Mr Pink listar 5 filmer att se fram emot...

...för de som ännu inte sett dem förstås....som Mr Pink!

1: No country for old men....med en slantsinglande Javier Bardem som psykopat i århundradets frilla!
2: There will be blood....Daniel Day-Lewis ännu en gång med överväxt mustasch...Underbart!
3: Into the wild....regisserad av "min" kung, Sean Penn, om snubben som drog iväg och trodde sig klara sig på egen hand.
4: In the valley of Elah....Tommy Lee Jones letar efter sin son.
5: Vantage Point...Presidenten mördas och händelsen presenteras ur olika synvinklar...Låter som någonting för mig. Med Dennis Quaid och Lostskådisen Matthew Fox.

Har ni sett dem redan?? Vad tyckte ni??

UTAN att avslöja för mycket....Hörde du det, Prippen!?:-)


Lista på 5 bra djur...

  1. Gulhuvad lejonapa 
  2. Malajisk näsgropsvipera
  3. Molok
  4. Bälta
  5. CapybaraHelg igen...

Så var det då helg igen....Kom hem från en tripp på skogen, besöksplatsen var Skuråsen där vi spanade in en stuga för gästboende som sagt. Mycket fint ställe beläget norr om E eller Ä...måsjön(välj själv, Knogen);-)

Nu börjar det bli dags att piggna till så det blir väl det vanliga köret....rycker ut några naglar, för smärta är utvecklande vad än någon forskare säger....Ställer mig vid spisen och snidar ihop lite käk, kan nog bli sauterad underkäke från pelikan möjligen garnerad med hyvlad pensionärslever...typ...Slänger i mig det tillsammans med en utsökt vällagrad Ronco dei Ciliegi från Emilia-Romagna distriktet ihoptrampad på druvan Sangiovese....Rapar förnöjsamt och känner att välbefinnandet börjar närma sig...Får underliga tankar på att flå skinnet från ena låret och kolla vad som finns under men ändrar mig då min bordskamrat från kriget, General Lee, plötsligt vill bryta arm...Knäcker armen på den arme saten, strax ovanför armbågen...tänker inte mer på det utan klär av mig naken och försöker få huden att fastna på parkettgolvet några minuter...somnar naturligtvis av....och när jag vaknar är det lördag.....Å det mina vänner är imorgon...Ha en skön kväll:-)

Gooodmorgon....

Lirkade upp en trött kropp i halvsextiden idag...Är ju ledig så varför ska man sova?;-) Nä, idag bär det iväg till en stuga i vildmarken för en kontroll då jag ska hjälpa till med ett event med en samarbetspartner om en vecka, se mer på http://www.imagotours.se/ om ni vill. Är gott och väl en dryg meter snö dit vi ska, var det någon som nämnde våren?:-)

Hoppas på att vi ska vara klara framåt lunchtid så man får ta det lite lugnt på eftermiddagen. Fick tips på en fin pimpelsjö igår med riktigt fina abborrar. Den ligger på Orsaskogen men tror jag håller på den lite tills jag provat;-)
Kanske ett test imorgon, vi får se:-)

Måste träna bowling också...börjar närma sig finaldags i cupen och med en skoter i första pris lär man ju försöka pricka toppformen...Fast med den talang jag har lär det ju räcka ändå;-) Vet att Ingo, det eviga stjärnämnet, kommer laddad så jag tror jag ska träna ändå:-)


Fiske idag...

Nyss hemkommen från Fågelsjön och en fullvinterdag med ihärdig blåst....Vi lyckades dribbla upp en del abborre även om det inte var några mängder. Abborren var lite trög men det uppvägdes av storleken...Själv fick jag 31 abborrar som vägde 8,3 kg, största 800 gram...sedan var det några till runt 5-6 hekto. Hasse landade 25 stycken där största klev över kilosstrecket, 1040 gram, han hade ett par runt 7-8 hekto. Sammanlagt 6,8 kg.
Fiskade trekrok mest hela tiden, Hasse tog en del med mormyska men det var svårfiskat i och med blåsten.

En sjö som kommer föräras fler besök, var så säker!


Hasse med kilosabborre

474131-11

Imorgon...

...blir det ett besök på Fågelsjön. Hörde att Daniel från Sveg varit där idag men vet inte hur det gick......Hoppas på lite större abborre naturligtvis. Jag och Hasse drar iväg och vi kommer även försöka fånga någon gädda/öring...

Rätt i smeten...

Som jag skrev drog jag på eftermiddagen iväg till Skattungsjön för att kolla av lite...Åkte ner vägen bortom Granån...observerade en stor blodfläck i vägen och tänkte att en hare fått sig en salva av någon obskyrt ämne hämtat i det periodiska systemet....Parkerade bilen strax bortom och klev ur då min kompis ringde och babblade något om nån björn som rivit en skogsarbetare vid Skattungsjön...Trots mina bristande kunskaper i matematik lyckades jag lägga ihop blodfläcken och de två ambulanser jag mötte precis innan till att det var väl där jag var då...hmmmm....Kändes sådär när jag knatade ner mot sjön, kan säga att huvudet fick snurra några frivändor på kotpelaren....Nåja, jag är från Stackmora och där hade man inget för att vara rädd för nåt med mindre än 8 ben;-)...Väl ute på sjön fokuserades på abborre och fick fisk direkt men de var väldigt tröga...Borrade där Hasse varit någon dag innan men fick inte igång något där...Letade på och hittade till slut i lite abborre och det nappade ganska hyfsat ett tag...fiskade på 4-5 meter och i drygt två timmar. 75 stycken till en vikt av 2800 gram.

Blev ett hyfsat pådrag när jag väl kommit ut på sjön med poliser, media och helikoptrar uppe vid vägen, berättade Hasse när han kom lite senare.

Hoppas nu att skogsarbetaren kryar på sig, kan fan inte vara skoj att bli påhoppad av en björn.....Fast jag blev ju det en gång, men den fan hade iaf ett efternamn....Han kryade iaf på sig;-)

Mr Pink...

...surfade på förmiddagen in hos farbror Doktorn...han snittade med van hand bort valda delar av min kropp, hade hoppats på en lättare och mindre aptung kropp efter detta ingrepp men icke...en sketen leverfläck väger inte värst mycket.....Får nog börja med självstympning, finns det tävlingar i sånt?, för att gå ner i vikt......We´ll see.....Nä, dags att ta på sig lite pimpelkläder och göra en eftermiddagstur, kan ju inte sitta här och häcka och skriva ovidkommande babbel....Åker till Skattungsjön, en sjö jag inte fiskat i sedan mina bakben såg ljuset för första gången (knappt alltså)...Fick ju rapporter av min gode vän Hasse igår att det nappat smått hysteriskt där...

Får även här passa på att gratulera min syster som firar födelsedag idag!! GRATTIS!:-) Jag kommer senare och hälsar på med presenter och så:-)

Lägger in en bild på grönskande sommar och fiske från rampen i Lillån för att väcka metlusten...fast en del herrar på bilden får säkert bara deppkänslor och kommer ihåg invägningen;-)

image9

Ooont....

Måste nog snart börja träna något.....Satan vad ont jag har i mina arma ben idag...Hade kunnat servera sendrag till alla deltagare på pimpeltävlingen igårkväll:-) Räckte ju att jag körde mina balettritualer igår för att senorna skulle dra ihop sig likt en attackerad igelkott...ajajaj........Nåja, snart har det gått över och tankar på träning också;-)

Nu börjar det snart bli dags att ställa iordning inför metesäsongen (nej, jag har inte gjort det än) Ska försöka mig på en norsk premiär i år:-) Där har de ju nu gjort rekordtidig premiär och hyvlat upp någon id och brax redan....Bröderna Strengelsrud från fiskeklubben Raufjöringen har lovat att hjälpa mig till rätta:-) Det lär behövas:-)

Den här veckan är jag ledig så det blir en tur till Fågelsjön framåt torsdagen, ska göra ett försök få se om vi kan få lite stor abborre. Har fått några heta platser inritade på kartan av Stormen. Rapport kommer.


Hamrasjötävlingen...

Idag var det dags för femtimmarsbatalj med Hamrasjöns abborrar. Ganska mycket folk(175 deltagare) som deltog denna strålande vackra dag, visserligen en aning kyligt men vad gör det när solen skiner....I brist på bättre planer så kommenderades min kropp att traska de 35 minuterna upp i Hemsjödelen av Hamrasjön, där jag oftast brukar starta...började längst upp och fick några småabborrar i hålen innan mitt femte hål blev dagens bästa, fick ca 2 kilo med blandad storlek på abborren. Efter två timmar med skapligt fiske så blev allt jäkligt mycket sämre...Nötte upp lite fisk här och där och eftersom tanken innan var att försöka bibehålla delar av mitt tålamod och stanna kvar om det fanns fisk från början så blev jag då kvar...Annars är det ju hyfsat vanligt förekommande att man börjar yra iväg några kilometer för att försöka åstadkomma en lungsprängning på den allt annat än vältränade sorgliga ursäkt till kropp som man har...Jaja, slutsignalen gick och en summering direkt visade på 319 abborrar till en vikt av 8,5 kilo...Räcker ingenstans var tanken och stegen in till invägningen var tunga...Nu räckte det ju glädjande nog till en
2:a plats i herrklassen och det var ju godkänt:-)
Högsta vikt för dagen hade Gösta Hall som tävlade i pensionärsklassen. Vikten var drygt 11 kilo.

För fullständig resultatlista kolla in http://ovansiljanssfk.blogg.se/

Nedan syns segrarna i lagtävlingen, från vänster Per Nilsson, nyblivne dubble Svenske mästaren Olle Eriksson, Jesper Dyberg

image8

En ko....

image7

Kvällsförnödenheter...

En påskaftonskväll efter Orsasjön där vinden pinade min taniga men ändå smidiga kropp känns det skönt att klippa i sig några energiboostar:-) Har precis gjort upp en alvedsbrasa på parkettgolvet i vardagsrummet, flått två kaniner som strävsamt snurrar runt runt på grillspettet och tatuerat in "Ankringsplats" i svanken....Ja, vafan ska man göra...Kreativiteten är låg och till råga på allt tittade jag mig nyss i spegeln och med ett utseende som en årtull så lär man ju försöka knacka i sig lite slickefrimärken för att bli...typ snyggare;-)

Nåja, inväntar min vän Greven som kommer hit och leker sänka skepp snart....Eftersom han blir mer och mer lik Per Gessle lär vi ju skråla Vi går och fiskar hela kvällen...å hur jävla kul är det egentligen?

Lev väl/Mr P 


Tävling på Orsasjön.....

Äntrade Orsasjön med positiva vibbar och med en plan att gå till Bäcka, ändrade den planen när det visade sig att många snubblade iväg mot Bäcka så jag vek av ut mot Killingholmen som fick bli min startplats. Fick skapligt med fisk i en timme sen drog jag iväg in till "Abborrkammaren", fick 12 fiskar i andra hålet där inne men inte en stöt i något runtikring...Gick tillbaks till hålet där jag fått fiskarna och då nappade det hysteriskt, drog 60-70 grammare rätt bra innan det tvärdog...Hade ca 4 kg efter två timmar sen blev det socialanpassat fiske med WP och KG en stund:-) Fick f-n ingenting kändes det som. Spänstade(nåja) ut igen mot Killingholmen...helt dött...fortsatte en kort bit i riktning mot Bäcka och fiskade där jag aldrig slagit ett hål förut...Fick 18 stycken i ett hål annars helt värdelöst..Vägde in 4559 gram (165 firrar) Räckte till en femteplats.

Laxen, den gamle hängbjörken, slet och svinade upp nästan 8 kilo inne i Bäcka och vann överlägset. Bra jobbat Laxen! På andraplats gled betongbarnet Andreas Lunsdragare in med sina 5 kilo:-)

Se fullständig resultatlista på http://ovansiljanssfk.blogg.se/

image4
Här syns svenske DAMMÄSTARINNAN i konstsim KåGa Magnusson glatt vinka till publiken

image5
Anders "Laxen" Axelsson visar upp segerchecken, i bakgrunden 4 skådespelare från Vilse i pannkakan;-)

image6

Andreas Lunsdragare som kom tvåa, med sina hemsnidade dubbar från 1962 hängandes runt axelpartiet:-) 

Samer...

Jösses, såg i tidningen att Carola hade en samemössa på sig när hon anlände till Kiruna...Det passade ju förstås inte samerna som vaknade till liv och fördömde detta vedervärdiga tilltag:-O Vad ska man säga? Suck, vilka jönsar! Carola har en mössa på sig och de reagerar utan proportioner......De borde väl istället vara glad åt att det är någon mer som vill klä ut sig i färgglada, lsdpsykedeliska trasmattor.....


Tröööögt....

Micke segrare på HemsjönSegraren på Hemsjön Mikael Andersson

Långfredagen innebär som alltid en färd till Untorp för att där vara med på fisketävlingen på Hemsjön. En tävling av familjekaraktär....som jag igår uttryckte mig till min käre vän herr Storm som då utbrast och ifrågasatte mitt deltagande där med ..."du har väl fan ingen familj heller":-) (med glimten i ögat ska tilläggas) Nåja, fiskade iaf de två timmar som tävlingen pågår och det var för jäkla trögt helt enkelt. Lyckades skåpa upp 28 borrar som vägde imponerande 780 gram. Micke Andersson, den lille gamen, torkade ur mina gammelhål och vann på 1180 gram. Hasse var tvåa på 895 gram.
Största abborre var på 470 gram och drogs upp av Fiskecenters påläggskalv tillika ägare Per-Åke:-)
Vädret var kanske inte det bästa men ändå ganska skönt med en sol som bröt igenom lite då och då.

Roligt var ju också att Greven gjorde comeback, nyss hemkommen tillsammans med Danne till Orsa.

Fick rapporter av Stormen vid hemkomst om tävlingen på Orsasjön idag. Två Norafiskare i topp på runt 6,4 kg, tydligen upphalat på Grindalsgrundet. På tredjeplats en norrman från Raufjöringen som fiskat mot Holens badplats.....

Imorgon tävling igen på Orsasjön med start vid Våmhus. Där blir jag med och min taktik är som vanligt glasklar....dvs jävligt glasklart oklar:-O.....Bäckaviken är mitt förstahandsval och det blir nog så...men vi får se. Hoppas på mycket folk imorgon i alla fall. Tror på en ganska hög segrarvikt runt 10 kilo.Greven comebackar...

Greven med klassiska objekt...gamla spykoppen med rostfläckar och eskimåigloon tillverkad av 23 kaniner

Ny match....

Snubblade ner i hallen på lördag eftermiddag för att kolla en aning på Siljan när de spelade match...Tydligen hade det varit svårt att få ihop lag då flera tongivande saknades. Det gjorde nu inget då segersiffrorna skrevs till klara 15-5.
Vissa saker var dock som vanligt då speciellt ett par spelare än en gång visade sitt bristande tempo i spelet. Evigt handdukstorkande och jönsiga förberedelser inför varje slag...menmen, de tar ju den tid de FÅR som de så vackert uttryckt sig, La Primadonna och Prinsessan på ärten.....Annars spelade mannen med dunderhonung bäst och landade på runt 760 pinnar, snabbköpskassörskan visade även hon att en plats i laget är given med sina dryga 700 poäng.

Själv fortsätter jag min rehabilitering men hoppas vara tillbaka snart....Vad jag rehabiliterar? Tja, hjärnan förstås.....Krävs att man läker den mellan alla möten och dumheter man får höra när man engagerar sig för mycket.

Skrivet 1 mars...sent publicerat

Lördagen har snart gått och idag har snön lagt sig igen. Kändes sådär då jag imorgon ska ut på Orsasjöns is för att visa isfiske för Dagens Nyheter som besöker mig för ett reportage om fisket i Orsa. Nu har det ju inte fallit allt för mycket så det blir nog bra ändå.
Min käre vän Brutte sparkade sig ut på sjön nu på eftermiddagen för att checka av huggvilligheten och första rapporten var inte positiv....14 hål och inte en stöt på Grindalsgrundet! Så hyvlade han iväg några sparktag till Sandgrundet och där nappade abborren riktigt bra. Får hoppas de håller sig i närheten även imorgon så att det blir några foton på fisk till tidningsreportaget.

På förmiddagen var jag ner till bowlinghallen och kollade matchen som Siljan Bk spelade idag mot Avesta. Tyvärr blev det poängtapp efter en oavgjord kamp, 10-10, och det efter en 5-0 ledning efter första omgången

Äntligen...

Då så...Äntligen har man lyckats hamna i bloggsfären, typ ett decennium efter alla andra...Men vadå? Gamla klyschor funkar även här...Bättre sent än aldrig! Tänker här försöka skriva om allt som rör sig i mitt huvud och om allt som är av intresse för en smått depraverad själ som min egen:-) Alltså en helt igenom egoistisk åtgärd...Ska försöka lägga upp lite ämnesområden som kommer bli återkommande kommenterade av mig själv...Några av ämnena är fiskeklubben Match´s verksamhet ( i avvaktan på att vår hemsida blir färdig), samhällsrelaterade frågor, film, böcker, fotboll, boxning, bowling och naturligtvis rena fantasier....Det här får avsluta mitt första inlägg/Take care

RSS 2.0