Tågurspårningar och underhåll

Kollar på Rapport och turerna kring tågurspårningen i Stockholm. 
 
Infrastrukturminister Elmsäter-Svärd uttalar sig och tycker att det vore ett "farligt" förslag om det skulle komma ett där man försöker återföra service och underhåll till EN huvudansvarig. 
 
Hon menar att det då skulle bli dyrare men inte något mer underhåll. 
 
Okey, att hon, ställt utom alla tvivel, INTE pratar med anställda och tidigare anställda på Banverket är ju lätt att fastslå. 
Blir så inihelvete trött på privatiseringshysteri där man inte ens när det sker olyckor har förmåga att förstå vad som är fel. Vad som gått fel. 
 
Det är KLART som fan att det blir sämre underhåll om man lagt ut underhållet på 4-5 aktörer. Det är bara att fatta. Det är inte svårt. Det måste finnas EN som har huvudansvaret att utföra underhåll. EN!
 
Jag har varit med på hela resan i ett annat statligt verk(Televerket, Telia, Flextronics, Telia Nära, Relacom å fan hans moster) som nu är sönderslaget och detroniserat vad gäller service och underhåll. Underhåll som slutade existera redan när man började sälja ut delar av verksamheten och allt skulle bli så jävla kostnadseffektivt. 
Ett stort antal entrepenörer fick olika uppdrag och det tog inte mer än månader innan man märkte av den alltmer sämre kvaliteten i telenätet. Nästintill ingen hade ansvaret och alla såg bara till sitt eget och hade ingen tanke att underlätta för nästa som kom. 
Det är så det går till när man slår sönder fungerande verksamheter. Tröttsamt. Vad fick vi då? En jävla miljon av inkompetenta teleoperatörer där allt handlade om att sälja vadsomhelst till förvirrade kunder som inte förstod alla avtal, prissättningar och tjänster. Inget samhällsansvar och alla de som bodde i bushen blev snart en kostnad. Ingen ville ju bedriva service till de stackarna då det inte fanns någon vinst i att laga telefoner åt dem. Bara kostnader. 
 
Tröttsamt att höra i huvudsak alliansanhängare försvara privatiseringar som redan gått fel och ingen egentligen kan undgå att se detsamma, att det gått fel.
 
Tröttsamt till max
 
 

Kommentarer
Postat av: Micke W

Bra rutet! Det bästa jag läst på länge.

2014-01-08 @ 00:00:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0