Guldmedaljen bärgad....

Klockan 04.00 på söndagens morgon skrapades smulorna upp och mästerskapet i frågesport avslutades. Nästan 12 timmar med avbrott för lite trav och käk. Det blev en tuff match, lite likt en grävlingfight utanför grytet, där min start i det närmaste kan betraktas som bakhal.
Vi började med 30 st frågekort i spelet "Iknow".
Där blev det hårt mellan Prippen och Knogen men till slut lyckades Prippen vinna med 31 p, före Knogen med 28 och jag en bit efter med 22 p. Ännu en omgång av samma spel blev det trots mina småljumma protester.
Där vann nu Knogen med 30 p. Prippen tvåa med 21 p och jag sist med 12 p.
Någonstans där kändes det som min kunskapsbank gått i konkurs och att mitt deltagande i den här frågesporten var som att sitta på bordet som en tom ölflaska.
In med TP Party. Där tog jag en klar ledning och gick mot seger. Meeeen frågorna som man går ut med var inte med mig . Inte alls faktiskt. Tror jag fick en där svaret skulle vara " En japansk teceremoni" . När sen Prippen lyckades fylla sin spelpjäs och vandrade in i boet och fick första frågan....." Vilken av de sju dvärgarna har glasögon" lutade det kraftigt emot. Jo, han svarade rätt på den frågan, den kloke fan :-)
 
Ställningen då Prippen 2 Knogen 1 och jag 0 . Tufft läge.
 
In med ett nyproducerat "Geni" och där slet man sig fram till ett lika resultat med Knogen. Utslagskort följde och efter 4-4 två stycken kort i följd lyckades jag vinna nästa utslagskort och äntligen en seger!
 
Så blev det dags för Knogen att köra en medtagen frågesport, medtagen på det viset att han hade den med sig:-)
Där skulle jag och Prippen försöka matcha hans resultat från när han gjorde den på någon företagskonferens.
Bra frågesport men både jag och Prippen var chanslösa. Vi hamnade på 26 rätt (av 30) mot Knogens 28. Seger till Knogen.
 
Ställningen var då Prippen 2, Knogen 2 och jag 1.
 
Nästa spel blev "Popkult" och där blev det en enkel seger för mig och därmed utjämnat i mästerskapet.
 
Så blev det då dags för avgörandet. 21 stycken Bezzerwizzerkort med fyra frågor på varje. Vi fick skriva svaren och sedan gradera dem 4,3,2 och 1 poäng där man lade 4 poängaren där man kände sig mest säker på att det var rätt. Blev en tidskrävande tävling i den sena timmen.
Gjorde ett litet ryck på det fjärde kortet "Ryska författare" där Dr Zjivago(Boris Pasternak) Anna Karenina (Lev Tolstoj) och sedan nobelpristagaren från 1970, Solzjenitzyn prickades in och med bra poäng.
149 poäng skrapades ihop och det räckte till seger före Prippen med 121 poäng och Knogens 103 poäng.
 
Slutresultatet smakade bra och med 3 segrar vann jag före mina bägge kombattanter som slutade på 2 segrar.
 
En bra kväll i trevligt sällskap. Tack till mina spelkompisar och hoppas få se er fler gånger :-)
 
 

Kommentarer
Postat av: Knogen

Stort grattis! En värdig vinnare. Men nästa gång då jäklar! Och någonstans i månadsskiftet april/maj är det konferens i Fagerudd igen och då får ni chansen att matcha mitt resultat igen. Om jag nu åker dit vill säga.... och gör bra ifrån mig. Annars kan vi ju strunta i det :-)

2015-02-27 @ 00:33:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0