Tävling DM

Igår lördag så infann vi oss i Borlänge och Bysjön för första deltävlingen i årets individuella Dm som även är kval till nästa års SM. Vi tävlar i 3 tävlingar där de 2 bästa resultaten räknas.

Bysjön är oftast ett bra vatten där löja och brax är huvudarterna att rikta sitt fiske mot. Igår gick jag för löja och redan efter 20 minuter kändes det som att det var kört med själva löjsatsningen....nappade nästan ingenting och de löjor som kom upp var väldigt små, visserligen blandades det upp med en och annan småmört men några höga vikter skulle det inte bli tal om på löja iaf.....Nu nappade det ingen annan fisk heller utan dagen blev en av de sämsta i Bysjöns historia(tror jag iaf). På A och B sektionen som satt ihop, baksidan på Bysjön, kom det upp EN enda brax under tävlingen! Riktigt dåligt fiske alltså.
Själv satt jag på A4 och våndades när jag såg herr Storm skeppa i löja efter löja i nätet på A2, stod klart tidigt att där satt sektionsvinnaren liksom att på A3 satt den som skulle bli tvåa...Själv hoppades jag att en tredjeplats skulle kunna ligga inom räckhåll om ingen fick någon brax mot slutet...nu kom det som sagt upp en brax men den räckte inte till och jag lyckades bli trea, vilket jag får vara nöjd med
Hade 170 fiskar till en vikt av 1540 gram, Stormen vann på 3,1 kg.
På B-sektionen vann Krister Bergman, Smedjebacken, på 1,9 kg småfisk.
C-sektionen som var belägen en bit ifrån de övriga vid pumphuset, där lyckades min färdkamrat Peter Lindh fiska ihop löja så det räckte till en säker seger, drygt 4 kilo hade han.
Beslutade på hemvägen att skippa dagens andra deltävling beroende på att jag dels hade besök av herr Greve och att min armbåge kändes som den var körd genom en flistugg:-( Tennisarmbåge och löjfiske är inte att rekommendera för läkning....

Fick precis reda på dagens resultat och Peter fortsatte på den inslagna vägen och segrade, idag på A-sektionen ,med drygt 18 kilo...Slog där sin peggranne Stormen som blev tvåa med ca 14 kilo. Håkan som inte var med igår åkte ner och drämde till med en seger även han, satt på B och vann på runt 14 kilo.
Fisken var idag inne direkt på långspön för att efter hand bli sämre så det blev rullspömete mot slutet. En vinnande detalj idag var Sticky Mag där ute i kombination med dyngmask istället för Dendrobena(för stora). Var enligt Peter en avgörande skillnad i krokningseffekt med en liten tunn dyngmask istället för de andra maskarna.
Fk Match håller sig väl framme och det ser ut att vi håller hyfsat fortfarande trots att vissa dragit ner på tävlandet en del. Vi siktar nu mot lagSM i Växjö framåt augusti så får vi se om vi kan hålla oss framme även där. Viljan finns i alla fall:-)Nr 1: Bysjön baksidan, sträcka A och B, Stormen vinkar som vanligt
2: Storm in action
3. Stormens keepnet
4: Stormens fångst
5: Resultat A sektionen


Mäskblandningar

Då har man vispat ihop ett par mäskblandningar, brukar göra det dagen innan...vill ju inte ha ett för aktivt mäsk;-)
Imorgon inbillar jag mig, baserat på historien, att det blir löjfiske som kan ge hyfsad placering för att sedan på söndag bli braxfiske....Vi får väl se, har iaf tänkt att fälla ner skygglapparna och ligga i dödens hela vägen och mala ner motståndet:-)
Gäller att VÅGA vara konsekvent.....Hrmmmm, vet man ju hur det varit med det stundtals....Nåja, hoppas löjorna är liiite större än vad de brukar så man känner att det ökar nåt...
Kommer inte ihåg riktigt men hamnar man längst bort brukar det väl inte vara speciellt mycket löja....så man får fila lite på lyckofingrarna så man hyvlar upp rätt peg imorgon:-)

Löjmäsket som vanligt, majsmjöl och kokos....Braxmäsket Bremes, Gros Gardon och TTX....Nån fiskjävel ska väl kunna simma in på det, tycker jag!

Var ner och kollade av muddringen idag men den har inte kommit igång ännu så det kanske är tänkt med uppstart på måndag där....Stormen håller vakt fortsatt;-)

Inväntar Grev-Nils från Stoccolmo som tydligen är på väg hemåt, han ville visst pimpla lite sjangnobelt rödvin....Nu svarade jag nekande på det då min alltför otränade kropp tycker det är drygt att kämpa på med fiske och samtidigt vara lite smått bakfull:-) Vi får väl se vad som händer...Han är rätt envis ibland, den käre Grevovich:-)

By the way....Kan väl gå ut med en vädjan här också....Söker en flugfiskeinstruktör till Fiskets Dag på lördag den 5 juli, 10-15.....Någon som känner sig manad så kan ni väl ge er till känna! Vår ordinarie har fått förhinder . Det är ju ganska lättsamma instruktioner, inget avancerat, så kanske någon tycker det skulle vara kul?? Kom igen!

Tävlingsvinster!

UPPMANING TILL HASSE OCH MODESTY BLAISE!

Ni har priser att hämta

Hasse-Pimpelspö
Modesty-Vinflaska

Var det hämtas?? Well, hemma hos mig eller tell me where to leave it så gör jag det:-)
Den här bilden har inget med ovanstående att göra...:-)

Ääääääntligen!!

Fick ett samtal från min far...Han satt på nya bryggan i Lillån, alltså den omuddrade delen. Nappade friskt med fin mört och så sa han att det var ett MUDDERVERK där!:-D Det var fan på tiden!
Åkte ner för att kolla och ta kort:-)

Nu kanske det kan bli någon ordning om nu det blir ordentligt muddrat:-O Hoppas verkligen det blir ett bra jobb...Då har vi en grym sträcka på ca 450 meter brygga.


Slutfas

Då har man slitit ihop en vecka till i Norge och hastat hem igen...Har några semesterveckor kvar som infaller i augusti.
EM fotbollen går in i sin slutfas och med Italiens fall mot Spanien styckades mitt hjärta brutalt:-( Straffar är som det är och jag har varit med om en hel del, ska sägas...Har också provat olika beteenden för att påverka utgången(ja, jag vet att det inte går men låt mig tro, för fan;-)) Har provat att inte kika utan stå i hallen och lyssna....Gick inte, Luigi diBiagio missade då kommer jag ihåg.....Har suttit på exakt samma sätt med händerna knäppta, turtröja och mina italienska turkalsonger...Gick inte, Roberto Baggio och Baresi missade -94......En gång låg jag på golvet och kollade uppochner....Gick inte, Roberto Donadoni missade.......Den här gången satt jag bara rätt upp och ner OCH det gick FAN inte heller! Och varför fick inte DelPiero lägga en straff?! En bland världens bästa straffskyttar och så spar man honom till sista....Otroligt...I min värld slår den säkraste alltid någon av de första straffarna....
Varför kommer jag inte ihåg hur det var när Italien vann på straffar? T ex den magiska matchen mot Holland, Em -00.....När Toldo var helt strålande i mål och räddade tre straffar...Finalen ska vi inte tala om då Anders Frisk lyckades lägga till en hel halvlek och Frankrike utjämnade i slutet på övertiden och vann sedan på Golden Goal, Trezeguet...:-(

Mycket rolig match igår mellan Turkiet och Tyskland....Säga vad man vill om tyskar och fotboll med det ligger nåt i vad den gamla målmaskinen Gary Lineker sa en gång..."Fotboll är 22 man som springer efter en fotboll i 90 minuter sedan vinner tyskarna".....Turkiet spelade stundtals grymt bra medans tyskarna såg ut att sova, inte minst Lahm, som var fullständigt genomusel matchen igenom....För att sedan avsluta med ett fantastiskt mål och bärga segern till tyskarna i sista minuten. Ikväll får vi se om Ryssland kan upprepa sitt spel som de hade mot Holland.

Well, i helgen dags för Dm och kval till Sm individuellt. Går av stapeln i Bysjön, Borlänge i dagarna två. Blir nog en 5-6 metare från Fk Match som åker ner och försöker löjmeta bort Folke;-) :-D (Folke, Tunabygdens stolthet för information)


Sen håller jag på att försöka få ihop Fiskets Dag som blir den 5 juli....Har varit lite problem med att få ihop folk till alla stationerna och efter återbud  har vi fortfarande ingen flugfiskeinstruktör...Har någon något bra förslag så tala om för mig, tack! Gäller ju bara 5 timmar så det är ju inte så betungande....Har iaf tre Matchmän nu så då ska vi i alla fall lyckas ha tre stationer har jag planerat...En toppknutet/provapå, en mäsk/slangbelleskjutning och en rullspö med fiske och mäskning.Stormbrax

Var ner och filmade lite och knäppte kort när Jörgen provade på i Oreälven. Ska ju ha DM där i början på augusti och fisket verkar vara helt klart lovande. Idag fiskade han där det normalt är sämre fiske än på övriga sträckan. Nappade friskt med stäm och mört och det kom även upp 2 braxar innan fisket avslutades. Ganska fina braxar och smått "arga":-)

Ser lovande ut inför Dm...En viss arbetsinsats kommer dock att krävas och får väl hoppas medlemmarna anammar mitt och Stormens utrop....KOM FÖR FAN OCH HJÄLP TILL NÄR VI SKA RÖJA!:-D


The Match...

Ikväll är det dags.....Nervositeten ligger som en starkt kryddad marinad kring min tunnväxta skalle....Håller alla tentakler för att allt går väl ikväll och att Luca Toni lyckas med allt!:-)

Tänker inte tippa för då går det väl på skit....Kan bara konstatera att så här långt i turneringen så har några av mina lättsamma analyser varit klockrena;-) Igår försvann ännu ett av de s k "rolighetslagen", laget som många utnämnt till segrare efter gruppspelet....Tveksamheter i försvaret syntes redan i första matchen mot Italien men där stirrade alla sig blinda på siffrorna 3-0...Igår blev det bekräftat att mittbacksparet inte höll.....Att Ryssland var grymt bra igår är tveklöst konstaterat liksom att Arshavin är det här mästerskapets största spelare så här långt! Är djupt imponerad av honom och även av Pavlischenko (stavas det så??) De tar två platser i mitt All Star Team, helt klart!
Ingen holländare platsar...inte ens Schneijder:-)

Kan nu bara italienarna bekräfta det historien berättar så kommer min glädje vara störst:-) Då har jag även knäppt in tre av fyra semifinalister:-) fast det har jag ju även om Spanien vinner.....Men som sagt, skiter i tipsen.....Vill ha seger ikväll och lossnar det bara för Toni bör segersiffrorna(med tanke på hans ineffektivitet så långt) skrivas till 8-1 eller nåt sånt;-)

Nu ska jag åka ner en sväng och kolla om Jörgen får några fiskar i Oreälven, han var där igår och det nappade friskt med strävling och mört, en brax på 2,3 kg dök också upp. Förhoppningsvis är det andradagseffekt och braxen nappar mer.

The woods...

Hamrade iväg uppefter Untorpsvägen för ett kort besök i Unnån och eventuellt landa några harrar såhär på midsommaraftonen....Känner mig ju inte speciellt social en dag som denna så en vända till skogen kanske skulle kunna få mig på rätt köl igen...
Lämnade ett av solsken fyllt Orsa och styrde in på Untorpsvägen där det inte stod på förrän värsta slagregnet härjade....Men det gav sig lika snabbt som det kom och jag spatserade ner till "Spången" iförd den mest osexuella uppfinningen av dem alla, ett par otighta neoprenevadare.....och solen sken igen.
Fiskade mig nedströms och en del vakande fisk var det, lurade upp en handfull harrar, ingen av nämnvärd storlek.
Är väl lite för tidigt på dagen att åka ut men kände att jag ville iväg, det nappar antagligen bättre på kvällstid.

Inväntar nu rapporter från herr Storm som just i detta nu ger sig iväg ut på sjön och testar av mäskplatsen. Blåser nog en aning för mycket men jag får höra senare hur det gick.

Some pictures


Färskt bröd...

Det här är min cup of tea, så att säga;-)

Det här är alltså färskt bröd bakat av en bagare som hade en speciell affärsidé:-D


Don´t mention the war...

Som så ofta förr.....Publikfriarna Portugal som efter första matchen hyllades och där försvaret nämndes som kanske det bästa i EM....Hrmmm, vill ju inte direkt säga det;-) men det uttalandet sågade jag och idag visade det sig att det krävs ett försvar för att vinna...Det har/hade inte Portugal.
Tyskland riktigt bra och håller inte alls med kommentatorerna om att Deco var planens kung....Ballack ÄR kung! Tyskland som av många sågats i gruppspelet och ansågs inte ha en chans mot Portugal visade att det finns växlar att lägga i NÄR det gäller....

Rätt kul med kommentator Hussfeldt....Han har en osedvanligt "positiv" blick och kommenterar ofta passningar så här...." här kommer Simao på kanten....slår en BRA PASSNING.....som går till tyskarna..."  Rätt kul, men alltså själva epitetet BRA passning borde väl trots allt innebära att den når rätt adressat, eller hur?!:-D Han säger det ofta, väldigt ofta....Bra passning och så går bollen till motståndarna....Jaja, låt de hålla på...Och det var fantastiskt vad tyst Kåmark var i andra halvlek och att han han höll på portugiserna lyckades han inte hålla hemligt:-)

Nåja, godnatt

Snart midsommar

Några rader om midsommar som den kan vara...kanske


Midsommarnattens effekter......


Då stundar ännu en gång den fabulösa högtidsstunden midsommar.....


Likt i en saga vaknar vi tidigt på aftonens morgon, daggen doftar friskt och luftigt där vi barfota kliver ut i det smäckra gräset och masar oss fram till vår nyinköpta trädgårdsmöbel.......sjunker sakta ner i den så välstoppade dynan...blandningen av söta jordgubbar och gudomligt väldoftande smultron som finns i din Gustavsbergstallrik smakar absurt gott....du ser dig lugnt omkring...solen börjar sprida sin livgivande värme och du känner att din välstammade kropp så sakteliga börjar vakna till.


Dagen skrider långsamt fram...en mirakulöst arrangerad middag står på det välplanerade schemat.......dina ytterst trevliga och utsökt granna släktingar anländer likt en sval sommarbris........maten dukas fram och ni avnjuter dess sublima smaksensationer........färskpotatisen hämtad från jordlager där magin härskar........sillen...så mjäll och lättsmält, uppväxt i vatten så rent att det skulle få vilken vattenkran som helst att rodna........köttbullarna....förundransvärt välformade och rullade med en omsorg som inte står Moder Teresa långt efter......den välkylda snapsen rinner glättigt ner i strupen och sprider en frid så vacker och fördomsfri......Blommorna ni plockat i den friska morgonen står där i centrum på  bordet i sin oändliga skönhet....Världen är praktfull och du känner dig som ett med naturen ,tillfreds med livet och du vet, fullständigt övertygad om, att dagen och kvällen kommer att fortgå i skönhetens, kärlekens och enkelhetens tecken........


Själv.....ja, jag alltså.....vaknade jag på midsommaraftons morgon av att solskrället transformerat vardagsrumsgolvet till en stekhet oas....lätt bakis.....famlade rätt på en ljummen öl på bordet och försökte få bort den unkna smaken av gammal hamburgare och för mycket booze......Kastade ett sömndrucket ögonkast på klockan.....13.45....shit!....Släktmiddag  halvtre......utökade frukosten med en halvliter Åbro och kände lite av livet komma tillbaks ....kravlade mig upp i stående ställning på darriga ben och gick på toaletten.....vomeringen kom snabbt som ett ordinärt samlag.......Vaskade mig lätt, kände knappt igen killen som stirrade på mig från den tandkrämsfläckiga spegeln.....Men vafan.....Hittade en snaps Skåne som stärkte mig tillräckligt för att påbörja färden mot middagen....Slog en blick in i sovrummet och såg till min fasa att någon låg i sängen......en kille......helvete...orkade inte fundera på vad som hänt utan drog iväg.........Kom i tid lagom till serveringen och till att se två av mina kusiner ryka ihop med farsan.....Brydde mig inte så mycket i det, utan litade på att farsan spöade skiten ur dem själv......som han hade gjort de senaste åren......Svepte i rask takt fyra välsmakande snapsar ur dunken som stod på backen bredvid det fårade bordsbenet.

Började må väldigt väl och började så sakteliga känna hormonrubbningar när jag såg mina två alltmer vackra kvinnliga kusiner......Slängde i mig ett par köttbullar som naturligtvis var kalla....tog ingen större notis om det....Kände att jag behövde något mer....hittade påsen med det...uppiggande vita......lajnade upp det där jag satt...bröt ett sugrör mitt itu och stoppade i bägge näsborrarna......hade precis lutat mig framåt för det avgörande......då en Wettex trasa svepte förbi mina alltmer dimmiga ögon......strängarna var borta och morsan hade antagligen den mest värdefulla Wettex trasan i världshistorien.......Morsan fattade inget och jag kände en lätt förtvivlan....men en lätt nafsning i örat fick mig generande snabbt på andra tankar......kvinnan ville kyssas och jag förde mina spritfuktiga läppar mot hennes.....hon skrek av smärta när sugrören som förstås fortfarande satt kvar i min näsa rispade henne blodig på kinden.......den raka höger jag fick träffade mig strax under mitt ännu seende vänsteröga och fick mig vidare att dunsa i den midsommargröna backen med ett frustrerat uttryck i mitt så vanligtvis bekymmerslösa ansikte........Orkade inte bry mig så mycket utan intog ytterligare drycker för att om möjligt bli ännu mer attraktiv och tilldragande............Lyckades självfallet och inne på ladan började bägge kusinerna bearbeta min .....ja.....min......kropp...sådär......Och lika säkert som att huvudstaden i Paraguay heter Asuncion kände jag inget...nada.....inte en jävla reaktion.....lika levande som en julgranskula hängde den där och reagerade inte på tilltal......jag tog en klunk till ur min medhavda flaska......och minsann tyckte jag mig inte känna en liten darrning....tittade stelt ner och upptäckte att min kära kvinnlige kusin tömt ur magsäcken på midsommarmaten strax nerom naveln på min bleka kropp.......Tyckte i det läget att det var dags att avsluta kvällen och strök mig ren med lite årsgammalt hö, fick igen byxorna och lyckades resa mig......Gick ut till festen som uppenbarligen var inne på sitt slut......Avslutade med en halv burköl med fimpar i.........På hemvägen när jag skulle till att somna såg jag till att lägga huvudet på så många olika blommor som möjligt....om det var sju vet jag inte.....men det var i alla fall mycket blomster i diket..........Man är i alla fall en äkta romantiker!!!


Mr Pink


Blodtryck....

Så har då denna dagen snart passerat klart....Promenerade in till läkaren idag för ett nytt läkarintyg så jag får behålla mitt körkort några år till:-) Gällde den tunga trafikbiten med släp å allt.......Han knackade mig lite överallt och testade reflexer...fanns ju inga som vanligt;-) Testade blodtrycket och det  var som vanligt sensationellt bra, 130/70...Så jag antar det ska gå bra fast Länsstyrelsen ska ju säga sitt först förstås......

Jaja, idag är det dagen efter Sveriges förlust och goodbye till Em...Tänker inte orda så mycket om det då Sverige helt enkelt inte var tillräckligt bra mot ett Ryssland som var riktigt bra. Tror de kan hota Holland på lördag och det ska bli roligt att se. Arshavin var ju en helt otrolig förstärkning och lirare för sitt Ryssland. Ny favorit hos mig:-)

Nu är det snart dags för Portugal mot Tyskland...Som vanligt så skrivs de s k "roliga" lagen upp och Portugal blir storfavorit...Tänker inte tippa något men det är sällan som något lag vinner någon turnering för att de spelar roligt. I fotboll räknas segrar i utslagsmatcher, inget annat. Tyskarna har ju inte spelat bra men de går vidare ändå....SOM VANLIGT.....Tror att Portugals mittfält kan få problem OM nu Torsten Frings och Podolski kan spela, Deco och Moutinho gillar INTE att bli skavda på hälsenorna och att tas hårt....Vi får väl se men själv inbillar jag mig att det blir en jämn match.....med en Ronaldo som ser ut som en grinande 7åring när han inte får som han vill;-) Ingen kan väl som han se ut som en bortskämd, stortjutande småpojk som någon stulit tupén av...:-)

Mest av allt ser jag framemot söndagens härliga batalj! Har inte hört så mycket av Italienhatarna de sista dagarna...:-) De som så klart klargjorde att nu var det kört, Italien blir utslagna i gruppspelet....Well, de hade fel.....Nu börjar väl snart tjatet om att Italien är chanslöst mot Spanien....Inte mig emot, tjatet alltså....Visar bara hur lite de vet om det historiska....Säger som så, visst kan Spanien vinna...men en siffra har de att slåss emot och det är ....88......88! Vad det betyder får ni väl googla;-) Jag vet och det håller mitt hopp levande:-)

Fiskande trio

Kom iväg åtta imorse....färden gick till Fågelsjön, norr om Tandsjöborg. Provade där i vintras och fick en del fin abborre.
Hasse och Brutte var mina kamrater idag och det blev en heldag i blåsigt väder. Fisken var inte alls nappvillig och det var kämpigt med många jiggbyten....Kom upp en del abborre där största toppade på 470 gram, vi hade även kontakt med ett flertal gäddor, fick upp två stycken där största var 3500 gram.
Hasse med en stenhård Stetsonkepa:-)
Brutte med fin bakgrundsvy
Brutte är lätt att göra glad;-)
Fulstickan får kämpa
Håvat och klart
Mr Pink och Mr Pike
...Mr Pike...soon on his way back


Nu börjar det bli dags för Sverige och håller tummarna för Zlatan & Co!!

Foooooooorzzzzzaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

SÅ JÄVLA SKÖNT!!!

Puuuuuhhh......

Ingen Chianti......ingen pasta.....Jag provar en back to basic uppladdning istället....Kommer käka Nyströmslimpa och hinka Champis:-) möjligen mjölk.........Sen ska jag skrika så grannjävlarna ringer 112, gorma så plattskärmen vibrerar av uppskattning...kommer offra mig hårt och kasta mig på golvet så tiljorna lider och tapeterna ramlar ner.....SKA jobba in VINST!!:-) Foooorrrzzzza AZZZZZUUUUUURRRRRRIIIIIIII!!!!!!!!

Om allt går på skit sväljer jag persiennerna, konverterar till isdans och lider Norénstuket resten av året.......

Nåja, har iaf lastat båten idag och förberett vårt abborrfiske till morgondagen, drar iväg tidig morgon och förhoppningsvis håller väderleken samma klass som idag, var ju riktigt fint idag.  Ska vara hemma i god tid så Brutte hinner välkomna Boråsgästerna välkomna:-) och så vi hinner ladda upp för Zlatanshow imorgon....

Må gudarna vara med Italien ikväll! Så hoppas jag att Cassano får chansen från start idag OCH att han har en bra dag....då tror jag t o m mina s k vänner, Italienhatarna, kommer uppskatta vad de får se:-) Har sett honom i några av hans bästa stunder och det är en otrolig spelare...tyvärr lik mig i psyket;-) Väldigt instabil....

Stänk dit den!

Ojojoj! Ikväll avgörs hela årets sinnesstämning.....Avgörande match mot Frankrike och min kropp känner av anspänningen:-) Hoppas och tror att det ska krångla sig åt rätt håll...måste vara dags att ha en gnutta tur för mitt kära Italien! Luca Toni i 34:e?!

Är ju lite tråkig väderlek här hemma men det ska inte hindra de tre musketörerna som imorgon drar iväg för fiske, blir en heldag i båt och förhoppningsvis en eller annan fotomässig firre....

Helgen som var inmundigade man ju alkohol serverad i Vika:-) En trevlig fest där mina öron sällan fått så mycket dansbandsmusik till livs..;-) Nu måste jag lyssna ikapp på clubmusik och techno för att komma in på rätt spår igen:-)


Här ser vi Bröderna Eriksson på första bilden, kända cirkusartister och trapetsutövare
Bild nummer två syns pokerkungen och abborrhalaren Wiklund...fortfarande vaken
Sedan ser vi födelsedagsbarnet Håkan på två bilder där den sista innefattar fiskeklubbens present, 30 sugrör med innehåll...hoppas det gick bättre att blåsa dem än när han blåste 4 liter saliv i blåsröret förra sommaren;-)

Nej, nu är det dags att försöka närma sig ute lite....Ha det gott

Hopp och förtvivlan....

Vilken jävla pärs!!!

Är helt slut..........Italien med 23000 målchanser och gör bara två mål varav det ena inte räknas! Mitt hjärta pallar snart inte de här mästerskapen.....Åkte mellan depp och glädje likt en lsdinjicerad Stureplansbrat, fy fan.......Förstår inte vad som hänt med Italiens, så ofta, väl sammansatta lagdelar, främst försvaret.....Lagdelarna spelar med ett glapp större än glappet mellan mina skinkor när jag skiter grobianer!  De måste kitta samman det bättre inför matchen mot Frankrike....Att sen Norges domarteam missar vid Italiens första mål och dömer bort det är bara att acceptera men ajajaj, det blir definitivt inget finaldömande för de domarna.

Jag är optimist, mest baserat på att Italien alltid brukar krångla till det i gruppspel men ändå på något underligt sätt vara med när det avgörs mot slutet av turneringen....så nu jobbar jag in Holland mot Frankrike och ser framemot nästa Italienmatch!

Avgörandets stund och misantropi

Då är stunden snart inne för Italiens landslag att äntra mattan och min nervositet dallrar fläsket i rytmiska små skvalp.....Puh, tänker inte lägga mig i laguttagningen utan bara hoppas att de som spelar är mer taggade än vad de visade sist....Kan dock önska mig (dock utan vetskap) att t ex Grosso och Zambrotta börjar på kanterna, att Aquilani slängs in som en dark horse på mitten, den killen har ett skott som har allt min k-k inte har....hårdhet, distans och skruv...;-) Framåt Toni förstås liksom DiNatale. DelPiero slängs ganska säkert också in och det gillas....Mittförsvaret är en gåta som måste lösas....Möjligen går Chiellini in och vem av Materazzi eller Barzagli som spelar bredvid har jag ingen aning om, troligen Matrix....

---------------------------------------------------------------------------------

Misantropi, för er som undrar vad det betyder, är att man känner ett starkt ogillande mot det mänskliga släktet....Det drabbar mig allt som oftast....Det skapar också långa banor av funderingar i min svindlande hjärna....För att anknyta till fotbollen ännu en gång...Var in på några forum som behandlar fotbollen och där visar fruktansvärda avarter sitt fula tryne...De kan inte få nog av att uttrycka sig som hjärnlösa hillbillies där de försöker bilda meningar av bokstäver som vilken treåring som helst fixat, de vräker ur sig sina impotenta ramsor utan synbara nyanser....Mycket om Zlatan, Daniel Andersson och Lasse Lagerbäck, mycket om Italien, mycket om olika lag.....Så mycket idiotiska ord att man bara blir trööööött! Tänker inte läsa något mer på nåt fotbollsforum för där härskar verkligen de renodlade idioterna.....Jösses!

Annat är ju sånt som t ex.....Har ni sett Grönklitts nya samarbetspartners broschyr?? Kurbits och vildmark heter de visst......Har svårt för stavfel och layoutmisstag som ni vet....Kolla den och ni förstår vad jag menar!
Knogen, har nog en aning om vad jag menar iaf :-)

------------------------------------------------------------------------------------

Imorgon firar vi av Håkanpojken som drullar över det trettioåriga strecket, nu ser han ju fortfarande rätt ung ut om man jämför med FK Match´s övriga klientel:-)  Tänker i alla fall närvara få se om han organiserat ihop festen ordentligt, måste ha krav på ungdomen;-) Hoppas på att bli bjuden på nån....läsk:-)

-------------------------------------------------------------------------------------

Min gode vän Titan-Ingo är en god man som med sina uttalanden ofta får mitt humör att höjas....Hörde att han klagat på solen och värmen häromdagen...det bidrog ju med att så många fula människor började klä av sig:-)  Känner igen det där när man är vacker, snygg och mån om sin delikata framtoning och ses som mänsklighetens hopp i snyggvärlden....då vill man ju inte frottera sig med fula människor;-) :-) Kommer ihåg när Pink Balls spelade, ett lag uppbyggt på image och galen glamour:-) Vi spelade ju helst mot de på ytan vackraste;-)

En annan gång tyckte han att man skulle dra iväg till Ukraina...nån mörk källarlokal och plastikoperera sig och få en riktig monsterkuk....visserligen visste man att funktionen kanske inte skulle vara den bästa MEN vilken bastukuk man skulle ha och visa upp!:-)  Hänga på bad och bada bastu lite sådär:-) Hahaha.....

Ingo rockar!:-D

-------------------------------------------------------------------------------------------------

By the way...Tycker Donadoni skulle ringt Nesta och Maldini! Vilka backar!

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Ska lyssna på Coldplays senaste skiva snart, tror den kan vara bra!  Nån som lyssnat??

------------------------------------------------------------------------------------------------

Igår lämnade jag in cykeln för genomgång och däckbyte....Mr Magnus Cykelsmed kläckte ur sig att sådana där racers var för killar som vägde 70 kg ,samtidigt som han tittade på mig.........Talade om för honom att jag gick från 3,8 kg vid födseln till 85 på två veckor och att han fick förstärka ramen då så den pallade 112 muskliga kilon;-)
Hämtar den till veckan och kör en premiärtur få se om lite fläsk vindar av....

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu är det snart dags att kolla på uppvärmningen på Sportkanalen....Spänd förväntan

------------------------------------------------------------------------------------------------

Fick rapporter om bra fiske i Unnån, en hel del fin harr och även en bäckröding på 8 hekto!:-) Å Totte, vi tar en kväll i Unnån...får nog med oss Hasse också

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Var till tandläkaren igen för fortsatt rotfyllning...Puh, tar det aldrig slut...Nej! Blev inte klar igår heller och ny avslutande tid(hoppas jag) i augusti....Kollade även vad kostnaden blir , var lite olika bud där i och med mitt jobb i Norge....men fick besked på förmiddagen igår att jag trots allt räknas som svensk och då blev det 50 procent billigare:-) Tack var att jag hade företag här och betalar skatt därigenom:-) Nästan 3000 spänn lär man vibrera upp ur lädret nån gång där i augusti i alla fall...Kyss mig i arslet

Fiasko!

Gled ut i halvtolvtiden...började fiska strax före 24.00....Inte ett napp förrän i 6-7 utlägget, en mört...Fick sedan 5 mörtar till.
Var endast 3 plusgrader och kalldimman låg rätt tät stundtals.

Ger inte upp, får försöka igen....Förra året när vi var dit första gången(efter en mäskkampanj) så var det rejält med brax i farten och keepnätet var tungt när vi skulle ha upp det...Så vad f-n var fel nu?:-( Antagligen för kallt eller braxdvala?

Jaja, nya tag som vanligt:-) Sov gott


Dags.....

Ikväll, om några timmar, tar jag och kör första försöket på braxarna i Gäsen. Vädret har varit piss idag och jag hoppas det håller uppe när jag seglar ut....

Idag plockade jag fram min gamla cykelracer:-) Dammade av den, pumpade de skrumpna däcken och provtrampade runt lite:-) Funkade finfint men imorgon lämnar jag in den för lite service och nya däck.....Min gode vän Titan-Ingo skulle antagligen skratta smått förnedrande om han fick lägga sina ögon på den cykeln;-) Själv glider han omkring i sina tights och blänker med sin svindyra titancykel som hämtad ur framtiden:-)
Får se om man kan få upp nåt sväng i benen igen och hanka sig runt nån kilometer till att börja med......utan att bli skadad......Ska även försöka att INTE ta tid på mina rundor;-) En sjukdom jag lidit av sedan tidig ålder...tidtagning alltså:-)

Återkommer med fiskerapport...håll tummarna:-)

Zlaaaatan!!

Fy fan vad skönt!!:-)

Sverige vinner och Zlatan nätar! Mycket bra av Sverige mot ett extremt defensivt Grekland.

Undrar vad alla Zlatanmotståndare har att säga idag då, månne??:-) Ganska tysta antar jag....eller det är klart, går ju som vanligt att hitta på några infantila uttalanden för att förringa hans insats....Kanske dags att INSE att Zlatan är den ENDE spelaren i Sverige som tillhör det yttersta toppskiktet i världen! Så enkelt är det! Sedan får de som aldrig kommer att förstå fotboll hålla på och babbla sig harmynta om de vill......

De här proffstyckarna i tv blir stundtals mer och mer enerverande....Den fotbollsspelande tjejen i studion tyckte igår att Grekland var det sämsta laget hittills i EM.....Det baseras då på(antar jag) , det tråkiga och defensiva spelet där inget skapades framåt.....MEN snälla nån! Tror jag sett flera lag som varit betydligt sämre , bl a på att organisera sig taktiskt. Tyvärr så är det ju så att så länge som man spelar frejdigt (vilket töntigt ord;-)) och anfaller så då anses det som bra.....fast man har total avsaknad av försvarstänk...
Grekland är inte det sämsta laget hittills!

Hon lyckade även kläcka ur sig...." Spanien spelade bra...när Ryssland slog bort en passning så bröt Spanien..." Nähä! Åh fan! Bröt Spanien då?!
Jaja....låt de snacka, det är alltid kul att höra dem iaf:-) Fjellström också även om jag tycker han överskred en gräns på måndagskvällen.....

Onsdag idag och inatt är det tänkt att det blir braxprov! Nu är vädret jäkligt uselt med blåst och regn i luften men jag hoppas det blir en aning bättre framåt kvällen. I värsta fall skjuter jag på det någon dag....Pelletsen är långtidsverkande:-) I alla fall boiliesen....Jörgen hade lagt den i ett glas med vatten och efter en vecka hade inget hänt:-)

Suck....suck....SUCK!!!!

 Grattis Holland!

Storförlust och mitt hjärta blöder:-( Naturligtvis ska man kanske inte skriva en massa ord när man precis inkasserat en förlust men jag gör det ändå.....Holland var effektiva och Italien var inte effektiva lyder väl den enkla förklaringen liksom att Cannavaros skada var grymt olycklig...Tror inte jag sett sämre mittbacksspel i Italiens landslag nån gång och då har jag varit med sedan 1974....

Några saker som....irriterar mig.....Inget som har med resultatet att göra MEN....

I TV4 hemmastudio sitter en blond B-målis och kritiserar Buffon....Jösses, Hedman vet precis var man ska stå placerad i målet nu när han blivit expert i kostym....När han stod i mål så var han så ofta ute och seglade att jag inte blivit förvånad om att han tagit fram picnickorgen och tagit en fika i ena hörnet på straffområdet....

Jens Fjellström som jag ofta uppskattar hade uppenbara svårigheter att dölja sina aversioner mot Italien och Serie A, det var knappast nyanserat och borde rendera i gult kort...för fan!
Citat från Fjellström..." Fröjdfeldt gör en bra match" Några minuter senare..." Fröjdfeldt har nu blundat för tre frisparkar men ja....."
En annan..." Ooijer gör det fantastiskt bra(fasthållningar på Toni) så Fröjdfeldt inte ser...."

När sedan kommentatorerna, efter en låååång bollsejour på Hollands planhalva, blir smått euforiska och höjer rösten när Holland lyckas få bollen i närheten av Italiens straffområde....då hamnar de i kommentatorsträsket där objektivitet aldrig existerat.....

Ja...jag är sur nu:-(

Men det är två matcher kvar och mina förhoppningar kvarstår:-)  Tycker Italien har ett bra lag och det är inte första gången de börjar en turnering dåligt.

Nu jobbar vi in Zlatan och Sverige imorgon!:-)

Preparation...;-)Ungdomsfiske

Kvart över sjuan i morse singlade man ut fiskegrejorna på bryggan i Lillån och började förbereda för att ta emot högstadiet i Orsa.
Runt halvnio körde vi igång och med 24 kids närvarande så förevisade jag det internationella metet och snackade fiske fram till 13.00 på ett ungefär. Visade lite olika metoder..toppknutet, match, takeapart och bottenmete.
Som vanligt när det är soligt väder och mycket folk på bryggan nappade det inte jättebra men skapligt ändå. Kom upp 8 braxar och en hel del mört och enstaka löjor.
Största braxen tog Mr Teacher Tobbe upp när han feedrade, den vägde 2120 gram.
King Arthur Hammarbäck köttade även han upp en fin brax på ca 1,7-1,8 kg. Bra jobbat!!

Arthur looks happy!!


Tobbe har precis krokat (spöt är böjt även om det inte syns:-))

2120 gram

Även jag fick nån firre:-)

Alla bilderna är publicerade med föräldrarnas tillstånd......utom från dina då, Tobbe;-)

När Tobbe och jag rafsat ihop grejorna drog jag iväg och lastade ur på garaget och sedan direkt upp till Gäsen med båten, snirklade ner släpvagnen mellan tallarna och drog i båten, kopplade i batteriet och elmotorade ut till mäskplatsen där drygt 10 rejäla nävar hamppellets och fruktboilies hamrades ut...körde in igen, släpade upp båten och så hem igen för förberedelser inför kvällens match!:-)

Är otroligt nervös inför Italiens match ikväll och snart slår jag igen sjutillhållarlåset på dörren, brädslår alla fönster, klipper telefonkablar och sänker mobiltelefonen i en fet hink med vatten....Ska vara fokuserad på matchen!:-)

Att jag har en del s k "kära" vänner(hrrmmm) som genom alla år alltid försökt komma med nedvärderande kommentarer när Italien nån gång släppt in ett mål, fått en straff eller domslut med sig gör att all  kontakt med yttervärlden stängs av;-) De har även haft för vana att ringa MÅNGA ringsignaler.....
Iofs var de rätt tysta när Italien rättmätigt bärgade VMGULDET år 2006:-)

Jaja, hoppas på en bra och spännande match....Vi får hoppas på två bra matcher då även Frankrike-Rumänien ser ut som en kanonmatch på papperet:-)

På återhörande/Mr Pink

Ps: Lite trött blir man på bloggen som när man skrivit så mycket mer än detta här ovan och man klickar på publicera så skickar den allt till fan vet var och allt är borta så man får göra om:-(  Tråkigt eller glädjande för er som tycker det är för mycket bokstäver redan:-)


Mäskning....

Lånade farsgubbens racer och släpa och drog iväg hem till min käre vän Bruks som hjälpte mig hyvla på båten. Åkte förbi förrådet och lassade i en smula pellets att mäska med plus en tegelsten och ett illrött flöte för att märka upp mäskplatsen.
Lyckades knixa mig ner till vattnet mellan tallarna uppe vid Gäsen och släpade i flytetyget, den s k Mästerduppen(innan ordgranskarna vaknar;-) Vet att det heter Mesterduppen:-))

Hade med mig pellets och några bamsiga fruktboilies som jag mäskade med och tanken är nu att det blir en dos varje dag för att sedan fiskas framåt onsdagen skulle jag tro...

Smög med mig jerkspöt också men blev inte mer än några kast, blåste kraftigt så jag dansade i land ganska omgående.


Några bilder på Bruksen Arkip måste ju också ut till beskådan förstås:-)


Europamästerskapen startat...

Slet upp kroppen halvsex i morse...på en söndag...Städat toaletten och gjort rent på balkongen...Har väl något fel i huvudet:-O:-) Okey, det behövs inte påpekas ALLA fel.....

Glodde mig igenom de två första striderna igårkväll....Att Tjeckien inte imponerade mot Schweiz och ändå vann med 1-0 är ju, trots dåligt spel, starkt. Schweiz var det lite bättre laget i mina ögon men räcker naturligtvis inte till och åker nog ut redan i gruppspelet. De hade dock en vänsterback som var bra, Ludovic Magnin, en liten kalskallad och terrierbegåvad sak som imponerade lite smått. I Tjeckien var det inte mycket att glädjas över rent individuellt...möjligen backspelet från Ujfalusi som gjorde en felfri match. De får höja sig ett snäpp om de ska gå vidare, helt klart.
Andra matchen var Portugal mot Turkiet och portugiserna har ju helt klart ett bra lag även om tron är att deras mittfält kommer att vara för vekt...Kommentatorn Hussfelt hyllade i vanlig ordning allt som sprang in i hans synfält...Benämnde t  o m Portugals försvar som det starkaste i hela turneringen....Okey, ett försvar med Paulo Ferreira och föralldel Carvalho kan aldrig vara det bästa! Att Carvalho hyllas som den bäste mittbacken måste vara något skämt, han är bra men gör ibland hemska misstag...Jaja, Hussfelt får väl hålla på:-) Trodde lite på Turkiet igår men när man inte utnyttjar chanserna så vinner man inga matcher...simple as that.  Matchens bäste spelare hade de dock i Emre som var riktigt bra.

Portugal går naturligtvis vidare från gruppen sedan blir det en strid mellan Turkiet och Tjeckien.

Well, dagen går vidare.....Ska försöka hinna ut med båten och mata lite brax idag:-)

Nationaldagen är snart till ända

Jahapp....då är nationaldagen snart till ända och den har tillbringats tillsammans med en del fiskegrejor...faktiskt:-) Har gjort tackel..dels till present till min far som fyller år och ska firas imorgon och sedan till måndagen då jag ska ha högstadieelever från Orsaskolan och förevisa mete.

Imorgon lördag hoppas jag få en rapport från herr Storm angående SM individuellt som går i Nyköping från Piren. Hänger lite på om det finns dator på hotellet om inte så kommer en rapport när han kommit hem . Har två stycken från klubben som var med och kvalade förra året och bägge gick vidare till Sm. Hoppas på framgång där och Jörgen har varit nära många gånger nu så det kanske är dags:-)

Såg att jag fått en kommentar om att jag skulle skippa fotbollen och skriva om fisket:-) Well, så kommer det inte att bli....de som läser det jag skriver får allt stå ut med de olika ämnesområdena:-) Gör det här för min egen skull och kommer fortsätta skriva sånt som dyker upp i skallen...på gott och ont;-)

Och hur ska man kunna släppa fotbollen!!?? Nu när det är EM? Finns ju inte en chans! Ska jobba hårt på Italien OCH Zlatan:-)

Nåja, kommer som sagt att bli fiske också då min semester nu har inletts...visserligen bara två ynkliga veckor men ändå skönt med ledigt.
Ska försöka göra en raid uppe i braxvattnet Gäsen och från båt nattfiska upp något toalettlock. Uppmäskningen startar i helgen är det tänkt.

Återkommer snart med lite annat

Söndagsord....

Så har man då vaknat till och efter gårdagens visit på bryggan kan man nog lugnt säga att min solbränna är av det skarpa slaget:-O Ajajajaj......

Från fisket igår bör ju också nämnas att den största braxen som kom upp vägde 2,3 kg i det närmaste och förpassades ur diket av Håkan. Idarna som kom upp vet jag inte hur stora de var men skulle tippa runt kilot...Har även något filmklipp som Jörgen tog igår men ska se om det går att ljusa upp dem lite då de var en aning mörka tyvärr.

Idag tänker jag kolla träningslandskampen mellan Sverige och Ukraina...Ska bli intressant att se vad Sverige kan prestera, framförallt med Zlatan och Henke på topp som jag tar för givet är startuppställningen och bör vara startparet i Em. Ett mycket starkt anfallsvapen i mina ögon, ett bland Em:s absolut bästa!
Tyvärr har Sverige inte det starkaste försvaret och det är där svagheten sitter. Isaksson i mål, en kille som skaffat sig läderhud i arselet genom att nöta bänk i Manchester är inte positivt.....Hela backlinjen där väl egentligen Mellberg är den enda som kan tillskrivas någon form av kvaliteter.
På mittfältet kan man hoppas på att Linderoth hinner få några träningar till på sig och samtidigt vara så pass frisk att han kan spela vilket då innebär att Anders Svensson får offensiva uppgifter och han är en strålande fotbollsspelare i bästa stunder och är helt klart i kalasform. Hoppas snacket om Källström ELLER Svensson aldrig mer uppkommer....Enligt mig är Källström inget alternativ, ser oftast lite tung och seg ut och kommer gärna in sent i situationerna.
Sebastian Larsson är intressant och hoppas att han får spela någon match. Verkar ha ett mycket bra spelsinne kombinerat med arbetskapacitet vilket gillas!

Nåja, hoppas det går bra för svenskarna....MEN ni som känner mig vet ju var sympatierna finns!:-) För övrigt såg jag igår när jag läste Henrik Rydströms krönika i Expressen....(Rydström, allsvensk spelare i Kalmar FF för er som inte vet) att han hade samma sympatier som jag:-) Vilket gör att min respekt för Rydström steg från hög till väldigt hög;-) Till råga på allt skriver han väldigt roligt och bra också....Han nämnde några höjdpunkter och tog då fram VM-82 i Spanien och Marco Tardellis vansinniga glädje vid 2-0 målet mot Väst-Tyskland i finalen....Som ni kan kolla på något av mina tidigare inlägg angående denne Tardelli:-)
Som sagt, hoppas hårt på Italien och till skillnad mot Sverige är försvaret av högsta klass och det är där alla segrar börjar...Utan försvar, inga framgångar! Så enkelt är det....Har ju pratat en del fotboll genom åren med diverse gökar;-) Och ett ofta förekommande fenomen är att de flesta håller på lag med ett stundtals sprudlande anfallsspel men samtidigt ofta ett mediokert försvarsspel...Se t ex Brasilien -82, kanske det mest charmanta och publikfriande landslag all times...MEN med ett försvarsspel som inte var bra. Se Spanien som alltid egentligen gör enstaka fantastiska matcher och nästan alltid viker sig när det börjar dra ihop sig till kvartsfinaler eller dylikt. Spanien som många, detta mästerskap, har som sina favoriter...Tycker själv att de kanske har ett bland de namnkunnigaste lagen i år men är tveksam till defensiven...Kanske är det dags att bryta mästerskapsförbannelsen och gå hela vägen i år? 
Åter till Italien och mina tankar kring dem. Är som alltid väldigt orolig hur det ska funka och kommer ihåg efter VM-segern -82 att det blev grym baksmälla efter det guldet och att de inte ens kvalificerade sig till EM två år senare:-( Årets lag är en aning åldersstiget men med grym rutin så man får hoppas att det är positivt. Försvaret med världens bästa försvarare Fabio Cannavaro,  som alltid lyfter sig när han drar på sig Gli Azzurris landslagströja....Marco Materazzi, som är en av de absolut målfarligaste mittbackarna...På sidorna har jag inte full koll på vilka som kommer spela men naturligtvis måste väl(?) Zambrotta spela...kanske också GRANDE GROSSO på den andra kanten, killen som sköt Vmguldet till Italien 2006.
Att Buffon finns i Italiens mål innebär också att de är i besittning av den bäste!

I gårdagens träningslandskamp mot Belgien blev jag glad när Donadoni valde att starta med DiNatale framåt och han visade att han är en måltjuv av klass när han gjorde både 1-0 och 2-0. Italien vann med 3-1 till slut.
DiNatale och Toni är kanske det bästa anfallsparet i hela Em. Finns det någon anfallare som är hetare än Luca Toni just nu?? Skulle möjligen vara Fernando Torres i Liverpool men Toni har öst in mål för sitt Bayern Munchen och är het!!
Alessandro delPiero får man inte heller glömma när man pratar målskyttar. " The Oldman" har ju varit helt formidabel för sitt Juventus och att Donadoni visserligen kommer använda honom som inhoppare är nog självklart...Vilket inte är någon nackdel då DelPiero fungerade väldigt bra som inhoppare EM år.....NÄ...USCH...vill inte ens tänka på vilket år det var och hur få sekunder det var kvar av matchen när guldet stals av en tilläggstidförvillad domare;-)
Italiens mittfält hoppas jag kommer vara stabilt men är en aning oroad då Gattuso måste vara i form för att det ska fungera helt perfekt. Pirlo är självskriven liksom Daniele deRossi. Vet inte vem som mer kommer spela men Aquilani kan vara en outsider och fick ju starta mot Belgien och var helt strålande!
Måste ju också nämna Cassano:-) En spelare med kanske inte världens skarpaste intellekt men en väldigt bra spelare när det fungerar. Kan han hålla sig lugn och någorlunda harmonisk tror jag vi kommer att få se en del fotbollsgodis från hans sida när han kommer in som avbytare.

Jaja, det var lite om detta.....Dock är jag en smula orolig och väljer att ligga lågt i mina tips men har Italien som ett av de tre landslag som jag tror lite mer på än andra.
Mina tips utan inbördes ordning

1: Tyskland
2: Spanien
3: Italien

Men jag har ju aldrig varit speciellt duktig att tippa så antagligen vinner nåt helt annat lag....Turkiet kanske:-)

VAD TROR NI??:-)


RSS 2.0