Finns det någon anledning

Nej, det gör det inte.

Valdags snart och det finns ju ingen som helst anledning att rösta på Sverigedemokraterna.

Att de flesta som ändå väljer att lägga sin röst på dessa "demokrater" handlar till mesta delen om rädsla.

Mest om rädsla för det främmande, rädsla för muslimer för att konkretisera det hela.

Att de kallar sig själva demokrater må väl vara hänt men är nog något absurt i min värld av hyfsat intelligenta hjärnceller.....Demokrati i all sin enkelhet handlar i första hand om människors lika värde, något som SD knappast kan förknippas med.
Demokrati är också att tillåta att alla får komma till tals. Vilket SD får göra....Demokrati är alltså något som även tillåter idioterna att uttala sig.

Har en kompis som vädrar sina inskränkta åsikter allt som oftast. Handlar uteslutande om muslimer när han säger något. Alltid ihopbuntade som en enhet.
Blir något så inihelvete trött att lyssna på sådana lågintelligenta kommentarer men aldrig trött på att argumentera.

Något man måsta göra, säga ifrån när man hör...ja, idioter uttala sig. Säga ifrån. Säga ifrån.

Snälla, säg ifrån och lägg aldrig en röst på ett parti som spelar på rädsla, hat och ren okunskap.

Tack

Psykologiskt besök

Trampade in på redaktionen idag för ett besök hos den fulländade tidningen Orsakompassen....Förutom några artighetsfraser till att börja med, som snabbt klarades av, blev det lite psykologiskt spel inför duellen.

Redaktören fipplade snabbt fram en sajt på datorn och skulle klämkäckt testa mina huvudstadskunskaper....Skrämde honom först för att sedan mörka några....Funkar alltid, skrämma lite först....sedan trösta...
Den samlade redaktionen försökte också mörklägga sina kunskaper, den kvinnliga delen hävdade att hon hade en etta i geografi för att sista året på högstadiet erhålla en tvåa...De manliga delade upp sina ansvarsområden så att en tar hand om Skandinavien....och den andre...Paris.
Känns som att de förlitar sig på den fjärde medlemmen i laget i mångt och mycket. Visst, det hade jag gjort också.....om det gällt att vika mjölkförpackningar till sorteringsstorlek eller att kunna vräka ur sig så många invektiv som möjligt kring skoteråkande slabbisar....

Nåja, känner att den delen är hemma och det gäller bara att skaffa så mycket poängövervikt att det räcker till seger OM det mot förmodan skulle bli förlust i delmoment två. Vilket jag förstås starkt betvivlar.

Någon som tycker jag förhäver mig? Couldn´t care less.....Är stolt, väldoftande och mycket välutrustad......eehhh....ja, alltså i översta delen av huvudetDuellen

Då är utmaningen accepterad och officiell:-)

Bröstat upp mig rejält och skickat en utmaning till den eminenta skriften Orsakompassen. De accepterade enhälligt och i min ödmjuka framtoning tillät jag Kompassen att ställa upp med alla sina fyra företrädare.

Vad utmaningen handlar om? Jo, det blir en organiserad frågesport med två avdelningar. Dels världens huvudstäder och så en allmän frågedel, allt för att kolla av statusen hos skriftställarna vad gäller allmänbildning.
Mitt lags status är redan fastställd och det är med tillförsikt vi ser framemot duellen. Min lagkamrat blir den allsmäktige Prippen aka Mikael Larsson.
Ska nu ordna ordentliga förberedelser, eventuellt tåghytt och dressin, enligt redaktör Gustens önskemål.

Det kommer också gå till så att lagen svarar på samma frågor, rättvist och förenligt med ambitionen att kora kunskapens härskare;-) En stycke spelledare, välklädd, kommer också att ingå i upplägget.

Nu har ju Orsakompassen alla tillfällen att läsa in sig på huvudstäder fram till matchstart. Något som antagligen bör behövas för att om möjligt bjuda upp till något som kan liknas vid match.

Team Prippen/Lilja kommer taggade när det stundar och missar vi en huvudstadsfråga lovar jag att käka ödmjukhet i en hel vecka;-)


Apropå duellen...."Duellen i Firecreek" är en gammal film med James Stewart och Henry Fonda som alltid rekommenderas att lägga sina ögon på. Slutet på 60-talet kom den och gamle Jack Elam bidrar också till att höja nivån på den här filmen.Julrim

Hittade förresten ett julrim från den otroligt språkbegåvade Grev-Nils:-) Tänk vad han kunde på den tiden:-)


Goding

Råkade rota och minsann, dök den inte upp. Bilden som fick mina systrar att drömma mardrömmar i unga år.....De hävdar ju bestämt att jag är roten till deras mörkerrädsla....:-)


Norra Norge närmar sig

Lördagnatt bär det iväg. Måste nog ratta iväg bilen runt halvtre misstänker jag, för att hinna checka in all utrustning som ska med.
Tre mil fiberkabel som ska mätas in, bara att länga på stegen och smiska upp tempot lite så är man hemma till helgen igen:-) Kollade väderleken och det ser ut att kunna bli skapligt däruppe, pissbar temperatur och svaga vindar. Coolt

*****

Flyttat förrådet har hunnits med också. Återstår dock att sortera och inreda på nya stället. Ett hyfsat arbete, kan tänka. Stor hjälp av kära H, vilket är bra för min rygg. Har på ålderns höst insett att min s k envishet oftast går ut över mig själv:-P Tyder dock på fragment av mognad att komma till den insikten......

*****

Torghandel gick som sagt bra i lördags. Så jäkla roligt att få höra alla positiva kommentarer:-) Nu återstår två stycken lördagar. Siktar som vanligt på att de ska övertrumfa den första:-)
Fick ytterligare arbete med några vandringsleder, ska försöka klämma in det någon s k ledig dag framöver....

*****

Lämnat återbud idag till Vm-kvalet också, grämer mig en hel del. Inte för att chansen att slå sig in i laget är borta, det var den ju redan innan med tanke på det usla resultatet från Svartån, utan för att jag sett framemot att fiska i Göta Kanal igen. Är ju i regel kanonroligt, svårt och trixigt fiske.
Har fått mer arbete här hemma och måste prioritera det, så enkelt är det....Men snart får det bli vinter så jag får vila upp mig över helgerna:-P Fan tro´t...

*****

Mycket skriverier om Zlatan nu. Ingen har väl undgått att Zlatan gjorde en väldigt bra första säsong i Barca, därför känns det en smula konstigt att Pep inte vill ha honom kvar.
Nu finns det knappast någon återvändo och inbillar mig att det blir Milan. Då blir han Serie A:s mest lysande stjärna igen, det kommer han att trivas med. Tillsammans med Pato och Ronaldhino kan det uträttas storverk, det är iaf min uppfattning.
Att sedan Nesta är skadefri i försvaret kan betyda att Milan i allra högsta grad tillhör toppskiktet i CL....Nesta, en gudagåva och den mest elegante försvarare jag skådat, fullt i klass med den gode Paolo Maldini.

Helst hade jag sett att Zlatan stannat och visat att han ska spelat. Vilket jag inte betvivlar för en sekund att han lyckats med. Men har man inte tränarens förtroende finns knappast någon utväg.

*****


Solidaritet

Omvärldsanalys......

Något som människor någon gång borde ägna sig åt

Blir alltid lika konfunderad i möten med människor som visar upp en omvärldskoll

som allt som oftast är lika med noll

Varför inte prova på ett nyhetsprogram på teve?

Eller läsa en aktuell nyhetstidning?

Det är alltid en börjanOrsa Torghandel

Då blev det äntligen debutdags för torghandelsprojektet.

Rev upp kroppen early imorse...Gav inte ett så piggt intryck när jag kollade mig själv i spegeln men efter en snabb filtallrik med banan, päron och ananas så kändes det en aning bättre.
Ner till Grönklitts förråd där alla marknadsståndsdelar förvaras, lastade släpvagnen sent igårkväll med ett lass så det var bara att börja köra till torghandelsplatsen. Strax efter 06.00 började jag.

Blev några vändor innan allt var på plats. I sjutiden kom de som skulle hjälpa till med monteringen.
Framåt 08.45 var allt klart och finjusterat. Alla marknadsstånd nogsamt planerade och utsatta, halmbalar på plats för estetiken:-)
Runt nio kom de första producenterna, sedan ramlade de in vartefter tills starten klockan tio.
Mycket folk direkt och sedan rullade det på bra. Köer till vissa av matstånden mest hela tiden.
Riktigt kul att se att det blev lyckat och att de flesta uttryckte positiva vibbar.

Var kvar till strax efter elva, åkte då hem med en rygg som var vääääldigt trött:-( Blev ett riktigt hett bad för att dämpa värken en aning, somnade som ett kadaver i vatten.
Vaknade till lämpligt att lämna in travet som för övrigt var ett riktigt dåligt byggt system.
Åkte ner och hjälpte till med ihopplockning. Var till och med kö hos tunnbrödsmakarna långt efter stängning:-)

En lång dag där jag också då valde bort fisket i Borlänge, orkade helt enkelt inte och hade väl slutit ur mig ur deltävlingen imorgon,söndag, också....MEN nu är det ändrat och jag fixade mäsk och prylar ikväll:-) Åker och fiskar ändå. Är ju någorlunda ledig till veckan så det får läka ryggen lite för den lär ju definitivt inte bli bättre av metet imorgon.


Some pictures from idag, nu laddar vi för de följande torghandelsdagarna den 4 och 11 september.
Prylarna börjar hamna på plats
Allt klart i god tid och de första producenterna börjar ramla in, Ewa och Leif
Ser rätt bra utRosentorps Bageri och Uwe
Lite av David´s försäljningskäkThe Thalin´s fixar och donar
DavidFull kö direkt
Majt bakar och gräddar
Vitlöks-Nina
Anna från SkattungbynMora Bryggeri var på plats
Esbjörn och SivHansjö Mejeri med grymma ostar!;-) (kolla namnet)
Fortsatt kö hos Eva
Olof shoppar loss till sin ungerska böngryta

The best introscene

En av de allra bästa introscenerna i filmvärlden, enligt mig. Att jag alltid gråter kan möjligen härledas till de extremt tilltagna tårkanaler jag begåvats med.....eller så är jag en sentimental härdsmälta
Soundtracket är också, trots att det är extremt välanvänt(Robinson bl a), ett bland de allra bästa.


24

Siffran 24, ungefär det antal timmar jag använder per dygn.....Antagligen det antal alla andra också använder. So what´s new?

Nåja, trekvartsbyxor, foppatofflor OCH cykelhjälm.....Då har man tamigfan nått den ultimata gränsen där endast avlivning återstår.....joooo serruuu

Händer mycket nu. Kör igång Orsa Torghandel på lördag, blir tidigt på lördag som man går igång då jag ska hjälpa till med uppsättning av marknadsstånden.
Sen är det visst fiske i dagarna två och hur fan jag ska fixa det ser jag visserligen en lösning på men just nu lutar det åt att jag ger fasiken i fisket...Kanske sparar ett par år i min livslängd, alltså förlänger min livslängd.

Nästa vecka är det ledigt för flytt av mitt förråd till en ny lokal. Ett arbete värdigt en fullvuxen ardenner.

Sedan blir det till att resa. Ska på jobb till nordNorge, Mehamn för att noggrant precisera platsen:-) Blir flyg till ett ställe öster om Mehamn (Vadsö)sedan bilresa 4 timmar dit.
Ska mäta in ett gäng fiberkablar de lagt ner där. Åker på söndagen och har öppen retur på flyget tillbaka. Vinterkläder ska packas för enligt väderprognoserna så kan det bli kylslaget vid Barents hav:-) Stormigt också så jag lär limma tupén lite extra.

Blir mer resande i höst. Följer med LeaderDalarna på studieresa till Italien av alla ställen....:-) Var inte svårt att tacka ja till det. Södra Italien med turism, vandringsleder och mat som studiesyfte. Ser jag framemot.

Sedan planeras det för en USA-tripp till december, la famiglia tänkte sig att landa i LA någon gång innan jul och fördriva tiden i ett gäng veckor på Venice Beach:-) Få se om travhästarna hinner hjälpa till med reskassan något.
Jakt&Fiskemässa i Grönklitt

08.35 dumpade jag röven på en stol vid "min" mässplats, då var allt klart och riggat. Nu är klockan närmare nio och start för mässan.....En del mässdeltagare är långt ifrån klara....Hrmmm.
Jaja, sitter här för Orsa Kommun och har bullat upp med bildspel med natur, jakt och fiskebilder. Redigerade om det igårkväll och slängde naturligtvis in några Lillåbilder:-) Och en brax....Måste jag marknadsföra;-)

Tagit med en del fiskegrejor, bland annat pimpelgrejor, tackel, jerkspö, krokask, flöten, håv, jiggspö och metspö...Blir nog några intressanta diskussioner idag

Tjipp

Korpulent

Åhåjaja....skvättat hem från Norge efter ytterligare en sanslös arbetsvecka. Blir snabellånga arbetsdagar då jobbet vi håller på med naturligtvis skulle varit klart.....för några veckor sedan. Som tur är beror det inte på oss iaf...
Har samtidigt försökt hålla några kulor till i luften här hemma vilket antagligen kommer medföra madrasserad cell i förlängningen. Men spela roll, har varit i närheten av den madrasserade cellen tidigare och klarat mig.

Ska försöka få till en sammanfattning av helgen som var med fisketävlingen. Ser att Daniel på Siljan Turism fått klart filmen iaf då den finns på FB.

Kollade den jag också och undrade vem det något korpulente och pladdrigt jobbiga paddkvalstret var i sista halvan av filmen?
Nähäää, var det jag? Jodå, jag känner igen min kropp....jösses, vad någon måste börja träna:-POrsa Match Open from Daniel Nilsson on Vimeo.


Slutresultat Orsa Match Open

1 Rune Grenberg 4 (3+1) 6320
2 Phil Ackerley 4 (2+2) 6050
3 Niklas Strengelsrud 5 (4+1) 12770
4 Steinar Kalfoss 5 (4+1) 11090
5 Rolf Magnus Grenberg 5 (1+4) 3890
6 Folke Andersson 6 (1+5)2940
7 Karl Olov Wikström 6 (4+2) 8790
8 Jörgen Storm 6 (3+3) 5720
9 Tomas Andersson 6 (3+3) 3640
10 Stefan Swee 7 (1+6) 6270
11 Kenneth Lilja 9 (7+2) 4220
12 Tom Rune Fjellberg 9 (2+7) 2550
13 Finn Willy Eriksson 9 (2+7) 2200
14 Peter Lindh 9 (6+3) 2600
15 Krister Bergman 9 (5+4) 2000
16 Tommy Hjärtström 10 (6+4) 3660
17 Rolf Andersson 10 (5+5) 2870
18 Fredrik Andersson 10 (5+5) 2390
19 Finn Erik Lerdalen 13 (7+6) 1100
20 Peter Eriksson 13 (7+6) 770
21 Kirsti Eriksson 13 (6+7) 660
Slutsegraren Rune Grenberg, Åsnes JFF
Sektionssegrare och slutliga pristagare
Niklas Strengelsrud, Steinar Kalfoss, Rolf Magnus Grenberg, Rune Grenberg, Stefan Swee, Folke Andersson

Orsa Match Open Kväll 1

Jahapp, då har man snubblat hem på kvällen från en trevlig afton på bowlinghallen med ett diversegäng metare:-)

God mat och hyfsat gott dricka borgar för en fin morgondag. Tror på bra fiske imorgon och relativt höga vikter. Någon kommer att få rätt bra med braxen inbillar jag mig, tror inte det blir jag men kommer helt klart att ändra taktik inför morgondagen.....Mer matigt mäsk och kommer även att skippa koppningen på t-a.

Boxmaskinen på bowlingen fick gå varm ikväll i alla fall.....Norska gutterna började att dunka och slå men det var mest luftpastejer som inte ens rört ett brylcremeskammat hårstrå på en Orsaraggare.......Klev själv fram och visade att en hård uppväxt innebär löd i högerknogen;-) Låg länge på topp innan den etiopiskt byggde Mr Lindh, efter otaliga och tafatta försök, fick på THE Praktpärla och seglade upp i topp i de miserablas gäng:-) Trots en sista kraftansträngning lyckades inte krönikören få boxbollen att slå frivarv, bara att erkänna att ett gäng löst sammanfogade kroppsben har bättre go i högerkardan än vad en annan har...:-) Mr Lindh is the king:-)


Nåväl, några foton från kvällen

Wikström sover fan inte
Freddan lyssnar andäktigt på dagens högsta viktberättelse:-)
Storm och FjellisStefan njuter


Fjellis in high actionStill going strong, här har Fjellis precis vädrat lauvestangen;-)

Orsa Match Open Dag 1

A-sektion
1: A6 Rolf Magnus Grenberg, Raufjöringen 2 790 gr
2: A2 Phil Ackerley 2 480 gr
3. A5 Tomas Andersson, Sfk Gästrikarna 2 300 gr
4: A7 Steinar Kalfoss, Åsnes JFF 2 220 gr
5: A1 Rolf Andersson, Fk Match 1 780 gr
6: A4 Tommy Hjärtström, Borlänge 1 510 gr
7: A3  Finn Erik Lerdalen, Raufjöringen 890 gr

B-sektion
1: B3 Stefan Swee, Sfk Gästrikarna 5 420 gr
2: B6 Finn Willy Eriksson, Raufjöringen 2 020 gr
3: B4 Jörgen Storm, Fk Match 730 gr
4: B2 Niklas Strengelsrud, Raufjöringen 720 gr
5: B5 Fredrik Andersson, Constellation 600 gr
6: B1 Kirsti Eriksson, Raufjöringen 590 gr
7: B7 Peter Eriksson, Tunabygden 440 gr

C-sektion
1: C7 Folke Andersson, Tunabygden 2 600 gr
2: C1 Tom Rune Fjelberg, Raufjöringen 2 470 gr
3: C6 Rune Grenberg, Åsnes JFF 2 110 gr
4: C5 Karl Olof Wikström, Smedjebacken 1 480 gr
5: C4 Krister Bergman, Smedjebacken 1 250 gr
6: C3 Peter Lindh, Fk Match 1 200 gr
7: C2 Kenneth Lilja, Fk Match 550 gr

Dr PhilSteinar fixar mäskFolke
Wikström visar hur en sluten hand mäsk ser ut i Smedjebacken:-)
The President of Wanker´s club söker ny ordförande;-)
Lerdalen, Fjellis och Niklas rotar runt
Dagens högsta vikt fixade Stefan Swee, bra jobbat!
Jörgen med ännu en tävling att försöka analysera:-)
Freddan välter ur nätetFinn Willy väger in några braxar
Mr Beach, The Ethiopian styleWikström konstaterar att vikten inte räcker
Folke gnider upp ett gäng mörtar med halvgramsflöte och är med i matchen!


Vägbeskrivning till samlingen Orsa Match Open

Förutsätter att alla tar sig och hittar till Orsa, denna flärdfullhetens högborg tillika metropol:-) Väl där kollar ni vägskyltar och allt annat som finns att se....När ni ser skyltar som visar mot Orsa Camping(eller Orsa Bowling) följ dem och närmare campingen kommer det dyka upp en RÖD FISK på en pinne, åk dit den pekar! Rätt vad det är kommer det en röd fisk till som pekar åt nåt håll.....ÅK DITÅT!

Och här ser ni en karta över campingenområdet och där det svarta strecket börjar står den första röda fisken, så följ strecket. Går det åt helvete ändå ringer ni mig eller Jörgen. Har ni inte de numren så då GÅR det åt helvete;-)

By the way, det kommer finnas kokkorv, läsk, kaffe att köpa för de som vill fylla buken med något.

Alla tävlande och funktionärer kan också fundera tills på lördagmorgon om de är intresserade av att vi träffas på kvällen(förslag 18.30-19.00) och käkar en gemensam middag på MacGregors Sportbar i Orsa Bowlinghall. Finns det intresse för det så bokar vi några bord under lördagen och käkar på kvällen. Meny finns att titta på här.

http://www.orsabowling.se/UserFiles/Dokument/Nyttnderlagg.pdf
Orsa Match Open

Vassröjning avklarades i fredags och avlöpte utan några större problem. Hoppas att vi nu fått undan det mesta, naturligtvis kan det finnas några näckrosor kvar på en del peggar men det blir en översyn i veckan och kanske får vi då undan de sista.

Påpekar ännu en gång vikten av lodning. Botten är relativt ojämn, även om lodningen vi nu gjort visar på ganska jämndjupt. Dock finns det en del "klumpar" av bottenvegetation/dy på en del ställen så loda noggrant.

Nu har vi lodat alla peggarna på 6 respektive 12,5 meter. Fiskar man matchspö kan man räkna med att det är djupare.

Så här såg det ut. Kan kanske vara till någon hjälp, eller inte:-) Peg 1 är närmast campingen/Orsasjön. Peg 25 närmast Orsa Centrum

Peg

6 meter

12,5 meter

1

2,1

2,4

2

2,1

2,2

3

2,0

1,8

4

2,1

2,1

5

1,8

1,8

6

2.0

2,2

7

2,1

1,9

8

1,9

1,9

9

1,7

1,9

10

2,0

2,1

11

1,7

2,2

12

2,0

2,0

13

1,8

2,0

14

1,9

2,0

15

1,9

2,1

16

1,8

1,9

17

1,8

2,0

18

1,9

1,9

19

1,8

1,7

20

1,7

1,8

21

1,6

1,9

22

1,8

1,9

23

1,8

1,9

24

1,8

2,0

25

1,9

2,0


RSS 2.0