Travet på Örebro

Då kör vi rankingen här. Ser intressant ut och det finns läge för lite slantar den här gången, som jag ser det.

Avd 1: Här kommer dansken ut med 2 Local Conch och det är en häst som är lätt att gilla. Stark som få och bara tuggar på. Frågan är om han hinner med här på snabba sommarbanor som det börjar bli nu. Jag tror det och lägger den först i ranken. Tycker de tre förhandsfavoriterna ligger bäst till och de hamnar på A-ranken. Ska jag varna för en storskräll blir det 3 Lucas Ness, i nuläget streckad på EN procent! Tar spets och väl där har han närmast till mål.

A: 2-9-1 B: 3-4-5-10-11-6 C: 12-8-7

Avd 2: Öppet och svårlösligt. Svanstedt låter kanonnöjd med 2 Redtop som också blir favorit. Själv kör jag på en häst som ständigt hamnar högt upp i ranken hos mig, 8 The Good Boy, som gick ett riktigt bra lopp senast. Bara streckad på 13 %. 4 Vejby Boom har gått som ett rakettroll på slutet från lägen som gud glömde. Måstestreck från ett mycket bättre läge.

A: 8-4-5-2 B: 9-6-3-10-1-7 C: 11-12

Avd 3: Guld och favorit blir Global Investment. Den läggs ner i min ranking och det kan vara fel, men har ingen känsla för hästen den här gången. 4 Turnaround låter det bra på och Ludde kommer ladda bössan här och köra sig till spets, därifrån biter den ifrån sig bra och det kan räcka ända hem. Passa 2 Swept To Victory som får loppet och spurtar vasst.

A: 4-1-2 B: 8-10-5 C: 6-7-11-9-3

Avd 4: Känns som ett ojämnt lopp där 12 och 6 är bästa hästarna. Kan vara ett lås men jag släpper inte 8 Crown Imperial som kan få loppet här i rygg på ledaren 1 Badly Drawn Boy, med lucka till slut biter spurten bra.

A: 6-12-8 B: 1-5-3-4-7-11-2-9

Avd 5: Här tror jag mest på favoriten 6 Vanessa Du Ling med Gooppojken. Stentuff märr som kan vinna från dödens. Värst emot kan skrällen(11 %) 1 Bring Me Luck U.S vara, tar spets och körs troligen där.
10 Debbie Brodda är bra men vinner ju såååå sällan.

A: 6 B: 1-10-5-2 C. 11-7-4-8-3-9

Avd 6: En spik som jag tog ut när startlistorna gicks igenom redan i söndags. 1 Avalon Spider tror jag håller spets, nu är det inte så många andra som tror det, men jag tror det. Då vinner han. 5 Conrads Garland är storis och snabb ut, men jag är inte helt säker på att Svanstedt kör till. Hästen trivs bäst med att spela ut speeden på slutet och då tror jag inte han räcker fram.

A: 1 B: 5-7-2-12-11-9 C: 10-3-8-6-4

Avd 7: En kanonroligt lopp med många bra hästar. 7 Västerbo Paradise hade jag tippat alla dagar i veckan med en annan kusk än Knutsson. Han kan köra bort den här kanonen, eller rättare sagt, det är högst troligt att han kör bort den här kanonen. Tippar istället skrällen 11 Derby Clipper som är en bra stayer. 9 True Q har gått otroligt bra på längre distanser på slutet och streckas. 13 Spring Erom är självklar på lappen.  8 Nellie Vingboons måste nog med den också.

A: 11-13-9 B: 7-8-5-1-12-10-14-15-6-2-3-4


Lycka till. GrevNils har redan sågat mina spikar så vi får se om han lägger in sina tankar och funderingar. Det är ju inte helt fel att följa honom, han har ju vunnit någon krona sista åren:-)


Valborg

Landade 7 feta bitar av fin, italiensk parmesan här på eftermiddagen. Levererade några till syrrorna och nu var Weine in och tog sin laddning precis.
Själv har jag förberett middag. Limemarinerad lax, dragon/ingefära/senapssås, pressad potatis med parmesan. Kan bli gott.

Ingen middag ännu förvisso. Kör lite förrätt först i form av det som syns på bilden:-)Rankingen av en intressant V75-omgång är klar och kommer strax.


Job 29:23

De väntade på mig såsom på regn

de spärrade upp sina munnar

såsom efter vårregn


Job 29:23


Klipp och klistra

Så har då Fk Match´s lilla urklippspärm fått sig en välbehövlig ansiktslyftning. Suttit som en fyraåring på dagis och klippt, klistrat och donat med gamla/nyare urklipp....Är ju en "collector" så det fanns en hel del sparat. Nu får den stå och samla damm ett tag, gissar jag.

Funderar på en anmälan till VM-kvalet. Börjar med tre tävlingar i Örebro. Bör innebära att jag äntligen kanske kan få en brax i Svartån...:-P Eller bör innebära....Nej, men chansen ökar definitivt, speciellt som löja inte räknas:-)

*****

Plötsligt blev jag någon form av projektledare i ett kommunalt livsmedelsprojekt(leader) :-O Vet inte riktigt hur det gick till men tackar herr B och Näringslivskontoret för förtroendet. Blir torghandelsmarknad i Orsa ett antal lördagar till hösten, är åtminstone tanken. Med närproducerade livsmedel. Skoj:-)

*****

Sista helgen i maj närmar sig med stora kliv också. Då åker gubbarna ner....Jag, Erkapjatten och HasseBasse surfar in i Stoccolmo för att kolla in travhästar som springer fort:-) Elitloppet! GrevNils och kusin EgoPlay ansluter. Uppladdning med lyxmiddag på färja redan på torsdag med trav från Åby i spelhålan:-)

*****

Hoppas på att en sol ska lysa i helgen. Lite värme hade varit fint, i så fall åker jag ner och testar meteprylarna en sväng. Kanske man kan få dra en mört innan man sitter i Örebro och gnäller över vad ovant det är......

*****

Ingen Viasat.Ingen Viasat. Vill ju för fan se Barcelona-Inter ikväll. Kollat om det är någon bettingsajt som streamar skiten...Och ja, Bet24 skulle visst göra det. Ritade in mig som kund för att komma åt tjänsten...Hittar fan ingenstans något om någon streamad match. Jävla skitsajt....vräker jag ur mig även om vetskapen om att jag kanske tittat runt för dåligt är stor....:-)

Har någon annan någon lösning?

*****

Annars är jag mest trött på mänskligheten som sådan. Även på mig själv. Jävla riksfetto

Tjena

Söndagstristess

Idag har det varit trögt i sinnet. Sneddade upp ur sängen före 07.00. En hyfsad KalleKulafrukost med frukt och fil fick mig inte mer inspirerad. Funderade några korta sekunder på att ta en promenad men icke.

Blev lite städning av skrivbordslådor, skitkul och helt ointressant.

Nåja, kollat på några filmer iaf...."Bronson" med Tom Hardy. En film baserad på en verklig karaktär. Speciell film och sevärd, mest tack vare Hardy som är grym.

"Arctic Outbreak" med Val Kilmer. Film inspirerad av "The Thing" plus ett klimattema. Lite kul men stolpiga skådisar och får inget högt betyg av mig.

"Orphan" aka Ester. Föräldralös nioåring adopteras. Hmmm, hon verkar elak;-) Den här filmen tyckte jag var bra. Klart sevärd och med bra skådisar den här gången.

*****

En vända på garaget för att gå igenom tackel har det blivit under dagen också. När jag satt där och snurrade för fullt, vem mullrade inte in på parkeringen då?:-) Mr Weine med fru var ute på en lätt cruising:-)


*****

Ikväll blir det bowlingmatch och nu måste vi vinna. Tanken är att vara bland de två bästa i gruppen och därmed gå direkt till final. Blir man trea eller fyra har man chans till återkval till finalen.


Bronson

Ikväll blir det gissningsvis en film, "Bronson", av dansken Nicholas Winding Refn. Handlar om Storbritanniens farligast fånge, Michael Peterson alias Charles Bronson. Kan kanske vara något:-)

Fast först en god kycklingsallad kombinerad med ett gott rödvin.

Senare i helgen kan det tänkas att meteprylarna får ytterligare besök:-)

Travet

Tänkte ge fan i tipsen den här veckan då kaffepengar på sjuan känns nära. Är ju bara sex sketna lopp att tippa med Maharajah i första. Gör väl trots allt ett försök och för min egen del blir det att lira endast för sju rätt, det betyder alltså att jag tror att fem rätt ger 0 kronor....

Avd 1: Maharajah förlorar inte mot det här säckgänget.

A: 4 B: 7-8-1-3 C: 6-5-2

Avd 2: Här tror jag klart mest på 1 Alvena Nonstop, spekuleras vilt om den är så pass snabb att den kan svara spets. Mitt svar är ja. Motbuden är bland annat 9 Trotteur som är bra. Skrälldraget 6 Destiny´s Girl som visar utveckling fortsatt trots sina 9 livsår.

A: 1 B: 6-9-3-5-4-11-10-7-2

Avd 3: Gulddivisionen och ett intressant lopp. 3 Marshland är troligen en blivande Elitloppshäst och kan vinna här. Mitt förstatips till 9 Dig For Dollars som gick en bra slutrepa i Finland senast. Självklar på lappen är också 1 Star Running som fortsätter visa form och den har utvecklats och sitter som en skalbagge i vindrutan snart....4 Access Tooma måste med tack vare kuskförstärkningen i Adielsson.

A:9-3-4-1 B: 10-12-8-5-11 C:6-7 D:2

Avd 4: Obesegrade 11 El Sueco har jag ingen koll på mer än det jag läst. Det verkar inte vara någon helbluff och därav lägger jag den som tipsetta. Hittar just inga vassa motbud heller. Det som är en brasklapp är ju att kusken på El Sueco, Ove A Lindqvist , inte direkt har en segerstatistik inom V75 som imponerar.Det är lååångt mellan gångerna. 12 Digital Render är en bra häst och med ett bättre läge hade jag nog tippat den som motbud, nu blir det tuffare. Passa också 10 Surprise Run som är stark och går till mål, gör nästan aldrig ett dåligt lopp.

A: 11 B: 12-10-2-1-6-8-5-9 C:4-7

Avd 5: Isbjörnar och här känns det drygt. Måla på så mycket man har råd med. Mitt förstastreck på 11 Best Elden där Örjan hoppar upp, kan vara lösningen. 2 Ulvsås Elvis blir favorit och tydligen är Bergharn imponerad av sin kuse. Här har jag ett långskott att se upp med, ska med vid gardering. 7 Gejser!

A: 11-2-7 B: 15-14-9-13-12-13-8-4 C: 3-5-6-10-1

Avd 6: Känns för mig som ett tvåhästarslopp med 4 Ryan Trot och 10 Magic Space. Den här gången kör väl Örjan i tid och inser att han inte ska släppa iväg Ryan för långt? Ryan Trot som höll förvånansvärt bra nästsenast. Håller det hela vägen den här gången? Skrällmotbuden är i första hand 2 Speedy Gold som är van hårdare hästar. 8 Leonas Yeti är en skaplig häst men var seg senast. 1 Jelly Frontline får loppet.

A: 10-4 B: 2-8-1 C: 7-3-6-5-9-12

Avd 7: Loppet låser jag på fyra hästar. Ska inte behövas något mer för att räkna hem kronhögarna. 10 King of Lace spurtar förbi packet på upploppsrakan tippar jag. Skrälldraget är 1 Krångel som eventuellt spetsar och körs där. Glöm inte 12 Ghastly Face som Robban kommer tidigt med.

A: 10-6-12-1 B: 2-7-9-11-4-3-5

Lycka till för fan:-)


Alternativ

En ny förlust i bowling på söndag och alternativa användningsområden för bowlingklot ska undersökas...:-)


Kägelfall

...var det inte så mycket igårkväll tyvärr:-P Slutspelet i Björnfighten drog igång och vi började med match mot KIG. Det var jag och Richard "The Magician" Eriksson som spelade......Åh fy satan vad dåliga vi var:-( Vi kan nog lugnt säga att träning inte direkt varit huvudsysslan de senaste månaderna, vilket syntes klart och tydligt. Ett par bävrar med lungbråck hade lirat bättre.
Började med 122, vilket Richard avslutade med. De övriga serierna var dåliga också. Min bästa hamnade på 177. Richard 153......Blev naturligtvis förlust med 2-8.

Åkte därför ner och tränade idag. Gick betydligt bättre, till och med spärrarna började dyka upp på scoreboarden. 214 som bäst. Tänker fan inte skänka bort några segrar mer, lite motstånd ska vi allt bjuda upp till. Siktar fortsatt på att gå till finalen.

*****

Människor är lama varelser, tyvärr. Önskar så att fler tog sitt jävla ansvar och öppnade käften MOT den dumhet som tillåts härska om vi INTE öppnar truten.....Visst, man kan uppfattas som obstinat och galen...men hellre det än att vara rövslickande flat.

*****

Slank in på Systembolaget idag och förpassade en Mojito över kassabandet rätt ner i min påse. Fick även mina tre beställda rödvinare Ruffino Ducale efter en lååång tid av krångel med beställningen. Föga förvånande hade Systemet lyckats dubblera min beställning....3 hade blivit 6. De skulle de skicka tillbaka men inte förrän jag gett utlåtande om vinet:-) Är det gott tar jag de 3 flaskorna också:-) Kanske någon som är intresserad av att prova? Knogen, vill du köpa av mig en kanske? :-) Visserligen italienskt men du behöver lite sådana influenser så du inte lever i villfarelsen att rött, vitt och grönt är Mora IK:s färger....;-)

*****

Såg en film igår....eller försökte....blev trött:-P Så jag såg klart den idag...."Horsemen of the Apocalypse" regisserad av svenske Jonas Åkerlund. Ingen höjdare och får det bleka betyget 2 rosa Liljor.....:-P


Tidsfördriv

Har dansat hela förmiddagen.......nu ska jag städa upp lite...


Världens bästa lag

Första halvlek spelad och ställningen är 1-1.

Barcelona av många utnämnt till världens bästa lag. Kan så vara men med det sämsta försvar som jag skådat i de "världens bästa lag" som mina ögon studerat sedan 1970.....Kan någon förklara för mig hur Dani Alves kan rankas som en av världens bästa försvarare? En försvarare måste ju någonstans ha defensiva kvalitéer....Något man får leta länge efter vad gäller Alves.

Kan de bara inte lära sig av Italien och deras försvarstraditioner? När Barcelona släpper in 1-1 målet ikväll ser jag ett ungt pojklagsförsvar som kollar på bollen och ALLA försvarare är inom några kvadratmeter....suck.

Cabrini, Collovati, Scirea, Gentile...1982 års backlinje för Italiens landslag. Baresi, Costacurta, Maldini, Nesta, Grosso, Cannavaro, Bergomi.....med mera. Det är försvarare! Med defensiva kvalitéer.

Puyol, en frustande, ansträngd hårboll som far omkring som en i vinden lössläppt tupé utan mening eller mål......

Piquet, stabbig och med ett positionsspel hämtat ur Hobbexkatalogen

Äh, nu ska jag se andra....Zlatan avgör i 62:a:-)

Förväntan

En höjdpunkt i tillvaron smälls av ikväll....Avspark 20.45...TV6. Champions League...Inter-Barcelona:-)
Zlatan, som förhandsrapporterna talar om, kommer att spela från start. Håller hårt på Zlatan och hoppas på framgång.

*****

Är det någon mer som önskar beställa en ny skrylla(fiskeryggsäck) från Finland?
Hör av er så gör vi en gemensam beställning.
Priset är jag inte säker på, tror den går loss på dryga tusingen

Kommer lägga ut det här fler gånger.


Bilder på Jörgens skrylla av samma modell.

*****

Apropå beställningar...Någon som vill beställa parmesanost?
Beställer från Italien och den är av hög kvalite.
WP, du kanske vill beställa en bit till?:-)

*****

Ett tillägg till resultaten från Vassjön. Det enda resultat som egentligen är värt att nämna är ett av delmomenten i trekampen(sorry Mudman;-))
 
Vimpirkskastningen!

Ett internationellt mycket gångbart resultat tillika världsårsbästa uppnåddes över de tre kasten.

Resultatet? Jo, 14 cm!

Vem som vann?

Jag förstås:-) Hohohohoho....

*****

Nytt på systemet och det blir ett inköp de närmsta dagarna och provsmakning stundande helg


Bacardi Mojito

Godis

*****

Annars är glädjen stor när det på radions spellistor snurrar en hel del Erasure.
Super
Vince Clark är ett geni


Fiskestämman

Börjar bli dags att avhandla fiskestämman som avhölls förra onsdagen med några korta rader:-P

Kan ju poängtera att jag inte är styrelsemedlem i Orsa Fiskevårdsområde utan deltog på mötet som betraktare och som markägarföreträdare, alltså med fullmakt.
Stämman samlade mer deltagare än vanligt, det beroende på frågan om en damms vara eller inte. Dammförespråkare hade samlat sig och ville ha svar på sina frågeställningar kring detta.

I mina ögon fick de också en hel del svar på de frågor som ställdes, tyvärr fick vissa svar inte det mottagandet de förtjänade. Att tala för döva öron passar ju in i det sammanhanget.

Att sedan dammförespråkarna, i många påståenden, fullständigt saknar belägg för sina påståenden är skrämmande.
Att förlita sig på uttryck likt ”det fattar väl alla att det måste vara så” eller ” jag tror, vi tror” eller föralldel ” jag vet att det är så” är det inte många sunda själar som gör, snarare tvärtom.


Att det ska vara så svårt att ta till sig kunskap och undersökningar som presenteras och har presenterats, undersökningar av utbildade människor som arbetat med liknande frågor i oändlighet, är något som ligger mänskligheten till last. 

Det ligger till och med i namnet på Orsa F I S K E V Å R D S område vad de ska arbeta för. Det heter ju så av en anledning. Skulle det namngetts efter de intressen som uttryckte sig mest under mötet vore namnet Orsa Markägarintressenters förening. Så heter det nu inte.  


Fiskevård, att arbeta för fisket och miljön, det är vad fiskevårdsområdet ska arbeta med. Det finns skrivet i stadgarna.
 

Ska det vara så svårt att förstå? 


En herre i styrelsen har lyckats vrida kappan efter vinden så till den milda grad att hjärnan tycks ramlat ur sitt läge. I sina uttryck efter mötet kallar han kommunekologen för ” den där jävla helidioten till fiskbiolog”  Och lyckas även i samma mening kalla herr B (som är utbildad fiskbiolog) för ”jävla fackidiot”


De uttalanden som denne herre gjorde hoppas jag styrelsen ställer honom till svars för. Ett oacceptabelt beteende.

Uttalandena kan ses som ren och skär rädsla för den kunskap som, i hans ögon, dessa ”idioter” besitter och naturligtvis är kunskapen vida överlägsen den som herr S själv förfogar över. Vilket jag också talade om för honom. 


Vad gäller argumenten som dammförespråkarna använder sig av i soptippens urlakning i händelse av att vattenståndet minskar, som det gör vid en dammutrivning, så vräker herr L ur sig att ” det fattar väl alla att urlakningen från soptippen ökar om man sänker vattennivån”


Alltså på min fråga vad han har för belägg eller underlag till att urlakningen skulle öka vid dammutrivning!


Han svarar alltså ” det fattar väl alla att urlakningen från soptippen ökar om man sänker vattennivån” !

Det är , i mina ögon, enastående korkat!
Han har alltså inget bättre underlag än det uttalandet och väljer att bortse från de undersökningar som är gjorda av kunniga, utbildade människor och som kan kallas vetenskapliga undersökningar. 


Hur kan man förneka fakta så till den milda grad? 


Om jag frågar runt till mina bekanta och andra människor(vilket jag gjort) utan att nämna de undersökningar som gjorts så säger precis ALLA att det måste ju vara tvärtom. Alltså om en damm byggs och vattennivån ökar och stiger uppemot sopstationen så ökar urlakningen. Det säger ALLA som jag pratat med. 


Om man drar ett exempel för att om möjligt försöka förklara på ett enkelt vis (har dock inga förhoppningar om att någon av dammförespråkarna ska ta till sig exemplet men man vet ju aldrig).


Ta en tepåse, den får symbolisera sopstationen/tippen. Alltså en torr, fin, vanlig jävla tepåse.


Håll den ovanför ett vattenglas, alltså ovanför vattenytan.


Hur mycket är urlakningen från tepåsen(sopstationen) i det läget? Inte mycket, eller hur?


Ta tag i vattenglaset och för det upp mot tepåsen så den bryter vattenytan.


Hur mycket är urlakningen från tepåsen(sopstationen) nu? Ganska ordentligt mycket, eller hur?

 


Ska det vara så svårt att förstå?
Att vatten är ett av de bästa lösningsmedel som finns! 


Riktar mig till de som TROR att urlakningen ökar vid minskat vattenstånd, LÄS skrivelsen som finns på hemsidan för Ofvof.
Klicka på ”Så tycker vi” som finns till vänster. Välj sedan ”Orsa Soptipp” .

Där finns beskrivet vad som händer med eventuell urlakning vid olika tillstånd. 


Kan vi inte bara ta åt oss av den kunskap som finns? Självklart ska man ha en kritisk blick för saker och ting men att bara vägra inse fakta är ju genant och ett urbota dumt beteende. 


Herr B försökte förklara en hel del saker, bland annat vad som kan anses som positiva effekter av en dammutrivning. En av de saker han nämnde var att det förmodligen skulle bli mindre mygg, dvs mindre mängd mygg.
Hur bemöttes det? Med en massa skratt?! Varför i helvete då?


Vittnar bara om den extrema okunskap som fanns representerad på det här mötet. Något att skratta åt vore ju just den okunskapen som visades av den skrattande delen av församlingen.


Det finns nyligen utförda undersökningar som påvisar exakt det som herr B framförde.

Utförda av Uppsala Universitet gällande myggplågan i nedre Dalälvens regioner 

http://www.mygg.se/filer/slutrapport_mygg_och_bti_snv.pdf Vill också tacka Rolf Brus för sina försök, om än fruktlösa, att förklara saker och ting kring Stackmoradammen, kraftverk och advokathjälp. Ett antal försök till förklaring gjordes men dammförespråkare kunde uppenbarligen inte förstå vad som sades trots att Rolf uttryckte sig klart och tydligt.
Att advokatkostnader var en het potatis märktes väl. I min värld är det inget konstigt med att anlita en advokat om man ska ”slåss” med en jätte av Fortums storlek.


Helt korrekt enligt min åsikt. 


Att Orsa Fiskevårdsområde arbetat MOT byggandet av ett kraftverk är också helt korrekt.


Något som delar av dammförespråkarna inte kunde förstå.


Ett fullständigt självklart handlande från föreningen. Om man inte agerat MOT byggandet av ett kraftverk hade det verkligen varit ett regelvidrigt agerande från ett fiskevårdsområde!


Fortum har alltså fått NEJ i tre instanser angående byggandet av kraftverk. Vilket betyder att Fortum vill riva dammen och tar beslut i den frågan. Fortum bestämmer om rivning av dammen. Fortum.


INTE Orsa Fiskevårdsområde! Fortum!


Det verkar också vara en av sakerna som har förvånansvärt svårt att fastna i hjärnbarken. 


Herr R, en i jaktsammanhang ansedd herre, förtäljde även han sina åsikter som dammförespråkare. Däribland tyckte herr R att i , vad han menade, sådana här kontroversiella frågor skulle alla markägare kontaktas och endast de berörda skulle ha rösträtt.
Han menade vidare, tog rovdjursfrågan som exempel, att det borde vara lika där. Att berörda (jägare, fäbodbrukare) endast skulle ha rösträtt.


En helt igenom absurd tanke, vilket jag också framförde till herr R. Att endast de berörda skulle ha rösträtt i en sådan fråga. Vill man ha den funktionen  får man flytta till ett annat land där det finns en annan samhällsuppbyggnad än den vi har, dvs D E M O K R A T I ! 


Går ju inte att föra debatt med någon som förespråkar att sätta demokratin ur spel, en komplett galen tanke. 


En riktigt kontroversiell fråga i det här sammanhanget hade varit om Ofvof INTE tagit strid MOT kraftverksplanerna!


Herr R och några till framförde också att det inte förelåg någon som helst kritik mot styrelsen i de här frågorna utan mest mot revisorerna. Hur tänker de då?

Att försöka byta ut flera namn i styrelsen under valet är ju kritik i högsta grad. Bland annat försöktes ordföranden röstas bort. En ”kupp” som om den lyckats hade varit förödande.  


En mycket anmärkningsvärd händelse uppmärksammades häromdagen och man kan ha sina funderingar kring vad herrarna diskuterade.
Hos den valde protokolljusteraren, tillika dammförespråkaren, syntes herr L vara på besök.


Man kan ju bara fundera kring vad som avhandlades vid köksbordet där inne.


Äppelträdsbeskärning, pelargoner eller var det möjligen så att herr L någonstans vill påverka vad som uttrycks i protokollet?!
Det borde då möjligen vara så att herr L själv kan svara på det, eller varför inte protokolljusteraren.


Uppenbarligen har de tappat känslan över vad som är ett oklanderligt beteende i det här fallet!
Föga överraskande i och för sig.

Herr L som under möten gärna spelar på sin auktoritet från sin yrkesroll, med en form av härskarspråk hämtat från tidigt 1800-tal. Pinsamt.


Vet inte vad styrelsen i Ofvof säger om detta men om det nu är så att ett försök till påverkan av protokollet föreligger är det i högsta grad klandervärt. 


För att försöka avsluta så anser jag att styrelsen i Orsa Fiskevårdområdesförening har bedrivit ett gott arbete och de har mitt fulla förtroende med sitt korrekta agerande i de här frågorna. 


Just det, det framkom ju även en del saker angående områdets gäddvatten, Sandtjärn. Det ifrågasattes från en del håll förhållandevis kraftigt. Tydligen var det ett stort avbräck att man nu inte kunde åka dit och meta med barnen. Blir rädd och fundersam när sådana argument framförs.
Har man den inställningen som förälder tycker jag extremt synd om barnen som begåvats med föräldrar med sensationellt täta skygglappar kring skallen.


Det finns så många ställen att åka och meta på med barnen som är väldigt mycket bättre än Sandtjärn någonsin varit!


Vad sägs om att ta med ungarna ner på Lillåbryggan i Orsa? Det bäst lämpade stället för att väcka ett sunt intresse hos våra barn.


Där man kommer åt vattnet bra. Där det nappar. Där barnen får fisk.


Där man till och med kan få professionella instruktörer som tar hand om barnen och lär dem hur man gör, från grunden, när man fiskar.


Som grädde på moset lär de sig även fiskevård, miljö och etik kring fisket.


DET är ett ställe att besöka med sina barn.
Vill man göra det så är det bara att ta kontakt med mig så får man reda på när vi kör metekvällar i sommar.

 

Tackar mig själv för ynnesten att få skriva på min egen blogg, tack:-) Jag är snäll mot mig själv;-) 


Då var det inskrivet

Vad?

Matchprogrammet gällande fotbollsvärldsmästerskapen förstås:-) Har också planerat ledighetsansökan ett par veckor så att de viktigaste matcherna inte ska missas...om det nu blir aktuellt och jag har fått börja jobba då:-P
Räknar kyligt med att Italien springer vidare från gruppen, trots sitt åldersstigna lag, och så småningom möter Spanien i semifinal...vinner där med 2-1 efter två baljor av Roberto Baggio som ringts in för att dominera mittfältet och gör så.....;-)
Hursomhelst.....VM i fotboll är den största sporthändelsen som existerar...iaf för en förtappad själ som min egen:-)

*****

Inhandlade några böcker häromdagen som ska gås igenom när huvudet så medger.....bland annat...

Ulf Lundell " Vädermannen"  - visserligen är jag ingen stor fan av Lundell men plöjde iaf betongboken "Frukost på en annan planet" med ett visst nöje så man kan ju alltid hoppas att den är läsvärd

Stephen King "Liseys berättelse" - Säga vad man vill om King men han är en mycket god berättare och författare

Umberto Eco " Om fulhet" - En sammanställning av Eco och med fantastiska illustrationer hämtade från konstens värld och, för all del, andra världar. Titeln ligger ju helt i symbios med min egen höga person också:-)

Sopade även hem "Vilda växter i Norden" Allt för att försöka lära mig nån jävla blomtuva till så inte herr B ska skratta ihjäl sig åt min okunskap;-)

Även en bok med titeln "Maktspråk" fann jag tydligen vara värd att betala för. Intressant med tanke på bland annat fiskestämman där vissa motspelare gärna spelar på sin yrkesauktoritet i sitt sätt att uttrycka sig.

*****

Inhandlat några filmer där naturligtvis förpackningen var det som sålde.....till mig:-P Metallboxar, skitsnygga, med "The Deer Hunter" och "Blues Brothers" . Framförallt den första är ju en grymt bra film.
Köpte även "Casablanca" som box med en del kul innehåll. Blir att botanisera sig igenom den en vacker dag inom en nära framtid.

*****

Idag åkte jag in på fiket för att käka en nyttig lunch, blev en grekisk sallad....Före det hade en promenad med H stått på programmet och den blev ca 40 minuter lång. Alltid något. På fiket så kom först Grov-Ingo förbi och vi snackade bort en stund. Han var ute på cykeltur med damcykel med ballongdäck. Till saken hör att Ingo är cykelfantast och innehar ett värstingexemplar av racer....men i otränat tillstånd tycker han att det känns bättre att bli omkörd på cykel när man själv cyklar en damcykel...än om han skulle haft sin racer där antagligen hans ena pedal kostar mer än cykeln han blir omkörd av:-) Så han inväntar bättre cykelform innan racern får göra entré:-)
Rätt tänkt där, Ingo

När Ingo gick så kom en annan kompis och då blev jag sittande i TRE timmar! Det blev prat om politik, människosyn och trångsynthet....Intressant:-) Finns ju en del att avhandla i det ärendet.
Som Mr Äppelkärna sa...dags att starta ett parti, Specialdemokraterna:-) I´m in:-)

*****

Annars ser jag framemot filmen "Hierro" regisserad av Gabe Ibáñes. Spansk rysare.

Avslutning Vassjön

Här är resultaten från Vassjön. Några ord och bilder tillkommer senare....

Herrjunior

 

Robin Gren

6778

 

 

Damjunior

 

Anna Mattsson

998

 

 

Damer

 

Ann-Mari Kjellberg

6168

Ingrid Järnberg

5093

Gullan Green

4719

 

 

Pensionär

 

Mats Lilja

9928

John Green

5424

Börje Järnberg

3686

Kurt Wohlander

2580

 

 

Herrveteran

 

Jonny Persson

6904

Tommy Andersson

4893

Göte Sjölin

3114

Tord Hedberg

2964

 

 

Herr

 

Jesper Dyberg

17557

Jörgen Storm

12107

Per Nilsson

10415

Peter Järnberg

9550

Nicklas Sjöström

9260

Stefan Gren

8290

Kenneth Lilja

7498

Johan Göthe

7101

Björn Kajs

6578

Hampus Göransson

6191

Christer Allerhed

5406

Mikael Jönsson

4884

Kenneth Hansson

4831

Mikael Andersson

4297

Stefan Spännar

3317

Claes Mattsson

1465

 

 


Fiske...event...händelse;-)

Tog med mig delar av Visit Orsa´s styrelse idag för en fisketur. Åkte till Hemsjön, Untorp. Isen var fortsatt okey om än att det överste lagret inte riktigt höll för mig hela tiden:-P

Fan, är ju så tung nu så när jag tar en löpvända inne i centrum går asfalten upp till vaderna...........;-)

Nåväl, målet idag var att några ynglingar i åldern 9-10 år skulle få några abborrar, det lyckades och de unga fiskarna var nöjda. Fisken var inte alls på hugget men vi fick iaf några. Kära H var med och minsann visade hon inte oanade talanger som pimplare, drog flest och landade på 10 trögflirtade borrar:-) Bra jobbat.

Knogen tog med sig sin systerson Anton(som drog 8 borrar) . Knogen var som vanligt helt uppmärksam på omgivningarna som idag innehöll 2 kungsörnar, några orrar och ett par korpar.
Sist vi var iväg, som jag glömde nämna tidigare, hördes gråspett och gröngöling av hans skarpa öron.

Vi grillade korv och drack kaffe så det var en skön dag.

Elvis är glad för sin abborreAnton Björk i pimpelposé
Gunther grillar tyska köttkorvar:-) La famiglia Friebe


Peter Paul Reubens

En konstnär som talar till mig........


Finaler

Sent omsider har det plöjts fram en ranking till morgondagens finaler på Åby. Openstretch och svårt att bena ut hur loppen blir körda. Tror egentligen inte på någon hög utdelning men det brukar kunna bli det på Åby så vi får prova

Avd 1: Här är frågan om 2 Bobtail håller ut 3 Jodas Julia från start. Bägge älskar att gå i spets och förlorar ogärna i den positionen. Jodas tror jag är snabbare men sida vid sida brukar det vara fördel den invändige. Tippar ändå Jodas då det är en häst som gillas av mig. Skrällen till 10-11 procent är spurtkanonen 7 Swept To Victory.

A: 3-2-7 B:9-6-10 C:8-1-5-11

Avd 2: Här blir 2 Lazer Crown favorit men inte så stor som jag trodde innan. Det här är en kanon och ni som såg den förra V75-vinsten vet vad kusen kan. Här släpps han till spets och sedan är det bara att räkna in omgångens spik. Letar man motbud ska 8 Dedes Brassie glömmas(vilket den helt gjort av spelarkollektivet i strecklistan) Malmqvist har stallform och hästen är riktigt bra. 7 Proud Philip har gjort det bra och gör säkert ett bra lopp här. 1 Ekets Patrik släpper spets, utmanar på openstretchen?

A: 2 B: 8-7-1-3-9 C: 4-11-12-10-6

Avd 3: 9 Sebastian K blir storis, köper inte det helt även om det är en bra häst. Har vunnit sina flesta segrar från spets och det blir det inte här. Värt att måla på några kameler till här, hoppas jag. 3 Practical Joke på sin hemmabana, med bra startspår och hårdare jobbad inför detta är min förstahäst. 2 In Vivo Face är ärligheten själv, måstestreck med bra läge. 6 City Hall likaså, den är snabb ut och får ett bra lopp. Storskrällen är bortglömde 11 Linita Super Kalle, bra form och den räknas.

A: 3-9-2-6 B: 11-5-4-1-10-7-8

Avd 4: Final i Olympiatravet och det spekuleras hårt om vem som tar spets. Som vanligt är det svårt att lista ut vad Svanstedt tänker. Är helt övertygad att OM han laddar med Torvald tar han spets MEN frågan är om han inte väljer att söka position för att avgöra på sin knallspeed. Mitt förstastreck i loppet hursomhelst. Låser med 1 Nu Pagadi som öppnar bra och får fin position. Glöm inte 8 Triton Sund som kommer in i matchen om det blir högt tempo...Det blir det väl med två hyfsat värdelösa franska kuskar som kommer att bomba med sina starka hästar.

A: 7-1 B:8-5 C: 9-6-10-2-3-4

Avd 5: Förstahäst blir obesegrade(felfri) 10 My Lindy Star med Untersteiner. Kan få ett bra lopp här och komma igenom fint från start. 2 Miss Tracey fortsätter jag tjata om, är snabb ut och blir ledarinna eller så blir det rygg ledaren, passas. Skrällen 8 Livi Dream Bisa, bra spurtare.

A: 10-2 B: 12-8-13-3-4-7-11-14-15 C: 5-1-6-9

Avd 6: Här inbillar jag mig att det blir körning med Ryan Trot i loppet. Mitt förstatips baserar sig på hårt tempo och är 6 Beastar. Ett sto som är hård som flinta (inte Fred) och håller farten in över mål. 2 Hoity Toity Face måste naturligtvis med, kanske slipper den bli överfallen ett par gånger den här gången och då ska den förstås med. 1 Junction har toppformen som krävs, är snabb ut och det kan bli andra-tredje par invändigt.

A: 6-2-1 B: 5-10-3-8-9-7-4-11-12

Avd 7: Nu ska pengarna fördelas och på min kupong garderar jag storisen 2 Yarrah Boko i hopp om att få fylla lädret ordentligt. I första hand med 4 Persos Seaman som har en riktig toppform, kan ta spets här och håller länge. Läderfyllaren i det här loppet blir 3 Honey Love Victory, är en stark spurtare och med ett fint lopp kan det blåsa till på upploppet.

A: 2-4-3 B: 1-8-5-6-10-9-7-11-12


Lycka till

Sista kvällscupen

Uppdaterad med resultat


Sista kvällscupen avgjordes ikväll på Hällsjön bakom Grönklitt. Isen var ungefär som en bakis Fäsa, jävligt mosig alltså och rätt dålig;-) Tommy A trillade igenom med benen när vi gick ut men det gick bra och han hann aldrig bli riktigt blöt tror jag......Kvällen började varmt med solsken och avslutades med ovädersregn...Blev blött.

Stannade själv i startviken och fick fisk direkt i andra hålet på trekrok. Körde på med trekrok till klockan 19.00 då jag gick över på singelmormyshka. Fick lite fisk omvartannat även om det inte var någon fart. Rätt så skaplig pimpelabborre i storlek. Såg att det var rörelse ute på sjön och verkade inte nappa så väldigt bra.

Fick ihop 37 stycken och det vägde 2,7 kg. Blev tvåa på det. Nicke som hade chansen att plocka hem cupen slog sig in på någon plats BAKOM mig;-)
Stefan Gren var helt ohotad idag och hade ett riktigt kanonhål med ca 3 kg. Han vann överlägset med dagens högsta vikt, 5,5 kg.

Resultaten kommer senare på Weines blogg.
Lagt in dem längre ner, hämtat från Weine.

Herrsenior

1

Stefan Green

OSFK

5532

2

Kenneth Lilja

OSFK

2707

3

Anders Axelsson

OSFK

2681

4

Nicke Sjöström

OSFK

2576

5

Björn Kajs

OSFK

1607

6

Mikael Jönsson

OSFK

  962

Herrveteran

1

Weine Pettersson

OSFK

2083

2

Tommy Andersson

OSFK

1884

3

Jonny Persson

OSFK

1050

4

Morgan Nilsson

Falubygden

  752

5

Bertil Eriksson

OSFK

   213

Junior

1

Oscar Storm

OSFK

  2135

2

Linus Axelsson

OSFK

    854

Damveteran

1

Kristina Asp

 

  1625


Tror jag tog hem herrklassen och även vandringspriset i totalen. Chansar på att det blev så och hurrar mig själv:-)

Öppet vatten inne i viken och rätt svart is
Nicke har gråtit och är blöt därav;-)
Fuktig Weine
Stefan tar förstapriset ur Jörgens hand
Mörkt och ruggigtAjajaj...det som gick så bra ett tag

Besökte Orsa Fiskevårdsområdes årsstämma ikväll. Blev nästan 4½ timme:-P

Återkommer med en mer utförlig reflektion kring mötet men sällan min misantropiska sida fått så mycket skjuts under en kväll.......
Att behöva förklara hur ett demokratiskt samhälle fungerar till en ansedd, inom jägarkretsar,snubbe...som i stora delar också vill framstå som kunnig och intellektuell trodde jag inte skulle behövas men jösses......Det behövdes!

Jag blir fan ledsen och upprörd över människors inskränkta syn på tillvaron. Drar inte på något vis hela falangen av dammförespråkarna över en kam då det trots allt fanns en och annan som kunde tänka till en aning. Tyvärr gällde det ju inte alls alla.


Tur på skogen

Blev en fisketur idag också. Åkte iväg i niotiden med farsan i bilen. Knogen som varit uppe på Koppången och åkt skidor på morgonsidan mötte upp 1 mil norr om Orsa. Vi tog min bil och färden gick mot Untorp.
Tänkte kolla av isarna inför lördagen och testa fisket.

Hemsjön först och fint som sjutton att gå, börjar dock bli lite dålig is på vissa ställen. Fisken var inte speciellt på hugget även om vi fick en del. Farsan hade flest med 26 mört och 28 abborre. Själv hade jag 30 abborrar och 6 mörtar. Knogen mest mörtar, tror det var 9-10 abborrar.

Provade en stund på Kvarntjärn också. Där blev det precis samma antal för mig abborrmässigt, 30 stycken. De andra hade lite sämre. Nappade dåligt. Ännu sämre is här.I tillägg kan jag tipsa om att ni som möjligen rör er i trakterna behöver ju inte köra nedre Ladubergsvägen, alltså den förbi Kvarntjärn. Rätt lerigt om ni frågar mig:-) Meeeen vad gör det? 4 WD för fan:-)


Fika och fiske

Klev upp tidigt och drog in till Mora för en morgonfika med packet.....Mattläggare och en och annan fiskare:-)Alltid en trevlig stund. 

Passade på att leverera isborr till en kund som kom med tåget för att hämta:-O :-) Fick reda på att han var en inbiten flugfiskare, fiskade i regel två gånger per dag under sommarhalvåret:-) Coolt.

Fick rapport från faderskapet att han varit på sjön Gäsen en kort stund och dragit upp 83 firrar, vilket får anses bra då Gäsen understundom levererar nada. Något som en kär vän kan verifiera;-) Om jag kommer ihåg rätt blev han utan häromveckan.

Farsan hade fiskat vid badstranden så jag åkte upp och körde lite eftermiddagspimpel på resterande delen av sjön. Fiskade av hela södra änden och det nappade skapligt, dock inte överallt. Fick ihop 80 fiskar, vikt 1880 gram
Helt okey och en smula överraskande vad gäller Gäsen, iaf för mig.*****

Till helgen blir det fiske bägge dagarna, lördag en liten händelse/upplevelse( event kan inte längre användas, allt enligt WP;-))  tillsammans med ett gäng som vill lära sig fiska lite bättre. På söndag är det avslutning med Ovansiljans Sfk på Vassjön. Brukar vara en riktigt kul tävling även om det går att missa ordentligt där också.

Först ska dock kvällscupen avgöras på torsdagkväll. Ska ge järnet för att försöka ta den där ettan som avgör allt:-) Första gången jag är med på kvällscupen sedan 1912....så det hade varit kul med en seger:-)
Men Nicke lär väl bli för svår....Men chansen ligger i att det blir Hällsjön, dit är det en bit att gå och med den konditionen som Nicke inte har innebär det också att han behöver lätta på vikten han bär på...alltså lägga ur ett par kilo matjord uppe vid bilarna så han orkar ta sig till sjön;-) Hoppas på det:-)

*****

GrevNils drabbar Orsa till helgen också:-) Blir nog lugnt då farbror ska försöka såga ner några träd, alltså arbeta, uppe vid sin stuga i Skattungbyn. Fast man vet ju aldrig....rätt vad det är sitter vi i en taxi, rödvinslulliga, och drämmer runt i skogen för några tusenlappar...:-P


Håller än

Roma-Atalanta idag och ser en Totti som fortfarande håller höööööög klass, glädjer ett gammalt Italienhjärta nåt så inihelvete:-) Som det ser ut nu går Roma också upp i serieledning(om de nu håller sin 2-0 ledning).

Kollade El Clasico igår och fick se en inte alltför bra match. Xavi och Messi grymma förstås. Men snälla rara.....hur kan man ha en försvarare som Arbeloa i Real?? Visserligen håller spanska försvar sällan någon högre klass så det kanske är förklarligt men Arbeloa var mer än lovligt dålig igår......

*****

Kollade på Körslaget igår, hela programmet för första gången. Kan nu slå fast att det inte är något för mig....Hyfsat värdelöst program med stelbenta körer. Dagiskoreografi i kombination med falskssång är ingenting att lyssna på. Två solister var bra, Orsa-Conny och tjejen i Niklas Strömstedts kör(tror jag det var) , men hon fick ju bara sjunga lite på slutet.
Men vafan vet jag och varför bryr jag mig?

*****

Gjort ren alla takeapart idag inklusive långspöna. Börjar likna något. Är snart redo för Örebro. Ska läsa igenom Boddas tips ordentligt i år och sen skiter jag antagligen i alltihopa och gnetar ihop 8 kg löja för en tredjeplats första dagen......:-)
Hotell är bokat iaf och i år blev det Scandic inne i stan. Hotell Plaza var fullbokat av ett annat arrangemang.

Jag och Peter Lindh åker ner.

Tipsinformation och ranking av metarna kommer förstås;-)


Hypnos

En bok som beställts och levererats handlar om självhypnos, finns till och med en skiva med där man självhypnotiserar sig själv............Men hallå! Vem fan väcker en ur hypnosen då? Det där går jag inte på

Tolvslaget är här...

Läste i tidningarna ikväll att de börjat odla fram kött i laboratorier....Kanske är det så att det kan lösa en del av köttbehovet för de människor som lever på sådana ställen på vår jord där mat är bristvara....
Eller så var det av några andra skäl de börjat testa att odla fram kött.....Tror jag ska sadla om till biståndsarbetare, helt enkelt donera hela min kropp, den bör ju täcka matbehovet för ett medelstort U-land....

*****

Annars, apropå kropp, snackas det på olika håll om beachformen har infunnit sig än eller om man håller på att skaffa beachkroppen.

Har inte så mycket att säga om det mer än att om jag går ner på beachen och lägger mig kommer det garanterat bli folkvandring dit för att kolla!?!

Ni har väl sett på tv hur mycket folk som sluter upp och vill hjälpa till när en val strandat......

*****

Min flickvän är bekymrad över att hon har små bröst

Hittar ingen behå som passar bra, de flesta är för stora

Nu är hon förbannad på mig

Varför?

Hon slet upp tröjan och väste " Jag hittar ju ingen jävla behå till de här"

Tittade på henne, på tuttarna och sa

"Behå?? Har du provat med Clearasil?"

*****

Dags att sovaMantorp V75

Börjar bli dags att fylla på lädret ordentligt. Det tänker iaf jag göra på Mantorp nu i helgen, en bana som brukar innebära höga utdelningar. Visserligen finns det en räcka med bra favoriter så risken är ju trots allt uppenbar att det blir låg utdelning...Men de tankarna kastar jag åt kråkorna och snokar upp ett gäng skrällar som innebär sol, snygga hinkar med drinkparasoll, vassa lyxåk och roulettebord resten av livet......:-) Nåja....Here are the results of the idiotic jury.....

Avd 1: Ser en av de bästa hästarna ever som favorit, Maharajah. En kanon,kort och gott.Blir storis i strecklistan MEN ett fällningsförsök ska till här. Mest med tanke på årsdebut och att han aldrig vunnit en årsdebut. Visserligen har han inte gjort så många sådana men ändå:-) Tänker koppla en Frank Anderssonsk halvnelson på spelarkollektivet här och safta in en skräll. 12 Noras Bean är en häst det är lätt att gilla, går alltid till mål och ska streckas trots läget. Många hästar i loppet som har få lopp i kroppen om ens något, en som har dokumenterad toppform är 10 Vanessa du Ling. Form slår klass heter det och då kan det vara klart här.
Ett annat ordspråk som jag själv brukar använda för att psyka motståndare i diverse obskyra tävlingar, är att KLASS slår alltid KASS;-) Men det är en helt annan historia:-)
Spika Maharajah om ni vill, jag garderar. Vill ha ett högt utgångsvärde

A: 6-12-10 B: 4-8-3-1 C:5-7-9-11

Avd 2: Ett lopp lika svårt att lösa som en brustablett utan vätska.....Förstatipset till 10 Gills Abbe som var oförklarligt dålig senast, hoppas det var en engångsföreteelse och lägger honom först i ranken. Uhrberg från springen med 7 Coldplay Pellini kan vara klart. Alla som ser trav vet att Uhrberg är bland de vassaste startkuskar vi har. Favorit just nu är 2 Half Breed och det är inget fel i det, brukar gå till mål och kan få bra lopp här. Skrälldraget blir 12 Gany du Ling som brukar köra en iller på upploppet, har alltså en bra speed och med tempo kan den komma in i matchen

A: 10-7 B: 2-11-12-9-4-1-3-6 C: 5-8

Avd 3: Här ser jag det spekuleras om spetsstriden. Vad jag vet så tar 7 Finders Keepers spets OM Svanen vill, det är ingen som helst tvekan om det för mig iaf. Tror också att det då blir en enkel viktoria. Svanen låter också uppåt på sin häst och då är det nog klart. För er som inte tror det varnar jag för 8 Star Running som ÄNNU en gång fått ett dåligt läge, hästen har haft toppform i 182 år nu känns det som och har sällan tur i spårlottningen.

A: 7 B: 2-8-6-3-5-1-9 C: 10-4

Avd 4: Nu har det nog svalts favoritpiller här verkar det som. Inbillar mig att 9 Boman är klart bästa hästen här men tyvärr verkar den vara ganska så osäker på benen. Kan ändå vara så att bakspåret ser till att den kommer iväg och då kan den vinna även från dödens. 3 Tolo Jubb är första motbudet och verkar vara en bra häst. 7 Harry Haythrow kanske Untersteiner blåser till spets med och kan bli svårtuggad.

A: 9 B: 3-7-6-4-2-10-8-1 C: 5-11-12

Avd 5: Svårare än att ta sig upp ur sängen på morgonen utan att känna sig ledbruten.....Puh. 5 Izara blir favorit så även hos mig, brasklapp för femtespåret och därav garderar jag loppet. Finns några högst intressanta, däribland 13 Nor A Saint som blir farlig med bara lite hjälp på vägen. Är snabb en bit och passas allvarligt.
9 Motion Picture har ett lopp i kroppen och går även den bra till slut.  Efter strykning av sexan rankar jag upp 7 Klara kraftigt, den blåser antagligen till spets här om Djuse kan pricka bra och kanske rinner undan.....Om man jagar de stora sedelbuntarna streckar man megaskrällen 4 Diva Sånna, Janne Hellstedt snackar sig varm om den kamelen så glöm inte den om ni streckar några....

A: 5-13-9-7 B: 3-2-4-11-8-1 C: 14-15-10

Avd 6: 5 Ridgehead Cahore fick stryk av dödensspringande 8 Tom Raider senast, vilket var förvånande. Tom Raider gjorde första starten sedan januari så det var en mycket imponerande viktoria. Normalt ska ju kanske Ridgehead vinna det här loppet då den troligen tar ledningen igen och där går den ju riktigt bra. 2 Victory Love är dock en mycket bra häst och streckas definitivt på min kupong.
Dunderskrällen är 3 Que Pasa från Hanné. Nu ska det mycket till för den ska kunna vinna förstås men större under har hänt. Hanné jämställer den med Access Tooma i kapacitet och det säger en hel del om kapaciteten.

A: 5-2-8 B: 6-11-9-4-3 C: 10-12-1-7

Avd 7: Här tvekar jag inte att utnämna veckans spik i 9 Man on the Moon. Med 5 Fram och Klaus Kern i loppet kommer det gå undan i loppet, hoppas jag. 3 Sogå Benito kommer göra allt för att hålla ut och Fram brukar bli het....så även Kern:-P 9 Man on the Moon är en rejäl häst och här biter det bra på upploppet, den enda faran är om Örjan somnar in som han ibland brukar......Letar man skrällar är 4 Super Khan helt bortglömd vilket är fel, det här en mycket duglig sprinter som är snabb från start.

A: 9 B: 3-4-6-8-2-10-12-7-5-1 C:11

Då håller man tummarna för att det är dags den här veckan för en ATG-utbetalning i megaformatsklass , rätt in på kontot! Lycka till

Kvällscupen dt 2

Vikaviken (en del av Siljan) var tävlingsplats för den andra deltävlingen i årets kvällscup hos Ovansiljans Sfk.
Mosig is och stundtals var den riktigt dålig, lite stöp och plaskigt att gå.

Började mellan ön och båthusen, fiskade av ett gäng gamla hål...Inte en stöt. Sökte mig utåt och hittade i lite fisk....LITEN fisk:-P och körde på där tills det var slut. Fisken var verkligen inte i stöten och jag fick ihop 78 stycken till en vikt av 1283 gram. Laxen fiskade strax bredvid och hade 23 fiskar.....Weine var en bit ute på fjärden och kom in med filéabborre;-) Åtminstone en:-) Han hade nästan 2 kg.

Resultaten kommer nog på Weine´s blogg vad det lider. Herrklassen vanns iaf av Nicklas Sjöström på 2, 5 kg, han hade en del mört av fin storlek i påsen. Han har nu en 1:a och 2:a sammanlagt och för att pimplat så lite som han gjort de sista 50 åren så har hans resultat över påsken varit förvånasvärt bra:-) Bra jobbat, Nicke. Dock har jag inte gett upp så känn dig inte segersäker ännu...:-)

En del fin abborre låg i påsarna men som man förstår, inte i alla påsar.

Kvällens behållning var iaf att Laxen rotat fram en gammal klubbmössa från vår första fiskeklubb, Orskroken, och förärat den till Fäsa som glatt visade upp denna raritet och extremtrendiga huvudbonad...Hoppas någon tar upp tillverkningen igen, är helt på det klara att det här blir en hit för Stureplansbratsen när den letar sig dit...
 Fäsa i Orskrokens stolthet
Weine petade åt sig segern i veteran
Äntligen fick jag Morgan Nilsson på bild:-) Han vann pensionärsklassen(tror jag det var) och även dagens högsta vikt.


Paranormal och kepsar

La ögonen på en film igårkväll, "Paranormal activity".
Filmad med handkamera och som "autentisk". Typ som "Blair witch project".
Tyckte den var rätt bra och har man anlag för mörkrädsla så kommer den bli bättre om man ser filmen, alltså mörkrädslan kommer antagligen stegras:-)  Sevärd.

Vet iaf att mina fötter höll sig innanför täcket när det var dags att sova:-)

*****

Blir kvällscup ikväll på Vikaviken. Hoppas på bra fiske.
Har en etta i bagaget och får försöka förvalta den på bästa sätt


Fick precis rapport av Mr B som varit ut på Orsasjön. Där nappar det gruvligt bra.
Fiskade i 2 ½ timme och en vikt på 13,9 kg.
Det är bra

*****

Skatteverket är byråkratiska

Suck

*****

För att generalisera över en grupp människor så uttrycker jag ömma medlidande tankar till skoteråkare där en extrem dumhet tagit överhanden under den ständigt påtagna kepsen med insvettad resår och eldsflammor som dekor.............

EN....EN enda jävel till som tar en genväg över vår tomt i Untorp borrar jag ner under isen i Kvarntjärn!
I tillägg så spelar det ingen roll om ni skulle vara ett gäng
Hela packet ryker
Idioter!

***** 


Onsdagsfiske

Drog iväg upp på skogen runt lunch för några timmars fiske. Tänkte avverka några sjöar men det bidde bara en då det nappade så pass skapligt att jag blev kvar....Fick fisk direkt i första hålet och en abborre på runda 200 gram fick syna insidan på skryllan.
Hittade sedan i fisk på några ställen och det var fin snittvikt. Flera abborrar mellan 150-250 gram. Blev strax under 7 kg sammantaget.
Egentligen en jäkla bra pimpelsjö som är hur kul som helst med sina varierade bottnar. Hittade 2 nya gropar på 4-5 meter i ena änden av sjön som vi inte hittade i somras under en jiggparadering. Djupet i den änden är annars 0,5 meter över stora ytor.
Var jag var? Jo, Dyversjön:-)

Nu ska jag strax käka lite abborrfilé:-) Färsk


Nappar:-D

dsc00036 (MMS)

Nappar:-D


Ledbruten

Då har man sovit ut en aning efter helgens prövningar. Härligt ont i kroppen och hade jag ramlat in på jätteåldersdomshemmet för att gratisäta lite frukost nu hade de inte kunnat skilja på mig och en 98-årig lady som gjort 17 höftledsoperationer......Rör mig inte helt fläckfritt, så att säga:-)

Ja, Hamrasjön igår och gick som vanligt upp till Hemsjön, har varit tvåa och etta där de senaste två åren. Blev ett koppel fiskare där uppe och efter 10 minuters fiske var jag extremt frustrerad:-P Inte en stöt och började förstå varthän det barkade. Knappt någon som fick några abborrar. Wikström från Smedjebacken var den enda som jag såg drog ett gäng. Blev kvar ca 1 timme, hade då 4 abborrar.

Drog iväg ner mot gamla starten/dammen.Gjorde en sväng in i några vikar och träffade på Fäsa som glatt tillkännagav sina 6 kg i skryllan. Ännu några lättsamma svordomar smekte sig ut över mina läppar med tanke på att min skrylla fortsatt innehöll endast 4 abborrar. Fick ingen fisk där och efter snack med Laxen drog jag iväg rätt ner till han och Linus. Kom dit 12.20. De drog lite fisk när jag kom. Efter en stunds borrande fick även jag ett par abborrar.
Wikström snubblade över fjärden och landade hos oss också. Han och jag borrade oss inåt medans Laxen och Linus blev kvar längre ut.
Hittade i lite fisk och drog det som gick fram till tävlingens slut.
Fick ihop 6,4 kg

När man kom iland sent omsider så förstod man snart att man varit i fel världsdel på Hamrasjön. De flesta som varit uppe i den övre delen av sjön hade rejäla påsar.
Jörgen Storm visade var skåpet ska stå och ingen hade uppenbarligen en chans då han plockade upp dryga 19 kg, nytt Hamrarekord och imponerande!

I lagtävlingen vann Falubygdens Sfk på 32 kg. Vårt solida lagbygge "Tre små grisar" belade en tredjeplats med 30,5 kg....Laxen och jag tyckte väl att Jörgen slutat lite tidigt och gott och väl kunde dragit ett par kilo till så hade vi vunnit. Han hade iaf fisk där han var;-) :-)

Hamrasjön är onekligen en av de roligaste sjöarna att fiska på, det tycker jag även om nu igår var smått offside.

Inskrivning
TurboStefanGren funderar på en Fäsauppladdning! Dvs 3 burgare nedklunkat med ett par liter läsk
Bröderna Strengelsrud, Raufjöringen, skriver in sig
Samling på isen
Finn Erik i profil
Falubygdens Sfk vinner laget. Från vänster broder Nilsson, broder Nilsson, Lars Jansson
(vem är vem av Nilssons?:-) Help me out here)
Tvåorna i laget. Raufjöringen. Från vänster Finn Erik, Tommy och Niklas Strengelsrud
Dagens överlägsne segerherre, Jörgen Storm


Resultaten skrev jag in i går och hittas som tidigare meddelats här http://fisketavling.wikidot.com/restavling02-7

Resultat Storhamrasjön Annandag Påsk

...hittar ni här

http://fisketavling.wikidot.com/restavling02-7

Venjansmästerskapet

Hämtade upp Snurre Sprätt och Helmer Mudd tidigt imorse och vi begav oss till Venjan. Det blev en jäkla skön dag med mycket solsken, mycket fisk och rätt så bra med stöp.

Gick till Kullsundet, var där efter 30 min tillsammans med Laxen (Snurre)och ett gäng andra fiskare. Nappade bra första halvtimmen för att sedan bli sämre. Fick några bra hål men tyckte abborren var kinkig.
Stannade dock kvar där till slut då förhandsinfon talade om att sista timmen i gamla hål kunde vara super....så blev det nu inte där jag var tyvärr:-P Fick ihop 6250 gram och det räckte ingenstans. Laxen stövlade över landpartiet vid sundet sista timmen och där nappade det skapligt, han landade på 9,2 kg, strax utanför prispengarna.

Herr Storm (Helmer Mudd) fiskade som vanligt bra på Venjan och drog ihop 12,8 kg, blev tvåa på det efter Smedjebacks-Wikström som hade 13,9 kg. Bra fiskat.

Det var tunggått idag med all stöp, en del lättsamma killar runt 80-90 kg sprang likt rådjur uppepå när vi gick ut....Jag försökte i ett anfall av tilltro till min kropp göra detsamma men fick snabbt insikten om att springa uppepå inte funkar för mig......springa NERI däremot är min grej:-P Jag är så långt ifrån Jesus uppepåvattenvandring att man skäms

Jaja, det var hursomhelst en fin dag och det hettar och är lite rött minsann, på den glest hårbevuxna ytan som befinner sig strax ovanför pannan..........

Imorgon bär det iväg till Hamrasjön. Ska bli kul och tror det kommer att bli nästintill rekordvikter imorgon. Förutsättningarna finns.....

Blir en tuff lagtävling imorgon och för att vinna den tävlingen måste man slå teamet, lyxbygget,de extravaganta och extremt väldoftande Storm-Lilja-Axelsson.....Att vara fysiska toppexemplar likt oss ställer en del krav. Laxen t ex tar numer 37,5 kg i bänkpress och kan plocka upp 4 burkar starköl ur en påse med EN hand....SAMTIDIGT! Fatta!
Vi kommer att döpa lagbygget under kvällen och med vår sedvanliga approach hade vi tänkt oss anlägga en ödmjuk inriktning på lagnamnet.........NOT! ;-) Trodde ni på det?:-)

Påsknappet i lite mindre kort sammanfattning

Körde "Change of plans" idag och tog en rövare och drog iväg mot Våmhus/Kumbelnäslandet....Började vid Mandels sten:-) Fick 25 raska i andra hålet och tanken for genom huvudet..."Nu ska jag tacka Mandel ordentligt för tipset" ............Borrade sedan som en gnu på två ben, fick EN abborre till och nästa tanke for genom hjärnbarken..."Nu ska jag INTE tacka Mandel ordentligt för tipset" ;-)

Dags att förflytta sig och skickade mig själv ut mot ön Gammelhuvud, slog hål på hål...Inte en stöt. Nästan framme vid Gammelhuvud bet det i en 180-grammare....men ingenting runtikring. Rundade Gammelhuvud och fiskade bortom ön....
Fan, vilken tragglig berättelse......

Jag fick ordentligt med motion i stöpet, tog mig 45 min in, hittade några abborrar till mellan öarna längst bort så totalt blev det 1,2 kg fördelat på 40 firrar.

Blir till att räkna sendrag ikväll:-P

Stort grattis till Laxen som nu har en jäkla fin svit på Orsasjön vid påsk. Tror det var tredje raka.

Så här ser han ut, Laxtaska:-)

Påsknappet på Orsasjön i kort sammanfattningNedan syns en IDIOT!
Tävling på Hemsjön

Den årligt återkommande fisketävlingen i Untorp på Hemsjön var det dags för idag. En familjetävling med en viss prestige:-) Man vill ju alltid vinna även om det innebär att man måste trampa ner någon barnfamilj som är i vägen;-)

Hade familjen själv med idag liksom ifjol. Började rätt över från starten och som det nappade! Många år sedan det nappade på det viset. Hann inte med tre ungar då de alla fick fisk direkt, sprang som en galning mellan hålen för att hjälpa dem att plocka av fiskar och förpassa dem ner i skryllan. Kul!
Fick tid och göra ett eget hål och nappade friskt. Fick runt 15 stycken snabbt i blandad storlek, en del skapliga runt 70-80 gram. Surrade på med kidsen ett tag tills det började lugna ner sig. Stormen gjorde det samma och Oscar och Amanda drog fisk på fisk....

Vi fiskar bara två timmar och det är flygande start så det är lite ont om tid att hitta på något. Men sista timmen drog jag iväg uppöver kanten och försökte få igång fisken. Fick fisk i nästan alla hål men inte många, 1-4 stycken på ett ungefär.
Tiden tog slut och dags för invägning och trodde väl själv att herr Micke Andersson skulle vinna då han suttit nästa själv på ställena längst upp i sjön där jag brukar vara. Men så blev det nu inte utan segern togs av Untorpsveteranen Bengt Lissel med knapp marginal
Resultat

1 Bengt Lissel 1930 gram
2 Micke Andersson 1920 gram
3 Jag 1915 gram och 69 fiskar
4 Hans Liljedahl 1,4 kg
5 Laban 920 gram
6 Lille 860 gram
7 Farsan 820 gram

Barnklassen tog Amanda Storm hem

1: Amanda 550 gram
2: Oscar Storm 470 gr
3: Felicia Gustavsson 405 gr
4: Tionne Miles-Lilja 325 gr
5: Hugo Gustavsson 275 gr

Samlas lite folk inför tävlingen
Hasse och Micke ser taggade ut
Tionne leker i snön
Farsan väger in
Laban kollar vågen
Klockar är glad ändå och ser framemot maltwhiskyutlottningen
Dags att vandra ut på isen för Senior Lilja
Fångsten
Stormen hjälper Amanda välja sitt förstapris
Hugo kom femma och tog ett metspö:-)
Tionne och Felicia är mäkta stolta
Bengt Lissel plockade hem segern
Micke åker hem och laddar andrapriset med lite låtar, mp3- spelare i solglasögon:-)
En tredjeplats och ett laserpass blev det för mig
Hasse klev in på fjärdeplatsen
Laban femma
Amanda Storm visar pimpelgenerna:-)

Klart slut från Hemsjön

Imorgon kör vi hårt på Orsasjön. Har fått för mig att eventuellt ändra taktik och göra en grov chansning:-P Kan väl bara gå åt helvete men då får det väl göra det då:-)
Har tidigare uteslutit Venjan men börjar bli sugen nu och kan bli att jag gör ett försök där:-)


Jackpotslantar att hämta hem

Då kommer den efterlängtade rankingen från Korpen i Orsa:-)

Jackpotomgång och läge att lira för endast 7-rättspotten. Får se hur jag gör själv men det lutar åt att ladda för sjuan medans man är inne i flytet.

En del stora favoriter och jag var inne på att spika några av dem men nu har jag vänt och vridit mina funderingar några varv ytterligare och minsann börjar man inte hitta några galna idéer.....Självklart försöker man välta några dromedarer.

Avd 1: Storis på strecken blir 9 Magic Space och det är en trolig spik, han blåser nog ner packet inne på upploppet. Vill man gardera glömmer man inte en i toppform varande 3 Junction som hamnar bra till här. En annan som får loppet är 1 Little Rainbow och med en hårddragande 7 Ryan Trot så blir det lucka och då kan den sitta där. Pass upp.

A: 9 B: 3-1-7-4-8-5-6-10-2

Avd 2: Svårt stolopp som ser 1 Chanel Håleryd som favorit, en tveksam sådan kan jag tycka. Tror mest på 15 River De Liton som går till mål. Måstestreck på den troliga ledarinnan 6 Izara med Kihlström och senapsspeediga 12 Any Joy med Svanen.

A: 15-12-6 B: 1-13-7-4-8-10-14-5-3-2-11-9

Avd 3: 4 Nu Pagadi är en riktig kanon, troligen sitter den som spik på mitt system. Men det är trots allt ett tag sedan den startade och med 1 Earl Tilly i loppet kan det vara värt att gardera på avsaknanden av lopp i kroppen.
Earl Tilly är bra och här släpper nog Svanen och med lucka till slut går det undan

A: 4 B: 1-2 C: 6-7-3-5

Avd 4: 6 Necklace är storis på strecken, tror också på den men vill gardera med Kajsa Frick´s styrning 10 Crown Imperial som kan skrälla, endast 4 procent i nuläget. Enprocentaren 12 Miskos Padus håller jag upp i rankingen då det är en skaplig kuse, visserligen ingen fördel att den nu körs av Kerstin Hell....Men vafan, Kerstin får gunga in den här dunderskrällen:-)

A: 6-10 B: 3-12-5-1-11-8-9-7-2-4

Avd 5: Det här loppet och de två sista kräver så mycket streck man har råd med. Stensvårt. Sett 9 Feseth Nils en del och vet att det här är en stark häst som går till mål, att den är travsäker är ett stort plus bland de här isbjörnarna som kan galoppera lite närsomhelst. Kihlströms styrning 8 Lome Mix är också bra och bör streckas. 14 Kaspar Mollyn är skrällen.

A:9-8-15-14 B: 3-4-12-7-13-11 C: 10-5-1-6-2

Avd 6: Här kommer jag inte att nöja mig med mina fyra A-hästar...Min första B-häst ska med och här snackar vi skräll OCH formtoppad kuse, 6 Greve Hulton. Glöm inte den!
2 Alwood är favorit och jag lägger den först i ranken även om den "aldrig" vinner.....10 Unix Brodde debuterar på kort distans men med lite fart på loppet, vilket jag tror det blir, avslutar han bra. 12 Alvena Nonstop är en bra kuse, glöm loppet senast...Hästen kommer vara bättre nu och ett måstestreck. 3 Global Knight låter Svanen uppåt på och det är bara att strecka

A: 2-10-12-3 B: 6-7-5-4-8-11-1-9

Avd 7: Sista loppet och nu sitter man på leken om man är med hit. Här slänger jag in många streck eller kanske chansspikar jag någon av mina A-hästar.  3 Ghastly Face eller 6 Paris Turf S.L. Tror att någon av dessa sitter i spets tidigt, Paris Turf S.L??! Skräll att se upp med är 11 King of Lace som med lite tur med positionerna springer förbi många på upploppet, alla?  Se också upp med 7 Avalon Spider som Malmqvist var skitnöjd med innan senaste loppet på Momarken där han hade problem med banan, glöm det loppet. Favoriten 10 Yarrah Boko rankar jag ner ordentligt, tror inte riktigt på den och vi får väl se om det kostar nån krona i slutändan....


A: 3-6 B: 11-7-9-10-1-5-2 C: 12-8-4


Lycka till


Fäsa fikar...

Satt på fiket i Mora imorse med ett gäng målare och nån pimplare.....Spöregn ute men varmt inne.

Då trillar Fäsa in som han brukar, lite efter oss andra...Kommer fram till vårt bord och säger....

" Har ni sett den blötaste fågeln, titta ut får ni se"

Tittar ut och tittar på Fäsa igen som säger...

"...Nederbörd..."

Fäsa är en kul kille:-) Å han har definitivt de sämsta skämten:-)

Kvällscup och rapport från Hamrasjön


En kort rapport från Hamrasjön som Jörgen och Tord besökte idag (tror jag det var) Kanonföre! Som ett salsgolv enligt de som var där. Låter bra.
Starten blir dock mitt på sjön i år, det betyder att norska kämpar hinner in i år;-)

**********************************************

Första deltävlingen i årets kvällscup avgjordes ikväll på Orsasjön.

Wobblade iväg till HagaPersgropen där den charmante, arbetssamme herr Bruks sett till att en av alla risvasar delvis sänkts. Gjordes ju i början på projektet och det borde ju genererat fisk var min tanke.

Mycket riktigt så nappade det direkt och sedan fram till en halvtimme kvar då det var nästan som att vrida på en knapp..Tävlingstiden var med flygande start, vi gick ut 17.22 och fisket startade 17.25:-) Höll på till 19.45.

Fick ihop 255 stycken, vikt 3220 gram. Räckte till seger ikväll så det var ju bra:-) Blir lite orolig att jag toppat formen för tidigt. Får nog tagga ner ikväll och imorgon litegrann......

Mitt jävla strutsminne kommer inte ihåg så många namn mer än att Laxen som kom till mig efter 15-20 min kom trea på 2,6 kg. Före sig hade han påskformtoppade Nicke Sjöström, endast 6 gram före:-)

Fullständig resultatlista lägger säkert Weine ut bara han fixat till matjessillen till morgondagens gourmetafton i Vattnäs;-)

Börjar samlas några tappra själarFäsa, av alla, löser in sig i tävlingen

Fäsa igen Återhållsamt segersmil
 Coach Stefan G
Oscar vinner:-)  Linus A blir tvåa
Norgren vinner

Tommy plockar åt sig större delen av prischecken

Fäsa tar pris som VETERAN!! VETERAN!! Nu är vi alla gamla:-P

Nicke tar hem andraprisetTänker inte ge mig med det här, påsken är min, era jävlar;-)


RSS 2.0