The Battle slutade.....

Gårdagen var en trött sådan. Efter den hårda kampen kring mästarbältet i frågesport som avslutades med läggdags kl 05.30 på lördagmorgon så var min egen lekamen inte så jävla pigg under lördagen.
 
Hursomhelst så blev det naturligtvis en jämn kamp in i det sista. Högersvingar och vänsterkrokar i en oändlig aldrig sinande ström.
Mästerskapet började med ett nytt spel där kombattanterna fick känna av hur det är att vara fullständigt utan nödvändig kunskap, " Art of Science" Ett ämnesfrågespel där ämnena då var matematik, kemi, fysik, biologi , teknik och annan vetenskap. Helt enkelt skitsvårt och vi fick lov att tidsbegränsa spelet.
Resultatet blev
Prippen 15
Kenneth 14
Knogen 2
 
Därmed Prippen upp i ledning med en seger
 
Därefter till Bezzerwizzer Underhållning. Väl inpassat för undertecknad:-) Där flöt min spelpjäs fram över spelplanen som en graciös Sonia Heine över isarna. Segern blev klar
 
Totalställning 1-1-0 (P-Jag-Knogen)
 
Sedan plockades det fram nya frågekort med allmänna Bezzerwizzer. Där körde vi 10 kort med sex frågor på varje
Här dominerade den mindre hårfagre(alltså än tidigare)älvdalingen och med 81 poäng mot mina 68 och Knogens 55 så knöt han ihop segern i deltävlingen
Hårfagre kanske bör förklaras, han hade klippt sig med trimmern och med 28 mm huvudet på. Nu såg det mer ut som att själva 28 mm huvudet möjligen flukturerat mellan 18 och 48 mm men det kanske möjligen är så det går till i Älvdalen;-)
 
Totalen 2-1-0 (P-Jag-K)
 
Ny omgång med BW Underhållning och minsann lyckades jag inte vinna igen:-) Nöjd med att jag tog Norman Mailers The Naked and The Dead från 1948. Satt som bävergäll i en torr strupe
 
Totalen 2-2-0
 
Vidare till Bezzerwizzer Original och här började minsann Knogen visa att dödsryckningarna strax innan bara var något annat. Här klämde han i med en seger, en seger som skulle visa sig bli hans sista den här kvällen.
 
Totalen 2-2-1
 
Natten hade nu kommit för flera timmar sen och John Blund gjorde allt för att ögonlocken skulle slås ihop, i viss mån gjorde en radda italienska röda viner också sitt till. John lyckades inte med sitt uppsåt utan vi fortsatte i gott mod
 
Ytterligare en omgång med BW original där Prippen till synes verkade koppla greppet på mästarbältet med att lägga ytterligare en säker seger till sina tidigare oförtjänta segrar;-)
 
Totalen 3-2-1
 
Sedan gick vi vidare till ett nytt spel, "Deckare". Där fanns fem olika frågekategorier. Efter att kört några omgångar så avslutade vi spelet och det räknades bort från totalen. Var en del väldigt långa frågor och sen tyckte väl någon;-) att det var för anpassat för den regerande mästaren som också var i ledning när spelet avslutades. Om man har hemmamatch ska det ju vara anpassat för att mästaren ska kunna vinna igen, basic;-)
 
Nåväl, vidare till M.I.G och frågekort. Här körde vi 10 st kort. Segern till mig och därmed utjämnat.
 
Totalen Prippen 3, Kenneth 3 och Knogen 1
 
Där var klockan då ca 04.30 och i enighet avslutade vi med att döma oavgjort. Nya duster att vänta och mästarbältet sitter fortsatt runt min spända lekamen, eller hur, Prippen? :-) Måste dock spetsa upp ett ytterligare hål i bältet längst ut.
 
Tack för en trevlig kväll och morgon:-) Tack till H för den goda maten och serveringen också naturligtvis
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Knogen

Tack själv! Och tack för uppvisningen! Jag hade sannerligen inte mycket att hämta mot er frågesportsgiganter :-)

Lika imponerad av er förkrossande kunskapsstyrka var jag över de fantastiskt finskurna tillbehören till maten. Lika gott som finskuret var det också. Tack Helena! :-)

Sedan blev det ganska dimmigt :-) Lördagen ska vi inte prata om och jag är segare än hemkokt knäck fortfarande :-P

2012-11-19 @ 15:27:13
Postat av: Knogen

Förresten...

"Om man har hemmamatch ska det ju vara anpassat för att mästaren ska kunna vinna igen, basic;-)"

Ålrajt! Nästa gång kör vi i Hansjö. Ämnen: Obskyra jazzplattor från 70-talet, Glacifluviala ackumulationsformer, Skotska whiskydestillerier och Mora IK-spelare genom tiderna.

;-)

2012-11-19 @ 15:36:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0