Abborrar och annat

En sväng på skogen igår resulterade i drygt 30 abborrar på Hemsjön. Tyvärr dubbelisar och det kommer antagligen att bli ett jäkla före inom en snar framtid. Ca 10-15 cm snö på isen så det var ändå lättgånget. Men som sagt, brister första lagret is så blir det inte lättgånget. En fin dag hursomhelst.
 
*****
 
Förra helgen avhandlades också årets(eller förra årets egentligen) Svenska mästerskap i pimpelfiske. Vi hade kvalat in till lagtävlingen och siktet hade ställts högt...iofs så ställer man siktet högt är det risk att man skjuter över. Siktet var mer högt på pallen. Vi hade till och med ett taktikmöte en av kvällarna innan och två gubbar hade också scannat av sjön på provfiske. Det händer inte alla gånger :-)
En grymt blåsig morgon inledde dagen men som tur var mojnade det av framåt starten. Så i det stora hela blev det en vacker dag.
Jag och Laxen gjorde sällskap till en bit bortom Tomasö, ca 3 km. Där skulle vi börja för att fiska av två ställen. Jörgen och Stefan började vid Nordanösundet enligt planerna.
Tog mig 35 minuter att skvalpa fram till vår startplats och Laxen hade redan börjat. Slog ett hål en bit utanför honom i båtrännan in mot land. Fisk direkt i första hålet och tog ett tjugotal plus en bonusabborre på 3 hekto. Kanonstart och det kändes bra så långt. Känslan efter ett litet tag var dock att man kanske fick omvärdera målvikterna som vi hade. Vi trodde från början att 6-7 kg per skalle skulle räcka rätt bra. Efter en stunds fiske kändes det som 5 kg skulle vara en bra vikt då abborrarna var kinkiga. Fick lite fisk första timmen men det var ingen riktig fart och Laxen studsade vidare till nästa ställe. Där fick han ett s k kanonhål....eller Laxenhål om man så vill ;-) Tre kilo uppskattningsvis och det var inte illa. Jag stolpade så småningom efter (då hade han redan köttat upp de där kilona förstås) . Slog några hål 100 meter bortom och fick direkt några skapliga hål med bonusabborrar på 1-2  hekto emellan de mindre. Tyvärr var det där någonstans som abborrbromsen slog till och det blev ett hejdlöst flängande. Stannade dock kvar på området då vi skulle ha tålamod idag och fiske i gammelhål kunde vara bra. Det var det inte denna dag. För oss åtminstone.
Kämpade på men fick inte igång något fiske av någon kaliber.
Jörgen och Stefan hade också haft det tungt och fått leta på flera ställen.
Vid invägningen visade det sig att svenska mästarna blev Fyra Fiskar med en sammanlagd vikt på 19,7, tätt följd av Falubygden 19,4.
Vi landade på en åttondeplats med våra 17,1 kg. Vi var ganska jämna. Jag hade sämst på 3,7, Jörgen 4,1, Stefan 4,3 och Laxen på drygt 5 kg på ett ungefär.
 
Bara att ta nya tag och gratulera alla medaljörer. Även en stor eloge till arrangörerna som gjorde ett habilt event där inte minst prisutdelningen gick snabbt. Mycket bra jobbat.
 
   Laxen tömmer blåsan innan start

Snart släpps fältet
Herrpallen med en massa bös ;-)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0