Kunskapens rötter.....nötter

I helgen var det storbattle hemma på Bornvägen då frågesportsmästerskapen skulle avgöras. Endast två ansökningar hade godkänts och ansågs värdiga nog för att få en plats och en chans att ro hem detta åtråvärda mästarbälte. Möjligen finns det en jävsituation här men den gav jag fan i. Titelmatchen gick mellan mig och den allt mindre gänglige älvdalingen Prippen aka Mikael Larsson. 
Att kunskapsnivån ligger högre än vad en genomsnittlig skitstövel kan pissa är ställt utom all tvivel. 
Mästerskapet brukar även innehålla delar av en Knog men den marodören fick förhinder och åkte till Uppsala för att fäktas! Fäktas!? Satsar han möjligen på att bli en ny Johan Harmenberg eller rent av Rolf Edling? 
 
Nåväl, tidig matchstart och Prippen rumlade in redan strax innan 16.00. Då var materialet redan framplockat och redo för användning av dessa smått briljanta hjärnor som innehåller så mycket viktig och användbar kunskap.
 
Startade med ett nytt spel som heter Popkultur. Några snabba jabbar och plötsligt och lustigt för mig så klev man fram till en 1-0 ledning. 
Följde upp med 20-19 och 20-15 i ett frågekortsspel, JippiJaJaQuiz. 3-0
Sedan körde vi MIG 5:an. Seger igen med 20-17. 4-0 
 
Vid det här laget började Prippen se ovanligt blek och tagen ut. Prippen kör timeout-tricket för att försöka få mig ur balans men den korta pausen för mig bara ännu mer fokuserad. Ett fokus som får mig att svara fel på beståndsdelarna i vatten och minsann en matematikfråga 4 upphöjt till 3. I det läget vill jag skjuta mig med en rostig pil och banka hjärnan till en lussebulle. 
 
Fortsatte med "Det borde man veta" Ny seger med 20-16. 5-0. Men ingenting tas ut i förskott, bara att köra på och hoppas på att hjärnan håller sig skärpt resten av kvällen och att Prippens kan fortsätta på den inslagna vägen...alltså som hjärnmos.
 
Kära H fixar också en välsmakande tacosmiddag så ny energi fås. Tackar för det :-)
 
Ny omgång av "Det borde man veta" och plötsligt är det reducerat! Prippen vinner med 20-17. 1-5
 
Så plockar han fram sitt nyinförskaffade specialspel(som i att vi väljer något som vi bara ska vinna i ) "Rockslaget"
Där visar Prippen sig vara överlägsen och vinner lätt med 20-12. Ställningen nu 2-5
 
Min tur med ett specialspel och kör Filmspelet (Nicos). Vinner där med 20-15 och därmed 2-6
 
Klockan har nu närmat sig 02.00 på natten och känner att segern är i hamn. Känslan är alltid angenäm då det vankas segrar. Vi kör ytterligare en omgång MIG 5 och med 20-18 sätter jag den sista spiken rätt i vänstra pungkulan på Prippen. 
 
Slutresultatet därmed 7-2 till regerande mästaren. 
 
En trevlig kväll avslutas vid 03.00 och nattsömnen blev god. Tack Prippen för god match(även om jag vet att du inte tycker att den var speciellt god) :-)
 
Nästa mästerskap räknar vi med att Knogen är tillbaka och möjligen bjuder vi in ett par till darkhorses. Jag ska sammanträda med mig själv och sedan överlägga noggrannt kring detta innan något bestäms. Så återkommer så småningom i ärendet. 
 
 

Kommentarer
Postat av: prippen

Ja vad ska jag säga? Tack för lektionen kanske. Lovar att komma bättre förberedd till nästa mästerskap och förhoppningsvis med stabilare hjärnmos ;)Knogen är ett måste nästa gång. Låter ju bättre med en andra plats än en sista, eller hur? Med det är inte sagt att jag inte kan belägga sista platsen även då. Mycket oroande när man har glömt namnet på Forrest Gump. Är ju lika illa som att man tror att vatten har kemisk formel N2O ;)

2013-12-10 @ 19:46:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0