Långresa på gång och ranking

Snart är det dags att hyvla in min anskrämliga kropp i en alltför liten bil och bege sig norrut. På fredag bär det iväg till Skellefteå och inkvartering på nåt Qualityhotell av random karaktär. De fixar frukost åt mig tidigt på lördagmorgon så man kan dra iväg till Norsjö i tid.
Ska bli kul att komma dit igen. Var ju där -09 (har jag för mig) i både lag och individuellt.
Fast områdena är tvärtom nu men kommer förhoppningsvis ihåg någonting från lagtävlingen och har lite hum om var jag ska slänga ner röven.
 
Kollade startlistan i herrklassen och det är 137 herrar anmälda.
Eftersom jag alltid går ut med att tro på mig själv så gör jag så även denna gång. Är ju ett bra odds om inte annat :-) I övrigt ser jag tänkbara kandidater till guldet i följande....
 
Jonas Gustafsson, detta ess. Detta magra ess. Hans tunna träningsbyxor fladdrar som en dåligt spänd tältduk över det magra arslet men trots avsaknaden av kroppskött så kan han ju otvetydigt fiska. Blir det inte vindbyar 3-4 sekundmeter kan han lyckas hålla sig kvar på skryllan tillräckligt länge för att få ihop en bra vikt och avgå med segern. Starkare vindar än så och arrangören får åka och hämta honom inne på land i tallplanteringen.....
 
Kör en till profil från Dalarna när jag ändå är igång. Bernt Berggren. Inte mycket mer än en orange Helly-Hansen tröja men oftast med en välfylld fiskpåse vid sin sida när det är dags för invägning. Kommer ihåg en gång när vi skulle gå ut på en tävling och jag hade lite bråttom. Efter en kilometers löpning kändes det som jag var lite låghalt. Kollade under ena stöveln och såg en....ja just det....orange Helly-Hansen. Drog loss Berggren från sulan och bad om ursäkt att jag inte sett honom utan bara stövlat på. Han väste nåt i ena mungipan och stannade där jag lossade honom och vann naturligtvis tävlingen enkelt. En klar outsider på Norsjön.
 
Leif Lothström måste man ju nämna. Jagar sin tredje titel och kan bli historisk. Tippar ändå att han får vänta en stund på det då just chansen att bli historisk gärna får fingrarna att darra en smula extra. Tror också att fjädermygglarver behövs där uppe. Darrande fingrar och fjädermygg är sällan en bra kombo. 
 
Martin Södergårds, Sveg, har en grym formtopp och hans facit över påsken är svårslaget och han är med däruppe med rätt resa. Nu är förvisso påsken över och påskhararnas fredningstid över så skuttandet över isen kan bli värre än vanligt och trots en grym kondis kan desperationen, om han inte hittar fisk, slå över i ett vildsint rusande och han försvinner i ett snömoln upp på land och hittas sent på kvällen i ett kyffe i Malå med stirrande blick och dreglet hängande.......
 
Timo Jumisko, denna stadiga Södertäljefiskare måste naturligtvis med på listan över segerkandidater. Nu vet jag att han fiskat så mycket mormyshka på sistone att han kanske glömt hur man köttar abborre på trekrok alternativt tafs. Det är ett dilemma för honom och börjar han sitta och pilla med mormyshka på lördag och famla efter jokersmäsk vid höftkulan är han ute och cyklar, den gode Timpa. Kan han bara släppa metet för en stund, säg fyra timmar, så blir han säkert att räkna med. Yxi, kaxi,kolmi.....
 
Nora-Gyttorp skickar ungefär 120 man upp på tävlingen. Är det öppet så är det. Några av gubbarna har de hämtat från bänken utanför ICA men det fanns några platser  över i den tredje bussen.
Jesper Dyberg är ju en klar segerkandidat för mig. Gör sällan en dålig tävling och nu är det möjligen dags. Hans problem kan bli det kollektiva boendet. Att bo med alla de här människorna och befinna sig i de här militärtälten de bokat (alldeles bredvid startfållan) i några dygn kan rendera i dålig nattsömn och huvudvärk. Visserligen har han samma dialekt som sina samboenden men att ändå behöva lyssna på detta bräkande, sammanhängande under så lång tid, kan påverka i negativ riktning. Lyckas Jesper somna tidigt i sitt rödrandiga sovtäcke och vakna utvilad och inte dra i sig för mycket av de farliga ångor som oftast uppstår i kollektivboenden av det här slaget kan han sluta högst på pallen.
 
Så min enkla ranking blir som följer
 
1: Timo Jumisko
2: Jesper Dyberg
3: Jonas Gustavsson
4: Martin Södergårds
5: Bernt Berggren
6: Thomas Larsson, Sveg
7: Leif Lothström
8: Per "Chefen" Nilsson
9: Stefan Stark
10: Olle Eriksson, Nora
11: Roger Eriksson, Skellefteå
12: Mikael Engvall, Fagersta
13: Jonas Elfstrand, Woxnadalen
14: Sonny Wiberg, Fyra Fiskar
15: Jag för i helvete
 
Skitfiske tillönskas alla tävlande.
 
 

Kommentarer
Postat av: Martin S

Haha... Ses där uppe Kenneth! Alternativt att du får vara den som garanterar att jag hittas i Malå på lördagsnatten om allt skulle skita sig...!

2015-04-09 @ 15:55:38
Postat av: Mr Pink

Det gör vi :-) Lämnar garanti på omhändertagande om det skulle bära iväg ;-)

2015-04-09 @ 16:09:06
Postat av: Timo J.

Men,Kenneth,jag blir ofarlig,vet ej vilket håll pirken ska ner i hålet.

2015-04-09 @ 17:44:21
Postat av: Roger(Rocco) Järling

Hur gick det lilja på Sm?Sluta med det där och börja löj-meta på heltid.

2015-04-17 @ 13:37:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0