Kvällscup Nr 1 Orsasjön vid ammunitionsbacken

Kvällscuppremiär ikväll och tävlingsarena var Orsasjön. Ca 20 deltagare tror jag på ett ungefär. Vi startade fisket 17.45 och avslutade 19.45.
Två timmars fiske med flygande start är inte mycket tid att vinka på.
Startade som vanligt alldeles utanför starten. Ingen fisk hemma där och började sikta ut mot Ångbåtsgrundet. Såg Weine och spelemannen Putte Ollars satt en bit ut och drog någon fisk. Hävde mig iväg dit och fick fisk ganska omgående. Fiskade oss sen längre utåt och följde en kant där det var lite fisk. Ibland på Orsasjön brukar det vara så att man får ett dunderhål och inte ett skit i hålen runtikring men ikväll var det inte så för mig i alla fall. Fick fisk lite här och var. Hade 3 lite bättre hål som gav lite extra. Abborröga var melodin och det funkade klockrent.
I kombination med en helsilver Mandelpirk så var succén given :-)
Lyckades vinna med mina 120 abborrar och vikten 3480 gram. Tvåa kom Stefan Gren med 2,7 och på tredje plats Jörgen Storm 2,4 kg. Hyfsad topptre trio om man beaktar Sm-medaljer ;-) och det på en kvällscup i Orsa.
 
Alltid skönt med seger och nu blir det Vassjön på söndag där jag siktar på att vinna pirkkastning och att svulla i mig 3 nygrillade hamburgare på kortast tid utan att svälja ned med vätska. Tror utsikterna är goda till vinst.
 
Fiskemässigt hoppas jag till att börja med att isen är bättre än ifjol då det knakade betänkligt under spirorna och man fick göra en mycket darrig reträtt. Självfallet är isen bättre då det råder full vinter fortsatt på de här breddgraderna.
Få se om man gör som vanligt och chansar på Lilla Vassjön eller stannar i stora sjön.
 
 
Samling med Orsasjön i bakgrunden
Spända killar
Linus Axelsson vinner junior
Mago Göransson tar hem gubbklassen
WP skrapar ihop tillräckligt så nu blir det storshopping på IcaMaxi
Fäsa fiskar till sig tredjeplatsen
Stefan ser nöjd ut trots andraplats :-)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0