Oreälvens vänner lämnar över 50 000

Då har vi hälsat på hos ett glatt kommunalråd och överlämnat den första "säcken" med slantar. Femtiotusen kronor blev det i en första överlämning. 
Naturligtvis fick vi tidningen att uppmärksamma detta
 
 
http://www.dt.se/nyheter/orsa/1.6889437-orealvens-vanner-far-stort-stod-50-000-kronor-har-samlats-in
 
Artikeln i sin helhet går också att läsa här :-)
 

50 ”laxar” till Oreälvens restaurering

Oreälvens vänner är ett initiativ av tre lokala företag som vill uppmärksamma hur viktigt återställandet av Oreälvens miljö är för att Orsa ska utvecklas i en hållbar riktning och för att den så viktiga besöksnäringen ska kunna utvecklas ytterligare.

För att visa att detta är en uppfattning som många delar har de via Facebook startat en insamling till dessa miljöförbättrande åtgärder som Orsa kommun ska utföra. Insamlingen har smugit igång så sakta under detta år och i snövädret i fredags överlämnades 50 000 kr till kommunalrådet, Marie Olsson. Kenneth Lilja berättar att det nu finns över 600 vänner till Oreälven som följer utvecklingen på det sociala mediet.

Bidragen kommer från en mängd håll, säger Kenneth, och fyller i med att här finns lokala företag, politiska partier, markägare, föreningar, organisationer och privatpersoner. Och här finns personer i olika åldrar där allt från nyfödda till 83-åringar är representerade och det är inte bara kopplingen till Orsa eller ens Dalarna som är självklar, utan här finns folk från Sollefteå i norr till Borås i söder. Detta visar ju att detta är av stort allmänintresse, menar Kenneth.

 

 

Kommunalrådet tar mot 50 000 kr från Oreälvens vänner.

 

Marie berättar att åtgärderna i Oreälven är något som kommunen måste utföra för att leva upp till miljökvalitetsnormer och andra politiska mål och att detta sker i politisk enighet där det även motionerats om frågan två gånger från två olika partier. Marie uttrycker glädje över att det finns ett så starkt engagemang för miljön och älven och för dess framtid bland ortsbor och andra och lika glad är hon över detta bidrag. Marie är även mycket tydlig med att dessa pengar är helt öronmärkta att användas för de miljöförbättrande åtgärderna enligt de planer som finns framtagna.

Kenneth avslutar med att insamlingen fortgår och att Oreälvens vänner skall värdera fler alternativ för att få in än mer pengar till Oreälven. Håll ögonen öppna, uppmanar han!

 

Kommentarer
Postat av: B

Originalet vinner lätt!

2014-02-24 @ 20:10:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0