-28.

Sammanlagd seger med 5-2!:-D En skön känsla där segern skrevs med hjälp av Göran Tunström och Juloratoriet, en fråga som passade som Knogen på en sopsorteringsinformation;-)

Stort tack till alla deltagare, domare som tävlande, och Helena!

Att ödmjukt tacka för segern är självklart och nu slipper man springa i gränderna och gömma sig. Att vara ödmjuk INNAN match är ju inte helt min stil, om man förstår vad jag menar;-)

Teamledaren Gusten sitter och funderar på om han läst på ordentligt


Gusten försöker psyka Prippen
Ronny är glad efter 118118;-)
Knogen funderar på hur han ska illustrera svaret:-)

Klart!

En inofficiell tävling bokfördes också av domare Oldsberg. Den utföll enligt följande

Bruks 1 (gick efter mig)
Kunta 1
Hasse 2
Ronny 3
Gusten 4
Knogen 5

Vad tävlingen gick ut på? Antalet pissvändor på toan.......Minst vinner;-)

Kommentarer
Postat av: Knogen

Då vet jag varför jag lyste med min frånvaro på bilden av Kompassenlaget här ovan. Jag var ju på muggen :-)



Men tyyypiskt Pinkie! Komma med påhittade tävlingar när de redan är avgjorda ;-) Hade man tagit fram relevant korrelationsstatistik hade man fått en bättre bild. Antal inmundigade centilitrar urindrivande dryck t.ex. ;-) Inte undra på att du satt där och fisläppjade på bärsen och tackade nej till fin dryckjom. Du hade tänkt ut en tävling du först efteråt hade tänkt avslöja för övriga deltagare. Det är SÅ du vinner tävlingar alltså. Ehrm... Ja...ähm...alltså... det, och att pulverisera motståndet i allmänbildning då förstås ;-)



Kul arrangemang i alla fall. Oldsberg och Hallberg var ju ordentligt porträttlika och maten var kalas. Tack Helena! :-) Tyvärr var ju motståndet lite FÖR bra då, men vi hade ju er på gaffeln ett tag där. Vi glömde väl knyta till, som Roffe Zetterlund skulle ha sagt :-)



Nästa gång då jäklar! >:-)

2010-10-01 @ 22:31:19
Postat av: Mr Pink

Hahaha:-)Din pissblåsa är inte större än en pingisboll....fan, det räcker ju med att du sväljer saliv för att du ska springa som Paavo Nurmi(som för övrigt inte är skidåkare;-) )



Nä, det var nog herr Oldsberg som var initiativtagare till den inofficiella tävlingsdelen:-)

Hursomhelst, en trevlig kväll med bra motstånd:-)

Nu har du väl förflyttat Atlasen från nattduksbordet till bokhyllan igen, gissar jag:-)

2010-10-02 @ 05:30:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0