Snuttifiering och debatt

Läste en undersökning som kommit fram till att en majoritet av befolkningen inte "orkar" läsa t ex längre blogginlägg eller längre artiklar. De föredrar korta meningar med ett fåtal ord.
Det är ju fan sorgligt! Betyder att de inte ens orkar läsa en bok.....Något är fel i världen, sanna mina ord.
Visserligen har ju delar av mänskligheten obegåvats med underdimensionerade hjärnor så en viss förklaring ligger antagligen där. Titta bara på all skit som folk orkar hålla på med på Facebook, klippa och klistra in statusrader och skit om varningar att inte gå med i grupper hit och dit, virus och annat SJÄLVKLART! Hur dum får en tänkande individ bli innan det är straffbart? Allt som skrivs i bloggar och på Facebook ses också som någon allenarådande sanning. Naiviteten är skyhög. Att folk går med i grupper utan någon som helst kritiskt granskning är i viss mån ett bevis på det.  

Likadant med allt som ska skickas vidare på mail som inte har något annat syfte än att knäcka mailservrar, nu sist ett mail där Microsoft betalar ut pengar till de som vidarebefordrar mailet:-O Tjena!

Facebook har också blivit platsen för att hänga ut sitt privatliv in på bara skinnet utan någon som helst eftertanke...eller förtanke kanske det kan heta. I text och på foton. Kan inte människor bara tänka till en aning? Kanske tänka efter en liten stund innan fyllefoton exponeras så att alla kan se?
Nej, människor är dumma och jag exkluderar definitivt MIG SJÄLV från det epitetet. Det förstår ju alla att jag är en übersupermänniska som alltid har full koll och sitter på den högsta piedestalen.......

*******************************************

Partiledardebatt ikväll och lyssnade mig igenom det mesta. Att jag skulle rösta på den sittande regeringen ter sig lika sannolikt som att....tja, säg Knogen....skulle konvertera till filantrop
Bäst var kommentaren från Peter Eriksson när han kallade de fyra för Sveriges svar på Lucky Luke, de som talar fortare än vad de hinner tänka(eller nåt sånt:-P)
Att alliansen har problem med svaren när sjukförsäkringen kommer upp står ju ställt utom allt tvivel, vilket jävla svammel de fick till! Tror inte de svarade på en enda fråga.

******************************************

Igår premiärspelade jag mot pingisroboten i bordtennisklubbens lokaler här i Orsa. Jäkligt kul var det och tyckte det lossnade rätt bra på en gång. Idag körde jag en dryg timme igen på morgonsidan. Svettigt värre:-)
På eftermiddagen var det dags för Mr Lindh att beträda lokalerna och man kan väl säga att det blev lite mycket. Körde i två timmar , mest för att det var jäkligt kul. Bredvid oss hade vi nyss landslagsuttagna Pontus Johansson som spelade mot en annan bra lirare i klubben (Joel Strömgren??)
Det var ett annat bolltempo vid deras bord:-) Fast som jag påpekade till dem så var det deras fotarbete som var bättre än oss, inget annat;-)
Nåja, det var drygt....Och några grejor som någon borde ändra på ...t ex var golvet för lågt vilket gjorde att det var långt ner till golvet när man skulle plocka upp bollar, det var ett oförklarligt nät mitt på bordet och så var det alldeles för korta bord....tyckte nog att bollarna var lite väl små också.

Spelade en match efter 1 timmes uppvärmning. Lyckades vinna den med 3-2 i set och glädjen slet i kroppen. Avslutade sedan tvåtimmarspasset med ytterligare en match där Peter fick revansch och vann med 3-2.

More to come

*****************************************

En annan sak som noterades i helgen efter lite läsning om världens länder var att Burma(Myanmar) bytt huvudstad! Redan 2005! Det hade jag inte koll på men nu är hjärnan uppdaterad och swappen blev från Rangoon till Naypyidaw....Så nu blev även du uppdaterad, käre Prippen:-)

***************************************

Vill även skänka mina tankar till en av mina kära vänner, han vet vilken. Vet att det är en svår tid och många av mina tankar finns hos er. Du vet att om du behöver hjälp så är jag där. Take care.

Gåva

En fjäderlätt beröring av något svunnet...en mjuk känsla av tillit smyger sig in i de mörka rum min själ upplåtit. Funderar inte många ögonblick utan öppnar upp mina svetsade sinnen med en lätthet de sällan fått ynnesten att föräras...

Tankarna är vita som nyfallen snö, pudrade med de sötaste flagor av kärlek.....Mina ögon får en lyster de så länge saknat och med glittrande blick ser jag framtiden som en parad av goda känslor som strösslas över mig längs den väg som outforskad ligger framför mig.

Eufori och klang av ljus drabbar min själ och den är öppen, den är mottaglig....Det tränger sig in, förgör mörker och skänker frid. Ljuset är hoppet.
Ett slumrande hopp gnuggar yrvaket sina sömnmosiga ögon till liv, sprudlande ögon blinkar till och hoppet lägger sig längst fram, likt en spjutspets mot allt ont

Känslan av en själ...min.....som växer, som ser kärleken till människor som ett solitt fundament att vila på.

Tillförsikt virvlar, tillförsikt strömmar genom mina vener...Tillförsikt till kärlek, till livet.

Dagen är bara i sin linda när mina knarrande fötter finner golvvärmen som sprider sig uppåt genom en kropp som så sakteliga vaknar. Skrider in i köket med glädje bubblande i hjärtat.
Nybryggt kaffe tränger sina väldofter långt in i nervsystemet och förstärker magin, glädjen, att få uppleva ännu en dag i en uppskattad, fantastisk värld.

Älskar varje sekund
 

The Ranking

Trav igen och med den väderlek som råder blir det som vanligt jävligt vanskligt att räkna på vissa kusar....Barfota och broddar om vartannat, vissa som kommer chansa med barfota och slirspringa sig trötta antagligen....Nåväl, här är min ranking men först grattis till GrevNils ännu en gång:-) V4 satt fint idag:-)

Avd 1: Här är 2 Sharapova stor favvis men det köper jag inte helt med tanke på att de antagligen är tvungen att spika på dojjorna. Tror mest på 1 Paper Moon här, även 3 Big Star från samma stall visar storform. Varnar kraftigt för en felstreckad kuse, 11 Viol Hornline, den hästen kan avsluta som en senapssmetad iller.....

A: 1-11-3-9 B: 7-2-10-8-6-12-5-4

Avd 2: Nästintill olösligt lopp med bara ston. Förordar här 10 Amber Diablo som lyckades sitta fast senast och förhoppningsvis kan få bruk för den sparade trudelutten här. 13 Global Light springer på lite enklare motstånd nu och kanske bara är bäst? Tar även med 9 Miss Tracey som har form.

A: 10-13-2-9 B: 1-4-7-14

Avd 3: Gulddivisionen och här är det lurigt. Var inne på att hamra in första spiken i kistan här på 1 Global Investment , som i nuläget är andrastreckad efter Acclaim. Men sen är det ju det där med att springa med skor kontra barfota.....Om man ska gardera tänker jag mest på 11 Colombian Necktie även om det kan bli en passiv styrning ännu en gång. 9 Airstrike fortsätter gå bra men vinner ju aldrig:-( men man ska inte glömma den, form finns för att lägga det här gänget på rygg.

A: 1 B: 4-11-9-7-10-5-6

Avd 4: Nu börjar det bli intressant....En klockren idé hämtad från synintryck på Bjerke...1 Pop My Cork, är startsnabb som få även om voltstart är ett stort frågetecken. Tror dock den kan bli svårslagen från spets, är i nuläget streckad på bara 11 %. Glöm inte 9 Nice And Star, en speedig kuse och med ett bra lopp hänger han kanske tungan först över linjen.

A: 1 B: 9-3-2-11-8-10

Avd 5: Nu har det brunnit i huvudet och när man ändå är på gång med galna tips så.....10 Wiss Pocahontas! Skall streckas till 6 %. Garderingslopp för mig och några man ska ta med är 13 Lea, 2 Simb Rouge och 14 Solid Lady Spin.

A: 10-13-1 B: 2-7-14-6-3-9-15

Avd 6: Ett andra förslag till singelstreck kommer här i 3 Casher, får ses som sunda spiken till dryga 60 %.  Motbud i första hand är 10 No Hurry, även 4 Night Lie Star som varit bra på slutet. 6 Harry Haythrow var nära segern senast och kanske kan han revanschera sig här.

A: 3 B: 10-4-6-5-12-1

Avd 7: Ett öppet lopp och det kan skrälla rejält här. Mina idéer här tillhör inte favoriterna, föga förvånande:-) 6 Frillan Filiokus gillar jag och hästen gör det bra varje gång, räcker ända fram den här gången? En som är helt felstreckad är 10 Manpower Bank, en rejäl häst som jag inte blir förvånad över om den går fram i dödens och vinner:-o Kan vara dagens fräckaste chansspik! Passa även 5 Longlegs som har kapacitet utöver det vanliga, gjorde comeback i senaste starten och har gått framåt av den starten.

A: 6-10 B: 5-4-11-7-9-12-3-8-2-1

Då så, bara att bygga ihop systemet på ett korrekt sätt och lämna in. Imorgonkväll lutar man sig tillbaka och räknar in sjusiffriga belopp;-)

Lycka till

Mr Clean

Vet inte hur många kilo jag kört till tippen av innehållet i mina förråd...men det är över min kroppsvikt iaf och får därmed betraktas som mycket. Skönt någonstans iaf att bli av med en del sparat hamstermaterial.

***

När tänker norska NAV göra klart mina papper så man får lite slantar?
De arbetar inte snabbt

***

Tipsade Greven om ett drag på Solvalla igår i sista V64-loppet.
Den vann ganska enkelt till dryga 5 gånger och rensade bra.

Om han använde den som spik? Han ville det men det blev inte så.
Raden hade suttit om de gjort som han ville.
Synd

Nya tips till V75 imorgon. Finns några spelvärda drag, absolut.

***

Fiske till helgen?
Känns som det inte finns någon goooooo i kroppen och med kallare väder till lördagen så är det möjligen så att jag väljer bollroboten och pingisbordet istället.

***

Äntligen har SM-arrangören(pimpel) ändrat i inbjudan och skrivit in VILKEN av dagarna som individuella respektive lag går.

Det är tydligen inte helt lätt att skriva en korrekt inbjudan och låta fler korrekturläsa densamma:-P

***

Nä, dags för att kila ut och hälla vatten på skrålutande trottoarer.
Älskar ljudet av höftben som går av


A sprinkle of blood.....

Dörren exploderar i smutsbruna, vassa flisor när tre överdimensionerade torpeder tränger sig in i lägenheten...

Min uppenbara förlägenhet över att befinna mig i endast Rosa Pantern-kallingar visar sig som en lätt rodnad på mina nu rosiga äppelkinder......De tar dock ingen notis om detta utan tycks målmedvetna i sin burdusa framtoning.
Självfallet ter sig deras uttryck en smula ointellektuellt jämförelsevis med den självbild som jag själv målat upp.

Lika självfallet är jag som alltid väl förberedd och på intet sätt speciellt förvånad
 
Möter dem halvvägs och deras miner avslöjar överraskningen och inte minst rädslan som naglar fast dem i visioner på väg att krossas likt förtorkade löv mellan sidorna 117 och 118 i Stephen King's mästerverk "Pestens Tid"....

Kanske är jag en skräckinjagande syn med underkläder.....med allt det blod som fastnat på min kropp minuterna innan då en formidabel, exalterad styckning av tre utvalda offer hängetts min torftiga själ.

Förståelsen kring deras avtagande ingjutande av skräck i ett tilltänkt offer är stor, hyser dock inget medlidande då jag kastar mig framåt med svepande armrörelser....Knivarna snittar hänförande, luftstrupar väser argsint...uppgivet... efter sin jakt på livet som brutalt pumpar ur sin kraft.

Två bastanta kroppar faller slappt mot hallmattan av okänt märke, den tredje sveper med tafatta rörelser sitt baseballträ i riktning mot min julfärgade kropp...Tar ingen notis om att revben 4-5-6 spräcks på min högra sida, möjligen är det den totala avsaknaden av reaktion från min sida som får urinet att finna sin väg ut på den tredje av männen, insikten av återstående händelseförlopp är troligen glasklar och hans ögon reflekterar små skivor av förståelse.....

Skrider fram och slår , med en kniv i varje hand, knivarna från bägge sidor genom hans relativt skäggbevuxna huvud....Bägge bladen tränger ut på motstående sida....I hans gapande mun ser jag logotypen blänkande och smakfullt, snirkligt ingraverad på knivbladen, självfallet var de Bäst i Test vid inköpsögonblicket

En korrekt bedömning kan jag tycka då skärpan stått sig förvånansvärt bra genom ett högt antal......skärmoment.

Sjunker ihop i skräddarställning och beskådar den maxade härligheten. Ser även den lilla pappersbiten som ligger strax innanför tröskeln....Sträcker mig mödosamt efter den och med kladdiga fingrar når jag den.....

Tittar hålögt på den och någonstans i själens relativa renhet inser jag återigen att ett spratt spelats mig av den grovt tillyxade hjärna som jag begåvats med.....

..."Vakttornet"....står det på den tidsskrift de antagligen ville erbjuda mig......


Bah! Som om jag skulle vara intresserad av det skrivna ordet, tänker jag...och häller dunken med bensin över mig.

"Måste hitta gnistan" tänker jag sorgesamt innan ett varmt inferno släcker tanken i svartnande flagor.......

Genomgång

Travet gick imål och dags för en kort summering.

Avd 1 utvecklade sig litegrann som jag tänkte förutom galoppen på Ridgehead Cahore. Tanken var att det skulle bli bra tempo med honom med i loppet. Nu gick det i lustempo och med halvavslag från tränaren inför loppet på favoriten så vädrade åtminstone jag morgonluft. Zlatan Bob fick rygg ledaren och utmanade favoriten på upploppet men det gick naturligtvis inte att ta något i en grymt snabb avslutning.
Här gick jag emot mig själv och ändrade vid inlämning, spikade Luddepojken med galopperande Ridgehead Cahore:-(
Passa Zlatan i nästa start förstås, det är givet.

Avd 2: Total miss av kuskarna från springspår förändrade det här loppet och favoriten kunde gå till spets. När den nu tappade travet i segerläge på upploppet var Örjan där och vann enkelt. Galopp för mitt skrälldrag 12 Ditte Vingboons efter ett par hundra meter. Förespråkade stor gardering här och gjorde också så, därmed var Edella streckad...

Avd 3: En av mina tjathästar Access Tooma fick äntligen vinna:-) Hade den först på B-ranken.  Galopp på favoriten Spring Erom....Mitt skrälldrag King of Lace är det bara att spika nästa gång! Gick kanonbra och drog fram Access Tooma och slutade tvåa. Riktigt bra.

Avd 4: Enkel seger för mitt spikförslag, I'm Alone Face. Skrälldraget här var 7 Practical Joke och om man såg loppet så vet man att det är bara att följa upp den varhelst den startar nästa gång. Spurtade från sista plats till en tredje på ett formidabelt sätt inne på upploppet.

Avd 5: Här hade man räknat in draget Midsummer King till ett bra odds, då gick linan till norsken av när Wallin skulle rycka den inne på upploppet:-P Segern rök där och en andraplats är klen tröst. Skrällen 1 Abbe Neth dök invändigt och slog av på målfoto. Helt borta på den men travMatsOlsson på Expressen var rätt ute på den, kan jag tillägga. Bra var också A-rankade 11 Reagan Ås.

Avd 6: Här dök det upp ett skrik som jag inte hade koll på när rankingen gjordes, 10 Houston Star. Tränaren trodde ganska så mycket på sin kuse och hade full koll tydligen. Lätt vinst från rygg ledaren. Mitt drag P. A Surprise gjorde så gott han kunde från spets och som tvåa. Skrällen Slevin Kelevra var jag lite uppåt på inne på upploppet men han motsvarade inte mina förväntningar från tredje in och open stretch, om än godkänd i en snabb avslutning. Här gjordes en dubbel där tanken var att köra 10...och med mitt goda sifferminne brukar det hänga ihop med 1....men efter noga övervägande så trodde jag inte ett skit på ettan i sista och då blev det en vändning....Spelade 1-10 istället ....Och då vet man ju hur det går..:-P 10-1 hade suttit klockrent.

Avd 7: Min ensamma A-kuse och openstretchdrag Roberto kördes enligt min instruktionsbok och såg stenklar ut till alldeles innan mållinjen där dansken Lord of Makkegård slog sig förbi på målfoto och en halv kamelskalle.
Bara att skrapa ihop resterna av plånboken och försöka tänka positivt inför nästa helg.

Stort grattis ändå till GrevNils och ändå ett beklagande. Han satt kvar i sista med fyra häst(A och B) men inte med segraren med där, däremot med målfotoavslagne Roberto. Blev dock 47 papper in och det är okey. Snygg spik på 10:an i sjätte och A-häst på skrällen 1 Abbe Neth i femte:-)

Nä, får nog börja lira med min käre vän igen:-)

Lördagen fortgår...

Lyssnar på webbradio.....P4 Retro med Clabbe. Som gammal Rakt över discnerd så är det helt i min smak:-) Tack för det!
Ordinarie sändningstid är ikväll 18.30 för de som vill känna lite nostalgivibbar.....

Bagger, Spagna, Taylor Dayne, Sabrina...med mera....:-)

***

Nu på eftermiddagen blev det ett kort pass skridskoåkning....första gången på iaf....en vecka:-) Därföre var det nog ca 10-11 år sedan. Gravrosten på skenorna ska Stormen slipa bort imorgon, hoppas jag.
Ryggen mår väl inte helt bra av skridskoåkningen men förhoppningsvis är det ovana muskler...

Som för övrigt finns i majoritet i den här arma kroppen

***

Plockade även fram längdskidorna igår

Inköptes i ett svagt Vasaloppsögonblick för ca 6 år sedan, tränade stakåkning på rullskidor en hel sommar innan det var dags att testa "på riktigt"
Gick ju åt helvete som det mesta:-P Ryggen pallade inte diagonalåkning och skidorna förpassades till ställen där solen aldrig lyser

Nu är de avdammade iaf och eventuellt kan det bli ett test igen, snygga och fina var de iaf, skidorna:-)

***

Kollade kort på landskampen idag, fotboll och Sverige spelade mot Syrien....Låg under med 1-0 när jag slutade titta. Mot Syrien. Kanske inte ett av de mest framstående landslagen, om man uttrycker sig diplomatiskt.

Kommer inte Zlatan tillbaka finns det inte mycket att luta sig mot.

Han spelar ikväll förresten, Barca mot ett av bottengängen, bör vara två poäng och man får hoppas Z kommer igång igen. Han har haft det lite tungt senaste matcherna.

***
Nej, dags att kolla till kycklingen.

Blir wokat med några glas rött möjligen.


***

Om man tar två delar färskmalt underarmsben från en treåring och tillsätter 3 delar ättika....

...smakar det rätt surt....

Ha en god och skötsam kväll
Flyt

Lite coolt:-) Själv klarar jag ett band som går åt ett håll...no more:-)


OK Go - Here It Goes Again
Uploaded by Jackystyle. - Sitcom, sketch, and standup comedy videos.

The Solution

Dags att bena ut helgens trav för att om möjligt bereda väg för en ekonomisk uppgång i de lädren som behöver det:-)

Avd 1: Här är 1 Manhattan D.K stor favorit men här blir det tryck på tillställningen med 7 Ridgehead Cahore som kommer att laddas framåt(ja,nu är det inte så många som kör bakåt) . Därför öppnas loppet upp en aning. Mitt så kallade drag blir 9 Zlatan Bob med Goopen. Inbillar mig att han får loppet här och formen är i annalkande. Intressant att se om 1 släpper till 7 eller om 1 svarar spets.....Ett garderingslopp för mig iaf.

A: 9-7-1 B: 5-6-3-2-10-8

Avd 2: Ett stolopp som är mer öppet än dygnetrunt öppna Statoilmackar. Här är svårt att hitta något att tro på helhjärtat. Ett absolut skrälldrag är 12 Ditte Vingboons(1 %!) med Takter. Brukar gå bra till slut och formen verkar sitta där. Se upp.
Även 6 Molly McGuire streckas som tolvprocentare. Favorit är Goopen med 4 Chanel Håleryd och den ska ju med på lappen likväl. Här ska man nog strecka ganska mycket.

A: 7-12-6-4 B: 8-3-10-5

Avd 3: V75-mästaren och här skräller det med jämna intervaller över åren. Bästa hästen är tveklöst 15 Spring Erom, kan vara ett spikbud....om man nu inte som jag brukar gapa stort för att leta skrällar:-) Tror t ex att 7 Domino Eson kan bli svår att plocka ner om han lyckas sno åt sig ledningen. 13 Rocket Power vann ifjol till högt odds och spurtade där ner Commander Crowe! Ingen sån kamel med här och kan bli seger igen.
Storskrällen kan vara 9 King of Lace, en riktig spurtkanon. 11 Access Tooma passas också.

A: 7-15-13-9 B: 11-5-4-1-8-12-14-10

Avd 4: Här kommer ett av mina spikförslag i 1 I'm Alone Face. Hästen är inte alls oäven från start som så många verkar tro. Inbillar mig att den svarar upp eller åtminstone rygg ledaren och med openstrech så ska det kunna gå vägen. Motbuden för mig är 7 Practical Joke som jag varnar för om man vill gardera, liksom 10 Chip Storm.

A: 1 B: 7-10-12-9-8

Avd 5: Lärlingar för hela slanten och pust...ännu ett svårlösligt lopp, men det gillas:-) Mitt förstaval är 6 Midsummer King som snart borde få sin seger. Hade vunnit senast om han inte blivit störd till galopp. Släpper inte heller 11 Reagan Ås som svek från spets senast, ska vara bättre bakifrån och vi får se om det stämmer. Bra kusk också. Bästa hästen och med ett bra lopp kanske den bara vinner är 13 Carmen Launcher. Strecka den.

A: 6-11-13-7 B: 12-3-14-2

Avd 6: Idé här blir 1 P.A Surprise, bör bli ett bra lopp , rent av ledningen och då blir den med in på linjen åtminstone. Passa också 2 Mack Pointer som såg lysande ut vid seger senast och vann överlägset, hårt inne här men hästar i toppform ska alltid passas. Glöm inte min varning från förra veckan, avslutade bra då och även om tolfte spår på kort distans skriker ut att det inte ska gå så tänker jag iaf strecka 12 Slevin Kelevra

A: - B: 1-2-12-9-7-3-5-10-11-4

Avd 7: Japp, är det äntligen dags för 3 Roberto nu då!? En äkta openstretchkuse som måste ha bra chans att ta sin välförtjänta seger här. En häst som nu fått några lopp i kroppen och kan bli farlig då grundkapaciteten alltid varit hög är 2 Gift To Europe, den här gången med ny kusk och det är ett stort plus. Kolgjini kör 6 Lorenz Caf som såg laddad ut senast. Vinner snart och sylvass från start. Favorit 5 Omega Boko som gick kanon senast som tvåa efter galopp. Storskrällen att strecka är 12 Big Star, grymt speedig häst och med rätt lopp kanske det visslar till?

A: 3 B: 6-5-2-12-4-9-10-8

Lycka till

Bra på

Saker jag är bra på

Att skriva ord utan att förmedla något

Att bibehålla min höga träningsdos utan att anstränga mig

Att dricka mer

Att säga huvudstäder jag kan

Att biversalisera dåligt

Konkretisera problemföljder

Att förklara glasklara

Svära

Göra meningslösa små inlägg

Och

Cicuta virosa

Att bryta armar

Att se spröd ut

Bläddra

***
Dagens ord: Kontamination


I like you.....I shall kill you last

***

Tog fram svenska laguppställningen i handboll

Bytte ut initialerna i förnamn och efternamn till T på alla spelarna

Det blev inget roligt alls

***

Sen när började journalister skryta om att de tar 110 i bänkpress?

Alla vet att gränsen för att tillåta sig skryta är 130 kg

***

Lärt italienska ett par gånger

En av få saker som fastnat

"E un osso duro da rodere"

och

"Io trovo un tenero pezzo carne"

Två saker

***

Robert Ginty spelade huvudrollen i "The Exterminator" från 1980

***

Precis
True

Madness, as you know, is like gravity.

All it takes is a little push.


The Joker


Stjärnorna på slottet...

...kollar jag på

Kjell Bergqvist's dag senast och vem fasen dyker upp i programmet om inte herr Tono, en av Sveriges bästa metare:-) http://www.metetorget.com/Uffes/VMkval_2005_avsnitt1_segrare_piren.htm

Kjell hade bestämt att de skulle fiska och nu blev det ju inte Internationellt mete som stod på programmet utan fiske med spö och rulle....Det var nog tur det, hade nog inte vågat plocka fram takeaparten jag heller till ett sådant sällskap:-) Kul hursomhelst....Btw, önskar fler människor var som Kjell Bergqvist. Rak och rättfram, inga krusiduller där inte:-)

**********************

Åkte till Norge igår med H som sällskap, bowling på schemat. Vi mötte de som ligger tvåa i serien, Bowling 1..Tyvärr blev de för svåra igår då Håkon var i form:-) Tror han landade strax under 700 på de tre serierna.
Själv fick jag ihop 571 (tror jag det var) Inga toppserier på det, 205 som bäst. Kommer inte riktigt ihåg vad mina spelkamrater hade men någonstans mellan 510-550.....Det räckte inte alls även om vi höll på att ta sista omgångens poäng. Fortfarande ledning i serien som väl är.

Ikväll återupptas Björnfighten på hemmaplan och vi spelar kl 17.00 mot Orsa Skylt. Även där leder vi serien och hoppas fortsätta i topp under vårsäsongen.....:-) Sällan skådats ett mer homogent lagbygge än Bk Harmoni, extrem talang kombinerad med fashionstarlook är aldrig fel;-)

**********************

Ligger på mage med genitalierna mellan magen och underlaget.....som är en spikmatta.....Skapar nya dimensioner i ens medvetande

Toni Holgersson

Kollade runt på Spotify och kom på en av mina gamla favoriter, Toni Holgersson...Hittade den här på Tuben men inte en av hans bästa "Kom till mig" .Men det här är ju bra


Fin tävling på Norasjön

Hoppades på att få skriva ner ett fullödigt reportage från tävlingen på Norasjön nu...meeeen tyvärr...När min ynkliga påse, fylld med hela 34 borrar, landade på vågen....så började bilen rulla hemåt:-)

Det var länge sedan en sådan trög dag visade sin nuna på ett så tydligt sätt för mig:-P Började fiska där jag tidigare börjat alla år...Danielssonsviken (tror jag det heter, dagens segerherre får rätta mig om det är fel:-)) Lite bortom den, Jörgen började också i närheten. Fick fisk direkt i första hålet, fem snabba....Bytte lite krokar och trixade..fick några till innan det märktes att HÄR blir inga höga vikter iaf....Snubblade vidare i min jakt....Och som jag snubblade....Hittade inte i fisk någonstans och några hundra meter utanför ingången till Lillsjön "rokaderade" jag rätt över sjön för att fiska hemåt. Jörgen fortsatte in i Lillsjön, var nog ca 1 ½ timme kvar då...Han lyckades sno ihop lite fisk därinne , dryga två kilo tror jag det blev...Själv hittade jag ingenting och med geistlösa steg körde jag på i riktning mot starten. Vägde in dryga 7 hekto....Bara att bita i alla sura äpplen eller vad fan som helst...
Stangepojken visste vad han gjorde och gick direkt in i Lillsjön där han fick sitta ensam och ta det lugnt med 0,10 linan och rätt så fina abborrar...Kolla hans blogg:-) Där kommer säkert resultaten vad det lider. Han segrade ganska överlägset med 5,7 kg. Grattis Stange!! http://www.team-orebroarna.blogspot.com/

Själv kom jag 3:a..........Ja, i bilen alltså:-) Farsan vann bilfighen med 1,3 kg, Roffe därefter på 1,1 kg och en hedervärd bronsplats till mig....Vi var inte speciellt många fler i bilen;-)

Bara att försöka byta grepp och komma igen till nästa tävling. Lite oroande dock att min känsla inför tävlingen var så loj:-( Har man tröttnat? Får försöka tagga upp till vanlig nivå until next time:-)

Grattis till alla lyckosamma! Mudman fiskade bra också ska jag tillägga med 4,3 kg liksom gamla löjkungen Per Häll som hade 4,5 kg. Bra jobbat.


Sammanfattning

En riktigt tråkig omgång för en favorithatare som mig. Visserligen en fetskräll i sjätte men den var man helt borta på.

Lopp 1: En felutrustad Rano får inte godkänt från ledningen och Bachelors Dream visar än en gång prima löpskalle. Här sitter 2 Speedy Brodda fast i rygg ledaren med segerspurten i benen....Bambi's Comet höll bra från dödens som trea. Helge Palema tappade på upploppet och var klart slagen, dålig.

Lopp 2: Ganska enkel seger för förstarankade 5 Trotteur, tillika en av mina två spikar. Egentligen inte mycket mer som hände efter att han övertagit ledningen och kört i ett jämnt tempo. Skrällvarningen 11 Slevin Kelevra ska fortsätta passas, spurtade riktigt bra efter en passiv styrning.

Lopp 3: D J Seabrook galopp från början men fullföljer starkt till fjärdeplatsen. Super Light vinner enkelt efter en bra löpning. 9 Dust All Over blek från rygg ledaren.

Lopp 4: Ännu ett tråkigt och odramatiskt lopp:-( Rena favoritparaden och det här är tråkigt. Eldfaks vinner enkelt. Inget att passa framöver heller.

Lopp 5: Som jag skrev, Regine D'Inverne är bästa hästen och idag visade hon sig från sin bästa sida. Helt överlägsen. Mitt drag Marzipan blev struken så det är bara att passa i nästa start.

Lopp 6: Mina drag hamnade illa till direkt. Nassau Town tredje in och Figure of Eight blev hängande och fick backas sist, kördes sedan invändigt och höll farten anständigt. Dåliga favoriter här och 5 Gims Madde som segrare hittar man möjligen vid helgardering.

Lopp 7: Ensamma A-hästen och min spik vann ganska enkelt från spets, Einar Celeber. Blev inget lopp och vet inte om det är nån häst man ska lägga på minnet.

Nä, bara att glömma....36 femmor med 0 kronor i utdelning:-) Nya tag nästa vecka.

Dagarna passerar...

Kära broderlandet och deras försäkringskontor krånglar lite:-P Fick ett hyfsat obegripligt brev igår och mailade till dem. Fick svar idag och anmodades ringa upp, vilket jag naturligtvis gjorde omgående.

Trots att alla papper kring permittering fylldes i på PLATS med benäget bistånd från TRE anställda på försäkringskontoret där man handhar alla ärenden lyckades det uppenbarligen bli FEL blankett som fylldes i:-(

Lite trött blir man faktiskt.....Nu var den handläggaren som jag talade med på telefonen ytterst hjälpsam och trevlig vilket hjälper upp humöret till rätt så bra höjder. Har nu fyllt i, vad jag hoppas, rätt blankett och bifogat(för säkerhets skull) samma behövliga papper som redan inlämnats. Hoppas att det nu ska lösa sig. Lägger det på lådan även om jag åker till Norge på måndag för bowling och kan gå in på kontoret för inlämning, men de stänger halvtre och då blir det lite väl mycket väntetid fram till bowlingen....

************************

Annars fyller fiskekompisen Göte Sjölin 60 år imorgon! Det får man naturligtvis gratulera till här på bloggen och det kommer även en gratulation in real life:-) HURRA HURRA HURRA HURRA! Han såg rätt pigg ut, gubben, på fotot i Mora Tidningen:-) Det är bra:-)

************************

På söndag bär det av till Norarycket, förhoppningsvis får man knäcka nacken på en och annan.....abborre. Har inga förhoppningar om framskjutna placeringar då Stangepojken kommer vara med....Får aldrig fisk då han visar sig;-)
Förresten har jag ju fått höra att jag inte kan vinna några tävlingar förutom byatävlingar:-) Det är bra med fiskaress som vet att uttala sig....och visar sin rätta sida:-P Men det finns ju möjligen fog för det, med min schizofreni där minst sju olika personligheter härbärgeras så vet jag åtminstone sex som är helt värdelösa på fiske....kanske det är någon av dem som menas?;-)

Well, åker iaf till Nora:-)

************************


Fylla lädret

Dags för några heta tips inför morgondagens V75:a på Bergsåker. Tror det kan bli några halvdana kusar som kan stånka sig fram till mållinjen först då banan antagligen inte kommer att gå att köra skolös på....därmed också ställa till det en aning för de som svassat omkring utan skodon på fötterna sista tiden....Och som vanligt, det är pengar man är ute efter och inte att sitta nöjd men nån jävla sjurättskuppe när sjuan ger några tusenlappar...DET är inget att vara nöjd med! Så skrälldrag är det som gäller och då också stor chans att stå med kuken giljotinerad, skägget i brevlådan eller vad fan som helst , efter en favoritparad:-P Men man måste våga chansa:-)

Avd 1: Här blir 1 Rano favorit och inget fel med det, Ohlsson tror mycket på sin häst också...Själv tycker jag det är ett öppet lopp och rekommenderar gardering. Tror mest på två hästar streckade på 11-12 procent, 5 Helge Palema och 4 Bambis Comet. Visserligen går Helge upp ett par klasser och det brukar vara svårt att hävda sig men tror det finns utveckling kvar där, kan spurta vasst. Spurtar vasst gör också 2 Speedy Brodda med rätt löpning, passas allvarligt. Storskrällen är 11 Kaliber som radat upp äggen i sin rad men tycker han är bättre än så, varför inte nu?
Själv garderar jag nog friskt här.

A: 5-4-2-1 B: 3-8-6-11-9-10-7-12

Avd 2: Storfavorit 5 Trotteur och kan han hålla reda på ALLA fyra benen i starten går det kanske vägen. Egentligen enda motbudet är 10 Columbus Café som får kuskförstärkning å det grövsta. Skrälldraget 11 Slevin Kelevra till 5 procent.

A: 5-10 B: 11-2-8-4-7-12

Avd 3: Här blir snart pensionerade 5 Super Light favorit. Nu är det en barfotahäst, eller plastade hovarhäst:-) Nu krävs det antagligen brodd och då blir det hela mer osäkert. Troligt också att det blir dödens igen då möjligen 1 Giant Superman kan hålla upp mot 3 DJ Seabrook. Återstår dock att se. Tror dock att 3 D J Seabrook får ett fint lopp och kan avgöra på speed, han är i form iaf och det är aldrig fel. Glömmer dock inte 6 Airstrike, måste inte han få äran att vinna snart!? Passa också spurtkanonerna 9 Dust All Over och 10 Harmonic Silvio.

A: 3-5-6-9 B: 10-1-2-12

Avd 4: Nordisar och 3 Eldfaks stor favorit. Har varit bra och blir även min tipsetta. Garderar dock med en kuse som sprungit mot hårdare motstånd än vad han bjuds på här, 5 Sindar. Även 7 Trönder Svarten platsar på lappen.
A: 3-7-5 B: 11-6-12-8

Avd 5: Ett väldigt öppet lopp som blir streckkrävande....eller inte:-) 15 Regine D'Inverne är säkerligen bästa hästen men mer ojämn än min formkurva i pimpel...Mitt drag är 9 Marzipan! En tioprocentare i dagsläget. Mycket snack om den på slutet och sist gick den riktigt bra som tvåa. Tror det är dags nu och blir ensam A-häst.
Skrälldraget för övrigt är 6 Fornarina som har bra form.

A: 9 B: 15-6-1-12-14-8


Avd 6: Brinner i skallen fortfarande och här är tanken att sopa bort resterande del av lallarkupongerna;-) Självklara draget, som absolut INGEN tror på (sist rankad av Travtjänsten bl a) 4 Figure of Eight! Näst minst streckad i loppet till 4 procent. En bra häst som min kompis GrevNils ägt tidigare, hästen är i form och har absolut vinstpotential här. Vågar väl inte spika, antar jag men vem fan vet?:-) En häst i toppform som får loppet är 2 Nassau Town. 12 Krångel har jag tjatat om tidigare men från tolfte och på kort distans lägger jag ner den i rankingen en aning.

A: 4-2 B: 6-3-12-8-7

Avd 7: Favorit i sista ser ut att bli 1 Einar Celeber tvärtemot vad jag trodde. 12 Caddie Comet inbillade jag mig skulle bli mest streckad på form och rad. Mitt drag här blir 1 Einar Celeber som i min värld håller ut 7 Staro Cold Carat och körs i spets. Kari's hästar vinner ju en och annan gång så här på vintern:-)  Det får bli min spik
En spik i kistan för alla kuponger är det om 9 Breezy Broline sätter nosen först, nu händer det inte alltför ofta men faktum är att han "vunnit" lite slantar åt mig en svunnen tid och han gillar vintern. En megaskräll.

A: 1 B: 12-7-10-4-8-9  


Lycka till

Att prata i sömnen

Check this out, kul blogg där frun spelar in mannens oneliners som han säger i sömnen.......

http://www.sleeptalkinman.blogspot.com/


Nackskott

Lyssnade på radion mitt på dagen idag, på väg in till Mora för överlämnande av pärm till revisorer.

Intervju med ansvarige för Orsa Grönklitts djuravdelning med anledning av att de avlivat en drös vargar....Herren som skötte intervjun avslutar med frågan..."Hur känns det att vara tvungen att avliva de här vargarna?"

Kvinnan svarar " Det känns ju aldrig bra, tråkigt. De är ju SOM medarbetare"

Well, hoppas för mänsklighetens överlevnad att det känns åtminstone en aning svårare att avliva sina medarbetare på två ben:-P 

"-Nä, Kjelle...Hörde att din alfatik gått ifrån dig i helgen. Tyvärr upplever vi dig som förvirrad efter det och vi har kommit till beslut om avlivning med omedelbar verkställan. Tack"

****************************************

Kollade på Mästarnas mästare igårkväll och måste säga att jag uppskattar det en aning:-) Framförallt roligt att se och höra den ytterst "obekväme" (för de andra) Patrik Sjöberg häva ur sig vassa formuleringar...Haha, snacka om tuppfight mellan honom och Holm......Blir skoj att följa

Kommer ihåg vad Sjöberg sa om Holm tidigare....
" Holm kan snacka om att han hoppar högre över sitt huvud än någon annan. Men tyvärr, det finns ingen sådan gren. Då får han börja jobba på cirkus eller nåt"

*****************************************

Ikväll blir det Zlatanshow på Tv4 Sport, returmatch i cupen mot Sevilla. Pep Guardiola mönstrar starkast möjliga lag...Barca i underläge från första mötet. Kan man tippa och hoppas på minst två snygga strutar av Z?:-)

Travar...

Har lovat mig själv att enbart spela på V75 då det är det klart bästa spelet för att vinna slantar. Dock kommer jag att hänga med i startlistor och dylikt för att ha greppet kopplat på eventuella drag till lördagarna.

Kan nämna att igår på Örebro hade det möjligen varit värt att göra ett system då ett av mina drag från V75, Miss Tracey naturligtvis gick ut och vann till 7 gånger fläsket:-) Lätt vunnet också. En annan kuse som streckats ganska många gånger vann också till nästan 6 ggr, Unix Brodde.

Till kvällens tävlingar på Solvalla finns det några hästar att ta i beaktande...I första loppet är 5 Prince L storis och vinner kanske enkelt? Men om Westholm gett körorder till Goopen att köra i spets med 2 Brio kan det åtminstone bli match....Vid gardering måste man ta med 9 It´s A Face som är en ,om inte kanon, så åtminstone en bössa:-) Jennifer Tillman upp!


I fjärde loppet streckar man 8 Simsala om man har funderingar kring att sopa in alla rätt:-)

I femte finns storskrällen 5 A Step Further, passa den med vilsamt lopp!

I sista vinner kanske 6 Tiffany Brodda som jag tycker är bästa hästen. Men varför ska det vara så enkelt? Med tempo på loppet passas som alltid 12 My Samba, fast det ska kanske inte gå från tolfte......Glöm absolut inte 1 Lady Joy McLin, får lopp i rygg på ledaren och det här är en häst som kan flytta på sig, rekord på 11.7 och det räcker i det här sällskapet.

Good luck, jag inväntar lördagens begivenheter för att göra pengar:-)

Att städa.....

Må vara en cyniskt fullärd omysfarbror med lätt självförtärande egenskaper men när jag spontankräks i trappuppgången, lite moderatuppkäftigt sådär, finner jag någonstans en känsla av att vara en vanlig människa i en galen värld.....Eller också inte. Var det tvärtom?
Ett ögonblicks tankestrålar träffar mig och jag tar upp telefonen för att ringa en invandrad städfirma för att ta reda på min excellenta lunch, som trots förlusten av sin färgprakt från tallriken den serverades på, doftar smått förföriskt....

Inser sedan min klassresa, arbetarbakgrund och extremmisantropiska anlag och stoppar telefonen åter på plats för att lägga det nyinköpta Aftonbladet vid sidan av mitt digra, tidigare, innehåll.....Skyfflar snabbt över dyngan på tidningen och med några välfjädrade, lätta löpsteg finner jag mig själv stående utanför dörren till Sverigedemokraternas lobby som av en händelse lyckats härbärgera sig in som granne...

Häller allt i dörrfacket i en synnerligen ogenomtänkt handling och kan inte ens låta bli att ringa på. Förskräcker mig själv genom att stå kvar för att invänta dörren som öppnas, vilket den gör......
Munterheten tycks inte finnas i ansiktet som möter mig och det enda som förmås komma ur min mun är " Tyckte helt enkelt er politik var värd det här, därav befinner sig min något osmälta lunch rinnandes ner på er hallmatta"

En debil harang av rekorderligt fula ord träffar mitt härdade skal, de skadar inte mig....men leverantören....Finner mig själv med ett stålhårt långfinger fem centimeter in i det tidigare så blängande ögat.
Naturligtvis borde mina irrande tankar anat vad som var på gång, kanske stoppat upp och knäckt en av länkarna i kedjan för att förhindra det oundvikliga som i ett rus av orena tankar går igång med de så härliga, lustfyllda kärleksgärningarna.....Kärlek till världen, kärleken till att ställa allt till rätta.....

Känner med fingret den tunneltänkande hjärnmassan och sätter ytterligare tryck för att få ta del av partiprogrammet....Kroppen blir slapp och nu är doften inte längre angenäm från min tidigare lunch, det bränner i mitt välutvecklade luktsinne men bryr mig inte särskilt i det, utan med ett fullödigt och klassiskt ploppande läte, drar jag fingret ur ögonhålan...Smakar lättsamt med tungspetsen på fingret med en gourmands extensiva smaklökar, finner dock en oförtjusande arom av innehållslöshet, ihålighet och fördummande.........

Tittar upp med lätt rynkade ögonbryn och ser rätt in i förskräckta ögonpar med gapande mun

Uppenbarligen befolkas lobbyn av fler än en förtappad själ förvånar jag mig själv med att hinna tänka innan skriket som kämpat sig upp från lungor utan luft, från ett inre så vettlöst skrämt, är på väg ut över läpparna på den förtappade själ som med ögon stora som golfbollar ser Döden kasta sig fram med ett hårt, hoprullat, något kladdigt exemplar av dagens Aftonblad....

Med en distinkt, kreativ styrka tystas skriket när Bladet finner sin plats långt ner i halsen, ögonen är nu ännu större och min oförställda glädje närmar sig rusets höjder, ett sällan uppnått klimax närmar sig och för att hjälpa  själen ännu närmare, sveper min medhavda, tunga hammare genom den täta luften och finner sitt mål i min vänstra knäskål som upplöses i fragment av det som en gång varit....Kan inte låta bli att bonuskrossa pannben strax ovanför det utstickande Bladet och ljudet som uppstår är ljuvare än grönsiskans sång...

Tankarna är inte längre rena, klara....Känner mig omtöcknat spirituell...Släpar mig utåt och min kropp kladdar alldeles förfärligt. Trappräcket hjälper mig upp i stående, blicken finner vägen ner och långt där nere uppfattar jag delar av min lunch...Dåligt uppförande, dålig städning tillrättavisar jag mig själv...

Hur ska världen kunna bli en bättre sådan om inte ens jag kan uppföra mig?

Tar upp telefonen, ringer städfirman och anvisar adressen...I en sista klarhet uppmanas de att åka två....It´s messy, som jag filmmässigt uttrycker mig med ett snett leende på mina torra läppar....

Lägger på.....Välter min sorgliga ursäkt till kropp över räcket som faller sju våningar mot det fläckiga fuskmarmorgolvet...Lätet av sprickande materia, som jag hinner uppfatta, är delikat och min sista tanke tillåts florera runt i regnande substansdroppar innan mörkrets skönhet förtär den......

Nu får andra ta ansvar

Dags för årsmöte

Då har jag clearat med siffror och sorterat papper i följsam ordning för Fk Match´s räkning.

Jag lägger ett förslag på årsmötesdag här och mitt förslag(hämtat ur luften) blir ONSDAG 27 JANUARI, KLOCKAN 18.30. Mailar även ut kallelse 
Plats blir troligen på bowlinghallen där vi mötar och även skottar in käk som klubben bjuder på. Dock måste jag kolla så det funkar med hallen innan platsen bestäms och får således fastslå lokal senare.

Revisorerna får handlingarna i dagarna.

Verksamhetsplan kommer på mail, finns en del intressanta saker att diskutera:-)

Hoppas datumet funkar för de flesta annars hör ni av er.

Inredningsanalfabet

Börjar bli dags att plocka undan The Christmas. Hur fan blir det då?

Det är ju enkelt att vid högtider få till en inredning i sitt hem som harmonierar något, dvs jul då ska det vara små tomtar på dukar och gardiner, röda kulor och gipstomtar lite varstans....Påsk slänger man fram några tuppar och ser till att dukar är fyllda med gula kycklingar och påskkärringar i kulörta kläder....Relativt enkelt alltså.

Men nu?

För en man utan smak för inredning?

Nu ska ju allt harmonieras med...just det...ALLT. Hur fan ska det gå till?

Ähh! Som diagnosticerad dysfunktionell tokjävel med inredningssignum "Epileptiskt"....så kör jag nog på det:-)


Intressant

Ögnade igenom startlistan till helgens trav på Bergsåker. Här ser det intressant ut i överkant och hittade ett par giftiga drag som absolut inte kommer bli favoriter. Det är nog dags nu....att plocka hem lite slantar från ATGbanken:-) Ojojoj, säger bara Figure of Eight!:-)

Annars begav jag mig in på Kaffestugan imorse, tänkte ta en fika med herrarna WP och Göte...men där sket man en lök. WP ringde och förtäljde att han befann sig i Älvdalen. Fikade själv med mitt anteckningsblock som snabbt fylldes med allehanda upplägg, bl a för den eventuella fiskefestivalen i Lillån till sommaren:-)

Annars börjar det ploppa upp miljonärer här och var i min bekantskapskrets:-) Börjar kännas som att jag står på tur nu. Provar en Triss idag tror jag:-)

Shoppade loss på ett par nya träningsbyxor också, måste ju ha nåt att spela pingis i...;-) Okey, spare me de enkla skämten här:-) Skor hittade jag inga och by the way, en frågeställning....Är Intersport i Mora ett av de svagaste servicekorten i vår närhet?? Mitt enhälliga svar på den frågan är som ni förstår...JA. Jösses, de tror verkligen att de jobbar för varandra där och inte för kunden....

Nu är det dags för lunch

Ny förening

Möte häromkvällen och nu har vi en ny guideförening på gång....förhoppningsvis kommer vi igång under våren med den nya portalen vars frontsida ser ut ungefär såhär:-) Ett utkast än så länge....


Conclusion

Så sprang de i mål i dagens kamelsport.....Kort sammanfattning skulle kunna lyda ungefär som följer...Travtipsens slalomkung skulle kunna vara ett epitet där mitt namn lyser i guldskrift;-) Två system hyvlades till, ett lite större och ett lite mindre....Och naturligtvis lyckades jag inte få de rätta strecken på samma lapp:-P Dryga femtiooddsaren Brian Key satt som en smäck i avslutningen men på den stora lappen hade man klivit av tidigare....Nu blev slutresultatet 4 sketna femmor

Lopp 1 är ingenting att kommentera egentligen då det var helt odramatiskt och Ridgehead Cahore vann överlägset.

Lopp 2 vann min tipsetta Gany Du Ling till sex gånger. Tyvärr valde jag där att gå på 7 Reagan Ås, tvåa i mål..... Bra spurt av mitt skrälldrag Chippen Bob som belade tredjeplatsen

Lopp 3 Seger för favoriten Copper Beach som kanske inte övertygade helt men man kan ju inte mer än vinna

Lopp 4 och här tappade jag greppet igen då Quantum Winner vann enkelt från spets. Mina drag hamnade illa till och 12 Otto Gene såg väl egentligen inte bra ut en enda gång i loppet då han sprang och bröt...

Lopp 5 hade Peter Untersteiner ställt iordning och fick sonen Johan fick luckan alldeles före mål och segrade med Evison knappt före fjärderankade 3 Harry Haythrow.

Lopp 6 och seger för mitt skrälldrag 1 Late Speed. Trodde dock mest på Prima Stella men tyckte det ebbade ut för tidigt för att få godkänt. Superskrällen Wiss Pocahontas smög med och kändes segerfarlig i sista kurvan från rygg ledaren men slutade trea efter segraren som vann enkelt.

Lopp 7 Tyckte att jag streckat Brian Key i sååå många starter utan att han vunnit att jag ett tag tänkte att skippa honom men han fick ett lyxstreck och vann ju ganska enkelt efter en bra resa i hårt tempo. Här spurtade 1 Omega Boko kanonbra efter startgalopp. Även Jos Cortina (3) fick sen lucka och släppte till bra som trea.

Nya tag nästa vecka och känner att min egen tipsform är på uppgång trots vissa felanalyser. Jämför ju i efterhand med Travtjänsten och Spelarservice och min ranking ligger bra till:-) Det du, Greven...visste du redan;-)


Värmesök...

Remmade ner på bowlinghallen imorse, eller det där lät som man tillät apostlakusarna göra jobbet men så var det inte....Bilen i mitt varmförråd/garage och en skön känsla att maka in sin lekamen där och köra ner till hallen:-)....

Kaffe och macka iordning av den alltid servicemedvetna Morgan på hallen:-) Satt och funderade på varför i hela världen jag satt och kollade på bowling? Inte speciellt bra underhållning och känslan var att tiden kunde utnyttjats bättre...kanske sorterat bortslitna tånaglar i käcka små glasbehållare?

Bowlingspelarna visade upp en ojämnhet som skulle fått huden i Anders Holmertz ansikte att blekna i förlägenhet över sin egen relativa jämnhet.....Äh, jävla Maraboustorkar....och jävla mig som tillåter mig själv att hängglo på nåt liknande, intellektet är ju inte särskilt högt mellan öronen på en själv:-P

Nä, dags att avnjuta ett gott rödvin hämtat från Portugal i gott sällskap...

By the way, gjorde en ny bekantskap igårkväll.....en sällsynt varm människa...Att mina köldstela fingrar blev fullständigt exalterade över hettan i att greppa den välformade levern på sin ursprungliga plats är nästintill en underdrift.....Time for dinner 

The horses and the money

Dags för några heta tips inför morgondagens V75:a.
Såg att GrevNils kladdat sig in på bloggen trots att han sitter och bukar till sig nere på Holmarna med en flaska rött i näven och en Underberg i andra:-) Bränd hud på en stekare, undrar hur fan det luktar?;-)

Vanskliga förhållanden imorgon med kylan som är. En del barfotahästar som antagligen får lov att nita på sig dojjor vilket alltid inte gillas....Ganska långt upplopp och det kan hända en del sista biten.

Avd 1: Favorit och trolig vinnare är 5 Rigdehead Cahore, tar med största sannolikhet spets och därifrån blir det problem att plocka ner honom. Egentligen ser jag bara ett motbud och det är , nu på hemmaplan, 2 Staro Capricorn. Ett ojämnt lopp och tror inte på någon storskräll här.

A: 5-2 B: 4-6-9

Avd 2: Här provar jag med tipsetta på en formtoppad häst, lite vanskligt vad gäller skor på men chansar med 3 Gany Du Ling. Är ganska snabb ut och får ett fint lopp. 7 Reagan Ås plockas med tidigt då den kan få överta om 3 väljer att släppa. Glöm inte skrällen 5 Chippen Bob.

A: 3-7-5 B: 6-8-10-1-12-11

Avd 3: Storfavorit 3 Copper Beach och kan vara en favorit i fara med tanke på om det blir skor på fötterna. Att spika eller inte är frågan? Motbuden är i första hand 4 Super Light och 1 Tunk Nafets. 11 Star Running är från det här läget ett långskott men jag har ju tjatat länge om den nu, var ju enormt nära senaste starten att få en efterlängtad seger.

A: 3 B: 4-1-11-5

Avd 4: Uppenbarligen så är dåliga lägen något jag spelar på:-P Tvärtemot vad man ska göra, är det därför jag inte vinner något kanske?:-P 12 Otto Gene är en hårding och möjligen bästa hästen här...tillsammans med 7 I´m Alone Face. Tror vinnaren finns i någon av dessa två och här går man kort:-) Ska jag nämna en storskräll så är det 8 Calgary Sign men det ska väl inte gå här från spår åtta?

A: 12-7 B: 4-5-10-8-2-1-6-11

Avd 5: Svårlöst lopp där mitt drag får bli formtoppade 11 Highlander Club, förstärkt med Jennifer Tillman. Skrällvarnar för 4 Made It Cougar och rådet är att strecka många

A:- B: 11-4-9-3-6-14-15-1

Avd 6: Förra veckans vinnare 13 Prima Stella tror jag kan dra till spets härifrån efter en bit faktiskt och därmed så ska saken vara klar:-) 14 Sharapova är motbudet och en bra häst. 9 Wiona är också bra men kan hon gå bakifrån? Högst tveksamt och därför tror jag inte så mycket på henne. Mer på skrällbudet 1 Late Speed som ska streckas vid gardering. Letar man oddsare så kan 2 Wiss Pocahontas vara den som ställer till det.

A: 13-14 B: 1-9-4-2-11-7-6

Avd 7: Här får draget bli 5 Orso som nu närmar sig vinterformen från ifjol då det snackades Elitloppet för hans del, så bra var han då:-O Såg fin ut senast från dåligt läge och kan kanske bli släppt till spets här? Eller kör 3 Jos Cortina där? Spelar vi på formkort så ta definitivt med 4 Roberto som bara måste få vinna snart. 7 Sir Remington är en riktig kuse och ska med på lappen

A: 5-3-4-7 B: 6-1-10-2

Svårt med spikar den här veckan och systembygget blir klurigt. Tror dock att Prima Stella ställs ensam och möjligen chansspik på Orso. Hinner säkert ändras ungefär 9 gånger innan inlämning imorgon;-)

Lycka till

Lars von Trier

Så skådades änligen von Triers "Antichrist" :-)

En viss förståelse för den uppståndelse den väckte när den kom får jag tillstå finns. Att mina kulor blev blueberrysize vid ett par av scenerna tillstås också:-)
Well, overall en sevärd film i mina arma ögon...Kan tolkas på ett flertal sätt och det är ju alltid intressant.

Gillar man udda, starka filmer ska man se den:-)


Paperwork

All work and no play makes me a dull boy...eller nej, det gör det ju inte.
Försöker få någon reda i ett antal pärmar och sortera upp mitt pappersliv
Spotify får veva runt och just nu Feargal Sharkey´s väna stämma som får min själ att känna sig hyfsat tillfreds

Hade önskat att förkylningen skulle släppa men nån har sprayat cement i bihålorna och uppenbarligen är den inte över än, förkylningen
Men skitsamma, är ju man och vi är ju strävsamma och låter oss inte däckas av nån sketen förkylning;-)
 
Blir nog en släng med nåt bowlingklot alldeles strax, träning måste till och efter gårdagens insats där serie ett var godkänd med sina 221 poäng så gick det bara utför.....

Resten av veckan ligger några möten på agendan. Imorgon följer jag med herr B och träffar kommunens Integrationsenhet bland annat.
På fredag är det nytt guidemöte i Siljansfors och hoppas herr Knog har möjlighet att följa med:-) Kanske vi kan diskutera färdigt kring lagbyggen då;-)?

Fiske är out of business just nu av förståeliga skäl även om det kommer att börja plockas med flöten och tackel alldeles i dagarna:-) Perfekt med stort garage med värme:-)

Invigde nyinköpt juicepress imorse, kanoners gott:-)
Philips HR 1861, bäst i test;-)


Dagens ordspråk

 

Per Aspera Ad Astra


Gräddfil

Erhöll ett vackert och välskrivet brandtal för den svenska lagsjälen med anledning av den lilla förenkling av lagspel som jag ventilerade ner häromdagen:-)

Tänkte bara förtydliga några saker som kan vara värt att trycka på;-) med utgångspunkt från Knogens rader...och mina förstås. Kommer rikta mig till honom här, så några "du" kommer det kanske att skrivas

Som jag tolkar det så är vi ganska så överens:-O Ber om ursäkt redan nu om ni kommer finna detta rörigt och helt utan svar;-)

Min andemening med mina rader var helt enkelt(och som jag uttrycker) Förbundskaptenen, coachen, laguttagaren BESTÄMMER VAD som är bästa laget! Det är något som vi kan ha åsikter om, ifrågasätta laguttagningar osv men i slutändan, i förändan eller när fan som helst så är det coachen som bestämmer!

Sen finns det som du nämner olika kvalite på coacher. Som vi inte kan göra något åt mer än ha önskningar om.

Det jag retade mig på var kommentarer likt den att Totti skulle skämmas för att han nu ställer sig tillgänglig för landslagsspel igen efter fyra års uppehåll, skämmas för att han då eventuellt skulle peta undan någon annan spelare som varit med under kvalmatcherna.
Sånt kan jag inte köpa, finns inget annat än BRA med att han ställer sig till förfogande och som han själv säger..."Om Lippi tar ut mig och känner att jag kan tillföra något så ställer jag upp" En inställning och form av uttryck som jag inte annat än kan högakta!

Det skulle ju vara tjänstefel av coachen om han sa nej tack enbart på premissen att "Nix, han kommer inte med pga att han inte spelat kvalmatcherna"
Precis som jag skriver "Förbundskaptenen bestämmer laget, tycker han att Totti tillför laget någon viktig beståndsdel så blir Totti uttagen "                  


Du skriver en frågeställning (angående vad som är bästa laget) " Är det per automatik synonymt med de bästa spelarna som finns att tillgå?"

Du är övertygad om att det inte är så enkelt alla gånger. Jag säger att JO, de bästa spelarna som coachen anser vara de bästa för laget på sina respektive platser.

Allt utgår från coachens tyckande, han tar ut laget.

Men stötestenen i min fundering är ju GRÄDDFILEN som jag tyckte att spelare som Totti, Zlatan och många fler ska kunna nyttja, om det nu finns en sådan. Gräddfilen kan ju verkligen fungera i många olika skepnader. Det jag tänkte på i de specifika fallen är ju då i Totti´s fall att han inte spelat landslagsfotboll i fyra år men nu ställer sig till förfogande, det ska han självfallet kunna göra utan att  några mindre fotbollsanalfabeter ska tala om för hela världen att han borde skämmas, eller hur? Coachen bestämmer ju i alla fall, tycker han att Totti är för gammal, för dålig eller för fet så då tar han ju inte ut honom. Gräddfilen kan då anses vara att han frånsagt sig landslagsspel sedan -06 och nu ändrar sig.

I Zlatan´s fall är det ju det här med träningsmatcherna. Anser själv att det är självklart att han gott kan få slippa dem för att sedan komma tillbaka när kvalmatcherna börjar, något som då kan benämnas gräddfil:-)
 
Att tro att Zlatan skulle komma lallande, sola eller dricka bärs på krogen (när de andra spelar träningsmatcher eller tränar)  osv är faktiskt en sådan utopi att den inte ens bör finnas på ett papper....eller föralldel en blogg;-)
Kanske detta är mer vanligt förekommande i minoritetssporten ishockey? Vad vet jag?;-)

Att jämföra Zlatan och Totti med Hossa låter sig kanske göras men i min snäva världsbild är det lite som att jämföra utsökt Vahlronachoklad med chokladfärgat möck...
Zlatan spelar i kanske världens just nu bästa klubblag i den största sporten. Han är rakt igenom professionell och hängiven sin sport.
Att han ska ställa upp och spela träningslandskamper för Sverige för att någon kan bli sur och det fördärvar lagmoralen är ett skämt.
Han hårdtränar i Barca, spelar matcher av stor vikt och på absoluta toppnivå. 
Han kommer tillbaka när kvalmatcherna börjar, det vet alla landslagsspelare och de är, föga förvånande också professionella.

Om nu coach Hamrén vill ta ut Zlatan och tycker sig själv kunna handskas med eventuella störningar med en sådan uttagning så blir det ju så.

Att det finns betraktare som inte inser att Sverige har en av världens absolut bästa idrottare alla kategorier tycker jag kan vara lite sorgligt. Att inte en sådan ska ha en "gräddfil" är genant och ett feltänk av hög grad.

Det "svenska" är ju som alltid att hylla kollektivet, ingen ska/får sticka ut, man ska passa in på och vid sidan av planen osv osv.......På högsta elitnivå tror jag inte lika fullt och fast som dig, käre Knog:-) på denna i mina ögon naiva "insikt".
Tror inte fullt ut på gemytet och att alla ska trivas med varandra på och utanför planen. Jag tror på att individuella egon skapar DYNAMIK som resulterar i framgång. Vi pratar om högpresterande fullblodsproffs.
Roy Keane som exempel, klev inte av varje träning och var kompis med alla....ofta lämnade han kadaver kvar av medspelare;-)
Gruffet mellan Mellberg och Ljungberg under VM 2002 som landslagsledningen ihärdigt kverulerade fram som att "det hände inget" ser jag som något positivt, alltså själva gruffet...inte den oerhört räddhågsna mörkningen av händelsen. Det gick ju även skapligt för Sverige med gruppvinsten i Dödens grupp.
Det är ju även allmänt känt att under VM -94 förelåg ganska så stora tvister i det "harmoniska" svenska laget...Tror stenhårt på egon och dynamik som framgångsrecept MEN för att ingen ska missförstå mig(vilket antagligen är jävligt lätt hänt med det här svamlet) En bra coach med stake KRÄVS(precis som Knogen skriver) !

Ser att du tar fram några lag som just LAG och menar att deras framgångsrecept byggde på lag med kanske inte så hög stjärnstatus...Just Sverige i Vm-94 har vi olika uppfattning om då jag menar att det dels var dynamiken(alltså den inte helt vänskapliga stämningen mellan spelarna) och en stjärnspelare i Brolin som också blev uttagen i världsslaget (tillsammans med Roberto Baggio bland annat, ville bara få det sagt;-)) Naturligtvis ett imponerande lagbygge men inte med den nödvändiga harmonin som du tycks mena måste vara ett innehåll i ett fungerande lag.

Att du plockar med ryska superduperstjärnlag i hockey i din beskrivning av misslyckade lagbyggen kan jag ju hålla med om att det stämmer men det blir fortfarande att blanda exklusiva produkter med produkter i förruttnelseprocess(hockey)Nyrika dollarmiljonärer i en sport som lyckats med konststycket att urholka värdet av sin egen idrott med VM varje år och MÄNGDER med meningslösa turneringar så är det knappast överraskande med misslyckande modell major.....Tror inte listan på stjärnlag i fotboll som misslyckats blir lika JÄTTELÅNG(som du beskriver den)

Det här med gräddfil återigen. Det är ju en tolkningsfråga vad man lägger för innebörd i det ordet men som jag skrivit härovan så var det just i fallen Zlatan och Totti som mina funderingar låg kring. Ska(som du skriver) inte finnas några gräddfiler där man kan lata sig, supa sig till or whatever till en plats i lagbygget....Det säger sig själv.
Och den coach som gör en sådan uttagning blir sällan långlivad på sin plats.

För att upprepa mig ännu en gång. Det är ingen demokrati I laguttagningar! Coachen bestämmer! Där måste vi väl vara överens om jag nu inte missuppfattat mig själv och Knogjävulen;-) som fått mig att skriva detta lååånga inlägg:-)

Du pratar om coacher med stake och några av mina absoluta favoriter är.....

Fabio Capello - som antagligen kommer gå emot ett massivt motstånd av slaktarjournalister och ta ut David Beckham till VM. Den gode Fabio vet att han får en lojal lagspelare som inte surar på bänken och OM han låter Beckham spela så vet han att han har en spelare som ger allt. Beckham, en spelare med stjärnstatus och gräddfil om uttrycket nu tillåts.

Lippi - som står emot ett massivt upprop för att förmå honom att ta ut den gudagåvade Cassano till VM. Lippi vet något som vi andra bara kan ana och det högaktar jag honom för även om just Cassano hade varit en av de första jag själv tagit ut till ett VM-lag.

Trappatoni - undrar om inte den här mannen är hårdast och mest rättvis? Jag vet inte, men han gör det han tror på och, fel eller inte, han ska ha full respekt för det. Sök Trappatoni på YouTube och se hans imponerande(nåja) uppvisning i tyska glosor under en presskonferens:-)

Jo, när du ändå för in resonemanget på minoritetssporter likt hockey och sånt;-) så en liten anekdot från en sport lika liten som den....Bowlingen:-)

Hade en speciell diskussion under ett medlemsmöte med Siljan Bk angående laguttagningar och matchgenomförande. Matcherna spelas som åttamannalag och fyra serier per spelare, dvs fyra omgångar.
Styrelsen ville införa att om någon spelare spelade under 150 poäng i omgång ett så skulle vederbörande byta och låta reserven träda in........Nu är det så att vi i klubben hade en kille som jag här väljer att kalla (på Siljan Bk:s nivå) för bowlingens Zlatan:-) (blir det bra,Göran?)  som oftast efter fyra spelade serier hade det bästa sammanlagda resultatet.
Min uppfattning i frågan var att vem som ska byta efter omgång ett ska bestämmas av coachen eller någon ansvarig(oavsett vad man kallar denne), hellre än av en fastsatt poängsumma.
Mitt exempel var att om nämnde Zlatan spelade under 150 i första serien, var det då styrelsens och delar av medlemsskarans uppfattning att Zlatan skulle bytas ut?

Svaret var ett koncist JA! Hade man bestämt så skulle det gälla alla.

I det ögonblicket förstod jag att Siljan Bk ALDRIG skulle komma eller kommer att kliva nåt högre upp i seriesystemen. För hur jag än stred och förklarade så.....NEJ, han skulle byta FAST man visste att man plockade bort den bäste spelaren som i nio fall av tio ändå, trots en dålig första serie, skulle spela ihop tillräckligt med poäng för att vara bästa spelare i slutsummeringen! Därmed också kanske tappa viktiga poäng och tillintegöra chansen att vinna matchen.

Det är i mina ögon en extrem naiv och lite svensk inställning där demokrati och någon sorts rättvisepatos tillåts härska och är i många fall förödande för resultatet. Trams helt enkelt!

Nä, Knogen...nu skiter jag i det här:-) Dags för en Valpolicella, Classico Superiore -07:-)

Om du ändå är i debattagen så släng dig in på mitt jägar/varginlägg;-) Eller vid närmare eftertanke.....kanske du ska låta bli:-) Har ju begränsat med utrymme på bloggen;-)

Stolta tuppar

Snörvlar och frustar fortfarande omkring likt en nedisad Ford Transitbuss....Förkylningen vill ännu inte riktigt släppa greppet om kulorna...Men jag gnäller inte , står upp som en man och tar den här svårartade förkylningen;-)

Var till Norway igår och reggade mig som permitterad, passade på att spela en bowlingmatch också. Gick sådär, landade på 533 poäng över tre serier, en avslutande 215 poängare hjälpte upp mig över skamgränsen 500:-)

Har ju mina tvivel över jägarkåren då den enligt mig innehåller alldeles för mycket jupingar som blandar in sprit och dålig vapenkoll i det de själva kallar jakt.

Igår cementerades mina åsikter i frågan.

Nämner inga namn eller dylikt här men hursomhelst så var det en snubbe som var mäkta glad och deklarerade förnöjt att han skjutit en varg häromdagen. Stolt som en tupp.

SEDAN talar han om vilket svårt skjutavstånd han haft......400 METER!!! De hade mätt upp det med avståndsmätare

Jag höll fan på att ramla av stolen.....Ser man överhuvudtaget en varg på det här avståndet?! Då kommer nästa "dråpslag"....jaktvapnet 8x57 med rödpunktsikte! På 400 jävla meter! Inte ens en kikare alltså
Att jag talade om för honom att om jag vore i hans kläder så skulle jag hålla käften om skjutavståndet och sedan frågade jag honom om hur i hela helvete att kunde få för sig att avlossa ett skott på det avståndet? Och om han höll vapnet i 45 graders vinkel uppåt för att få fram kulan till offret överhuvudtaget?
Nä, han hade inte skjutit om inte jaktledaren skrikit i radion att skjut för tusan som svar på hans egen fråga/fundering kring skjutavståndet.....
Okey, frågan var självklar....Hade han hoppat ut från ett fönster från femte våningen om någon sagt till honom också? Nej, var svaret.

Hade jag varit jaktledare och någon skjuter mot ett ej påskjutet vilt på det avståndet så hade min röst blivit högljudd och den s k jägaren hade förpassats från passet till en mycket säkrare plats för ALLA inblandade, dvs bilen...och det UTAN vapen!

Hur fan kan man ge order om att skjuta på 400 meter? Hur fan kan man undvika att ha så pass mycket stake att man själv avgör vad som är skjutbart avstånd? Hur i hela friden tänker man?

Ytterligare bekräftande på mina "fördomar" är också den procentuellt höga skadeskjutningen som blev under jakten.
En stor del jägare har under alla år konsekvent undvikit all form av skytteträning, tyvärr. Det är en sorglig inställning:-(
Visst att vargen är ett svårt mål då den enligt jägarkåren kastar i skottögonblicket men desto större anledning att då träna upp skyttet.

400 meter är hursomhelst ett avstånd som är för långt, det tror jag nog de flesta håller med mig om......Ni som inte gör det får bjuda med mig på lite skytteträning så får jag bli överbevisad om hur lätt det är att hitta på mål på det avståndet.......med 8x57.....utan kikare......;-)

Filmklipp från Orsa

Såg att Lunsdragaren och The Judge ville vara med på Lillåfestivalen till sommaren....Sist de var här såg det ut så här, de rockade loss ordentligt....Lite väl mycket svamp kanske? Men kul hade vi;-)


Pierre Isacsson

En dag att sjunga textrader likt "Då går jag ner i min källare....." Har en basröst som antagligen fått Pierre Isacsson att rodna av hänförelse...detta i kombination med en härlig nästäppa gör ju min sångröst till.......ja...Lee Marvins kanske?:-)

Tog tempen igår också och förödande 36,8 grader visades upp på det komplett odugliga mätinstrumentet, vet ju alla med någorlunda läkarkunskaper att muntempar är icke tillförlitliga....;-)

Nä, nu får förkylningen plocka med sig sina beståndsdelar och draaaa, för fan!Sammanfattning...

V75 omgången gick i mål och en kort sammanfattning kan ju vara ungefär så här.....

1: Rätt ute direkt med 1 Karbo Cake som vinner lätt från spets. Casander Boy fick vandra själv ett tag i tredjespår och det är bara att glömma. Hade 4 streckade,mina A-hästar

2: Dagens skrik och tillika GrevNils chansspik, missade fylla i den i min ranking men hade den naturligtvis streckad på tre, 5 Caballion, som verkar vara en riktigt bra häst. 10 Calvin Fortune som utmanade in på linjen fanns med på kupongen också.

3: Valde att spika Acclaim med tanke på eventuell spets. Det blev spets och en lätt viktoria

4: Gick på min tidiga idé Reality Pride som gick fram i dödens och vann lätt. Bra kört, Heiskanen

5: Sopade på med nio streck och hade vinnaren 5 Cherion Tooma bland dem. Här spurtade skrälldraget 4 Miss Tracey godkänt in på tredjeplatsen. Fick tyvärr svar i körningen om spets och det tog nog udden ur henne en del.

6: Här ändrade jag systemet innan inlämning för att kunna nästintill helgardera sista loppet. Gick på spik och favoriten 11 Ottens Vigo, de hästar jag plockade bort var min dunderskrällvarning 4 The Good Boy och 8 Late Speed...Tror ni jag svor nåt på upploppet?! Undrar vad GrevNils sa när The Good Boy plockade ner hans spikförslag 1 Kung Bravur?;-) Som tur var eller hur man ska uttrycka sig så slog enprocentaren på en galopp alldeles innan mål och räddade mig från grov ångest:-P Tror utdelningen hamnat mycket högt om The Good Boy hållit undan vilket jag tror han gjort om inte galoppen kommit...men nu är det ju travtävlingar:-)
Jaja, 2 Ravello var iaf en fjortonoddsare och hjälpte upp värdet litegrann.

7: Så här valde jag då att plocka med åtta hästar trots att jag rankat 1 Prima Stella som ensam A-häst..Naturligtvis vann den och utdelningen hamnade på 54 lax tror jag det var. På några hästar som var streckade hade utdelningen varit upp mot en halvmille men de sågs aldrig med chans i teverutan...

Hoppas någon fick till en sjua och lite nyårsslantar.....:-) Nu jobbar vi in Drömvinsten på Lotto!:-D

Beslut

...är taget. Slipper vara med och bidra till fiskdöd på morgondagens tävling på Saxviken.

Förkylningen har, efter gårdagens tillfälliga förbättring, sett till att tränga sig på halsmandlarna och ytterligare ökat på produktionen av härligt,skummande slemsnor......:-P Jaja, jag är man och möjligen att mina besvär kan betecknas som en smula överdrivna men vafan.....Är hursomhelst i ryggläge och har varit så mestadelen av dagen.
Får försöka bli frisk till måndagens tripp till Kongsvinger och den kvällens bowlingmatch:-) Det ska väl iaf ordna sig, hoppas jag.

**********

Tävlingsdemokrati....lagdemokrati....och idioter.....Såg och hörde att Francesco Totti kan tänka sig att förgylla Italiens landslag till sommarens världsmästerskap i fotboll. Tycker själv att det vore en höjdare om Lippi skulle ta ut honom.
Sedan läser man kommentarerna i kvällstidningarna kring detta och än en gång är det bara att slå fast att världen är överbefolkad av människor som aldrig kommer att förstå hur jävla dum i huvudet de själva är....
Några tycker att "jaha, nu passar det att komma tillbaka när det är dags för VM...Totti borde skämmas som vill komma tillbaka och ta en plats för någon som spelat kvalet och tagit Italien till Vm"
Till råga på allt lyckas en del dra med Zlatan i det resonemanget också förstås:-P

Först....Förbundskaptenen bestämmer laget, tycker han att Totti tillför laget någon viktig beståndsdel så blir Totti uttagen.
Bästa laget ska spela, finns ingen och ska inte finnas någon demokrati i laguttagningar..That´s it!

När ska folk fatta det? Spelar du i ett lag är det bara att gilla läget när man hamnar utanför för att laguttagaren anser att någon annan är bättre på din plats än vad du själv är. Och den som blir uttagen behöver ALDRIG skämmas för att ha blivit uttagen.

Överjävliga fotbollsspelare likt Totti och Zlatan SKA ha gräddfil, finns inget annat alternativ. De som tycker annat är naiva och kan nöja sig med att lira lagsporter i gympasalar med ribbstolar eller föralldel vara med i Siljan Bowlingklubb...

Man ska fan inte bli uttagen för att man varit på flest träningar eller ser snyggast ut i matchtröjan eller för att man är snällast mot sina medspelare!

Bästa laget ska spela
Bästa laget ska spela
Bästa laget ska spela

Och det bestämmer den som tar ut laget vilket som är det bästa...Inte några jönsar i solkiga mysbyxor, kepa och med fjantsnus i påsar innanför läppen....

...såvida inte det är de som är laguttagare, hemska tanke:-P

**********

Solkiga mysbyxor med knän förresten....Borde vara förbjudet och belagt med hög straffsats

**********

Imorgon söndag är det bara att bänka sig framför teven då Robbie Williams konsert från i somras sänds på SVT

Det missar inte jag

**********

På måndag anländer pingisracketen och då är också medlemsavgiften till Orsa Bordtennisklubb betald. Fick mailsvar från styrelsen idag med frågan om vilken nivå jag ville satsa på:-)

Om det var tävlingsnivå eller motionsnivå?

Gissa vad jag svarade:-)

***********

Till sommaren tänkte jag också försöka kora Tidernas Bollpojke

Bland mina vänner förstås

Om det nu är några som möjligen håller ihop kroppsligt så hade jag tänkt mig tre bollsporter

Fotboll, tennis och bordtennis

Alla med olika tävlingsdelmoment

Vi får se huruvida genomförandet blir av, hoppas på det:-)

***********

Vi inom klubben Fk Match ska också fila till en liten metefestival som ska hållas i Lillån till sommaren
Förhoppningsvis med intressant fiske dock begränsat med plats.

Något att se framemot för hugade metare, definitivt!

Varför inte?

Nya året starting up med en lättsam förkylning...lite snor kan förgylla vilken frukost som helst

Imorgon är årets första V75:a och kanske kan det här året bli året då man fyller lädret till isterbukstorlek....Gör iaf ett försök med några tips inför morgondagen:-)

Går ju på Axevalla och med Sveriges längsta upplopp händer det oftast lite mer på upploppen här än på övriga banor...

Avd 1: Mitt självklara drag är 11 Casander Boy, vinner snart igen och varför inte här? Streckad på 13 procent just nu och kan vara en chansspik. Varnar även för 1 Karbo Cake som är en hårding och verkar hittat tillbaka till formen. Glöm inte 8 Cloria Victis och 2 Trim(favorit) vid gardering

Min ranking A: 11-1-8-2 B: 7-12-9-5

Avd 2: Mycket svårt lopp där det bör garderas. Favorit 2 Xray Hornline kanske tar spets och kan hålla hela vägen men mina varningar är 4 Hold'em No Limit och 9 Lill Affe. Gardera så mycket man har råd till

A: 2 B:4-9-10-6-11-3-7

Avd 3: Gulddivisionen och har mina aningar om att 1 Acclaim kan hålla upp spets, har sett honom öppna snabbt ibland och med vinterformen i kroppen kan det vara en spik. Passa 4 Access Tooma som jag fortsätter tjata om, nu med en bra kusk i Jorma. Även kraftig varning för 7 Crown Kemp och 9 D.J Seabrook.
A: 1 B: 4-7-9-3-6-5

Avd 4: En eller två? 9 Reality Pride är min spik...tror jag:-) 12 Carmenere är det, möjligen enda, motbudet. Tänker inte slösa för mycket streck här utan tar ställning för 9

A: 9-12

Avd 5: Ännu ett svårlöst lopp där min förstahäst är en skräll, 4 Miss Tracey...är ett långskott men Mr Erixon lura iväg henne från fjärdespår så är hon snabb ut och i spets tror jag skrällen kan vara ett faktum om tilläggshästarna sitter och såsar....Annars är 13 Absolutfin självklar på kupongen liksom 14 Rania, även om Rania inte tillhör de hästar som jag imponeras av.

A: 4-13 B: 14-8-10-11

Avd 6: Min förstahäst är 11 Ottens Vigo som kanske rundar packet och vinner med flera längder. 8 Late Speed gillar jag och den streckas. Även 5 med maltesen blir farlig om han kan hålla reda på alla benen i starten. 1 Kung Bravur blir favorit och kan vinna. Här har jag dock en riktig jävla smällkaramell som jag ibland varit rätt ute på som vinnare till 50 ggr i odds! En vilsam resa och strecket kan visa sig vara värt ekonomiskt oberoende för en lång tid framåt:-) 4 The Good Boy!

A: 11-8-1-5 B: 3-2-4-9-7

Avd 7: Ett drag som får loppet och pinnar förbi på den långa upploppsrakan. 1 Prima Stella. Garderar man gör man det med 6 Master Danchip, formkortet 2 Roberto , skrällen 9 Jos Cortina och spetsbudet 3 Nick Nock.

A: 1 B: 6-9-2-3-8-7-5


Hoppas ni får till något av värde:-) Lycka till...även du RikNils;-)

RSS 2.0