Örebro Öppna, dag 2...som vanligt

Fick med mig datorn till Norge och tänkte mig att uppdatera Örebrodebaclet med lite bilder och så redan igårkväll. Det gick naturligtvis inte då mina nätverksinställningar inte ville spela harmoni med hotellets nätverk. Ikväll har jag dock lyckats åtgärda felet efter några Kapten Haddock-svordomar och ett gäng hårtussar slängda på golvet....Nä, jag ryckte inte håret från huvudet;-)

Örebro dag två blev som alla andra (nästan) dag två i Örebro för mig. Ett par braxar direkt, bumpade sen en fin och sedan var det segt som sjutton.
Har förresten lagt in en motion om att Örebro Öppna framöver ska genomföras på två lördagar, två helger i rad alltså. Det borde funka;-)

Blev lottad på en av tre platser som sattes upp på Villintehalistan under lördagskvällen. Peg 15 var det som dök upp i min frökennäve, bara att gilla läget och gjorde som föregående dag med två platser på tp, 13 meter och 8 meter. Ganska grunt här och hade ca 2,5 meter på 13 och nådde inte riktigt kanten.
Mäskade med samma mäsk som på lördagen och skickade i 11 bollar långt och 8 kort.
Hade inte tagit fram några löjspön så upptacklingen var minimal med tre toppar. Ett femmeters låg också redo.

Började på femman och fick fem löjor. Gick ut på 13 och fick två småbraxar direkt. Sen började problemen, det största problemet var att det inte nappade speciellt bra. Fick en del gärs, några björknor och så småningom ett par håvfiskar till.
Redan efter 1 timme var ett taktikomlägg på gång då jag tänkte köra på löja. Nappade fortfarande löja på femmeters och föralldel, även på 13 meter:-P

Tog fram 2,5 meters och bröt av toppen när tacklet skulle sättas fast. Fram med 3 meters, tackel på och ut med grejorna. Inte en löja. Fick överhuvudtaget inte in dem på kortare avstånd.

Då grannen plockade braxar på långspö så hyvlade jag fram nian en bit in i tävlingen. Nådde längre ut med den och fick några fiskar på det.

Fick ihop nästan 2 kg, hamnade nästsist, dvs 9:a. Peter satt på peg 17, Tonos segerplats från lördagen, och förväntningarna var ju höga med den platsen. Gick tyvärr inte något vidare hos Peter heller och han slutade på 7:e plats på samma sektion som mig då. Kent Adell vann med sina 15,7 kg (dagens högsta) sektionen från peg 18 ute på udden.

Sammanlagt fiskade Mikael Tono riktigt bra som vanligt och segrade med två sektionssegrar. Tvåa blev Mårten Johansson och trea Anssi Lehtevä.

Stangepojken kom ner som vanligt och hälsade på. Han fick äntligen ett foto på när jag håvar en brax:-) Inte illa efter att försökt fånga det momentet på bild under 42 år......:-P

Jäkla kacklande från de här tre Borlängegossarna, byggda som ankor
Anssi krokar
Mårten har sämst på sektionen enligt egen utsago. Tar ändå naturligtvis en andraplats:-)
Challe Fasth håvar för en tredjeplats
Peter Lindh i krokningstagen
Niklas StrengelsrudThomas Ödegård
Sponsorbil Sensas
Peter och Jonas ger bengetterna ett ansikte;-)
Helgens segerherre, Mikael TonoHämtar pris
Tre glada medaljörer, Anssi, Mikael och Mårten

Kommentarer
Postat av: Åsa-Nisse

Bättre tur med lottdragninga näste gång kompis

2011-05-12 @ 15:45:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0