Abborrfiske

Tog farsan med mig idag på en skogstur.
Färden gick till Dyversjön, bortom Hemsjön i Untorp. Har fiskat där en gång i begynnelsen och det har jag för mig var på sommaren. Fick rapporter ifjol att fisket varit bra där så då passade det bra nu, då vägen var hjälpligt plogad fram till sjön.
Visserligen hade säkert fler än farsan vänt bilen när han såg hur pass oplogad vägen fram var men jag är ju sån att det "må pröves" ....:-) Gick iaf bra den här gången.

Dyversjön blev en positiv överraskning och det nappade ganska omgående. Varierad storlek på fisken.
Fick ihop 53 firrar, 4520 gram....Största på 4 hg. Farsan hade ett 20-tal, ca 1,5 kg. Vi fiskade i 2 1/2 timme ungefär.

Efter 30 minuter

En stund till  



Farsan har en abborre på väg upp

Gli Azzzzzzuuuuuurrriiiiiii

1-0 Andrea Pirlo

2-0 Giampaolo Pazzini

Tre poäng bärgade på bortaplan och ensam ledning i gruppen. Irland tappar poäng hemma mot Bulgarien och jag sörjer inte det:-)



Nu ska vi jobba in Sverige mot portugiserna också...Kan bli kärvare:-P

Robbie

Hästritt i snö är jävligt vackert....precis som den här låten av Mr Williams....

Snorblött

...på min överläpp....Snuvan rinner likt blodet från en avtappningskran inkörd i halsartären på en uppochnerhängd bebis....Puh, jobbigt....Känner mig lite varm i pannan också men det kan bero på ihärdigt dunkande av pannben i bord under V75-sändningarna....
Gick ju inte så bra men så var det en ganska svårfunnen rad också. Voodoo Hornline (min spik) gjorde ju ett kanonlopp men blev avslagen strax före mål...Nu hade det ju inte hjälpt för den raden som blev hittar jag inte hur jag än letar....När Jack Z vinner första som jag jagade med blåslampa ifjol visste man ju att det här blir ingen bra travdag för mitt system.

Nåja, nu ses det framemot landskampen ikväll , Sverige mot Portugal...Och som jag skrev i ett sms till tunnisen Bod så kommer Ronaldo att somna med vader likt durkslag ikväll, han kommer att grina (som vanligt när det går dåligt) som ett litet barn där han sitter och slår ut med armarna efter ytterligare en snygg kapning av svenska midfielders:-) Tippar 1-0 till Sverige
Kommer också att följa Italien förstås, möter Montenegro borta och en seger där skulle sitta jäkligt fint. Pirlo och DeRossi på mittfältet och framåt blir det DiNatale, Quagliarella och Iaquinta vad jag lyckats få fram. Backlinjen med Cannavaro och Chiellini som lås i mitten känns stabilt och i och med att Vucinic saknas i Montenegro känns det som allt annat än seger är en fiaskomatch....

Sveriges laguppställning blir

Startelvan: Andreas Isaksson - Mikael Nilsson, Olof Mellberg, Daniel Majstorovic, Adam Johansson - Rasmus Elm, Anders Svensson, Kim Källström, Samuel Holmén - Henrik Larsson, Johan Elmander

Rätt intressant uppställning och Elm och Holmén känns som ett bra val av Lagerbäck....Så då kör jag Elm som segermålskytt:-) Bodda, du får väl hoppas på inhopp av Seb!

Persson is back

Ni som ännu inte lyssnat på Perssons nya...Öster om Eden....Gör det, den är bra.

Helgen är här

Jaha, då klev man av Norgeresan och förmodligen ett fantastiskt fiske.....Pratade med Jörgen idag och vi åker inte, dels är min själ en aning deprimerad överhuvudtaget och sedan börjar pengarna tryta snart.....Den här norska försäkringskassan tar tid på sig kan man säga:-P Lååååånga handläggningstider.......

Well, kanske blir nåt fiske här hemma, Nusnäsnappet är ju imorgon...Kanske kan vara något? Annars blir det som vanligt.....En fika, Travronden, bygga ett system och sedan hänga framför AtgLive:-) Spiken imorgon heter Voodoo Hornline med Svanen....Ska ha en till men den bestämmer jag imorgon.....:-)

Såg en film igår, Lakeview Terrace med Samuel L Jackson, den behöver ni inte se.....Inte mödan värt.


Någon som är ledig till veckan för lite fiske någon dag? Hade tänkt testa Dyversjön, vet att de fått bra där senaste säsongerna och med skaplig storlek. Vägen är plogad fram till sjön så det är nära tillhands......Skulle ju bli varmt och gott till veckan också.

Annars väntar påsken med lite tävlingar och naturligtvis lite vinpimpling;-) GrevNils kommer upp och det blir kvalitetsdrickning och förhoppningsvis någon vällagad bit mat som står på agendan. Hemsjönappet hade han iaf tänkt besöka....Hemsjönappet som i år också får celebert besök av Mr Storm! Kul:-) Nu blir det kanske inte hundraprocent fiske för Döddepojken då han mer ska vara serviceman åt sin son....men ändå:-)

Nä, dags att knacka ur några tänder och känna fjäderlätta smärtilningar stråla likt tusen stjärnor över hjärnbarken....Tänker knacka på hos grannen och klaga på höga ljud, inte för att han har några höga ljud för sig men just bara för att inleda en diskussion som förhoppningsvis slutar med hans inälvor i min köttiga grytmiddag..........Well, tills vi hörs igen.....Keep up the good work

Fiske eller inte

Stor tävling på Närasjön i Norge i helgen. Är i valet och kvalet om det blir avfärd eller inte. Några avhopp har vi haft och nu är det nog bara Jörgen och jag som kommer iväg om det nu blir så. Weine kanske??????
Föret är nog inte det allra bästa och det är väl därför man tvekar...........Men har iaf ringt på boende och kollat upp lite så det ska ordna sig om vi bestämmer oss för att åka.
Är ju ett hyfsat bra fiske där och det drar förstås. 

Konditionen är att jämföra med en lungsjuk och benamputerad kamel.....Men det har den ju varit väldigt länge så det är ingen nyhet....Men på något vis blir jag alltid överraskad när man har stolpat iväg ut på isen ett par meter och hjärtat kryper ut på axeln och tittar på en med en förbannad  och pulserande blick och säger..." Du är en idiot, nu skiter jag i det här" .......Brukar svara med att harkla upp ett par skålpund grovt slem och vända blicken framåt och väsa...."skit på dig"

Kanske blir så i helgen också:-) Vi får se.....

Mr Snowman

Var ju upp på skogen en sväng häromdagen, blev ju lite fiske men det jag skulle göra var att arrangera en liten överraskning till min syster som fyller jämnt just idag faktiskt.
Hon har idag åkt upp till vår stuga däruppe för att tillbringa helgen. Därför fixade jag lite blommor och kort i stugan och så byggde jag en liten snögubbe utanför dörren till altanen:-)
Det var länge sedan jag byggde en snögubbe bör väl tilläggas och att sedan bygga den i -7 grader kanske förklarar den något kantige och oformade figuren jag kallar snögubbe:-)



Okey, fick inte dit några armar.......

Kommer ihåg när Bertil Perrolf (känd radioprofil för er ungdomar som inte har en aning) i sitt ringinprogram i radion fick ett samtal från en kille som INTE hade några armar och som önskelåt önskade Elvis......Den gode Bertil fick till det när han skulle gå över till musiken...." ....men armar det hade Elvis och här kommer han"
Kanske inte helt lyckat:-)


Idag åkte jag och far dit för lite presentöverlämning:-) Solen sken och det var en fin dag, grillade burgare och hyvlade påskmust , det blir man inte uppkäftig av.
Fick överraskande nog besök av polisen som var ute på en tur uppe på skogen, så de kom in och pratade ett tag.
Avslutade med kaffe och tårta sedan bar det iväg hemöver, körde efter Ladubergsvägen hem...dvs jaktmarkerna. Det man kan säga är ju att vintern stannar nog ett tag till, det är mycket snö alltså:-)


Saker är som de är

Läste i tidningen idag att Larz Kristerz sålt 80000 skivor.

Jag har ingen av de skivorna

Däremot vet jag en känd bowlingspelande älvdaling som köpt upp ett tusental skivor alldeles själv...Att han går klädd i Larz Kristerzkalsonger  behöver väl inte tilläggas. Han har lagt in semester efter deras turnéplan. Han har ändrat stavningen på sitt efternamn till Larzzon. När han numer går på högtidsdagar är han alltid klädd i deras rödvita kostym som han låtit sy upp. Han nynnar oavbrutet på "Jag måste ringa Carina". När han slår strike i bowling skriker han alltid Zzzzzzzzzzztrike. I allt han säger lägger han alltid in z istället för s.

Så när han säger "Jag är en fånig idiot".....så behöver han inte det;-)



Här en bild av denna fanatiske fan:-) Har blurrat fejan på honom för har för mig att det var så han kände sig den här kvällen;-)

Ramones

Igår kollade jag på dokumentären om Ramones (tack Bodda!)

Delvis trasiga snubbar med en hel del psykfallsbeteende kanske.....En bra dokumentär som jag rekommenderar.

Storyn om när Phil Spector skulle producera deras skiva är ju lysande om än tragisk...Phil Spector var (är) kanske inte HELT frisk:-P


Hemsjön

Idag har man färdats lite fram och tillbaka....In till Mora imorse och hängde in skryllan till skomakaren som lovade fixa till skiten, klart på torsdag.
Vidare hem och ipackning av fiskeprylar och lite annat smått och gott. Åkte iväg en sväng till Hemsjön uppe vid Untorp...Tänkte bara slå några hål intill vägen, började efter Älvdalsvägen vid parkeringen...Pulsade ut (nothing för dwarflegs) och slog ett hål, fisk direkt och i de följande fyra hålen.
Ni som varit på Hemsjön vet att det är smått sensationellt:-) Ca 20 borisar och när det nappade så bra så gick tanken att ta mig över till andra sidan och prova där det brukar vara bäst på långfredagens tävling....Well, fick två firrar där...Solen sken och nu skenade tankarna iväg och så även jag...Fortsatte in i en del av sjön som sällan provats, förstår varför nu...Inte ett napp men plötsligt fin skare att gå på...I och med det så tog jag vändan ända upp till Väljärv, dvs så långt man tar sig..Nu var det ju inte riktigt lika fint att gå överallt, inte alls lika fint.....
Uppe i änden hade jag ett napp

Suckarna avlöste varandra och beslutet att traska iväg hemåt var lätt. Blev ju några timmar extra mot vad det var tänkt...Väl tillbaka vid starten provade jag i de gammelhål som gett fisk....Alla gav fisk nu också...

Kan vara en hotspot till tävlingen:-) Fan trot.

Fick ihop 31 firrar till den famösa vikten av 1020 gram. Här var det kanon att gå, tyvärr ingen fisk


Så nu mina trogna Hemsjöfiskare har ni ett ställe att göra mig sällskap på:-)

Till påsken kommer ju Lunsdragarn upp från ghettot också, hade tänkt mig en revansch på honom sedan förra årets tävling på Orsasjön, då han var tvåa och jag femma. "The Lax" vann den tävlingen överlägset.
Men det man mest är spänd på är ju om Lunsdragaren fortfarande kör med sina dubbar från -62 som hans farfar vann på en tävling på sjön Erken....;-) Ska bli spännande, du är välkommen Andreas!:-)

Nu till något helt annat

Hepp....Blev en fika imorse tillsammans med Göte och Weine. De hade inget nytt att komma med som vanligt;-)

Mr Larsson satt också på sin vanliga plats och skänkte lite flärd till Kaffestugan:-)

Skulle in och beställa ramar till några foton och det blev också gjort. Hade även ett födelsedagsärende som avhandlades. Sedan var ett besök hos skomakaren inplanerat också , där min skryllrygga skulle få lite välbehövlig reparation....
Men nu är mitt minne som ett jävla fågelholkshål...så den ryggan stod ju kvar i bilen när jag kom hem:-P Får ta det imorgon kanske....

Impulshandlade.....eller tvångshandlade, har svårt att definiera, ett par nya skor...(ja, inte fan köper man väl gamla?)



Tänker göra om det här till en modeblogg faktiskt.......Istället för som nu, psykfallsblogg;-) Modebloggar har ju väldigt många besökare så får väl slå ett slag för gubbmode här då.........
Min utstyrsel imorgon kommer troligen att innehålla några av dessa enormt populära lantiskläder som nu går mot en ny vår.....Har även setts på en fylledräng kring Stureplan, det tvistas dock om huruvida det var en lantisdräng eller en betonggosse som äntligen sett sitt ursprung...hursomhelst....This is the shit

 Orange Helly , syns bra i strålkastarljus och värmer bra i cellen 
Bastanta kängor för slowfoxen och för att ta sig hem över åkern
Gott om plats i dessa supermoderna byxisar

Roasting eller nåt

...för att fortsätta mitt bittra beteende och självbrännande åsiktsformulerande så gjordes ett besök i bowlinghallen igår.....Var där som åskådare.

Såg mitt kära (nej, det fattar ni väl för fan att jag inte har den idioten kär, ironi för helvete)  irritationsmoment där och tänkte illasinnade tankar.

Roasting är ju på tapeten nu så här kommer ett taffligt och klåparaktigt försök till några "roastinglines";-)

Att han framställts genom ett race där endast efterblivna spermier tävlade om vem som skulle bli till är ju ställt utom all tvivel.....Någon fick ju lov att vinna

Han är den enda människa som med ETT enda ansiktsuttryck kan uttrycka 278 ord från Svenska Akademiens ordlista.....Imbecill, sinnesslö, störd, förståndssvag, fånig, dum med mera.....Eloge till honom för det.

Snubben är faktiskt så pass obegåvad att han får ett vanligt cykelställ att framstå som universums intellektuella centrum.

Suckar

Vet inte vad jag ska göra
Tappar farten och grottar ner mig
Är så trött
På det mesta
Människor som beter sig som ständiga idioter
Där jag är den största
Vill inte famla
Vill inte svamla
Men kan inte låta bli att göra det
Trött
Nåt så inihelvete

Mest på mig själv, som sagt

Såg på teve igår och där satt en ung man i sina bästa år. Han var visst med på "Sanningens ögonblick" som programmet heter. Där gästerna får en massa intrikata frågor att svara ärligt på.
Han fick frågan om homosexualitet skulle vara förbjudet

Han svarade ja

Han svarade ja!

Han svarade ja!!

HOMOFOBER är något som jag blir så jävlars förbannad på! Dessa lågpannade, inskränkta och inte så måttfullt korkade människor.

"Homosexualitet borde vara förbjudet."

Hur i hela friden tänker de här stöllarna? De har tydligen inte vaknat och befinner sig någonstans lååååångt tillbaka i tiden där mörkret och den totala inskränktheten härskade

Såg ett teveprogram med Thomas DiLeva , han sa något som jag tycker var tänkvärt och väldigt bra.

Kärlek handlar inte så mycket om kärleken mellan man-kvinna,man-man,kvinna-kvinna.

Det handlar om att man har två val

Kärlek eller rädsla

Tänk om människor kunde välja kärlek istället för rädsla.

Att sluta vara rädd för än det ena och än det andra.

För det är rädd dessa homofober är, rädd så inihelvete.

Jävla krakar


Vackert från en ärrad kämpe


Populärkultur

Vill bara säga som hämtat från ingenting....Att Lucky Luke, album nr 40- Phil Defer-revolvermannen, där är huvudpersonen hämtad från en av mina gamla skådishjältar...Jack Palance:-)



För att inte prata om nr 17, Angivaren! Lee Van Cleef





Slutsegrare...tippar jag

Fiskeklubben Match är nu klara för final i bowlingturneringen som spelats sedan i höstas, Björnfighten. Efter att slutat trea i grupp 1 i grundspelet lottades vi tillsammans med bl a tvåorna i nästa kvalomgång. Fick även spela i enda gruppen med fem lag, alla andra grupper innehöll fyra. Men nu gjorde det inget utan Nicke och Peter skötte sina klot väl och segern i kvalgruppen blev enkel:-) De som var tvåa i grundserien innehållande de oflärdfulla älvdalingarna kraschlandade totalt och missade avancemang.....Nu får de sitta på läktaren och heja på Match vilket jag givetvis räknar med:-)
Nu blir det final och mitt tips kvarstår sedan säsongens början, Match som slutsegrare! Nicke och Peter blir finalspelarna då jag är på Sm i pimpel i Norsjö.

Var ner och bowlade igår, fick ihop 577 på tre, 747 på fyra. Inga toppserier men det kändes helt okey. Idag blev det några serier också, fick ihop 711 på fyra serier tror jag det var.
Imorgon spelar Siljan Bk hemmamatch och får se om promenaden tar en förbi hallen och i så fall kanske man tar en kik.........Lär väl vara en hel del spelare med samma efternamn i det laget, inavel någon?
Får väl se om själva laguttagaren kommer till sans eller har han tänkt skänka bort kvalmatcherna till division två än en gång.......? Vi får se.....

En promenad in pictures

Lördagen började med en promenad runt Orsa, blev ca 1 timmes fladdrande med benpiporna......Här några bilder från promenaden i hyfsat kronologisk ordning:-)
Lillåpromenaden börjar med hopptornet rätt ner i bästa djuphålan
Provar med Snowracer next time
Första delen av Lillåbryggan passeras i gott tempo Dags att dra ner på farten
La en kringla Storån skymtar bakom björkarna
Min stol står där året runt, placerad efter ca 1 km...
Andra och långa delen av bryggan i Lillån
Hälsade på mina zigenarpolare på husvagnscampingen
Dags att dra ner tempot ytterligare Japp, i Orsa finns det lyx!
Orsasjön med Gesundaberget i horisonten
Provåkte, tog 25 minuter att trycka sig igenom
Nya strandrestaurangen under uppbyggnadLusthuset och båtrampen
Möjligen köksdelen, men inte fan vet jag
Plötsligt står han där och täljer, Orsas "Loglady" (ni som minns Twin Peaks)
Stormens bil packad för en familjedag, snart ligger grillpinnarna där också
En byfåne till på morgonpromenad, Fäsa kommer knallande..
Hittade också dagens middag, visar "före" bilden...."Efter" vill ni inte se
BåthamnenValde Strandgatan fram...Är lite rädd för den andra
Dagens kyrkliga inslag Barndomshemmet till en sann hjälte, vem???
Inget besök där, hyfsat nyskitenParkbänk, påse och lite rött
Belöningen för fysisk aktivitet Kopp nr 1
Jodå, strax efter fick jag kasta mig undan

Uppstartsmöte

Torsdagen började med en morgonpromenad för att smälla in några syresatta celler till i dödköttet.....Funkade sådär, startade nog promenaden lite för sent(08.30) och folk hade vaknat....vilket innebar 4 stycken stopp med lite socialt snack på rundan runt Orsa....I tur och ordning var ämnena.....1: Bowling, gamla kroppar (våra egna)....2: Fiske, arbete i Norge....3: Fiske och Sportfiskemässan....4: Bowling och PRO........Inte ett alltför vitt spektra av ämnen men så var det i alla fall den här morgonen:-)

Dagen försvann i ett töcken med olika göromål......Kommer inte ens ihåg alla

På kvällen var det dags för ett möte där alla som arbetar som guider skulle träffas för att om möjligt starta upp någon form av gemensam verksamhet tillsammans med Siljan Turism.  Var väl ett ganska välbesökt möte och tanken är väldigt god....Hoppas verkligen att de tänkta medlemmarna begriper de viktigaste orden på det mötet.....ENGAGEMANG och DRIVKRAFT!
Har ju varit med på nästan exakt samma typ av möte för några år sedan när vi startade Värdskap Orsa, en sammanslutning av aktivitetsföretag. Det har fungerat sådär och anledningen till att det inte fungerat till hundra procent är det mycket dåliga engagemang som visats av delar av medlemsskaran.
Naturligtvis så skulle det bildas en liten hjärntrust, en 3-4 personer som ska lägga upp riktlinjer och så vidare......Hela min jävla strutshjärna skrek "Räck inte upp handen".....och vad ser jag i ögonvrån.....Min egen jävla spade i vädret!
Har aldrig haft kontroll på mina extremiteter så föga förvånande var det ju inte........:-P Så nu är man med där och slösar bort tid också......Vi får hoppas det kan gå att få till en fungerande enhet av det här...Vill ju tro det själv i alla fall.

Mycket skriverier om fiskegrejor på en del sajter, kul naturligtvis. Inte minst blev det en liten diskussion här på bloggen i förra inläggets kommentarer, angående pirkar bland annat.
Jag inser förstås intresset av de alltmer ingående beskrivningarna av pimpelfisket (som nu är aktuellt) men ingenstans har jag ännu sett någon som förespråkar enkelhet i sitt fiske. Mycket tekniksnack och olika krokfärger och konstruktioners verkan med mera.

Tycker det är intressant med djupgående diskussioner som sagt men tycker samtidigt att det är lite synd att det blir så ingående och att ingen verkligen talar om att det INTE alls behöver vara så avancerat som SÅ MÅNGA vill ge sken av.

Arbetar en del med ungdomar och försöker föra in ett intresse i deras medvetande. Där försöker vi förespråka en enkelhet i allt fiske vilket är viktigt för att inte "skrämma" iväg de här ungdomarna som kanske vill bli en äkta "storfiskare".

Ta det här med olika krokars betydelse som propageras för av diverse "gurus".....Nya färgkombinationer som ska vara så mycket bättre än någon annan och så vidare....Själv tycker jag det är mer eller mindre trams! Visst är det kul med nya färgkombinationer men tror inte alls att en färg som fungerade kanon för 15 år sedan automatiskt spelat ut sin roll och ska pensioneras.....En gammal frågeställning är ju att om man kollar av de 10 bäst placerade i en större tävling (inte i en lokal jävla tävling för där är alla så inihelvete indoktrinerade av varandra) , om de har samma krokfärger eller är skillnaden markant? Själv tippar jag på det sista..........
Och så det här med pirkar.....Att en pirk ska gå snabbt ner och inte sväva ut för mycket (och som Dödde skriver, sväva ut lite mer vid trögt fiske) är väl ganska så självklart och har varit så väääldigt länge, i tävlingskretsar ska sägas.
Visst kan man grotta ner sig i det tills man funderat hjärnan blöt och svampig men tänk lite på att föra fram det enkla och många gånger framgångsrika receptet att hårt jobb, vilja och tro betyder väl så mycket som om "transportören" heter Hugo eller Vim eller Kyssmigiarselet.

Själv har jag ofta använt mig av just den inställningen i framförallt pimpelfisket, att borra mycket och aldrig ge upp.....Är väl inte helt meritlös så det har ju faktiskt funkat nån gång....:-) Ja,just det....en annan sak som är bra.......Tur;-)

Godnatt

Viktminskning

...så småningom kanske......

Lyckades lura kroppen på en promenad idag som följdes av ett pass på cykeln...Alltid något.
Sett rapporterna från Superpimpeln och där krävdes det nog sin man att ta sig fram, tydligen väldigt tunggått.....Eller sin man och man förresten....Tror det hänger på huvudet mest faktiskt i sådana lägen, om man orkar eller inte...Hade det hängt på kondis så hade jag aldrig tagit mig ur bilen på parkeringarna;-)

 Mitt hjälpmedel för bättre fysisk status

Börjar få lite ordning på metegrejorna också....

Blir premiär i Örebro som vanligt, ser framemot det.

Jag? Balanserad? Nej

http://www.youtube.com/watch?v=xQa-PpLrzRg

Den störste

En människa som en stor del av dagens och morgondagens idrottare skulle kunna lära sig väldigt mycket av och då menar jag just inte att glidtackla:-) 


Överlägsen

Bästa "bidraget" i gårdagens Melodifestival...utan konkurrens:-)

Dagen fortsätter

Då var travet över och efter en svettig långsida av Catch the Flax så svalnade det betänkligt på Momarkens 240 meter långa upplopp......Nåväl, två felvalda spikar är resultatet och resten var med.....Andrahandare Minos Vang i andra och favoriten Joel Cortina i sista är missarna och bara att ta nya tag.

Såg en jävla bra fotbollsmatch idag! Manchester United- Liverpool....Slutade 1-4 och var en härligt match som man helt enkelt njuter av. Att Pool vann gör ju matchen än mer delikat....eller vad säger du Brutus?:-)  Enligt Brutus eminenta kunskaper i ämnet Pool så var det största segern på Old Trafford sedan säsongen 36/37! Pool rocks!

Idag provade jag även på bowling för första....nej andra gången på länge.....Var faktiskt ner igår och slog några serier, gick inte speciellt bra...snittade någonstans på drygt 170....Idag var jag ner med farsan och vi slog några serier.Lyckades få till farsans slag så det såg riktigt hyfsat ut, ligger nog ett personligt rekord nära till hands där nu....Själv spelade jag de första fyra serierna på drygt 700 poäng, ett snitt på 175...Sedan gick det bättre och hade en del rätt bra öppningar i några serier...Fick iaf ihop 857 (tror jag det var) Toppade in på 246 och 245....Ger mig själv godkänt:-) Lite träning så ska det väl kunna bli jämnare och bättre. Hade 684 på tre.

Såg Gren den äldre snubblat in en kommentar;-) Nej, Håkan....King Kobra var inga favoriter tyvärr:-) Men helt okey ändå. Kom med fler nostalgiska vibbar! Vi är ju så pass gamla att 80talet är det som gäller;-)

Så var man också då anmäld i Elitklassen till Örebro...Önskar så att det fanns en Lyxklass istället.... Där skulle jag vilja vara....Där peggarna är helt perfekta och asfalterade, parkering bredvid alldeles bredvid, Bodda eller Storm som bär ut grejorna och riggar åt mig, torkar tåren när det inte nappar och fixar jordnötter, burgers och något gott att dricka....Torkar av braxslemmet från händerna när det blivit för mycket och blåser håven torr mellan fiskarna.......Servar med maggotten när det är dags att byta och pudrar min näsa när det är svettigt.....ifall någon tidning kommer förbi och vill ta en bild....Plockar ihop grejorna efteråt medans jag åtnjuter massans hurrarop, varmkör bilen och säger "Kör försiktigt" med en hjärtlig ton inför hemresan.....Stormen kör naturligtvis.....Så vill jag ha det;-)

By the way, kollade som sagt nyheterna imorse.....Vad ska man säga om Annika Falkengren?Eller rättare sagt styrelsen för SEB?...Där sitter människan imorse på teve och gör en s k pudel....Det var ju fel, de hade inte förklarat på ett tillräckligt tydligt sätt att löneökningen EGENTLIGEN inte var någon löneökning.........Nu kommer jag inte ihåg allt men vet att jag imorse blev tillräckligt upprörd för att generera mer jävla kraft än nåt värdelöst skitkraftverk i Oreälven här i Orsa!
Vad är det för fel på dessa människor? De har ju ingen självinsikt överhuvudtaget och som fru eller fröken Falkengren uttryckte sig på frågan om de inte visste hur verkligheten ser ut för löntagare....."Nej..........bla bla...."
Att säga att SEB haft sitt tredje bästa år 2008 och därför hade tänkt sig att plocka ut en löneökning på 2 miljoner (för Falkengren)  och sen säga att de planerar för de sämre åren som är BERÄKNADE nästkommande TRE år är så JÄVLA DUMT att de där människorna ALDRIG hade haft en chans i tävlingen årets INTELLEKT! Hur jävla dum får man bli? Så sitter de där och tror att de är några övermänniskor och vill/måste ha samma löner som övriga bankdirektörer......Nu har stackars Falkengren minst av alla........Bara en årslön på 7 miljoner 2009.....Snälla idiot, fatta att dina bankmedarbetare du gett besked, närmare 500 stycken, att de ska förlora sina jobb, inte kan förstå er ekvation och uträkning där du har en årslön på 23 stycken årslöner för en anställd! Där även andra inom ledningen erhåller fullständigt obegripliga ökningar......Och som grädde på moset kunde ni fan inte ens räkna ut att det skulle ge skriverier och massflykt av kunder....Hur fan kan ni överhuvudtaget inneha uppdrag och arbetsåtaganden?

Till råga på allt får man idag höra att AMF lyckats med samma bedrift ungefär...Att ge de flesta toppar bonusar när pensionärerna fått neddragningar på sin pension....
Alltså jag tappar totalt tron på tamigfan allt...................Skulle väldigt gärna vilja möta någon av dessa seriefigurer ute bland folk och diskutera och lyssna in hur de är som människor....Hände faktiskt en gång när jag talade om hur saker och ting förhöll sig på min dåvarande arbetsplats, Telia..........Skrev brev till högsta Sverigechefen Lars Berg, skrev långa inlagor på ett Intranätforum.......förhöll mig välartikulerad och saklig....MEN forumet stängdes ner och chefen från Göteborg ringde upp mig och ville prata.....Visst , gärna sa jag och kvinnan ifråga bestämde en dag tillsammans med mig, hon flög hit och jag hämtade upp henne för att visa henne en dag på jobbet.....Dagen avlöpte väl och inbillar mig att hon fick en annan insikt om hur det arbetet såg ut efter våra diskussioner. Kommer aldrig lägga ner mitt åsiktsformulerande om jag tycker något är fel...Är helt inne på att saker går att förändra om man bara säger sin mening.....Alldeles för många som håller käften, tyvärr.

By the way, bowlingen är ju ett kapitel för sig......Som det känns nu blir det ingen comeback i laget då det innehåller människor som visar dålig respekt för mig som människa.....Har talat om för vederbörande hur jag ser på saken och han förstår mina åsikter och jag fick medhåll och en ursäkt....Nu fortsätter hans , i MINA ögon, tvivelaktiga beteende som förut och jag blir bara ledsen........Får antagligen göra allvar av mina tankar och kontakta "spelarkollektivet " där en knäskål kostar bara 10 papp......plus resa förstås;-)  Eller så spar jag in på pengarna och kör som det inträffat någon gång.....en äkta Stackmoraknock, mitt på näsan och sen är problemet ur världen....:-) Vad gäller knockar så vet jag att min träff är lysande;-)

Nåja, tänkte skriva ännu mer ikväll men nu väntar Melodifestivalen.....Hoppas på Alcazar som har bästa låten tillsammans med Måns....Även af Ugglas imponerar, mest med sin inlevelse som jag så mycket uppskattar.....Bara fjortisarna och några snedvridna 30åringar inte ringer ner växlarna på de aptrista och fullständigt själlösa EMD så kan man vara lite nöjd iaf....

Ännu en dag...

Har precis plockat ut en lasagne ur ugnen...Den får stå till sig lite innan det är dags för mig att sleva i mig några skopor. Litar blint på att den smakar bra, det gör det mesta som fått ynnesten att innehålla riktigt jävla god parmesanost:-) Tack Anna Maria Corazza Bildt:-)
Till det blir det måltidsdryck, där avsmakningen redan ägt rum;-) Blir en Penfolds Koonunga Hill, Shiraz och Cabernet i en rätt ljuvlig kombination faktiskt. To be recommended.

Som för att förhöja anrättningen kommer teven att slås på och V75 från Momarken skall få verka som underhållning och när Catch the Flax speedar ner packet från femte utvändigt på Momarkens långa upplopp så ramlar tapeterna ner hos grannarna;-)

Imorse slogs Tv4 på för en nyhetsuppdatering och vem var inte i studion om inte Olle Ljungström. Alltid roligt att höra honom. Han lever ju iaf. Kanske inte så länge till iofs.
Han fick naturligtvis den obligatoriska frågan gällande hans drogande och vad han tyckte om sina närmaste tankar om hans leverne, bl a hans mor som uttalade sig.....Han svarade att han blev berörd naturligtvis men han hade inga andra ord än...alla dör...på ett eller annat sätt. Han menade att där alla säger att man väljer vilken väg man går så hade han inte valt någonting....Hans öde var förutbestämt någonstans, han hade inte valt att dricka t ex.....Visst, det var farligt att dricka men det var farligt att överdosera marsipan också så se upp i påsk.......
Tycka vad man vill om hans ord men skriva texter och framföra dem kan han och enligt mig är han en stor artist.

Nu är det dags för käk:-)

Och

...inte fan blev den roligare när Tonetto sopade en straff en mil över ribban igårkväll.....

Trodde på Roma och att de skulle kunna vända men inte blev det så....Hoppades var vad jag gjorde när det gällde Inter men det kommer aldrig att gå med en backlinje utan någon självklar ledare...Hur kan man för övrigt spela med Viera? Om jag inte såg fel så var det även han som missade markering vid Uniteds andra mål...

Juventus klev ju av också.....Där Ranieri har de mest underliga laguttagningarna, själv förstår jag ingenting...föga förvånande....Varför börjar man inte med glödhete Amauri? OCH varför i hela friden spelar inte Sebastian Giovinco!? Nu fick han komma in till slut men den killen är ju en sällsynt talang, tyvärr har han inte alls släppts fram av Ranieri......

Jaja, Liverpool imponerade i alla fall och vet åtminstone EN som blev till sig utöver det vanliga.......:-) Undrar hur det gick med hans gamla och överskattade knä?;-)

--------------------------------------------------

Nu är garaget hyfsat iordning och nu börjar det bli dags att fördjupa sig i metegrejorna....Fast det ligger ju några pimpeltävlingar kvar att ta sig igenom...SM om 3 veckor i Norsjö hoppas jag blir en glädjerik upplevelse....Visserligen öppen SM men man behöver inte be om ursäkt för att vara där iaf då vi kvalade in laget och oss alla även individuellt.
Tror vi var 2, 3, 4, 6...Storm, Lilja, Laxen och Peter.....Som vanligt siktar vi högt:-)
Var visst 60-70 cm snö på isen uppe i Norsjö....Blir nog till att klämma ur sig nån svettdroppe gissar jag.

---------------------------------------------------

Olika



Smått chockad har det gått upp för mig att människor faktiskt tycker att Larz Kristerz musik är BRA


Det är en dyster värld vi lever i

En dag i mars

Dagen började tidigt idag, vinklade ur 115 pannor ur sängfjädrarna runt 05.45.....På med fiskekläderna och iväg på garaget, där för övrigt nästan hela dagen igår tillbringades minsann....med städning och sortering, mäskupplägg och annat.....
Stuvade i pimpelgrejorna för en halvdag på sjön med ett gäng skolklasser från Kyrkbyn. Blev riktigt skapligt väder med sol, visserligen blåste det lite så det kanske var lite kallt.
Lyckades iaf hitta några abborrar:-) På slutet blev jag t o m utnämnd till "världens bästa fiskare":-)  Kanske var för att jag mutade dem med några pimpelspön.....haha...

En fin dag var det iaf

---------------------------------------------------------

Någon som behöver lådor att ha pimpelspön i till skryllan så går det bra att köpa av mig. Har vita plastlådor, 65x65 mm är öppningen, längden 370 mm....Brukar dela på mitten så har man fyra och de passar perfekt i ryggsäcksskryllor....Hör av er till mig så fixar vi det. Har fulla garaget. Pris: 25,- /styck

------------------------------------------------------------

Har några fluglinor också som någon gärna får köpa:-)



Samma tillverkare som Worcestershirelinorna och de som använt den är nöjda. Säljer dem för 150,-/styck.

------------------------------------

Såg i tidningen idag att Orsa Bowlinghall är konkursad....De söker nu nya ägare att ta över verksamheten. Får verkligen hoppas att de hittar någon lämplig som är intresserad och driftig.
Hörde att någon av intressenterna som visat sig redan är en av de som brukar vara där nere och jobba.....Jösses, för att verkligen såga nån så kan jag ju säga just det....Jösses! Måtte inte det ske....Så jävla dålig självkännedom att man kan tänka sig att ta över hallen för att driva den....när man lyckats få folk ATT VÄNDA I DÖRRJÄVELN för att de sett densamma innanför dörren i arbete.......
Nej tack!

---------------------------------------

Apropå dåraktiga beslut.............Läste tidningen idag och en näve bankchefer på SEB har fått en rätt hyfsad löneförhöjning.....Inte bonus för det är ju fult....istället har de fått en löneökning som antagligen fått ett stort gäng gatubarn någonstans i världen att skrika sig harmynta av lycka om de fått en promille av den löneökningen.....
Hur i hela friden tänker de dårarna som tillåtit detta? Det övergår iaf mitt ringa förstånd.......SEB har liksom många banker haft ett pissår, aktien har sjunkit runt 70 procent........Dåliga tider överallt där ARBETARE får gå ner i lön för att behålla jobben, då slår dessa riksidioter till och höjer sina löner med summor som ingen kan fatta.....Man borde fan flå dem och slå ihjäl dem med deras eget skinn!

-----------------------------------------------------

Spelade V65 igår igen..........Satt på AtgLive och kollade och spelade.....4 rätt blev det och på det blir det ju inga slantar. Var dock bara EN som lyckades sätta raden igår och vinna 1,4 mille drygt...Ströspelade nån sedel på några hästar och satte ju naturligtvis vinnaren i de två lopp jag missade på raden....En 30 oddsare och en 54 oddsare....Kul men jag hade ju hellre haft dem streckade på lappen:-P


Börjar nå ut nu...


För kärleks skull


Stort tack

Vill tacka alla för den omtanke som visats med kommentarer, sms och annat rörande vår kära mors sjukdom och bortgång.

Sorgen omfamnar oss som en svårskingrad dimma och man är stundtals helt frånvarande.

Dagen i fredags med begravning och minnesstund blev , trots allt, en minnesvärd dag. Alla människor som slöt upp och de väldigt många som visade sin tanke på mamma med blommor och gåvor till fonder var fantastiskt.

Vi försöker nu vandra vidare med mors goda anda och aldrig ska vi sluta älska henne.


Dmfiske


Lag Dm segrarna från Ovansiljan...Jörgen Storm, Peter Järnberg, Laxen och jag
Får tacka alla lagmedlemmar för ett gott jobb och framförallt Laxen! Jag och Peter lyckades idag med att befinna oss i "fel världsdel"....Fanns väl en anledning till att man var helt solo längst bort och ner i den bortersta viken...Nåja, motion är bra och sendragen står som spön i backen! Laxen 6,7, Jörgen 3,2, Jag 1638, Peter 1610....

Nedan en glad distriktsmästare, hans andra som senior. Men Laxen, KOKT hamburgare!? Var det nån höjdare?:-)



RSS 2.0