Avslöjande

Om man drar i sig ett par glänsare rödvin av ädel härkomst, injicerar Citalopram och idkar könsumgänge med en uppstoppad hackspett

Har man problem då?

*****

Kulstötare har små kukar

Åtminstone de flesta
Mycket avslöjande med de tights som friidrottare oftast bär

Själv stötte jag åt mig ett brons på ett skol-dm i kulstötning en gång i tiden

*****

Testade träning idag

Crosstrainer

Vikter

Nytt pers i bänk känns avlägset

Infarkt känns nära

*****

San Miguel, ölet

Drack jag en av de första gånger min hjärna blev påverkad av alkohol

Dricker några nu

Åren har gått

Det smakar gammalt

*****

Facebook

Facebook

Ännu en anledning att odla sina misantropiska anlag

*****

Sandaler och strumpor

Människosläktet borde dö ut

De är inte värda bättre

*****

Hatar mjukt toapapper

Tjejen hittar alltid små kluttar av toapapper i röven vid 69:an

*****

Samlat på allt

Mer än de flesta

Att hitta urklipp ur det lilla reklambladet Orsa-Nytt med veckans bio är få förunnatLast Exit to Nowhere

Paket i lådan när man knäade upp locket. Kul.

Ett gäng nybeställda t-shirts från England. Helt perfekta för en skaplig filmnerd likt mig.

De här blev det. Kan ni sätta in dem(alla sex) i rätt filmer UTAN att fuska?
Först rätta lösningen kan möjligen vinna ett pris, vi tar en rödvinare av börd....:-)Så får det bli


Back in Sverige

Ännu en fabulös arbetsvecka avpolleteras härmed.....Nu blir det till att klämma fram några välsvarvade svettdroppar hemmavid över en antagligen regnig helg.
Vassklippning tidigt imorgon. Lillån ska friseras till så deltagarna i Orsa Match Open blir nöjda och glada.
Nästa helg står drabbningen och det blir en match mellan Norge och Sverige:-) Många deltagare från Norge och det är skoj. Hoppas vi kan bjuda på ett hyfsat intressant fiske.
Vi har ju inte en aning om hur fisken i Lillån reagerar när det nu blir fler deltagare än under våra klubbtävlingar.

Ska hursomhelst bli väldigt kul med tävling! Har anmält mig själv också men det känns som det inte kommer hinnas prepareras grejor ordentligt för att man ska vara helt nöjd med förberedelserna. Men vafan, det kan räcka med ett matchspö och ett par bruningar.....:-)

Torghandelsprojektet fortgår också och det börjar närma sig. Ska jobba några timmar med det i helgen och försöka knyta ihop några lösa trådar. Puh, en hel del att knyta.....

Jakt & Fiskemässan om två veckor också. Ska stå för Orsa Kommuns räkning i år också. Blir till att marknadsföra Orsa med fiske/jaktsnack. Kommer pynta upp lite fiskeprylar i vår stora monter och möjligen ett älghorn i format mega...lite fusk dock då den är skjuten overthere, närmare bestämt Alaska. Få se om man kan knyckla in det i något hörn:-)

Annars kan man ju fundera på om man ska knacka i sig nån vinare för att föra in lite fröjdefull fylla i kroppen...Tja, varför inte? :-)

Ooops, nu ringer det på dörren.....Har beställt hämtpizza som förevändning. Snubben vet ännu inte om att hans innehållslösa liv slutar strax. Ska låta honom kolla när det rinner ut på golvet framför honom......

Tjipp

Scary

Och den här vill i alla fall inte jag missa:-) Eli Roth riktar in sig på lite besatthet.....kan ju vara intressant

Saturdaynight och Super 8

Stekt lax serverad med pressad potatis, parmesan best quality importerad från Italien och en dragonsås på creme fraiche med den godaste honeysenapen Briannas from the States irörd med mina väna händer.....En god middag helt enkelt:-)

Skvättat i mig ett par munnar rödvin också, dock inte det bästa jag inmundigat......Men man kan inte få allt.

Funderar på en film ikväll, kanske "Snabba cash"....eller så letar jag reda på någon sällsam slaktarhistoria i bokhyllan som eventuellt tål att ögnas igenom ännu en gång.

Är i färd med beställningar på några filmsajter. Bland annat tänkte jag mig alla säsonger av "Tales from the Crypt". Blev sju säsonger av den serien och de hamnar förhoppningsvis snart i min brevlåda."Triangle" och "Horrors of war" är två andra engelska importer som noterats och kanske finner sin väg. Tänkte beställa den gamla filmen " Moby Dick"också, med Gregory Peck som Kapten Ahab. Film kan man aldrig få för mycket av.


Annars kan ni ju fundera över den här......!

No money

Nä, just det. Ingen guldregn över plånböckerna som var med på mitt system på travet idag:-P
En jäkla svår omgång och mycket riktigt blev det jackpot. Gjorde dock ett litet motsystem på en dryg hundring. Rätt spikar där med 4:an i sjätte och 10 Nisse Bean i sista. Frillan Filiokus och en spik till på Karma kompletterade.....Skulle nog spelat stora systemet med den grundstommen och då hade man kanske rullat i sig några glädjevinare nu och beställt helikopter till GrevNils så han hade kunnat ta del av Orsas nöjesliv;-)

Lottodragning är visst kvar........korsar pungkulorna för att Lotto då genererar vinst......

Marina and The Diamonds


Sator - Slug it out

Ett av mina favoritband EVER! Har rubbet av skivor de gav ut. Att Mr Gäfvert var en fan till metare är ju ett kul kuriosa:-) Sator (Sator Codex innan)Yeasayer - O.N.E

Nice låt för en snubbe som mig i alla fall:-)

Svett och arbete

Så stolpade man igång med arbete i Norway igen. Jösses, vilken magpumparvecka det började med då!
54 timmar på fyra dagar med hyfsat tidig hemgång på torsdagen. Var trött jävligt igår så idag hade man ju tankar på en så kallad sovmorgon.....Jojo, klockan 05.00 passade någon jävla stöll på att dra igång ett inbrottslarm i någon butik, det tjöt över hela Orsa och slutade inte förrän 45 minuter senare:-P
Det var den sovmorgonen......

*****

Flera förfrågningar på fiske under veckan men tyvärr på tider då det inte funkar för mig. Tråkigt att behöva säga nej till kunder. Mr Per-Åke kan ju inte heller, det riktrollet...han åker till Grönland och fiskar röding(antar jag att fiskarten är):-) Säkert honom väl unt och imorgon ska jag göra honom än rikare när V75-raden sitter som ett praktarsle i en solstol....

*****

Var ner på Turistbyrån idag och drog igång ett bildspel på tv-skärmen som sitter där nere. Visit Orsa´s bildspel där även en fager nuna som min visar sig. Om det lockar turister att komma hit?.....Högst tveksamt;-)


*****

Var ner och käkade på bowlingen ikväll. Jösses, där ska man ha med sig en bok medans man väntar på käket....en tjock bok. Snälla J fixade iaf så det blev efterrätt on the house bara för vi fick vänta så länge.....tyvärr fick vi vänta lite länge på efterrätten också:-P Men den var ju gratis iaf:-)

*****

Apropå böcker så irrade sig ett Bokuspaket in i min brevlåda i veckan. 3 nya böcker som jag beställt
Två stycken Deon Meyer (tips från Kaj) som ska bli intressanta att läsa. "Jägarens hjärta" och "Död i gryningen".
Den tredje var "Paganinikontraktet" av den fiktiva författaren Lars Kepler. Det är ju makarna Ahndoril som står bakom pseudonymen Kepler.
Nu gäller det bara att kunna varva ner och ge sig tid att läsa också.....Måste ju gå.

*****

Fick frågan häromdagen av en kamrat...."Du som tycker om araber, muslimer och sånt. Gillar du bögar också då?"
Vi hade haft en diskussion angående araber och muslimer där, min bedömning, några inskränkta åsikter formulerades.
Vad min ståndpunkt är vad gäller alla människor är nog ingen större hemlighet....och svaret är ju enkelt om jag gillar bögar.
Ja, jag respekterar alla människor tills de visar att de inte längre förtjänar min respekt.

Hur kan människor bli så inskränkta att de frågar en annan människa om man gillar bögar? Skulle bögar vara någon sorts sämre människor pga sin sexuella läggning?
 
Som jag sa till min kamrat, du vet ju inte om du gillar det om du inte provat det. Ett mörkt rum, en hård kuk rätt upp i ändalykten....Det kanske till och med är skönt även för en sådan människa som dig. Har du tur är det en arab som viker undan tunikan och skriker Allah och snirklar in den och konverterar dig till en sann människovän och muslim.........

*****

Till slut några heta tips inför morgondagens V75:a

Avd 1: Conrads Garland blir storis men ska inte gå i spets, är bättre bakifrån. Tänker gardera här och 11 Neo Smed är en måstekamel på lappen, spurtar starkt på Axevallas megalånga upplopp. 7 M.T Cherokee går nästintill lysande varje gång utan att få vinna, dags nu? 5 Device får kanske överta spetsen om Svanen släpper, kan bli svår att nå. En häst jag gillar som spurtar starkt får nu Örjan i jollen, 9 Giddman. Kan vara kusen som lägger början till miljonerna

Avd 2: 2 Simb Laurel blir favorit och det är inget att säga om, bra häst. Men det är stolopp och här kan det bli en smäll. 15 Poppy måste streckas liksom 8 Karma med Adielsson. Min förstahäst är dock 9 World of Golf med Taktermannen, travar dåligt men har en jäkla bra kapacitet. Strecka många och ta med 1 M.T Excellency också för bövelen.

Avd 3: En av mina favorithästar startar här, 3 Noras Bean. Tror den är med på målsnöret MEN här spikar jag 9 Triton Sund som bara är bäst. Tror alltså inte att det skräller här som det gjort i gulddivisionen de senaste fyra gångerna. Triton for president

Avd 4: Ojojoj, svårlöst igen om inte 10 Casher fungerar fullt ut, då vinner han. Ta med 9 Good Speed även om det också är en knepig häst som ofta galopperar.Spetsbudet är 4 Orcas Bac som då blir ett streck....av många på min kuppe

Avd 5: Lärlingar och ston. Stor favorit 6 Perfect Light, men är hon inte sprinterbetonad? Jag tror det och garderar igen(börjar bli dyrt nu).14 Right Over med Jennifer är i toppform och kanske plockar alla över rakan. 15 Jayporthasitall är skrällen från Goops stall. Ta även med 3, 12, 11.

Avd 6: Här har jag fått ett drag som jag nu lämnar ut, 6 Conchita Exclusive. Är åttaprocentare just nu. Det är i mina ögon återigen ett öppet lopp och det känns som en eller alla. Dunderskrällen är 11 Cayenne Käbb.

Avd 7: Här tror jag mest på 1 Ewe Palema som sällan missar spets i voltstart, har aldrig heller förlorat i spets.
Dock många bra hästar med här också. Förutom favoriterna 4 och 7 tipsar jag om 5 Practical Joke med Falsig. Hästen är garanterat vässad och kan få loppet här.

Lycka till alla tipsters:-)
DM Horrmund

En kortare sammanfattning av helgens dm-tävlingar i Horrmund kommer här.

Lördagen var det individuellt och jag hamnade vid Stjärnsundet, mitt på sektionen. Hade ingen chans i regnet och mina...vad det nu var...dryga 2 kg mört räckte till en fjärdeplats (av 6:-P) Krister Bergman(6,6 kg) och Uffe Hedlund(5,7 kg) var överlägsna från peg 1+2, bara brax, Peter fiskade bra från andra kantplatsen och blev trea med sina 3,7 kg, en brax och en id plus en hel del mört.

Jörgen räddade en nolla med att håva upp en sexhektosbrax på slutet på C-sektionen, blev tvåa på det.

Lag kördes idag och vi satt på våra vanliga sektioner. Håkan dammade av prylarna och ställde ut lådan och bärgade sånär segern på D. Fick dock stryk av Krister Bergman med 6 hekto, han hade 31,8 kg.

På C fiskade Peter som vanligt stabilt och segrade på dryga 15 kg.

På B satt jag av tiden och efter 1 timme fanns både jag och Patrik Liss med i täten, efter 1 timme och några minuter var fallet mot sistaplatsen inlett och jag blev femma(sist) med mina dryga 10 kg. Braxarna tog definitivt avsked av både min och Patriks platser då även om vi fick några ströare. Patrik blev fyra med 13-14 kg.
Marcus Enström bollade hem sektionen med fisk från början till slut, 24 kg. Gamle(eller rätt unge) Elitmetaren, numer Smedjebacken, Mats Dahlund blev tvåa med dryga 20 kg.

På A fördrev Jörgen tiden och det räckte till en tredjeplats, strax över 13 kg hade han. Uffe Hedlund vann här på strax under 14. Jämn sektion.

Sammantaget så fick Fk Match nöja sig med silvermedaljer idag och en kvalificering till SM. Smedjebacken tog guldet överlägset och grattis till ett väl fiskande gäng. Karl Olov Wikström, Krister Bergman, Mats Dahlund och Ulf Hedlund ingick i Smedjebacken.

Uffe "Laidback" HedlundAl-Qaida-Roffe, Jörgen och Peter
En trio som kom direkt från Pridefestivalen med sina näpna, söta, små skjortor
Dr Feeder, Billy Butt och Sparven(eller Räkan);-)
Alla satt på matchflötestoppen...ALLA.....Är jag full eller?:-P
Uffe med hur det brukar se ut....ett platt keepnet;-)
Fast han hade ju lite fisk, nästan 6 kg
Peter i regndis
Patrik Liss på söndagen innan det mesta gick snett;-)

Regnfiske

Åkte med Hugge "The Great Fisherman" och jiggade abborre. Ett formidabelt åskväder fördröjde båtäntringen med sisådär en halvtimme. När det värsta dragit över hastade vi ner till båten och åkte ut på Harpsjön. Lagom ute började det regna. Det hjälpte knappt med regnkläder men fisken nappade och det var ju det viktigaste.
Hugge kastade som en gud och drog abborre på abborre, jag krokade av så gott jag kunde:-)

Fick ihop ett skapligt antal abborrar och en del matfisk. De flesta, precis som förra gången, mellan 100-200 gram.
Rensade några och gav till syrran som imorgon käkar motti:-)

Hugge och en gädda som han drog upp
Gott humör fast vi är blöta som två plankton

I feel better - Hot Chip


The End


En gammal hjälte lägger handskarna på hyllan. Francesco Toldo. En målis av klass och som jag jublade år 2000 när Italien mötte Holland i kanske den mest overkliga match jag någonsin sett. Med 10 man stred italienarna som de tappra gallerna mot ett stjärnspäckat, bra holländskt landslag. Toldo räddade flera straffar och Totti chippade.....Magiskt.


Kuken....

Fick ett rekommenderat brev häromdagen.

Väl öppnat kunde jag tyda att min tid som hyresgäst i det garage som jag nyttjat sedan -06 var över. Telia som är hyresvärd ska tydligen ha egen verksamhet där.
Vilket för mig förefaller en smula odd....så jag ringde upp idag och kollade av vad de skulle ha garagen till.

De skulle ha ett elverk där. Suck och åter suck. När jag arbetade där och hade garaget under min anställning lyckades jag BLI AV med ett par sådana där elverk som bara stod och stod, år ut och år in. Tydligen finns det nu några i Kil som de tänker flytta hit för att gissningsvis låta stå. Det är inga små elverk utan mer som vagnar, gammaldags modell, som någon småchef nu räknat ut kan vara bra att ha. Till vad kan man undra? Sedan jag började arbeta i början på 80-talet har vi aldrig haft användning för något elverk av den här sorten. Det enda vi gjort är att provköra det ett par gånger per år.

Jaja, nu är det som det är och jag måste i all hast hitta en ny plats att vara på och ha som lager/förråd för min fiske/eventutrustning.

Är det någon som vet något tänkbart alternativ så får ni gärna höra av er till mig. Det gäller då i Orsa....inte Norge, inte Stockholm:-)

Åkte runt och kollade nu på eftermiddagen och funderade på gamla Cementfabriken uppe på Born. Fullständigt förfallen förutom på baksidan där det finns en carport och en ingångsdörr. Vem äger den, månne?

Likaså uppe på plattens område, finns ju en del skräplokaler där som jag såg var oanvända(bakom Orsa Kvarn).

The search will continue......

Orakel

Ibland sätter man ju ner sin feta röv på något trevligt etablissemang, likt en restaurang eller fik. I sommartider slår det aldrig fel, man får alltid skåda saker man gärna varit utan.
Varför i helvete kan man inte dra på sig en tröja eller t-shirt när man ska käka/fika? Finns ingen anledning att visa en bar överkropp när man ser ut som Kung Louie eller föralldel som mig, en blekfet föredetting, när man ska käka.
Känner inga som helst lustyttringar över att skåda vad som kan döljas i en hårbevuxen rygg eller att räkna solsvettiga bilringar på en snubbe med Ford Taunus-tatueringar på ena tutten........

Inte lika illa men ändock......TREKVARTSBYXOR! Snälla, ta av er dem och bränn upp skiten. Det är inte trendigt. Det är skitnödigt.
Oftast sitter de på någon som aldrig tränat något och har trastben, ser iofs lika illa ut på ett par riktiga limpor också.
Snubbar utan koll som blivit övertalade av sina egna spandexbärande fruar att det är inne, som de läst i Amelia eller söndagsbilagan till Expressen och fått för sig att det är allenarådande trendorakeltidningar......Vilket det naturligtvis inte är.

Som sant modeorakel, det ser ju alla, finner jag min rätt till att uttala mig i de här frågorna. Bär alltid de rätta accessoarerna och luktar ständigt fräscht och det absolut senaste inom parfymindustrin. Som bärare av de stora modehusen Versace och brittiska Paul Smith ligger jag oftast korrekt i tiden och till skillnad mot de flesta håller jag mig ständigt uppdaterad genom den press som alla insatta vet gäller. T ex Vogue Hommes och Blackbook.

Okey, tröja på och trekvartsbyxor bränn

Dags att vaxa magen och lägga eyelinern.....Lunch om en stund på Brödboden, Orsa

Tjipp

Så blev då Spanien världmästare år 2010. Var ju rätt lag som vann finalen kan jag tycka. Ingen jättesprudlande match även om det var en del målchanser, eller så var det jag som var trött:-P
Liknade stundtals en karatematch med hårda satsningar i närkamperna. Alonso har säkerligen rätt så ont i bröstkorgen idag, huvudet också kanske:-)
Iniesta avgjorde vilket var honom väl unt även om två "filmiska" mästerverk knappast gör honom till den ärligaste spelaren man sett......

Nu laddar man om batterierna för Em 2012. Då kommer Italien med Prandelli´s boys och jag hoppas det är ett ungt, föryngrat lag som spelar rolig fotboll, dvs försvarsinriktad och max ett mål framåt;-)

*****

Lyckades sopa in lite slantar på kusarna i fredags. Satte en V4:a plus lunchdubbeln och kavade in 17 spröda lappar. Alltid något. Är och nosar lite på lördagarna också och det var väl fan om inte det snart ska vara dags.

*****

Till helgen fiskas DM i Horrmund. Fk Match kommer med fullt lag på söndagen och med siktet inställt på att återställa världssordningen;-) Inget magplask likt det som hände ifjol.

*****

Herr B:s vardag

Följde med som servicepersonal åt herr B häromdagen också. Inventering av Draggån. Fy fan vad kraftverk ställer till miljön. Såg helt enkelt för jävligt ut på stora delar av sträckningen.

Herr B himself
Ett vattendrag, en man, en diktafon....
Stenar, stenar, stenar....men fan inget vatten.
Springkällan i Rättvik, iskallt och gott vatten

Back on track

Sista veckan påbörjad. Sista veckan innan arbetsstart.

Mycket att göra nu med allehanda insatser. Kört ideella grävinsatser i helgen, tre projekt och alla blev klara:-)

Ny vägtrumma(modell mindre) lagd uppe i Untorp. Hjälpt GrevNils att gräva ner elkabel mellan sina stugor i Skattungbyn och slutligen grävdes en gammal stubbe upp hemma hos pappa igår.
Färdigt resultat
Grevens nyinköpGreven broderade en kudde under tiden;-)
Grevens nyinköpta båt...inte riktigt kanske

Tandvärk

Akutbesök hos The Dentist snart (inte Corbin Bernsen som tur är)
Fick tandvärk igår och det var inte trevligt. Har gett sig lite nu men nåt lurt är det.
Får se vad de hittar på den här gången.

På eftermiddagen blir det fest:-)
Lite släktfest sådär, jag är avpolleterad som leklekare, ska visst försöka koppla av:-)
Gör väl ett försök då


Internationell tävling i Lillån - Orsa Match Open

Då kör vi äntligen premiärtävling i Lillån, Orsa. Här följer information inför den tävlingen. Informationen kommer att uppdateras närmare tävlingen.

Datum: Lördag/söndag 7-8 augusti

Anmälan: Senast 25 juli till Kenneth, mejl: kunta1@telia.com eller sms: 0702961788

Regler: De vanliga i tillägg med ingen grundmäskning, feeder/bottenmeteförbud. Takeapart är fritt att använda hur långt man vill. Tänk dock på att vi fiskar från en brygga och att det blir långt "överhäng" bakåt för spöt.

Startavgiften: 500,- , då har man betalat för bägge dagarna. Vi delar ut 100 % tillbaks i priser. Plus eventuella sponsorpengar. Sektionspriser och overall.En fullständig prisinfo kommer(alltså vad första priset blir osv)

Max deltagare: 27 stycken, reservlista kommer finnas om det behövs. Alla återbud meddelas så snart som möjligt. Det hoppas vi alla kan se till att sköta.

Tävlingstider: Anmälan/08.00 Lottning/08.45 Tävlingstid/ 11.00-15.00

Beskrivning av vatten: Jörgens beskrivning av Lillån/

Hur man eventuellt kanske ska fiska i Lillån för att möjligen fånga några fiskar !

Äntligen, har vi kommit till skott och kan arrangera en tävling där jag för en gångs skull kan lasta på kärran hemma och gå till fiskeplatsen.
Lillån är en del av Ore älv som numera blivit ”isolerad”. Långt tillbaka i tiden kunde fisken vandra in från Orsasjön för lek, men numera omöjliggörs detta av en damm. Vattnet pumpas nu in i Lillån, planer finns dock att reparera ”tuben”. Detta är en underjordisk trumma som förut har försett Lillån med vatten från Ore älv.

 Att fiska i Lillån tidigare var svårt då stora delar av ån täcktes av vattenväxter, men lyckligtvis genomfördes två stora projekt som idag skapat en fantastiskt fin brygga/gångpromenad i ån. Muddringsarbeten har också gjorts och kommer att fortsätta.
Vad gäller fiskarter så finns abborre, gädda, mört, benlöja, braxen, id, ruda, sutare, ål och lake i Lillån. Braxen dök upp i större mängder i systemet för ca: 10 år sedan och har i dag en spridning viktmässigt från 0- 2,5 kg. Största exemplaret som jag vet är fångad vägde kring 3 kg. 

Fisket.

Lillån är till stora delar ganska grund med ett maxdjup på ca: 2,5 m efter tävlingssträckan. Vädret är en stor faktor som avgör hur fisket blir, vid solsken kan ån vara väldigt svår då mörten har en tendens att inte äta.
Lodningen måste genomföras noggrant då närmaste partiet vid bryggan är grävt och kan variera i djup. Kolla även så att botten är ren.
Att slänga i några större mängder med mäsk har aldrig varit bra, för att få in och hålla fisk på platsen utan att mätta dom rekommenderar jag 50-100 % leem i blandningen. 

Precisionen vid mäskningen är FRUKTANSVÄRD viktig, så kopp till t-a-p och koll på att använda en slangbella är en fördel. Det brukar räcka med 5-6 knutna nävar för att fisken skall komma in på platsen. Tänk på att du påverkar även grannarnas fiske vid slarvig mäskning !. Vad gäller beten i mäsket så är det de traditionella, maggott, klippt mask, frysta jokers. Casters och majs har jag faktiskt aldrig provat så det får någon annan utvärdera.
T-a-p och matchspö brukar ge de flesta större braxarna då de gärna vill att betet hålls stilla. Långspö är backup om fisket är bra. En lustig detalj är att braxen periodvis kan gå i mellanvatten, så bli inte förvånad om en 2 kg:s är upp och  vakar vid flötet !
Vad gäller storlek på flöten rekommenderar jag 0,5-1,5 gr på T-a-p och 4-10 gr på waggler. Huvudlina 0,12 o tafs 0,10 tycker jag fungerar bra, tänk på att gäller att få upp en 2 kg:s arg brax. Krokstorlek måste naturligtvis anpassas efter betesval men 14-16 är väl standard. Är fisket dåligt gäller det som vanligt att minska ned på lina och krok.
Att spekulera om segrarvikter är svårt då det är första gången vi är så pass många på bryggan. Misstänker att fisken i början på tävlingen kan vara svår innan det lugnat ner sig. Men om alla tar det lugnt med mäskningen och anpassar denna efter fisket så...!?. Jag tippar 3-5 kg vid fint väder och 5-10 kg om det är mulet o lite vind. Vill faktiskt inte vara för positiv vad gäller vikterna. 

Men kom i håg att allt jag nu skrivit är bara vad JAG tror;-) ! 

Välkommen till en underbar arena och intressant fiske.

*****

Övrig information: Boendeförslag Orsa Grönklitt och campingstugor. http://www.orsagronklitt.se/svenska/orsa-camping__8223 Gångavstånd till tävlingen, dvs 50-100 meter.
http://www.strandvillan.com/ Boende inne i Orsa vid Lillån(övre delen). Härifrån åker man bil till tävlingsplatsen, ca 1,5 km. Mysigt och bra boende.
http://www.orsagronklitt.se/UserFiles/Kartor/Campingkartalandochvatten.jpg karta över campingen och Lillån
Om man tittar i övre högra hörnet på kartan ser man "Bollplan" där. Bakom där ligger Lillån och vi fiskar därifrån(lite längre upp till höger) och till vänster till första överfarten/bron.

Eventuellt kommer vi att ordna så att de tävlande käkar en gemensam middag under lördagkväll om intresse finns, mer om det senare.


Ren

En svart mörkervägg tornade upp sig. En vägg av svart, en vägg av mörker.
Innanför hans ögon

Själen

Hans själ

En tår lösgjorde sig från den skrynkliga vrån och letade sig nerför ett fårat ansikte

En tår fylld av allt det som en gång var han, allt det som en gång var han

En tår

Allt

Kärlek, ljus och tillförsikt spatserade ner till hans avsmalnande haka.

Den föll

Krossades mot ett redan fuktigt betonggolv

Han visste att det var dags

Segern skulle aldrig skrivas, det var förlorat

Han var förlorad

Mörkret

Hans fingrar slöt sig ledigt kring skaftet

Bara handling

Glipan i halsen pulserade mörkkolorerat blod

Hon var bara 4 år

Han hade bara börjat


Verner

Utflykt i torsdags, till Nyhammar hitom Ludvika och hälsade på farbror Verner. Vår bortgångne fasters man. Verner är 91 år och en jävel på att sköta trädgård:-)


Svettigt

En aning varmt nu, är ju inte den mest soldyrkande figuren direkt. Börjar bli dags att bänka sig och se en antagligen svettig match, Tyskland-Argentina. Är ju en höjdare hur den än slutar.
Fick in Uruguay i semifinalen som förutspått:-) Tror de till och med kan smiska skinkorna orange på Holland i semifinalen. Diego Forlan och Suarez är ju smått fenomenala. Viktigt för Uruguay är att Lugano inte är allvarligt skadad och kan spela. Nu skötte sig Scotti bra igår som ersättare men Lugano har helt klart egenskaper som kan lyfta vilket lag som helst.

Ska försöka slappa till lite, så tänker mig en rom och cola till fotbollen. Har knappt druckit ett glas vin på hela sommaren fram till nu:-P Så då kan man väl få duscha gomseglet med lite sprit, kan jag tycka:-)
Just ja, ska ju skriva ett partiprogram också;-) Specialdemokraterna goes business. Lär börja motionera nu och kapa några av de fläskigaste kilona som sugit sig fast likt blodiglar på kroppen, måste ju se snygg ut i kostym när man är talesman:-)

Tjipp

Filmisar utan kommentar

Jösses, vad alla fotbollens vindögda analfabeter är tysta. Att Italien, inom fotbollen, ständigt anklagas för filmningar är ju ett vedertaget faktum.
En åsikt som inte sällan formuleras av inskränkta, encelliga figurer med rasistiska tendenser i sitt själsliv(oj, kanska ska lägga till en ;-), eller inte)

Min åsikt som ofta hänfaller åt försvarstalshållet är att de flesta är lika goda, för att använda ett slitet uttryck, kålsupare. Ser man inte det är har man en långt gången gråstarr....

Ser Brasilien-Holland och att Robben faller lätt är ett understatement. Han faller om jag stampar i golvet, för fan.
Maicon kör en fräsch filmning. Fabiano likaså som i många andra matcher. Lucio filmade duktigt i förra matchen. Van Persie behöver man ju inte nämna, han har alltid varit i högsta divisionen vad gäller filmningar.
 
Häromdagen var det Spanien-Portugal....Haha, Capdevila lyckas få smärta av en HANDFLATA som läggs på hans ena tinning, rullar runt och reser sig...när han ser domaren vara på väg slänger han sig igen och rullar på lite.
David Villa viker benen innan motståndaren ens kommit nära.

De flesta filmar, förstärker och får mer ont än vad det är möjligt att få. Finns inget speciellt folkslag som gör det mer eller mindre. Till och med de extremt överskattade engelsmännen slänger sig som fläskiga primadonnor.

DeRossi fick kritik för sin förstärkning i början på turneringen. Det hävdades i teve att hur han kunde falla framåt när någon slet i tröjan bakåt.....Vilket även en del stolpskott på hemmaplan deklarerat.
Om man är på väg framåt och kastar sig för att nå ett inlägg OCH försöka göra mål, då är rörelsen framåt...inte bakåt. Inte ens jag skulle kunna få honom att vända i luften genom att slita honom i tröjan i det läget. Ska det vara så jäkla svårt att se fotboll med öppna ögon? För alla därute? Själv ser jag enbart genom azurblå ögon, som vanligt:-)


RSS 2.0