Åsa-Nisse satte nytt svenskt rekord i Orsa!

Nu ikväll har ett historiskt rekord slagits av den prominenta fiske och filévirtuosen Pelle "Åsa-Nisse" Ernst.
 
Rekordet som nu är kontrollerat och officiellt godkänt av Fileförbundet lyder på 6.46.8
 
Det handlar alltså om att göra 5 abborrar till 10 stycken godkända filéer. Fiskarna ska vara i storlek 150-250 gram
 
Det är inte utan att man blir djupt imponerad av de förberedelser som krävs för ett dylikt rekordförsök. Åsa-Nisses uppladdning går utanför allt man egentligen tidigare skådat.
10 dagars träningsläger i Jämtland med fiske bland annat på Revsundssjön där varje dag innehöll filéträning.
Inför det nobla rekordförsöket åt Nisse 6 stycken chokladbitar (Center), 1 paket lakritsbåtar och som avslutning sveptes 2 deciliter Ramlösa med smaken Mango. Allt för att skapa energi som räcker för att föra 5 abborrar i mål, fileade och godkända.
Det hemliga vapnet kan sägas nu, är en välslipad sax, inhandlad på Rusta för 29 ärligt förtjänta svenska kronor. Till det en vältvättad liten skärbräda och pass upp nu, här kommer ännu en liten hemlighet. En INTE för skarp filékniv! Det är alltid att föredra en inte alltför skarp kniv då en för skarp kniv gärna går igenom ryggbenet.
 
Inte att förglömma är också att det gäller att ha någorlunda rätt klädesplagg på sig. Åsa-Nisse var dagen till ära skrudad i en tight huvudbeklädnad med sponsormärket väl synligt förstås. Just filévirtuoser tjänar kanske inte alltför bra så sponsorer är mycket viktiga för att kunna utöva denna tävlingsgren.
I pannan, som ni ser på kortet, ännu en viktig accessoar. Solglasögonen! Speciellt vid starkt solljus och lysrörsarmaturer.
På den vänstra näven är MoraNovahandske nästan ett måste för att minimera eventuella snedskärningar som kan ske  då tävlingsmomentet innehåller stora och kraftigt stressmoment.
 
Även jag försökte mig på att slå rekordet men efter att ha förlorat tre fingrar redan på andra abborren avbröt jag vid den fjärde då blodtrycket sjönk drastiskt.
 
Nåväl, rekordet är nu, som sagt, fastslaget och Åsa-Nisse vilar nu ut  och har också dristat sig till att nämna tänkbara utmanare till det här fashionabla rekordet. Utmanare som han spanat på under träningslägret. De flesta som han skådade var väl, för att vara helt ärliga, alldeles för valhänta och skulle knappast ens kunnat ha ihjäl en abborre med kniven.
Men en het kandidat kan vara en profilerad pimplare , som under flera år visat upp en stark filékunskap och fingerfärdighet, från Nora-Gyttorp. Hans namn Knoppen Jansson!
Det finns även en del 08:or som under säsongen visat god form och även ligger kvar på träningsläger ytterligare 1 vecka.
 
Åsa-Nisse låter hälsa att han ser framemot nya rekordförsök och nya utmaningar och avslutar med orden
"Är man inte tillräckligt snabb på isen kan saxen gå snabbt"
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Tommy

Heja Pelle

2013-04-04 @ 17:32:39
Postat av: Tommy

Heja Pelle

2013-04-04 @ 17:32:45
Postat av: Weine

Respekt!

2013-04-05 @ 13:48:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0