En stilla söndag

Skippade deltävling 2 (av 3) i det individuella Dm:et. Fiskade åt mig en andraplacering igår och hoppas en skaplig placering ska kunna bärgas i den sista tävlingen som vi själva arrangerar i Lillån. 
Ryggen är kass så en dag med plågor räcker gott:-P
 
Första dagen i Bysjön, Borlänge, brukar vara en ganska trög historia där det inte kommer upp speciellt många braxar. Tyvärr brukar löjorna också lysa med sin frånvaro. 
Min taktik var, föga förvånande, ändå löja från början. Mäskade som vanligt upp en plats på dryga 30 meter och sedan en på 9 meters. Under upptacklingen var det mycket löja i farten framför oss så det stärkte mig i min tro. 
Att köra på löja är ju oftast något som många helt enkelt ger fan i. Har väldigt svårt att förstå det ställningstagandet. Tävlandet går väl ut på att kapa åt sig en så bra placering som möjligt och att då, istället för löja, sitta och hänga på en feederstång eller med takapart i fyra timmar efter en eller ett par braxar (som ändå inte räcker någonstans) är....konstigt. Löjfisket är ju sällan enbart löjfiske, åtminstone i Bysjön. Det kommer nästan alltid mört in under löjmäsket och har man lite flyt ramlar det in någon bonusskimmer också. 
Nåväl, började med löja och fick fisk från start. Eller fisk och fisk. Det var oerhört småvuxen löja, ca 5-7 gram, som nappade utan att det blev något drag. Fick gå ner i krokstorlek och labbade lite för att få igång draget. Fick löja uppblandat med småmört. Hade 70 fiskar efter 60 minuter så räknade med att ha ca 1 fisk i minuten och landa på ca 240 firrar och 1,5 kg ungefär. Ingen höjdarvikt men så brukar det inte vara så jävla bra vikter heller.
Sista två timmarna blev betydligt bättre ur storlekssynpunkt. Nappade betydligt mer silliknande löjor när jag fiskade utanför mäsket och mer "on the drop". De gick en liten bit under ytan men nappade inte om jag körde grunt men körde jag djupare men mer on the drop så nappade de direkt. Något drag att tala om blev det aldrig men får man 25-30 gramslöjor mellan varven så känns det bra i nätet:-) Fick också en hel del mört men de var småvuxna.
Nu räckte det inte ändå mot Jonas"Sparvserben" Gustavsson som fiskade takeapart större delen av dagen och fick en del abborre uppblandat med rätt fina mörtar. Kommer inte ihåg riktigt men tror att han drog en brax på matchspö mot slutet. 
Jag fick ihop 202 fiskar 2560 gram och blev tvåa
Jonas vann sektionen med 2920 gram.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0