Svenska mästerskapen tippas.....

Börjar bli dags för några välbalanserade rader av onyanserade påhopp och statusupphöjande skryt.
Ögnat igenom startlistorna till helgens drabbning för att klura ut hur resultatlistan kommer att te sig när alla påsar fladdrat färdigt i vinden.
En första genomläsning förbryllar mig, så mycket utfyllnad.....och ändå är inte jag inkvalad till individuella.

Well, vad gäller den individuella biten så utkristalliseras det några namn för mig som en van gambler, likt mig själv, absolut skulle kunna vända in några löv på till ett bra odds.

Placerar in dem i tre grupper om fem i varje.

Hetaste gruppen där jag tror vi möjligen kan hitta segraren kommer först

Timo Jumisko

Stig Hillmann

Stefan Gren

Mats Larsson

Karl-Olov Wikström


Kommentar: Mitt tips på Sm-segrare blir Mats Larsson tävlandes för Gnesta, en habil tävlingsfiskare som kommer ligga i topp enligt mina prognoser. Har inte sett honom tippad någonstans på diverse olika sajter där de bland annat intervjuat folk till höger och vänster. Borde generera ett ganska så spelvärt odds, 10-15 gånger.
Timpa är mångas favorit och tillhör självfallet även mina, han kommer att ha en tung påse.
Stefan är självklar även om han dämpar förväntningarna med att säga att fisket inte passar honom. Jag är av en helt annan uppfattning. Men om han ändå har rätt och inte går så bra på lördagen så kommer han ju att få trösta sig på söndagens lagtävling med en medalj av ädel valör.
Hillman, den luringen. Han är kanske det största hotet mot mitt Larssontips. Gedigen pimpelräv som kan slå till.
Karl-Olov, rumpmas och ändå accepterad. Här ligger en liten skräll på lut. Gillar hans inställning och kommer definitivt att kosta på några välstrukna sedelbuntar på ett vinnarspel här. Att han sedan tävlar för det bästa distriket i Sverige gör ju inte saken sämre. Oj, sa jag att jag inte är helt objektiv i frågan......?

I grupp två lurar några vassa snubbar men jag tror inte de kommer räcka ända fram.
Robin Hall - hemmafiskare med stort tryck på sig. Fick ett insidertips från en metarkollega att lira hårt på honom men tyvärr har oddset gått ner och är , i min mening , inte längre spelbart.

Per Nilsson  Noras eminente virtuos, kan han haffa åt sig en medalj? Ja, jag tror det är möjligt. 

Thomas Larsson ung, energirik och med en svada som motsvarar 12 tanter på en syjunta. Kommer att utnyttja sin kondition och kan han få röven på rätt ställe slår han till med några hyfsade påsar. 

Per Häll Den forne löjkungen, eller jag tror förvisso att han fortfarande är den obestridde löjkungen om det skulle gälla. Tror inte att han räcker till seger men högt upp kommer han att hamna. Ifjol hade han en usel våg som han lånade ut till mig och för en stund fick vågen mig att tro på guldmedaljer...men som sagt, vågen var usel. Hoppas han bytt ut den

Jesper Dyberg Mudmannen, kanske Sveriges mest frekvente pimpelfiskare. Han har dygn som innehåller mer än 38 timmar till skillnad mot oss vanliga människor. Grym abborrdragare och kan slå till. Väljer att ranka ner honom då spelvärdet är lågt.


Grupp tre med ytterligare outsiders 

Heikki Kuokkanen behöver ingen närmare presentation så därför blir det inget mer.

Jan Funestig En av Dalarnas bästa pimpelfiskare. Det säger inte lite utan snarare mycket.

Mikael Rehnman Baddarn jagar en dubbel. Historisk sett en svår bedrift men naturligtvis en upplyftande utmaning.

Martin Södergårds Lika vältränad som jag aldrig varit. Kommer med fulladdade batterier. Överladdad??

Jan-Erik Stange Mitt enda feltips ifjol men i god anda får han en chans till. Vet ju att han är överjävlig när det stämmer. Att hans dialekt får honom att låta som en gnällig surkärring får man liksom ha överseende med. Tror han kan slå till med en bra placering i år.


Vad gäller lagtävlingen på söndag så har mina ögon gått över startlistan som vore de tittandes på en grusmatch i tennis mellan Ivan Lendl och Ivan Lendl.
Men jag hittar egentligen inga allvarliga motbud till vårt eget stjärnspäckade lag från Ovansiljan. Att vi står för glamour, klass och beundransvärt smakfull exteriör  inom pimpelfisket är ställt utom all tvivel och när Björnee skanderar och förkunnar våra namn under medaljceremonin på söndagen får fler chansen att avnjuta vårt excellenta och estetiska uppträdande när vi skrider upp på podiet för att hämta våra rättmätigt förvärvade symboler för en mycket väl genomförd insats.

Om jag ändå ska nämna några lag så blir det då naturligtvis

Sollentuna Afk, alla lag med en Mälargigant(tillika stormetare) som Pelle Ericsson bör ju tillmätas ganska stora chanser. Så det tillmäter jag dem. En plats bland de tio.

Stockholms Pf är med också och där är bröderna Hall, konsulent Lehtevä och Rocco J. Intressant laguppställning men med nerver gjorda av Parkinsongenen lär det inte hålla hela tävlingstiden....

Köpings Sfk med Hillmann och Kuokkanen blir farliga....för de andra lagen. En silvermedalj är inom räckhåll för det kompententa laget.

Afk Fyra Fiskar har också de ett starkt gäng men de är långt hemifrån och det kan påverka dem negativt, även luftombytet ställer jag mig tveksam till att de kommer klara utan komplikationer.

Smedjebacken Sfk ser jag trots allt som de som har störst chans att hamna närmast oss. De har ett mycket starkt lag. Ser egentligen inga svagheter mer än det faktum att Karl Olov antagligen nu blivit en smula nervös över att jag skröt upp honom här ovanför (jag har alltid haft ett sinne för taktiska dispositioner) Det blir deras fall från guldtronen.

Så rent konkret

Lag Herr

1. Ovansiljans Sfk
2. Smedjebackens Sfk
3. Köpings Sfk

Ja, det var en smula kring det här. Och för er stackars själar som inte riktigt förstått alla ord här hänvisar jag till min egen höga person som kommer att vara närvarande under hela helgen. Ni kan fråga mig vad jag menade med mina skrivna rader.....Gör det gärna från publikplats när vi står högst upp på podiet

Sedan ska ju allt då kanske tas med en nypa.....av nåt lämpligt.

Tjing

Kommentarer
Postat av: Storm

Kan nog bli så här.



Hae't Gött !

2011-02-16 @ 09:34:44
Postat av: Stange

Här har ni vinnarna så ni kan sluta grubbla .



http://2.bp.blogspot.com/_ogJNy2RJBmA/S3oy5W3sIdI/AAAAAAAADos/tg3cQRzh01c/s1600-h/P2220312.jpg

2011-02-16 @ 13:55:43
Postat av: Mr Pink

Inte ofarliga...men ända in i kaklet? Njää, jag tvivlar;-)

2011-02-16 @ 15:27:07
Postat av: BJÖRNEE

Om jag säger så här MR PINK,, Skulle inte vara ett jävla dugg förvånad, om flera guld går till dom som har ett telenummer som börjar på 08. I den tunga klassen kan vinnarns namn börja på B,,,,,,.Spännande vi får se!

2011-02-16 @ 15:37:42
Postat av: Mr Pink

Björnee, det kan ligga ett uns av relevans i dina tips där:-) Hemmafiskarna kommer vara högt upp, självfallet. Men vad gäller lagtävlingen på söndag så, mig veterligen, så har klubben inte bytt namn till Bovansiljans Sfk;-) Tunga klassen är alltid den jag ställer upp i, antagligen sitter jag inne med den mest okomponerade kroppen och framförallt tyngsta av alla deltagarna.....Är så jävla omfångsrik att ibland kommer det folk och börjar dra i dragkedjan på jackan för att komma in och värma sig...de tror jag är ett tält:-P

Björnee, jag håller på dig:-)

2011-02-16 @ 16:04:54
Postat av: Åsa-Nesse

Funestigarn ä min favorit te guldet. Värmde upp på för-sm med x antal kilo å ä ju en redi mästerskapsfeskare. Hans främsta konkurrent i sen -klassen blir smålannshoppet Ankarberg de Vim , som visat ruskig form och timing de siste veckera. Enda hotet för honom ä om han lägger ut sin rutt på sin blogg.

2011-02-16 @ 16:27:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0