Söndagsfiske

Hämtade upp Hasse imorse för vidare avfärd mot Ämåsjön. Startade längst upp i Harpviken. Isläget var inte det bästa, kommer nog att gå ganska så snabbt med den här isen. Visserligen var det inga problem mer än vid kanterna och en del fläckar utepå men det är inte så mycket kärna.

Fick ingenting där bästa stället ska vara så lite missmodigt innan första fisken stötte i efter 25 minuter. Fiskade av några ställen men inget drag någonstans. Fick ihop 29 stycken, Hasse 25. Vikten på dessa tillsammans var 2,9 kg. Snittet alltså runt 53 gram.
Skulle vara jäkligt kul att köra tävling på Ämåsjön i vårtid(när det är bättre is förstås) då den ser superintressant ut med mycket vikar, öar och grund. Den är reglerad och nu var det riktigt lågt vattenstånd.

http://kartor.eniro.se/m/aIm2i

Efter nån timme på Ämåsjön åkte vi lervägen(:-P) över till Untorp och sedan Dyversjön. Gick upp i ändan på sjön och provade i kanterna på djuphålorna. Ingen fart på fisken och efter en timme gav vi oss. Jag hade 23 fiskar och det vägde ganska precis 2,3 kg. Fint snitt alltså och här hade varit kul med en kvällscup. Det hade gett höga vikter och roligt fiske. Tyvärr är det för långt att åka då men man kan ju roa sig med tanken i alla fall.

Fick se en ormvråk idag och även en relativt alert huggorm som låg och låtsades sova på vägen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0