Åtminstone jag skrattar åt detta:-)Mr Marx

Groucho Marx fick en gång en fråga och när han dröjde med svaret, fick han höra

- Var frågan svår?

Marx svarade

- Inte alls, det är svaret som bekymrar mig!

 

Så kan det vara         
                        


The Battle......

Snart anländer min frågesportskombattant till min fagra boning och då är det dags för The Battle:-) Hoppas på revansch för ifjol då min hjärna tillfälligtvis var urkopplad och matad till fåglarna...Kan hända att den fortfarande är ute på villovägar, det återstår att se:-P

Blir nog några spel spelade, i första hand Nationalencyklopedin´s frågespel. Möjligen Bezzerwizzer och så ett OS-spel, om tidigare olympiader....

Nåväl, fredagkväll och kanske en del hänger sig åt rusdrycker och partymusik...Helt korrekt är min bedömning:-)

Den här passar bra för att få upp stämningen....


Hola bandidos

Stressad som en senapsinbakad iller och nyss hemkommen från vårt kära grannland......Har en del uppslag i mitt skrivande i helgen:-) Såg att GipsPelle varit i farten igen och det framkallar rolighetssyndrom hos mig:-) Jesper "Mudman" har också kört lite göteborgsvitsande;-)

Kan rekommendera en skiva...för de som gillar den förstås;-)

Scarlett Johansson och Pete Yorn....mycket bra och jäklar vilken nice röst hon har så skådis hon är:-)


Fördyrande helg

Då var man knapphändigt återhämtad efter gårdagskvällens bravader. Blev en dyr helg med tanke på den skrala utdelningen på travet med favoriter som vann. Att vi sen lyckades spricka i ett lopp(sjätte) gjorde det hela än sämre...Men bara att ta nya grepp och brotta ner loservålnaden

Blev en hel del gott dricka i sällskap med GrevNils och Erkapärsarn, strålade senare samman med herr Storm och herr Samuelsson nere på bowlinghallen och vi höll ut kvällen till stängningsdags innan det var dags att släpa sig hemöver...

Nu bär det av till Norway igen för en insats. Blir bowlingmatch på onsdag och den obesegrade sviten ska försöka hållas. En i laget, Johan, kommer inte till start så vi har kallat in en reserv som ska hålla:-) Johan själv sitter i Rom och njuter av italienska dofter.

Hemkomst torsdag och då firar vi Thanksgiving med syrran så det blir garanterat god mat och mycket mat hoppas jag. På kvällen bowlingmatch mot ett korpgäng från Våmhus.

Men fredagens event är det som det är stor fokus på nu! Kommer läsa ett gäng faktaböcker den här veckan och framförallt studera nerdkunskaper ner till minsta detalj....Är dags för seger nu:-)

Kvällen fortgår....

Fisket avklarat som sagt....

Nu fortlider kvällen i sällskap av GrevNils och Erkapärsarn...En del vinskvättar har fått träffa de inre organen och det känns helt okey:-)

Mest okey känns det ju att Jörgen ringde och förkunnade resultatet,visserligen ganska uselt, men tydligen så var marginalen hela 14 gram till nämnde man....:-) Känns ju alldeles förträffligt;-) Man måste ju hitta de små kornen av glädje och eufori:-)

Wälle från Sveg vinner på 8,9 kg, en för dagen överlägsen vikt.
Ivar Borthen landade på andraplats med 5 kg
Jesper Dyberg femma på 3888 gram

***********

Två fulla kompisar i samma tält....

"Runkar du?"

"Mmmmmm......"

" Svårt att få upp den?..."

" Mmmmm...."

" Prova med din egen kuk då..."

*****************************

Börjar bli dags att förpassa kropparna ur lägenheten och vidare ner mot bowlinghallen....Kropparna ska vara glada...normala sättet att lämna lägenheten är invirad i en matta och därefter i skuffen.....

*******************************

Grönstedts Cognac Christmas Edition föll GrevNils på läppen på ett alldeles förträffligt sätt verkar det som....

******************************

Nu laddar jag för The Big Game nästa fredag då kulorna ska rakas och skäras av i jämnhöjd med skinkorna på den käre Prippen.....Stora frågesportkvällen ska kora årets KUNG inom allmänbildningens labyrintverk:-) Tar för givet att jag tar revansch för förra årets nedriga nederlag och får känna segerns rus krusidulla min hud till veckade konstverk......

****************************
Pimpelpremiär på Tandsjön

Blev inte direkt någon galapremiär idag tyvärr.....Fisket var överlag dåligt och många tunga suckar hördes.

Själv började jag i starten tillsammans med ett ganska stort gäng fiskare. Nappade direkt i första hålet och säsongens första abborre landade med en knappt hörbar duns i skryllan.....Den följdes av...ja, just ingenting...:-( Kämpade på och efter 30 minuter hittade jag i ett gäng abborrar ute på sjön, djup ca 2,5 meter. Fick sitta själv åtminstone i 50 abborrar:-) men sen rasslade det till och jag kände mig som en jordnöt i en jordnötspåse:-P Fick några hål till men sedan svarvade isprinsessan Lilja iväg över isarna.....Tålamodet som hade krävts fanns inte och fick väl egentligen inget mer drag på fisken. De som stannade kvar där fisken hittades först hade skapliga påsar sedan vid invägningen...Bland annat Göte Draget Sjölin som vägde in strax under 4 kg.....Då hade han 2 fiskar när han kom till mig och frågade om vilken krok jag använde:-)

Vet inte resultaten men vet att fjolårssegraren Fredrik S hade en tung dag, vägde in 1,8 kg. Stormen hade en liknande påse som min, dvs runt 3 kg.
Weine , den gamle stöten, runt 4 kg...mestadels övergödd broilerfisk;-) Jösses, vilken medelvikt
Jesper DYYYYberg vägde in 3888 gram på sina 60 firrar, bra medelvikt där och vet inte hur fan jag lyckades hamna i abborrarnas viktväktargrupp? Hade 113 stycken till en vikt av 3047 gr.

Nåja, resultat kommer säkert under kvällen på Svegs hemsida eller bloggarnas sidor......Fredrik "Solskenskillen" Samuelsson vinkar till publiken;-)


Att se eller inte

Flippade i en ny film i spelaren sent igårkväll....

Jösses, de första 30 minuterna var det bästa jag sett in a long time.

Resterande minuter höll även de ihop och en riktigt bra film, överraskande

Nu är det inte en film att se för alla, speciellt inte pedagogiska institutionsmänniskor i lackskor...typ..

Tilltalande för mig, enormt tilltalande, är ju beskrivningen av filmen..."förankrar sin brutalitet i kompakt mörker, existentialism och tron på en sämre värld".

Det är ju en beskrivning av mig rätt av

Misantropisk

Fransk film regisserad av Pascal Laugier

MARTYRS


Glamour, fiske och tävling lördag

Tävling på lördag som sagt och såg en skojig "favorittippning" på Weine´s blogg. Tänkte kommentera det:-)

Först och inte minst, dock kanske snart under 100 kg...har inte riktigt koll....."Svinuelsson"! Som dragit på sig en kraftig förkylning och är överstreckad som favorit, tror han får harva i dödens med bakhalt och det blir för mycket för den gode charmören från norr...
Stormen blir naturligtvis farlig men med fredagsuppladdning med ovan nämnde kladdmetare så kan det innebära att Stormen drar på sig en bakterieansamling av halvdödlig dos och i kombination med en  överkonsumtion av nässpray i vanlig ordning så kommer Stormens näsa lysa rödare än vilken julrensjävel som helst och därmed dra på sig ett stort gäng kardborrepimplare som under 4 timmar trakasserar honom till en invägningsvikt på 3220 gram och 28 kg irritation...;-)

Själv blev jag nämnd som dark horse och hoppas naturligtvis få kliva ut ur mörkret och införa en gnutta väldoftande glamour högst upp på prispallen;-) Strävar efter att pimpelfisket ska få ta stor plats i media och att de stora profilerna(mig själv) ska få mingla runt på Stureplan vad det lider...Tror hårt på att pimpelfiskare ska profilera sig med artistnamn och som elegansens riddare......Typ Mr Pink, ett namn som glittrar och doftar världsscen och med de senaste rynkutjämnade botoxinjektionerna platsar jag i vilket hajpat modemagasin som helst. Självfallet måste man klä sig med STARQUALITY och nyligen inköpta kollektionerna av de senaste Von Dutch, Frank Dandy och Ginch and Gonch förgyller naturligtvis mitt praktfulla exemplar till kropp.....

Jag menar......DYberg....Vad signalerar det för något? Grått, trist och illaluktande....;-) Nä, där måste ett artistnamn skapas:-)
Vi får se hur det går för D...berg...usch, kan inte ens skriva ut namnet en gång till...Tror han kan ligga nära toppen på lördag om han får tekniken att stämma. Möjligen att vattnet är för litet för honom och att han känner sig frustrerad för att han inte får ta ut taxsteg....löpsteget ordentligt....Vi får se.

Den gode Weine då? Ja, vad ska han uträtta i år månne? Det är ännu döljt i dunkel och har under några fikaevents studerat honom för att om möjligt utröna hans form...Svårbedömd är han men kanske att hans rondör fått ett litet tillskott över sommaren...För mycket belgisk öl kanske?
Tror Weine blir farlig på de tävlingarna som innehåller fisk i startvikarna...;-) Med reservation för att jag kan ha fel....han kanske inte ens blir farlig på de tävlingarna;-)?

Nåväl, på lördag har vi resultat och vi får hoppas att isen ligger kvar efter de senaste dagarnas regnväder..t o m isen på Lillån är borta nu minsann.....Kanske plockar fram takeaparten igen då:-)
Pimpelpremiär

...kan det möjligen bli till helgen. Tandsjön mot Lillhärdal är tävlingsplats. Där fick Mr Samuelsson sitta och filosofera upp 25 kg abborre i sin ensamhet ifjol...Han blir väl knappast ensam den här gången. Visserligen söker han nog ensamheten men på den lilla kvartspölen blir det nog till att gå upp på en skogsbacke om han ska vara ensam....;-)

Blir nog en hel del tävlande som kommer upp/ner. De flesta kanonmat förstås...Finns ju bara en segrare:-) Vem det blir är utrett framåt 14.30 på lördag....

Får se om jag kan bidra till utfyllnaden på tävlingen. Är litegrann som Zlatan, är ju inga viktiga tävlingar förrän februari/mars ;-) Nä, det är mest ryggen det hänger på...är ju lite småproblem när man låter röven vila mot nåt...

Grejorna är iaf iordning.....tror jag.

Konditionen är som vanligt...Ibland funderar jag om jag donerat bort bägge lungorna och de tog dem vid min senaste operation.....Kanske till gubben nere vid kiosken, han med syrgasmask...det skulle kunna vara mina två lungor

GrevNils kommer hit till helgen.

Innebär att

1: Alkohol kommer att rinna genom mina vener
2: Spelhelgen kommer bli dyr
3: Att det blir kul:-)

Okey, dags att sova en skvätt. Känner närvaro av Johnnie Blund....eller är det bara min skäggiga granne?

Och komihåg.....Allt ni ser på film, allt ni läser...är ingenting. Verkligheten är alltid, ALLTID, hemskare och brutalare.
Kom ihåg det ni jönsar som upprörs över våldskildringar i skrift och i bild.


Coachseger?

Kvällsmatch för Match i bowlingarenan och jag plockade ihop min kropp och duttade in i hallen strax före matchstart.
Som ordförande arbetar man ju för klubbens bästa:-) och det inbegriper även att göra bra bowlingresultat....
Ikväll mötte de storfavoriterna i målarkluddgänget Nääs, där Kjell och den gamle, väldoftande före detta Pink Ballsvirtuosen Göran skulle försvara färgerna. Fk Match´s tappra soldater var som vanligt Nicke och Peter.

Första två singlarna och Nicke kämpade sig till seger med några pinnar över Kjell, bägge hamnade nånstans på 180-talet....I den andra singeln visade Göran sin medfödda talang och tog en enkel seger över Peter. Göran landade någonstans på 225 om inte min hjärna missminner sig.....Dubbeln sen och Nääs plockar hem den med några poängs övervikt. Göran bäst igen med nånstans över 200....
Avslutande singlarna och två segrar ett måste. Min röst hörs bra från läktaren och Matcharna inleder bra. Göran darrar så sömmarna vibrerar i matchtröjan;-)
Kjell börjar vackla efter en bra inledning....Peter plockar fram några kryss ur de korta skjortärmarna( har ni sett hans teleskoparmar?) Kopplar grepp och med avslutande trippel är segern enkel.
Nicke slår en enkel miss, Göran gör samma.....Nicke slår en miss till..då gör Göran samma....Nicke sopar in två strikar...inte Göran och matchen är klar.
Match vänder och vinner med 6-4:-)

Grattar stort och nu kan de bli tvåa efter oss;-)
Peter imponerar med 612 pinnar.

Göran, jag bjussar på fika nästa gång:-)


Bästa matchen

Tidernas bästa Tipsextramatch råkade jag snubbla över:-)

Nu du, Brutte....kanske du också får koll på Lee Cantello:-O ;-)?

Såg i en tidning vad Ron Atkinson, West Bromwichs tränare, sade om den magiske Laurie Cunningham efter den här matchen...." Han var så lätt och läcker, han kunde sprungit på snö utan att lämna fotspår" :-)


Vård

Samtal till Vc imorse. Tid klockan 13.00. Var där strax före utsatt tid. Fick vänta i 50 minuter innan en läkare släntrade ut och förtäljde mitt namn.
50 minuters väntetid kändes sådär. På 50 minuter hinner man trä upp ca 40 igelkottar på grillspett.

Well, fick ju trots allt komma in. Träffade ännu en ny doktor och fick förklara min rygghistoria i svepande ordalag ytterligare en gång, för vilken gång i ordningen är en fullständig utopi att komma ihåg.

Trots känslan av att en mindre irritationsyttring ville träda fram och ta över scenen bibehölls lugnet och dagen gick vidare......

***************************************

Börjar bli dags att beställa lite uppiggande produkter på nätet igen.

http://www.kokbokhandeln.se/valrhona/shop/ Här blir det välsmakande choklad som beställs och snart ramlar ner i en postlåda nära mig:-)En sajt jag besöker med jämna mellanrum och ser till att ta hem några kilo äkta parmesan är den här...

http://www.italiantradition.com/home.asp?vselection=OK  Anna Maria Corazza Bildt´s sajt med italienska godsaker.

Rekommenderar verkligen att beställa parmesanosten, kanongott med ett glas gott rödvin. Beställning och leverans har alltid funkat klockrent.

************************************

Ska köpa mig en ny mobiltelefon också. Tror jag bestämt mig för en Sony Ericsson Aino....Kan det vara något månntro? Testmässigt ligger den högt i betyg iaf. Ska fundera nån dag.

*********************************

Fick ett samtal idag....Det var Gud. Han ville bara säga hej och att jag skulle skärpa upp mig.
Ringde NIX och spärrade numret.


Visa i Kina

Problem eller inte. God egenskap eller dålig. Vad fan vet jag?

Brukar då och då få en del förfrågningar när något ska uträttas, när någon behöver hjälp med något.
Jag hjälper oftast till, svårt med ordet nej som så många......Däremot finns det ett litet problem när jag själv ska uträtta något som det kanske skulle behövas hjälp till....Jag frågar inte om hjälp. Gör det själv istället.
Har ju den "defekten" att jag klarar inte av att liksom planera för länge, diskutera hur saker ska genomföras eller helt enkelt såsa för mycket vilket oftast blir fallet om man är fler.
Vet inte hur många saker som flyttats och burits under årens lopp...själv....medans de andra stått och funderat, diskuterat hur de ska lösa problemet....Klarar helt enkelt inte av sånt där skit.
Det absolut värsta som kan hända är när någon säger ...."Det där går inte"......Då reser sig hela ryggpälsen.
Har alltid den inställningen att det visst går. I regel har det mesta gått också. Finns alltid för mycket jävla slashasar som ser problem med allt.
Visst har man hamnat i situationer där reptilhjärnan sagt att det visst går...och så har det inte alls gått:-P Men försökt har jag ju gjort och varit nöjd med det:-)

En gång åkte jag på senvintern för att fiska, långt uppe på skogen svängde jag in på en avstängd grusväg. Tjälen hade börjat gå och vägen var lite....mjuk. Kände att det var gränsfall men ville prova och kom faktiskt ett par kilometer och inte så långt från fiskestället INNAN det tog stopp med ett kraftfullt SLUUURP! Biljävlen sjönk som sänkt av en Tysonhöger.....total lera och stående på hela underredet.

Så det gick inte, kan man säga. Att åka efter den vägen och ta sig fram till fisket.

MEN det gick att ta sig lös:-) Efter 5½ timmes kämpande med yxa, träd, domkraft, stenar så hade jag lyckats få bilen in i skogen på sidan av vägen med nosen hemåt. Hissat ett och ett hjul, pallrat under varje däck med träd och stenar för att köra framåt flera decimeter, samma procedur igen....igen..och igen ett antal gånger.....Väl i skogen var det bara att sätta sig bakom ratten, sopa i en bra växel och gasa utav helvete och så ut på vägen igen....hemåt.
Blev som sagt vad inget fiske och visst, kunde ju gått till närmaste telefon på en timme men vafan, man lämnar ju inte en så snygg bil ensam:-)

Well, ett gammalt och bra ordspråk från Kina som avslutning....

"Personen som påstår att det inte kan göras borde inte störa personen som verkligen gör det"

  

Dags att sova tror jag...eller så ska man leta insekter och nåla upp i pannan på mig själv.....Entomologi har alltid intresserat mig

Många vänner....man vet att man är en tragisk figur när de enda mailen man får är insättningsbekräftelser från Unibet....

...eller när man går in på Coop och köper tre liter julmust och en burk jordnötssmör, åker hem och får i sig hela skiten, rapar och kollar på Paradise Hotel...

*******

Söndagen snart till ända
Blir ett läkarsamtal imorgonbitti igen. Har lite småbesvär med ryggen igen.
Få se om lite promenader kan hjälpa, är klart värst att sitta
så därför ligger jag nu:-)

Läste precis en kul och initierad debatt på Allringers sida om hockey och de "våldsyttringar" som förekommer då och då på isen.
Bra debatt:-)

Har inte så mycket att tillägga men som fotbollsintresserad (framförallt) och allmänt idrottsintresserad tycker jag det är fruktansvärt tråkigt med det våld som alltmer uppträder på och kring olika idrottsarenor, främst med tanke på vad som nu hände mellan Assyriska och Djurgården.
Att vara supporter och bete sig som riksidiot börjar tyvärr bli en åkomma som är alldeles för frekvent återkommande
Har fått frågan ett antal gånger de senaste veckorna vilka lag jag håller på t ex inom fotbollen.
Grejen är den att fotbollen är så mycket större än att hålla på något lag.
Brukar säga att jag håller mer på spelarprofiler som finns på min "högaktarlista" än något enskilt lag.
Uppskattar alltid en bra fint, en snygg passning eller en Hysénglidtackling oavsett vem som gör den.
Tycker det är viktigare ÄN att "rätt" lag vinner
Blir ibland uppriktigt förbryllad och rädd när jag hör hur supportrar uttrycker sig och kan tycka att renodlade supportrar går miste om väldigt mycket då de sällan kan uppskatta något en motståndare uträttar.
De hatar motståndaren mer än vad de älskar sitt eget lag, åtminstone är det den uppfattningen som ibland kan skönjas

Blir en synnerligen enögt sätt att se på sport

Ja, min insikt säger mig nu att några läsare redan listat ut att det här låter ju klokt men att stenarna viner inne i glashuset;-) Och att det aldrig funnits en mer enögd fotbollsbetraktare än skriftställaren själv:-)

Ja, det finns ETT undantag från det jag skrivit ovan

När Italien spelar kan jag i vissa, små, ynkliga pyttemoment vara en aning enögd...möjligen;-)


************

Visst är det härliga program på teven 
Bluddrade runt i kanalerna.....Oj, vad dekadent det varit om jag bluddrat runt i analerna istället men nu var det kanalerna.
Hamnade på Paradise Hotel
Hamnade på Mammas pojkar
Hamnade på nåt jävla bibliotek där en massa äckligheter skulle utspela sig i tystnad...
Hamnade på Körslaget
Dansbandskampen

Men för helvete! Vad är det för fel?
Eller är det helt rätt och det är bara jag som inte förstår ?

Ärligt tar mina destruktiva krafter över och längtan efter att greppa ett avsågat pumphagelgevär från ett rygghölster, iklädd ett kamouflagefärgat, smutsigt linne....och kasta sig in från vänster i alla program....i dubbel slowmotion.....vilt skjutande och förvandla deltagare, programledare och producenter till en vämjelig sörja av pure shit......ÄR STOR! Längtan alltså...

Att titta på Körslaget är som att få hullingförsedda grävlingar uppkörda och urdragna i urinröret upprepade gånger..

När man tittat på Paradise Hotel i tre minuter vill man slita ögongloberna ur ansiktet, lägga dem på bordet och krossa dem med den tomma jordnötssmörburken som står alldeles bredvid...

Dansbandskampen får mig att gå in till grannen med stämjärn och hammare och be honom hacka bort mina öron...

Äh, jag vet inte....men mycket skit är det

************** 


Verifiering....

Japp, en kväll som mestadels tillbringades på bowlinghallen. Var hungrig så vi gick ner och käkade en Caesarsallad med...självklart...knaperstekt bacon:-) Jorma och Ingo var där så det gick lätt några timmar med trevlig konversation. Vi bedrev någon sorts quiz under kvällen och bara för att verifiera mina frågor och svar;-) kommer här lite intressant information:-) Vill inte nån ska tro att jag sitter och dillar....

http://www.idrottochkunskap.se/artiklar/khan.html  Här allt om spelaren jag efterfrågade

http://sv.wikipedia.org/wiki/Ann-Christin_Hellman Och här var hon som ni kände till så småningom

http://sv.wikipedia.org/wiki/Italiens_fotbollslandslag_i_VM_1982 Här ser ni namnen på laget som skrevs;-)

http://sv.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4rldsm%C3%A4sterskapet_i_fotboll_1982#Final Alessandro Altobelli´s mål som avgjorde...Vilken minut? Ja, vad sa jag;-)

http://sv.wikipedia.org/wiki/Mike_Bossy New York Islanders, grym målskytt

http://wwwc.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,1210443,00.html Killen med emaljögat, Fausto Radici:-) Sånt måste man minnas;-)

http://www.worldcupare.com/parser.php?did=2006:2735 En notis om Franco Bieler

http://sv.wikipedia.org/wiki/Ove_Aunli En i gänget norska skidlöpare jag efterfrågade

http://sv.wikipedia.org/wiki/P%C3%A5l_Gunnar_Mikkelsplass En till

http://sv.wikipedia.org/wiki/Magne_Myrmo

http://sv.wikipedia.org/wiki/Ivar_FormoSplittrade fragment


En gång när jag slaktade en gris var fettlagret imponerande tjockt så jag åt gröna grönsaker en hel vecka

************

Hur ofta hör man inte att polisen MISSTÄNKER drunkning, mord etc etc....trots att det måste vara i det närmaste solklart vad som hänt.
En uppochnervänd båt mitt ute på sjön och saknad person.
Två knivar som sticker ut ur ryggen på en död person, okey om det är själva knivbladet som sticker ut...då är det antagligen självmord på något intrikat, invärtes sätt...men likafullt mord.
Men polisen, de misstänker de.....

Själv misstänker jag mig själv

.....för att ha tappat greppet om min vikt....igen

************

Hörde också en högt uppsatt figur uttala sig om stafettläkarna, som finns överallt på våra vårdinrättningar. De medförde extremhöga kostnader och KUNDE innebära att vårdtagarna fick lov att förklara sig FLERA gånger då de i regel fick träffa olika läkare varje gång.
Tydligen var det en utredning som kommit fram till det här.
Nä, en utredning för att FÖRSTÅ något som en treåring fattat i en jävla massa år.
Har själv förklarat mina mångåriga ryggbesvär för fler läkare än antalet kronor de tjänar på en vecka.

Nästa gång tar jag med deras huvud ut i en plastpåse

******************


Domningar i bakbenet

Då var det härliga fredag igen då.....och imorgon lördag och V75 på Gävle. Tips är efterfrågade och varför kan man undra? Att luta sig MOT mina tips måste vara lika chanslöst som att vara människa i nya katastroffilmen 2012....Möjligen att man kan använca tipsen till att bli upplyst om vilken tipsväg man inte ska ta.....:-P Well, drog ju iaf in en trio i veckan med en 45-oddsare som vinnare:-) Gav ju lite återbäring

V75 ser på förhandskollen ut som att det kan bli dålig utdelning och jackpot på femmorna igen.....Men varför spara på krutet och tro på favoritomgång? När man kan skrälleta och vrida ur lädret ordentligt i hopp om bigtimeutdelning:-)

Avd 1: 6 Trade East, bästa hästen i loppet och stoooor favorit. Hoppas att 3 Express Amok svarar spets och kör där tills lampan slocknar. Så vi provar fälla favoriten med 11 Sundbo Lava bland annat.
6-11-10-3-7-5-1

Avd 2: Här tror jag på spets och slut på 5 Coldplay Pellini. Tror man inte på det så lär man använda mycket streck, storskrällarna kan vara 3 Taste of Cocktail(får rygg ledaren) eller 8 T.Bone Scoop.
5-7-11-3-8-2-6-9

Avd 3: Vinner 7 Commander Crowe. Spela Tvilling på att 1 DJ Seabrook är tvåa.

Avd 4: Spikförslag igen på 4 Alvena Pampas, är troligen bara bäst men jag streckar några till. 3 Daytona Ås går bra varje gång och Örjan vinner ju ibland faktiskt:-) Passa också 9 Roach.
4- 3-9-12-11-6

Avd 5: Järvsöfaks får problem att ta ned 1 Mörtvedt Jerkeld inbillar jag mig och streckar bägge tillsammans med 9 Tangen Scott. Det ska räcka
1-5-9

Avd 6: Här fortsätter jag vurma för 1 Rubberman som snart ramlar in över mållinjen först! Favorit 3 Magic Space och den ska med förstås. Varning för 6 Super Khan.
1-3-6-11-7

Avd 7: Draget här får bli som vanligt, Tompa med 7 Access Tooma:-) Hästen är bra, kusken sämre, men provar ändå. Ta med favoritduon 2 Hanoi och 8 Cash Winning Vita. Skrällarna är 11 Big Star, som "aldrig" vinner men alltid spurtar bra.Dags nu?? 9 Q.Forty Five som också är en gedigen häst.
7-2-8-9-11-5-4-10

Vet inte hur jävla mycket klokare någon blev på det här, åtminstone blev jag förvirrad....men det är ju trots allt ett allmänt tillstånd hos mig så det förändrade inget.

Lycka till som Uno Hedin säger:-)

Själv slänger jag in några stödrader på Lotto.....för säkerhets skull

Ord

Elucidation betyder upplysning,förklaringAnnars tycker jag att Vellinge kommunstyrelseordförande är en ryggradslös skithög.
Vågar inte komma till Kvällsöppet och debattera sin inställning.
Moderater med Sverigedemokraternas politik.
Ynkligt


Magnificio

Robbie Williams kom med ny skiva idag. Alltid med spänd förväntan från min sida. Det är TopQuality på den artisten enligt min mening.

Grym låt, Last days of Disco
Premiär fredag...

Kan det här äntligen vara den skrämmande filmen jag söker? Hoppas hårt på det, premiär på fredag....


Nog är det trevligare?


Refill.....

Inlämning av skrylla idag, skomakarjobb. Uthämtning torsdag.

Snirklade mig in på Systemet idag, var inte så svårt....Välfyllda skåp är en viktigt detalj i hemmainredningen. Saknade ett par saker vid inventering igår.

Grönstedts Julcognac 2009, kan bli smarrigt..........

    

Lite fetgod rom sitter inte så illa det heller:-)

                                


Ooops

På hemmaplan den här veckan, en smula ofrivilligt:-P Men så är det, blir ett läkarbesök imorgon och kanske en vända till i sjukvårdens otympliga garn.....

Nåja, är ju på benen iaf och det är inte det sämsta:-)

Blir en vända in till skomakaren någon av dagarna, måste laga skryllan....Gjorde det ifjol men under ett event i våras gick ena remmen av igen så därav ny lagning. Måste ju ha nåt att bära i, bör väl få nån abborre på tävlingarna i år;-)

Planerar in lite tävlingar men hittar lite små underligheter i diverse tävlingsprogram (precis som Stange påpekat)Ska undersöka saken närmare.

Vad gäller istillväxt så är den nog på noll nu då det är varmt och blöt väderlek:-( Tråkigt.

Sett en hel del filmer sista veckorna, senast " Gran Torino" av och med Clint Eastwood. Bra film och faktiskt en njutning att se.
Kollat "Drag me to hell" också, Sam Raimi´s återgång till "rätt" filmtyp:-) Klart sevärd och en del "roliga" detaljer.

I övrigt ett gäng rysare/skräckfilmer där den enda som möjligen var skaplig  är "Trick ´r Treat" Rätt okey film.


Trampar.....

....söker mig uppemot lägenheten i invanda, gamla fotspår, uppför trappan. De når mig till knäna.Fotspåren.
Suger sig fast som silikonfyllda plutläppar. Gör stegen sega, klistrande oeffektiva, men tar mig fram till dörren trots allt.
Öppnar och innanför möter mig en svartmålad jävla orch. Frågar något irriterad hur fan han tagit sig in men de ljud han utstöter förstår inte jag och till slut ignorerar jag honom fullständigt. Kliver förbi och hallmattan rullar upp sig i förfasande hastighet. Lyckas kasta mig ur vägen och plötsligt ligger där en rulltårta med inbakad mangokräm...
Elisabeth Höglund, ladyn med håret, ramlar ner från taket med en extremfet förskärare och skär upp några skivor......Har vid det här laget tappat greppet och inser att livet trixar med mig igen.....

Står i köket och ögnar frenetiskt på Höglundskan som går loss med kniven.....Känner en viss längtan efter hudavlossande aktiviteter och erbjuder i ett svagare ögonblick än vanligt kvinnan att flå mig......Hon vägrar förstås och försvinner i en nyhetssändning på teve, likt en ekorre på jakt efter testikelhöga dvärgar....

Frågan uppstår i kvarteren som härbärgerar min tänkande del......Vad händer?

Inte mycket är svaret......Ser flimrande bilder, svartvitt, på fragment av livsuppehållande åtgärder.....Kopplar inte sammanhangen och stapplar vidare in i mitt vardagsrum....Har besök......tre övertända BjörnGustavssonkopior verbalsprutar skämt och intrikata sällsamheter ur svarta hål belägna i alla huvuden.....Vassa och livsklippande naglar de fast mig i väggen där tapeten färgas från 70-talsmurrigt till glatt, skrikigt 90-talsrött....Försöker slita mig loss men ironin håller mig stuck to the wall......Sliter mig trots allt fri och hangarstora sjok av hud lämnar min sorgliga ursäkt till kropp......Vem fan bryr sig? tänker jag i ett fall av av socialt dålig insikt......

Ramlar ner på knäna som knastrar i upphetsning över den tilltagande smärtan.....Allting ter sig plötsligt kristallklart och när schackspelaren Döden vill att jag sätter mig och gör nästa drag så reser jag på mig utan åthävor och stirrar honom i ögonen.....Flyttar löparen till C7....och säger.....

"Schack matt....skit på dig"

Ha en bra lördagkväll och låt kärleken leva


Lördagens aktiviteter

Fick mail av Mr Stange, the famous fisherman från gnällbältet, tillika disturbing object under Svartåövningar;-) Han har sammanställt pimpeltävlingar för vinterns program. Han tyckte att Dalarnas program som jag mailat över var rörigt.....är benägen att hålla med efter närmare studier:-P .....Kanske en revidering på det programmet är aktuell då påsken verkar flyttat sig...iaf om man jämför med almanackor av hyfsad kvalite:-)  Hursomhelst, bra jobb, Stange! Och som sagt....de där avslutande raderna i mailet hoppas jag få tillfälle att köra ner nånstans i närheten av dina halsmandlar i vinter;-)

*********************************

Idag bar det av till Falun tillsammans med kära H, föreläsningar stod på programmet och framförallt förmånen att få höra Marcus Birro live.
Tidningen Pralin hade satt samman en "Må Bra Dag" (deras koncept, deras särskrivning..Knogen;-)) Tre föreläsare stod på programmet och sammantaget var det en bra tillställning.
Åsa Meland var först ut och pratade om vikten av att våga förändra sitt liv, att resa stegen mot rätt vägg och att strukturera sitt liv. Helt okey föreläsning
Marcus Birro next up och den mannen är poppis i Dalarna:-) Även hos mig som ni förstår. Har läst och följt honom i många år och det kan tänkas att det är för att han är sådan hängiven Italienälskare:-) Kan knappast undgått många att Italien betyder en hel del för mig också:-)
Hursomhelst, han pratade så många strupar fick vädra sitt gapskratt.....Han har ju en del mörka saker att förtälja i sitt förflutna men på ett självutlämnande sätt levererar han det på ett i många fall roligt sätt om än med eftertanke. Mycket bra!
Susanne Fredriksson sist ut och även hon drog ner många skratt med sitt sätt att presentera att hjärtat alltid ska vara med och att GE ger oerhört mycket tillbaka till människor. Empati en egenskap att utveckla för alla.

Bra dag

*******************************

Tänkte inte nämna så mycket om vad jag gjorde efter Halloweenpartyt förra helgen MEN åkte ner på bowlinghallen och käkade och tog några öl.
Hade en lång diskussion med en vän och renodlad Sverigedemokrat:-P Inget som jag vill ,att sitta och prata politik under vad som ska vara en kravlös skön kväll.
Blev iaf så att det blev lite diskussion och maken till imbecilla åsikter var det länge sedan jag hörde.

Min åsikt är ju, hårddraget, att en röst på SD är en röst på nazismen....Vilket ALDRIG kan vara okey!

Några andra saker

Muslimer är INTE en folkgrupp! Försök för fan att fatta det! Det är en fullständigt fatal missuppfattning som trots allt försöker föras fram av SD. Att kalla sig muslim är bara ett religiöst ställningstagande, vilket kan innefatta svenskar, araber eller vad fan som helst!
En muslim ÄR EN MÄNNISKA som vilken som helst!

Blir uppriktigt skittrött på idioter som försöker föra fram inskränkta, fullständigt missvisande åsikter för att fastställa sina egna fabulationsteorier.

Denne vän var tydligen uppriktigt rädd och fundersam över att "de"(muslimerna) skulle ta över......Citat "de tar över allt".......Suck:-(

Min fråga var ju naturligtvis "Vad tar de över?" ........Svaret "Du fattar ju ingenting, du ska få se om 20 år, de tar över samhället"

Okey, då får jag se om 20 år......MEN tänker överhuvudtaget inte känna någon rädsla över detta ovedersägliga faktum som SD försöker föra fram......Kan bara konstatera att det bland MÄNNISKOR finns IDIOTER överallt.
Inga undantag.
Bk Harmoni into the fire....

Så är det.

Bk Harmoni har tagit sina första stapplande steg i bowlingvärlden:-) "Korpserien" Björnfighten startade förra veckan och Bk Harmoni´s lag 1, the unstoppable duo of creatures, Peter "Svinto" Johansson och Micke "Julaftonsfiguren" Larsson SKULLE ge sig in i elden och mala ned motståndet till komposterbart material....Men si, så blev det inte, Peter fick ont i sin välutvecklade ryggtavla och en reserv fick ordnas fram i all hast....Inget ont om vår reserv men upp till Peters eminenta klass når eller nådde han inte:-P Det blev förlust mot Karlsson&Company, eloge dock till Micke som visade att han blir att räkna med trots sitt handikapp......sin kropp;-) Seger i de två singelmatcherna, bra jobb!

Den här veckan var det match igen och den här gången var det Micke som blev kvar på sitt jobb i Gulag, långt bortom all ära och redlighet...Vilket iofs passar en älvdaling och inte är något nytt för densamme:-)
Då dammade vi av den gamle legenden och fantomvirtuosen Ingo! Peter var bättre i ryggen och i kombination med Ingo skulle väl den här gången ända med seger?
Men icke, en ny förlust skrevs med eldröda siffror och nu tar lagledningen ett möte med mig själv;-) för att om möjligt gjuta mod i detta lag, Bk Harmoni ETT! En segerrad ska påbörjas och är övertygad om att så kommer att ske:-)

Bk Harmoni är även i besittning av ett lag till, dvs nr 2.......bestående av unga, snygga, välartade fysiska exemplar......och så jag. Dvs Richard och Helena.

Vi klev in på arenan i torsdagskväll, match mot Karlsson&Company. Jag och kralliga Richard var de som skulle försvara våra färger(vilka är de egentligen?) Richard med hallrekordet på 299, jag med rekordet......öhhhh.....ja...typ 2.30 i längdhopp för 45åringar.....;-)
Matcherna spelas med 2 poäng för seger i 5 matcher, dvs 2 singlar per skalle och en dubbelmatch.
Så man kan vinna med 10-0 till exempel.....eller 6-4....Vilket denna kväll blev resultatet i favör Bk Harmoni 2:-) Påståendet att vi inte spelade speciellt bra kan vara rättmätigt men trots det så är huvudsaken att vinna sina matcher vilket vi gjorde. Bra serier i dubbeln gav oss en klar seger där och med mina två singelsegrar var vinsten ett faktum. Sensationellt otränade som vi var så blir det naturligtvis bättre både för mig och Richard(som inte spelat på 4 månader!)
Nyckeln till segern var min singel mot Leffe i första matchen där säcken knöts ihop först i sista slaget vilket gjorde segersiffrorna skrevs till endast två poängs fördel för mig.
Mitt resultat ändade i 513 poäng, där avslutningen sög hästballe....150 poäng:-PMr Pink och Richard:-) Victory!!

Skräckpartyt

Som nämnts.....Halloweenparty för kidsen förra lördagen och en hektisk helg. Blev en lyckad tillställning.
Själv stal jag lite utstyrsel rakt av från "Jag vet vad du gjorde förra sommaren" :-) Om man har gott minne så minns man fiskargubben med en hyfsat vass och fet krok i ena näven.....Jag körde den utstyrseln...minus kroken då förstås:-)
"The headless clown"Creepy Corner dock ej färdigbyggt
Mr Pink har gjort entre:-)
Spåtanten kollar i kristallkulanMummywrap på gång

Häxan anländer...Uuuhuuu....scary!

Hjärta, hjärna och avbitna fingrar till Creepy Corner

Storråttan Själva utmaningen i Läskiga hörnet:-)

 

Stor eloge till alla som gjorde Halloweenpartyt till ett lyckat sådant!


Thunder and lightning

Imorgon smäller det!

Valuev mot David Haye...Ska bli intressant att få se utgången av den fighten. Är ju en viss skillnad i storlek om man säger så. Nu är ju Valuev ingen boxare i mitt tycke men gissar att det skakar om hjärnupphänget en aning om man skulle bli träffad.....


RSS 2.0