Ännu en fredag

Började dagen tidigt......lät rumpan sörpla i sig ett par deciliter klyx(lavemang)....Knep i 16.52 min och därefter tömning i latrinen....Kvart över åtta var man på plats på vårdcentralen, skulle träffa doktor Jonny halvnio för en rektoskopi....Oj, som jag sett framemot det...NOT!
Naturligtvis blev jag nervösskitnödig när jag satt där och skruvade på mig....försökte bortse från det och till slut ropades mitt namn upp....Doktor Jonny, ny för veckan på vårdcentralen hälsade välkommen och jag uttryckte min beklagan över att han lyckats dra nitlotten direkt....To check MY ass

Well, hursomhelst......Rektoskopin gick hyfsat och inga konstigheter hittades...om man bortser från en gammal väggkarta över Afrika och tre stycken Drennan kroklossare......Nej, de hittade inget:-)

Nu blir det att gå vidare.....coloskopi av tjocktarmen....känns ju också som någonting man skulle vilja spela in på film och lägga ut på YouTube


-------------------------------------------------------------------------------

Party är inte det man tänker mest på i dessa tider

Även om

man ibland önskar att man fick skjuta lite 18årig mörk kvalitetsrom rätt upp i hjärnan, göra 112 armhävningar och fingravera in "Kuken" på knäskålarna med en huggmejsel och sen virrdansa med grova övertramp till electromusic i några timmar......

Men det får vänta........

--------------------------------------------------------------------------------

Imorgon bär det iväg till Ludvika för bowlingmatch, ska spelas två stycken. Är uttagen i laget och hoppas kunna skärpa till spelet även om de instruktioner som jag fick på träningen i måndags ställer till det en aning....Spelade frapperande likt en missanpassad uteliggare igårkväll med den nya tekniken....Hoppas på att det kan lossna imorgon.

Badass

Haft en Jonny i röven idag

Tanken

Har ni tänkt på det nån gång...??


Har ni...??


Ni har just slagit er ner på restaurangen för att avnjuta en stillsam lunch och för att samla tankar.

Då bordet bredvid ockuperas av en familj med två skrikande små illvilliga jävlar, högljudda och beklämmande snoriga.
Ni försöker bortse från det men frustrationen växer snabbt och vrider er magsäck runt,runt....Föräldrarna gör inget,de små liven förpestar tillvaron och det som kunde förväntats varit en fin lunch förvandlas obönhörligt till något som det inte var tänkt
.....Vreden stiger i er svällande kropp och ni stiger upp från er plats och kliver lugnt fram till terroristernas bord....er vänstra hand fattar tag i det feta,kletiga håret på det minsta av barnen och ni lyfter det rätt upp....de gapande munnarna på föräldrarna är större än de någonsin varit och föralldel någonsin kommer att bli.

I högra handen har ni brödkniven ni greppat från buffébordet och med ett brutalt och förödande vackert snitt skiljer ni barnets huvud från den lilla, numer slappa kroppen......Mjölken i deras glas blir rosa av stänkandet, vackert på ett sätt.

Ni lägger sakta ner huvudet framför den nu alltmer chockade familjen.......

Med ett snett leende säger ni med er skrovliga röst..." ..Jag är en bra pappa och ni.....suger..."


Har ni tänkt på det nån gång?

Inte?

Nä, inte jag heller egentligen....På återhörande

Åhå

Äntligen får jag tillbaka min bil från Volvo också, de ringde nu idag att jag kunde hämta den. De hade bytt drivaxel och nu ska problemet vara ur världen säger de....Det visar sig säger jag...Märker nog det direkt om det är bättre redan på hemvägen från Mora....

Oops, fast nu ringde verkmästaren....Slipper be om skjuts in till Mora och hämta den, han tar den till Orsa då han tydligen bor i Orsa:-) Perfekt!

Sett några filmer här på slutet.....Bland annat

"Felon" med Stephen Dorff och Val Kilmer. Jag är ledsen, Bullovich, tyckte nog inte den var speciellt bra. För de som gillar fängelsefilmer så är den naturligtvis att rekommendera. För mig blir det en tvåa i betyg.

"The Strangers" med Liv Tyler, sevärd och en smula obehaglig kanske. Får en trea.

"In Bruges" Colin Farrell, Brendan Gleeson och Ralph Fiennes. ÄNTLIGEN en BRA film:-) Gillar jag verkligen och rekommenderas. Mycket bra dialog och stundtals smått brutal:-O:-) Se den. En fyra.

Första träningen på longtime

Bowlingträning med Siljan Bk igårkväll.....Den första jag varit med på väldigt länge. Instruktör Tommy Törnblom var där och det var väldigt givande.
Fick några små detaljer jag skulle ändra på och utfallet var direkt positivt:-) Nu blir det att träna lite extra och tänka på de här sakerna.....Handleden, axeln och sätta in vänsterfoten några centimeter framme vid linjen. Funkade jäkligt bra efter de små grejorna och blev några riktigt fina bollar.

Till helgen är det två bortamatcher, blir troligen jag och den eviga talangen Ingo som spelar i par, Ingo som för övrigt även han fick några detaljer att jobba med......Funkade kanon för honom på träningen så antagligen blir vi ett lätt hybrisdrabbat och oslagbart banpar från och med nu;-) Att vi redan tillhör de vackraste och mest graciösa man kan lägga ögonen på står ju ställt utom all tvivel och nu med nya bowlingkunskaper är vi nog Guds gåva till bowlingutvecklingen;-)

Sanningen kommer på lördagkväll efter matcherna:-)

Trashtalk var bättre förr

En annan sak med Aftonbladet är ju att man borde snart sluta köpa skiten......Att bloggare som Robert Laul överhuvudtaget får skriva för tidningen är ju helt befängt.....Han har drivit någon form av skitsnack gentemot Birro ett tag nu...Häromdagen lyckades han med bedriften att LJUGA  så inihelvete i ett inlägg angående att Birro blivit erbjuden jobb på AB, Laul menade att så INTE var fallet och skrev helt sonika att Birro ljuger.....Ett par inlägg senare skriver Laul att han visste om att Birro blivit erbjuden jobb! Inte nog med att killen är en formidabel lögnare...han skriver smått värdelöst också....Jaja, ska inte gnälla något mer nu då.....Ska ju berömma folk när de gör något bra istället:-)

Läser i tidningen idag om tennishistorien....Bland annat avhandlas provokatörer, däribland en av mina AlltimeHigh favoriter Jimmy Connors...förutom att vara en kanonlirare (med grymma servereturer) var han ju en trashtalker av stora mått.......
Mats Wilander säger till tidningen att " Connors snackade skit hela tiden. Det som förekommer idag kan inte jämföras med att sitta i ett sidbyte med honom"
Jocke Nyström säger " Han var jävligare än McEnroe"

Vet inte men jag innehåller troligen något fel;-) men på något vis så förstärker det hjälteglorian kring en gammal hjälte:-) Haha:-)

Lev väl

Kreativknarka....

Kommer ihåg att jag blev lite smått förbannad på SUR-Kleerup på Grammisgalan som grät ut i pressen för att han tvingades ta ett urinprov....Sedan har det varit en jävla debatt om att polisen gjort ett grovt övertramp bla bla bla och att det var fel väg att gå till att knark behövs för att skapa konst....VILKET JÄVLA SKITSNACK!! 

Idag skriver Johanne Hildebrandt i sin Aftonbladskolumn några välskrivna rader, väl värda att läsa.......

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/johannehildebrandt/ 

Går tyvärr inte att läsa på nätet om man inte är pluskund men i pappersbladet går det ju att ögna igenom sista sidan om man så önskar.....

Sen att jag kreativitetsknarkar tunga droger för att göra mig själv lite...snygg....är ju en helt annan sak;-)

Söndagsframgångar

Siljan Bowlingklubb matchade idag mot Skinnarna från Malung.....Uppenbarligen har vi fått till en riktigt formtopp:-) om man bortser från mig då:-P

NYTT MATCHREKORD idag igen!! 6309! Ett kanonresultat helt enkelt. Nu leder vi vår grupp och kan vi bibehålla spelet så ska vi kunna vinna gruppen och därmed vara direktklara för division 2!

Idag imponerade främst FjunRichard:-) som klev in på 925 poäng och samtidigt passade på att sätta nytt hallrekord....299 !!!! En nia i sista slaget och den första trehundraserien låter fortsatt vänta på sig ett tag till. Bra spelat Richard!

Segersiffrorna i matchen blev 17-3.

Richard 925 ( 161, 299, 236, 229)
Robin 907 ( 185, 277, 236, 209)
Ingo 794 ( 191, 181, 211, 211)
Göran 783 ( 203, 207, 177, 196)
Pipen 764 ( 186, 212, 183, 183)
Jocke 707 ( 163, 222, 151, 171)
Jag 707 ( 182, 179, 191, 155)
Mogge 405 ( 195, 210, -, - )
Micke Ekstrand 317 ( -, -, 157, 160)

Nästa helg är det bortamatch och då får vi se om formen håller i sig respektive infinner sig (för mig)

Visdom


Nostalgi från 71-72

Har ju lite gammalt skit sparat:-P Här några sidor ur ett gammalt samlaralbum med hockeybilder.....Kolla speciellt den mytsomspunne Des Moroney som svajade runt i Tingsryd och slogs när det begav sig:-)Å så en sida med delar av Moras lag


Kvällen är här

Okey, kan väl tillstå att jag kanske inte är mig själv nuförtiden...Är och har varit i någon form av deppigt tillstånd en längre tid nu, hoppas nära och kära kan ha överseende med mitt stundtals underliga beteende och något varierande humör.....

Humör tänker någon....Den fan har väl alltid haft en jävla humör;-) Ja, det har jag.......men det kanske varit mer av en skiftande karaktär den senaste tiden. Den sociala biten är ju inte heller så den får något Nobelpris i uttåtriktade energier...om man uttrycker sig så. Well, så är det just nu och får väl hoppas att man hittar ner i rygg ledaren någon gång och slipper harva här i dödens...

---------------------------------------------------

Bowlinghallen är till salu..........Har inte hört något pris mer än rykten...Lär ju vara några miljoner. Förstår att den är till salu då man inte kan driva ett etablissemang på ett sådant sätt som det gjorts.
Igårkväll spelade vi match i Björnfighten, åkte ner lite tidigare för att käka middag.....Rätt genom hallen vandrar shortsklädda snubbar på väg till det lilla gym som öppnats i en före detta konferenslokal, en alltigenom not very bright idea....Att sitta och äta en fin middag och se shortsklädda snubbar trava förbi med skelettvita antilopspett till ben en meter från middagsbordet är inte kanske vad man ser i normalfallet....Kanske till och med Only in Orsa.
Hursomhelst hamnar gymidéen på min lista över dumma jävla idéer:-)

Får hoppas på att en seriös köpare slår till och gör det till något bra. Finns ett gäng aktivitetsförslag här vad man kan hitta på i hallen om den personen är intresserad:-) Framtagna av idésprudlande personer:-)

Bowlingmatchen ja, hur fan gick den? Jo, jag och Nicklas spelade för Match och vi mötte ett brödgäng som ligger före oss i serien (vi ligger fyra)....Nicke spelade likt en fantom och avgjorde helt klart matchen till vår fördel:-) Själv spelade jag ganska dåligt....Tror landningen blev nånstans 526 medans Nicke klämde i med 614...Vi vann med 8-2 och ligger nu på tredjeplats...Vi jagar vidare och nu har vi två spröda gäng framför oss, de inbillar jag mig att vi besudlar med förlustens bittra smaksensationer när det är dags;-) De är inte så psykiskt starka, smågrabbarna och Jehovasälvdalingarna:-)

Fk Match ska kunna ta seriesegern , många säger att det inte spelar någon roll då det är de fyra bästa som går vidare till slutspel....MEN för mig är en seger ändå en seger......Att hålla på och lalla för att man är nöjd är inget för mig.

------------------------------------------------------------------------------

Såg att det går upp en dokumentärfilm nu i helgen om Olle Ljungström(Reeperbahn om ni minns?)...Har många skivor med/av honom och den filmen vill jag se...Fick nästan tårar i ögonen att bara se att de gjort en film...Han är ganska trasig nuförtiden och det är tragiskt:-(


--------------------------------------------------------

En del recensioner på kultursidorna idag av Carl-Johan Vallgrens nya roman...Blir nog att läsa den också:-) "Kunzelmann & Kunzelmann" heter den och är utan tvekan läsvärd. Om man inte vill läsa Vallgren kan man ju lyssna på honom också...:-)

Hemma igen

Tung tid som sköljer över oss....

Åkte hem från Norge på måndagnatt, tillståndet har försämrats hemmavid och nu vill vi vara nära. Vi kämpar på.

Tänker dock försöka mig på några ord här och där, skrivandet är för min egen skull då det är något som jag behöver....

Håller på med norska NAV (försäkringskassan typ) om att ta ut närståendedagar och hoppas det ordnar sig.

-----------------------------------------------------

Ska försöka sticka emellan med lite bowling och annat smått och gott. Blev i alla fall uttagen till match på söndag för Siljan Bk. Laguttagaren messade och undrade om jag lovade 750 på söndag....Haha, jag svarade att om det inte blir den poängsumman så ska jag käka upp hans skägg:-).......Eftersom jag det här året är mer ödmjuk la jag till att "nä, det kan jag inte lova men lovar att göra som alltid, så gott jag kan".......MEN naturligtvis så spårade det ur med ännu ett mess:-P Skickade..."ska smälla in en åttahundring och köra ner i halsen på gamarna på läktaren;-)"
Så nu har jag satt lite press på mig själv så det är väl bara att sopa in några hyfsade serier:-)

Spelade en match i Norge innan jag åkte hem på natten i måndags....Började med två usla serier och var på väg ur "500gruppen"....Det är bara jag och lagmedlemmen Johan kvar i den gruppen av alla spelare, dvs hålla sig över 500 på tre serier i alla matcher.
Fick lov att göra minst 203 i sista serien och serien såg ut så här

9/  X  X  X  X  X  X  X -9 X 8 1 Det blev 237 men var helt inställd på 290 då strikebollarna var härligt bra....Så sket allt sig i nionde rutan då klotet gled ur tumhålet!! Ramlade rätt ner och ut på banan i sakta mak för att soft landa i rännan efter 5 meter......Där försvann fokuseringen och en bra serie blev bara hyfsad. Men snart kommer det en kanonserie, känner jag är på gång:-)

_________________________________

Fisket ligger helt nere för tillfället....Ska försöka ta mig in i garaget(förrådet)  få se om någon inspiration dyker upp. Ska iaf bli mäskbeställning snart. Blir en Konsumkasse med Sensas tror jag:-) Tono är kontaktad....Någon av Matcharna som ska ha något så får ni säga till....

----------------------------------------------------------

Stirrade på några filmer härförleden.....Vet inte om jag skrivit om dem men de som sågs var iaf

Donkey Punch.....En ganska tråkig tillställning som ritas in med en tvåa i mitt block

Surveillance....Regisserad av Jennifer Lynch, dottern till David, vilket borde borga för en film i min smak:-) Tyvärr inte helt gedigen men ändå lite smått "kul" för mina anspråk...Snubblar till sig en trea.

Tror det börjar bli dags att öppna några boxar med Alla älskar Raymond eller så blir det Seinfeld.....En daglig dos av skratt är trots allt en medicin så god som någon.

------------------------------------------------------------

På torsdag börjar jag hos sjukgymnasten, hon ska kolla mina hälsenor.....De känns lika stela som.....ja...som Stormen på ett dansgolv ungefär;-)  En 112-årig amputerad krigsveteran rör sig bättre än vad jag gör på morgonen.....:-P
Jaja, Stormen dansar bättre än en sådan.....marginellt;-)....Hohohoho:-)

-------------------------------------------------------------
 Nej, just det ja.....skulle ju inte göra mig lustig över andra det här året....Verkar bli svårt att hålla, man kanske ska ta och acceptera sig som man är? Vad vet jag? Ska bättra mig

------------------------------------------------------------


Betnér


Tyson missing

Annars skriver Mats Olsson i Expressen idag en bra artikel, som vanligt vill jag påpeka, om saknaden bland annat inom boxningen....Själv har jag alltid varit fascinerad av boxning och otaliga är de pärmar och sparade urklipp som finns magasinerade i någon välordnad kartong....Tror jag visste allt om Ali och hans motståndare när det begav sig....När vi skulle ha frågesport i skolan och vi själva fick komma på ämnen så gapade jag alltid.....Boooooxare!! Ingen annan kunde något och man fick några gratispoäng där:-)

Nåja, här är länken för er som gillar bra läsning 

http://www.expressen.se/sport/1.1435934/olsson-en-langtan-efter-en-svunnen-tid

Här en gammal bild på Chuck Wepner och Ali:-)

Magic

...å då menar jag inte den gamla filmen från -78 med dockan Corky och Anthony Hopkins i huvudrollerna:-) För övrigt en film som man bör se!
Nej, nu finns den låten med John ME på YouTube, duett tillsammans med Amanda Jenssen...Fick den länkad på en kommentar, tack för det.

New record

Bowlingmatch idag...hemma mot ett Falugäng. Kände mig inte allt för fokuserad tyvärr...Det är väldigt svajigt på mitt mood stundtals:-(
Hursomhelst så var det många som lirade riktigt bra idag och när serierna var färdigspelade visade det sig att vi satt nytt REKORD för åttamanna:-) Nya poängsiffrorna som gäller som hemmarekord(rekord överhuvudtaget) är 6111 poäng. Segersiffrorna i matchen skrevs till 18-2.

Siljan Bk lag

Morgan Pettersson 852
Göran Larsson 847
Robin Jansson 813
Joakim Davidsson 772
Richard Eriksson 753
Ingemar Lundgren 731
Jag 709
Per Inge Pettersson 329 (2 serier)
Britt Marie Pettersson 305 (2 serier)

Nu blir det match i Norge imorgonkväll i Kongsvinger, siktar på ett bra och självförtroendehöjande resultat där:-) Gör jag inte snart ett bättre resultat än det skiten jag gjort här hemma så lägger jag av. Kan inte hålla på och knarka på resultat runt 700, det är ju inte bra.

Hörde också att hyenorna på läktaren klagat att de vill att alla ska få spela match! Jösses.....Vet inte HUR många gånger jag förklarat för dem att är det demokrati de söker får de söka sig andra vägar än att spela i lag som spelar för att VINNA! Hur jävla svårt ska det vara att fatta?! De har fastnat i nåt sorts dagissnack där man måste vara försiktigt så någon inte blir ledsen eller känner sig utanför......Som sagt, vi spelar för att vinna och den som tar ut laget tar ut de som den anser vara bäst lämpade för att utföra ett resultat och tillföra LAGET något........

Att jag köpt mig in laget är en helt annan sak;-)

Vacker poplåt

Musiktips.....lite softare men fantastisk poplåt...Makes me happy....

Tyvärr inte på youtube...gå in på länken och klicka på låten "Love is my drug" Artisten heter John ME

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=83679288
 

More music

Om man vill bli svettig kan man ju lira luftgitarr till den här.....This is good stuff....Carburetors

Uppiggande

Gillar jag....Backyard BabiesShit.....datorn slocknade och startade om av sig själv:-O....Inte trevligt och nu såg jag att mina mail i inkorgen försvunnit:-P Jävlars! Inte helt bra faktiskt.....Någon som har tips på om de kan finnas någonannanstans? Alla andra mappar i Outlook Express finns mina sparade mail kvar...De som låg i Inkorgen är borta. Och jag har inte rutan ikryssad som spar en kopia på servern......

Kvällen

Jahapp....då stirrar man i skärmen igen då.

Har just tillgodogjort mig en liten skrift/broschyr där jag ser att det inte spelar någon roll hur mycket man förklarar saker för vissa människor....De förstår ändå inte hur det var tänkt att fungera. Gör mig en aning besviken då det är människor i min närhet. Men de ser glada ut på bild i alla fall:-P

Nu ska jag inte lägga mer energi på det, ska ju tänka positivt enligt en annan skrift jag läst....Då mår man bättre:-)

---------------------------------------------------

Nytt fett nummer av fotbollsmagasinet Offside idag, ska bli härligt avkopplande att dregla sig igenom det....

---------------------------------------------------

Satan i gatan vad räkningar det dyker upp här i januari.....Skär min skrala budget i strimlor och kastar till kråkjävlarna , känns det som.......Hoppas hästarna springer rätt:-P

--------------------------------------------------

Inskränkta människor som buntar ihop hela folkgrupper genom uttryck...."de där" eller "sådana där"  är något jag ogillar alldeles formidabelt mycket...Skärp er för fan! En idiot är en idiot oavsett om den är muslim, käppkines eller en svensksnusande skoternörd.....Man kan inte generalisera över hela folkslag!

---------------------------------------------------

Funderar på att börja spela bordtennis....Vi har ju en framgångsrik klubb här i Orsa så det ligger nära till hands. Min snabbhet vid bordet är förödande;-)

--------------------------------------------------

Fick tillbaks bilen nu på eftermiddagen...Hmmm, inget gjort...De hann inte:-( Så nu får de ha den till veckan så får vi se om de kan åtgärda problemen. Hoppas på det....Det är en BRA bil (hör du det, Finn Erik;-) )!

------------------------------------------------

Fisketävling på Orsasjön på söndag....En liten kula, hade varit skoj att vara med på..men nu är jag ju uttagen i bowlinglaget och den matchen är mitt i tävlingen. Får hoppas kylan släpper lite så det blir en fin dag åt de som fiskar. Tror inte på några höga vikter men kan ha fel....Orsasjön är nyckfull...Blir det inga höga vikter lär Weine sitta i bilen vid...ska vi säga...halvett tiden;-)

Nya tag

Ännu en vecka i Norge som tillbringades mestadels i Hamar med gpsinmätning av kabeltv....Hemkomst igår eftermiddag och då var det bara att göra färdigt "tarmlekarna"...fyllde några provrör (inte riktigt då;-)) Märkte upp dem och slog in varligt i några kuvert, snabbade mig ner på vårdcentralen och lämnade in...snabbt och effektivt...Drog där ifrån och jag misstänker att någon knappt hann lägga notis om mig...........Nä, bajsprover vill man inte basunera ut direkt.....Fast det gör jag ju här nu....så det var väl skit samma då.

Nu är det bara att invänta provsvaren.

På kvällen var det dags för bowlingmatch igen, Björnfighten. Jag och Peter spelade för Fk Match den här kvällen och det gick riktigt bra för en gångs skull. Lite drag i banan och då funkar spelet kanon:-) Spelade mot Pupp och Tomas från Våmhus. Klämde dit Puppen i första matchen, han 213 , jag 216. I dubbeln hade han 223 mot mina 224 och i sista avslutade jag med 226....Landade på 666 poäng på de tre serierna och det är bra. Peter spelade också bra och hade ca 580. Pupp stannade på 619 och Tomas låg runt 500. Vi vann med 10-0 och nu klättrar vi i tabellen:-)

Nu är det seriematch på söndag igen och då får jag försöka upprepa spelet.

Lämnade in "The Car" på Volvo imorse, de ska kolla igenom lite smågrejor...Bl a kraftiga vibrationer höger fram, möjligen någon drivknut....Haha, som om jag visste vad en drivknut är! Jo tjena:-)
De hör väl av sig under dagen få se om de lyckats få till bilens besvär.


Match idag

Bowling idag....Vi vann

Göran bowlade grymt imponerande...999 poäng över de fyra serierna. Nytt klubbrekord


....sucksucksucksucksucksucksucksucksuck.....

Bipolärt syndrom

I ett anfall av eufori öppnar jag underarmen med ett sagolikt väleggat instrument, huden glider isär och blottar mina blodfattiga vener.....Stirrar smått hädiskt genom mina Weisebågar och börjar sortera...det är ett gytter av vener och smärtan är intensivt förgörande
Tystnaden gör sig påmind och jag vrider på huvudet för att kontrollera rummets beskaffenhet......Ser ett löv sakta falla.

Det låter ingenting.

Ett löv. Från taket. Känner mig en smula upprörd och vänder segt mina intentioner mot taket...Är helt säker på att sist jag kollade fanns där inga träd. Gör det inte nu heller. Däremot sitter Che Guevara där med benen i kors.
Smärtan i armen pockar på uppmärksamhet, bryr mig inte utan reser mig och hämtar slagborren...Borrar två hål i högra foten och förundras av den symmetriska perfektionen....Parkettgolvet ser ovårdat ut genom hålen.
Paniken griper med fem uppstudsigt feta fingrar kring min kropp och kastar mig in i väggen....Tavlan med Trollkarlen från Oz ramlar ner och jag stirrar Tin Man i ögonen....Han ser glad ut, den jäveln....Han sjunger....

"No, oz never did give nothing to the tin man
That he didnt, didnt already have
And cause never was the reason for the evening
Or the tropic of sir galahad

So please believe in me"

Hivar mig in i en bok....den slår igen pärmarna och bokstäver omringar mig...Tjugotre S rätar ut sig och blir som I:n...De tränger in i mig och det smakar kanyler.....Upphetsande och skelettuppluckrande.......Plötsligt utan förvarning slår jag i golvet, dunsen tar fullständigt andan ur mig...kippar för att hitta luft och den kommer till mig.

En stor kackerlacka ställer sig framför mig och vill säga något...Lyssnar inte på något och bryter loss ryggskölden och slår in den djupt i låret.......Skriker när muskeln går av och slår upp i bäckenet...Bedövad av glädje kanyliserar jag mer lördagsgodis och ser spindlar tränga ur tapeterna....det svämmar över och tusentals spindlar vill in och mina kroppsöppningar ställer sig på vid gavel och välkomnar beröringen........Känslan är översvallande och i ljuset ser jag befrielsens mörker.......Marcus Aurelius

" Vilken lycka man får uppleva i livet beror på kvaliteten hos ens tankar"

Så sa han, den gamle romaren.......

Well, mina tankar har ganska medioker kvalitet

Hursomhelst....man kan ju försöka lätta upp dem med lite fin rom till exempel:-) Så jag unnar mig ett glas här och nu:-)Rommen är iaf finare än bildjäveln;-) Satan vad suddigt......eller vadfan dricker jag för nåt? Träsprit?

Nåja, tänkte börja på en bok också...inte nödvändigtvis i kombination med rom...men iaf:-)

Nyinköpt på ett ställe där jag inhandlat en hel del böcker:-) www.redaktionen.se

By the way, hörde en sann historia...apropå att det finns rätt virke i en del....av en fiskekompis. Hans far är 90 någonting (tror jag) och rätt så pigg.....När gubben var drygt 80 klipptes ett finger av när han höll på med något arbete...Han var in och fick sy ihop stumpen vid första leden.....Men grejen var att han tyckte den där stumpen var ivägen så han åkte in till doktorn och bad om att få ta bort den jämns med handen/knogen...Det fick han naturligtvis inte....Han funderade på det där och gick till frugan och frågade om hon ville hugga bort skiten....Det ville hon naturligtvis inte:-)
Då gick han ner i källaren, byggde ihop en slags giljotin av lite saker han hade därnere.....En tung sak som skulle slå av fingerstumpen ordentligt....Så en dag var det dags och han monterade handen i giljotinen så den skulle klippa stumpen vid knogen.....Gubbjäveln drog i snöret och bilan föll...Gick perfekt förutom att bilan inte gick hela vägen igenom stumpen, gubben tog hammaren och skickade på ett par smällar och vips så var det ordnat som han ville:-) Han åkte in till doktorn och de fick sy ihop:-)
Själv tycker jag nog han kvalar in i kategorin "Stenhård" :-)

Ha det gott


Äntligen...

...får jag leka med bajs


Använde mitt klippkort hos The Doc idag igen...Hälsenor och en krånglande mage stod på agendan åter igen eftersom behandlingsveckorna tidigare inte hjälpte. Så det blir en tur till med antiinflammatoriskt och en magmedicin.
I tillägg ska det kollas om jag har magsår....och det gör man visst med ett avföringsprov...Nice.
Har ju några dagar tidigare redan erhållit 3 provrör som det ska tas likaledes avföringsprov i syfte för ett test med tanke på ärftlighet i den typen av cancer som är aktuell i min krets....Well, har ju iaf sådan koll att jag inte skiter direkt i provrören:-) så det ska nog gå bra.

Vad gäller magproblemen så ligger också en gastroskopi antagligen i skottgluggen här framöver...Om inte medicinen nu hjälper, vilket jag verkligen hoppas. The Doc uttryckte sig att de ville isf kolla vad det är som framkallar besvären, dvs kolla så det inte är cancer bl a.....Kändes ju sådär att höra de orden, men jag oroar mig inte i onödan...Det är bara att köra på.

-------------------------------------------------------

Idag har jag donat och dragit om teveuttag och flyttat tv plus annan utrustning hemma hos föräldrarna. Imorgon ska jag försöka få färdigt med telefonerna i Untorp, blir lite omkopplingar så det ska fungera som det är tänkt.

---------------------------------------------------

Kollade lite på Grammisgalan häromkvällen.....Oj, vad trött jag blir på artister som tror de är Guds jävla gåva till människorna...Nu var det visst några drogtester under kvällen och stackars stackars Kleerup tyckte det var så hemskt så nu talar han ut i kvällstidningarna att han knappast kan bo kvar i Sverige...På frågan om drogtestet kommer visa positivt eller negativt...svarar han inte...På frågan om han använder droger...svarar han inte.....Jävla idiot, flytta från Sverige då om det är sådana problem. Nu ska man inte hacka på någons utseende men antagligen har han snyltat från två av sina tidigare flickvänners(Gynning, Rosing) "läppfyll"...det i kombination med skäggväxt/hårbeklädnad hämtad från helvetet och iklädd kläder skänkta av Stadsmissionen....gör att han i sin iver att vara "den missförstådda artisten" bara blir en Linus på linjenfigur........lätt att sudda ut.

------------------------------------------------------

Kastar in en film i spelaren någon av de närmsta timmarna...."Donkey Punch". Kan vara intressant:-)

Kollade lite på "Three Extremes" igår......Inte mycket att se men kanske inte för alla att kolla på;-) Till och med jag blev lite äckelmagad av att se foster finhackas och förvandlas till välsmakande dumplings:-O Men det var ju jag det...å min mage är ju rätt kass:-P

----------------------------------------------------

Fisketävling på Orrmosjön imorgon, skippar den då tiden inte riktigt finns....Får hoppas att det nappar imorgon då norska vännerna satsar på en långresa:-) Kör försiktigt, boys!
Enda gången jag varit på Orrmosjön var 1992,ser jag efter konsultation med mina pärmar och anteckningar. Det var den 19 april och 43 fiskar lyckades jag lura upp till den digra vikten av 438 gram!:-) Segraren vägde in 1350 gram och den bestod , som jag skrev någonstans tidigare, av en sik! Det var över 200 deltagare med och min placering blev en blygsam 28:a...Priset en ljusstake:-) Ser också en highlightad rad....det var ju det året jag blev svensk mästare....Suck, börjar bli längesedan nu:-P Men jag ger mig sällan och kanske man skulle ta och slå till i Norsjö nu till våren?;-)

-------------------------------------------------------

Börjat ringa en hel del folk som vill köpa Novan, det är bra:-) Ska försöka ta hem ett gäng så det finns några hemma för snabbare leverans.

--------------------------------------------------------

Såg att Linda Rosing skulle ha ett nytt teveprogram, typ dejting.......Ärligt, finns det någon därute som tycker hon är snygg?? Eftersom jag är en hängiven tidningsläsare ser jag hennes nuna rätt ofta i olika rubrikrika artiklar.....kanske därför min mage är som den är? Hennes utseende ser mer ut som att en plastikkirurgs experimentlusta och penningabegär gått bananas.......

--------------------------------------------------------

Äntligen drar Serie A igång igen! Ser framemot matchen Roma-Milan på söndag....Totti vs Beckham! Jag tror ju Becks tar en plats direkt...och hur man än vänder och vrider det....Killen har varit och är (inbillar jag mig) en jäkla bra fotbollsspelare.....Totti behöver jag inte orda om, han är större än de flesta.

Apropå Novaborren

...så här är själva reklamfilmen.....Observera två riktiga säcknötare som flimrar förbi;-)

Finsk sisu

Åkte, som sagt, tidigt imorse till Tenningsjön för fiske tillsammans med några finländare och Mora of Sweden.
Det började snöa och blåsa när vi kom dit men var inte alltför kallt ändå.

Fisket var naturligtvis trögt:-P Första 10 hålen hade jag inte en stöt och tror ingen av finnarna heller lyckats få någon.....Förflyttade några meter;-) och började få lite abborre....Grunt som tusan och en och en....
Blev ingen större förbättring under de få timmar vi fiskade men alla lyckades i alla fall få fisk och det är godkänt. Finnarna hade mellan 7 hg och 1,2 kg, Danielsson från Mora of Sweden hade 1,4 och jag lyckades få upp drygt 2 kilo.

Abborren gick till en gammal telekollega som ramlade in vid garaget när jag kommit hem, han blev helt lyrisk över de 7 kilona abborre i (åtminstone några)matstorlek:-)  Så där blir det nog en del rökt abborre nu.

Vi provade lite borrar, vanliga liksom motordrivna, och finländarna var väldigt nöjda med Novaborren som finns i 110, 130 och 160 mm storlek.

Borren är väldigt lättborrad och kolla när MoraofSwedenDebby borrar med 160 mm borren i 50 cm is


Inte så många bilder idag men några blev det...Vi slog i oss lite gulaschsoppa, mackor, kaffe och godsaker:-)Suomi goes fishing

Hemkomst från Norge igårkväll.

Nu på morgonen bär det iväg till Tenningsjön för abborrfiske med 6 gäster från Finland och företaget Pure Fishing. Som gäster till Mora of Sweden blir det nu provning av borrar och förhoppningsvis en del abborre.
Fick provfiskerapporter från veckan av Jörgen och det är nog inte världens drag på fisken men vi gör ett försök.

Smyger nog med några burkar fjädermygg ifall det är supertrögt, ska ju naturligtvis bli omslag i vädret idag med ymning snöfall nu på förmiddagen.


Form?

Efter en eftermiddag fylld av fullständigt degenererande och energistjälande tankar ringde Peter L och frågade om vi skulle bowla. Jag avslutade min middag.....,som jag åt framför datorn och vid skrivbordet (inte så bra kanske), och hämtade kloten vid garaget för att därefter bege mig ner till hallen.
Peter med nytt klot som ramlade in i postlådan (ungefär:-)) igår hade en grym kick i bollen och slog strike på strike, han började med 230 och jag hade nånstans runt 205.....Efter 3 serier hade Peter 624 och jag 588.....Ett tag i fjärde så skiljde bara 13 poäng men så tappade jag igen och slutresultatet över 4 serier blev Peter på 803 och jag 778.
Det får vara godkänt och ser framemot matchen i Norge på måndag:-)

Har inte sett något resultat från Saxviken ännu men det kommer säkert på Weine´s blogg under kvällen. Får hoppas att det nappade bra åt de tappra själarna som var med.

Vem ska man fråga....?

Blev inget fiske idag.....Håller mig hemma istället.

Såg på nyheterna imorse att det är många som sprungit igenom isarna, alltså ett antal drunkningstillbud.....Som VANLIGT så får Svenska Livräddningssällskapet uttala sig och som VANLIGT gör de samma rekommendation som de alltid gör..."Viktigast är att ta kontakt med någon lokal SKRIDSKOklubb för att få kännedom om isarna" .............

Men snälla! Om man vill lära sig slå en passning eller göra 10 på foten med en fotboll och du har Zlatan och en överviktigt, knätrasig, division 7 lirare från Torne Träsk , att välja mellan....Nog fan väljer man Zlatan!
Samma med skridskoklubbar, som i mitt exempel här är Torne Träskliraren..........Naturligtvis ska man fråga den lokala fiskeklubben!! DE HAR KÄNNEDOM OM ISAR!! Fatta det någon gång!

Samma brukar stå i lokalblaskan här hemma, de frågar alltid entusiasten som åker och plogar upp skridskobanorna med en liten traktor......Jättebra, om det inte vore för att han åkt igenom isen med sin traktor ett ANTAL gånger OCH ärligt....Hur många hål har han borrat i isar i HELA sitt liv?? Kanske lika många som t ex jag gör på EN tävling!! Finns en viss skillnad där i att kunna bedöma en is.

Merparten av skridskoåkare kan INTE bedöma en is, det hävdar jag bestämt....Att det sen finns lallare som kallar sig fiskare och ramlar i till höger och vänster kan så vara....men de är säkert förklädda skridskoåkare;-)

Well, vi får hoppas att inte så många åker igenom isar och att de som gör det tar sig upp igen.

Besök...

Jahapp, ikväll kommer GrevNils med sin osnutne son och hälsar på...Finns chans/risk att det blir några flaskor rödvin inmundigade misstänker jag:-)
Annars är det skönt att helgerna är över nu...Visserligen trettondagen kvar men i Norge är inte det någon helgdag så på måndag är man tillbaks där...Tar med bowlingkloten då det är match direkt på måndagkväll, har fått order om att träna så ska försöka göra det;-)

Åker hem en dag tidigare från Norge första veckan,då jag på torsdag ska ut med 5-6 pimpelfiskare från Finland tillsammans med borrtillverkaren Mora of Sweden. Tror det blir att åka till Tenningsjön, skogsdrivning där och vägen fram ska visst vara plogad. Eller så åker vi till Källsjön....En pimplare från Stockholm var dit i helgen och drev upp drygt 9 kilo, kan vara värt att prova.

Tävling på Saxviken imorgon och tanken var att min säck skulle få chansen att fyllas med lite abborre men som det verkar nu så ger jag fan i det....Är inte alls på tårna rent psykiskt och känner mig jävligt trött hela tiden. Får se hur jag gör, kanske GrevNils vill prova sig på en comeback och dra några randiga? Då kanske man kommer iväg ändå.....


Det nya året har startat

Matchvikt:112,5 kg

Skall bli mindre

Bänkpress: 130 kg

Skall bli mer

IQ: 52

Ej förändringsbart

Procent på världens huvudstäder: 83

Skall bli mer

Personbästa bowling: 279

Skall bli 300

Besserwisserattityd: 100 procent

Skall bli noll

Verbalt åsiktsformulerande: 98 procent

Skall bli noll...nästan

Äh, vet inte vad jag kverulerar om.......Går och lägger mig istället. Hoppas ni haft det bra

RSS 2.0