Matchkampen

Förra lördagen körde vi årets avslutning för fiskeklubben Match, Matchkampen. En hyfsat prestigeladdad kamp över fem grenar. Tre obligatoriska grenar varje år och de två återstående varierar. I år var det en ny, singelmaggottkastning:-)
De återkommande är prickkast med feederspö, slangbella/golfbollar och 8 krocketklot som ska läggas på 13 meter.

Blev en ganska så återkommande segrare också då Peter lyckades bäst av alla. Han har nu fyra inteckningar i bucklan och nästa år hänger den löst om vi andra inte skärper till oss.

Närmast sörjande bakom var Jörgen, 3 placeringspoäng bakom.

Matchkampen följdes av bowlingklubbmästerskapet. Där blev det ovisst in i det sista men dagens stora segerherre utkristalliserades och Peter tog hem bowlingen också:-)

Peter 634
Mats 602
Fäsa 599
Kenneth 587
Bruks 584
Nicklas 581
Hasse 574
Helena 559
Jörgen 531
Rolf 529

Bra resultat över tre serier MEN det är ju  med handicap, därav de höga resultaten. Peter var även bäst utan hcp med sina 526

Kvällen avslutades med middag och några småtävlingar i Airhockey och boxboll:-)

Mjukt i röven

Sitter på en pilatesboll framför datorn. Hyvlar jag ner röven på en stol när jag sitter där är det garanti på ryggbesvär. Vet inte om det är jag som är för tung eller om den omgivande luften är för porös.....känns som bollen behöver pumpas, den ger liksom med sig.....

Middag under tillagning, marinerar lite lax i en fin årgångsrom....blir nog till att ta en snaps på laxmarinaden sen, to good tooo be kastad;-)Pressad potatis till det och naturligtvis lite färskriven parmesan, dragon/senapssås till det..Och förresten ser jag inget fel i att ta ett par glas Ruffino redan nu...så därför är första munnen svald.

*****

Skyttetävling idag. Orsamästerskapen i älgbaneskytte. Otränad men ändå full av tillförsikt åkte jag dit och brände av mina smällar. Gick sådär och slutade på en 8:e plats i herrklassen, 34 poäng (av 40) 5' 5 4 4 i första och i andra 5 5 3 3.
Mats Smids dominerade fullständigt och vann klart med full pott och 7 femettor. Grattis!

Vi var på väg att sopa hem lagguldet men sista skytten, till råga på allt min kusse, sköt 30 vilket då räckte för att Untorp tog guldet på 134 poäng före våra 129....:-P

Ladubergs silverlag
Jag 34 poäng
Peter Cederholm 34
Axel Axelsson 31
Lars Uleander 30

Kul att Peter ramlade hem och otränad likt de flesta dammade in 34. Nästa år tränar vi lite så då är det guld:-)

Björn Hellberg ombedes att kolla bössan! ;-)

*****

Kollar med ett halvt öga på Liverpool just nu och 1-1 mot Sunderland impar inte. Roy Hodgson har problem:-P

Ikväll blir det italiensk för hela slanten, Zlatan först klockan 18 sedan Roma med Totti tillbaks mot Inter. Dags för Roma att vända sin extremt dåliga trend. Att Zlatan målar är jag tämligen övertygad om:-)

*****

Inväntar Weinepojken också, ska hämta ett snyggt, starkt och fulländat femmeters plus en ny finnskrylla:-)

Ni som har beställt och läser det här. Skryllorna har alltså kommit, meddelar er över mejl så bestämmer vi hur vi gör med leverans och så vidare. Ser ut som de törstar efter abborre;-)

*****


Lilja/Prippen vs Orsakompassen

Ett sammandrag från den stora Duellen som avgjordes förra helgen, den mellan Lilja/Prippen mot Orsakompassen som mönstrade 5 stycken välkammade och pålästa deltagare.

Duellen var alltså en frågesport där tävlingen skulle avgöras över 9 set till elva, där varannat set var av allmän karaktär respektive geografi med inriktning på huvudstäder.

Tävlingsarenan var hemma hos Helena och tävlingen startade med att vi käkade goood tacos och sprätte i oss en och annan öl:-)
Knogen lassar in för att stärka kunskapens ådra


Duellen till ära hade Ingvar Oldsberg aka Bruks och Björn Hellberg aka Hasse ringts in för att leda hela tävlingen

Ingvar respektive Björn

Björn med rakklippt lugg:-)

Domarpulpet hade införskaffats och all nödvändig rekvisita förstås
Il Pulpeto


Matchstart med allmänna frågor i sex ämneskategorier och snabbt kopplade Team Hillbillies grepp om set nummer ett som till slut vanns med 11-5.
Med fem starka kort hade Kompassen gjort ett gott jobb och läst in sig på världens huvudstäder, med starkt minne och koncisa svar gjorde de lag Hillbillies hyfsat nervösa när inget grepp kunde kopplas i set två. Domare Oldsberg hade tillverkat egna frågor som startade nämnda set, låttexter med land och huvudstad inblandat där vi hamnade i underläge direkt. Sedan huvudstäder och till slut avgjorde Kompassen med 20-18 i set två.

1-1 i set och nu allmänna delen. Hårt set igen med Kompassen som segrare med 11-9. Ställningen i efter tre set således 1-2.

Ett snabbt rådslag mellan mig och Prippen där det hela gick ut på " SKÄRP DIG FÖR FAN!!" inför set tre resulterade i att segersiffrorna skrevs till 11-7 och utjämnat:-)

Sedan blev det hårda set resterande matchtid men med samma segrare. LILJA-PRIPPEN!!! 17-15,25-23 och så slogs spiken i förlorarnas kista i det stenhårda sista setet med 30-28.

Sammanlagd seger med 5-2!:-D En skön känsla där segern skrevs med hjälp av Göran Tunström och Juloratoriet, en fråga som passade som Knogen på en sopsorteringsinformation;-)

Stort tack till alla deltagare, domare som tävlande, och Helena!

Att ödmjukt tacka för segern är självklart och nu slipper man springa i gränderna och gömma sig. Att vara ödmjuk INNAN match är ju inte helt min stil, om man förstår vad jag menar;-)

Teamledaren Gusten sitter och funderar på om han läst på ordentligt


Gusten försöker psyka Prippen
Ronny är glad efter 118118;-)
Knogen funderar på hur han ska illustrera svaret:-)

Klart!

En inofficiell tävling bokfördes också av domare Oldsberg. Den utföll enligt följande

Bruks 1 (gick efter mig)
Kunta 1
Hasse 2
Ronny 3
Gusten 4
Knogen 5

Vad tävlingen gick ut på? Antalet pissvändor på toan.......Minst vinner;-)

Därför vill ingen vara vanlig

Läser en artikel i en av alla tidsskrifter som brukar plöjas, Modern Psykologi......"Därför vill ingen vara vanlig" . Intressant som vanligt. Enligt forskarna är de flesta människor drabbade av något som kallas AAE, above average-effekten. Något som då innebär att de flesta har en tendens att betrakta sig själv som bättre och därmed annorlunda än de flesta andra, dvs som ovanliga.
Ibland kallas det även "illusorisk överlägsenhet" eller Lake Wobegon-effekten. De här AAE-människorna betraktar sig själva som intelligentare, trevligare och kunnigare än våra medbröder och medsystrar. De känner sig intellektuellt och socialt överlägsna, känslorna är djupare, de är ärligare och större humanister än de flesta medmänniskor.


Eftersom det är en fullständigt korrekt beskrivning av mig själv så inser jag att min AAE-effekt också då är betydligt högre än mina medmänniskors....när jag nu vet att de flesta människor är drabbade av den här effekten.
Eller så tycker jag hela undersökningen suger...när sanningen egentligen syns varje dag. Åtminstone för en bättre människa som jag.

Bara att gå in på Facebook och läsa hur "de människorna" som då uppenbarligen ser sig som bättre skriver vad de gör....."Precis käkat en god köttbit, nu blir det fredagsmys med Idol på teven" eller "Jag dricker öl"

I min "bättre" värld, i en riktig AAE-värld skulle allt bli så mycket intressantare om någon skrev " Precis styckat en treårig köttbit, nu myser jag med resterna och funderar på nästa steg i evolutionen" eller " Jag sköljer prominenta vener".......

Suck, och så funderar människor på varför världen går under?

Nya filmer

Tog stopp för några nya filmer i min låda häromdagen. Låg och väntade vid hemkomst:-)

Splinter
Hush
The Last House on the Left, nyinspelning av Wes Cravens gamla klassiker
The Crazies, även det en nyinspelning som då gjordes av George A. Romero
Legion
Monkey Shines, en gammal klassiker(för mig iaf) också regisserad av George A. Romero

Allt i kategorin kärlekskomedier som synes:-)


Prylis

Hittat den perfekta hemmaträningscykeln, Ciclotte! Snygg som en blöt trottoarkant i månljusPriset? Tja, 95 lusar hyvlar man väl fram när fakturan kommer;-)


Trams

Idol

Kollar ibland.Förstår inte allt.

Sjunger som fläskläppar utan gehör och blir hyllade

Människor kollar och anstränger sig för att kunna nämna alla vid förnamn
Varför då?

En del tycker att den sjungande polisen är bra OCH snygg.
Varför då?

Ett smörpapper har mer identitet än den sjungande polisen
Ett smörpapper låter mer omfångsrikt än den sjungande polisen när man knöcklar ihop det.

Den sjungande polisen har mer svärta PÅ huden än i själen

Det är inte tilltalande

*****

Varför ska det vara så svårt att visa solidaritet mot de människor som har det sämre i vår värld?

Föredrar i ALLA lägen människor som bär fotsid klänning, bhurka eller en jävla turban framför vita, feta män och kvinnor i urtvättade, krympta t-shirts och skitiga jeans med en oljig kepa på skulten.

Hur fan kan NI klaga på de som bär bhurka och klänningar när ni ser ut som några jävla hillbillies i era trasiga och skitiga kläder?
Måste man se ut som en hillbillie bara för man är dum i huvudet?

Dra åt helvete

*****

Om man är valsamordnare och utsedd till att hålla i valsedelsräkningen borde man veta vad man ska göra.

Hur i hela friden kan Sverige ha en sådan dålig organisation att det blir oklarheter i ett sådant här viktigt ärende som ett val är?

Det förstår jag inte.

"Tja, jag gör ju det här bara vart fjärde år och utbildningen är frivillig" säger någon.

Va!? Om man är utsedd till att handha något som ett val ser man väl för fan till att skaffa sig den nödvändiga informationen som krävs för att göra ett FULLVÄRDIGT jobb!

Som jag alltid hävdat. Människor är idioter

Sverige kan ringa mig.

Jag KAN organisera OCH göra ett BRA arbete.

Dra åt helvete

*****Nazism

Grattis Sverige

Hoppas valet utföll till belåtenhet

Åtminstone några är nöjda även om jag kanske inte riktigt hör till den kategorin

Sveper en del kalla vindar upp i byxbenen nu och förvrider testiklarna till kallhamrade keramikkulor

Att vara påläst i historien är inte alla förunt

Inte de som la sin röst på det här "demokratiska partiet" i alla fall

Läser många rader nu om hur viktigt det är att låta demokratin ha sin gång, att låta SD komma till tals och släppa in dem i riksdagsarbetet.

Att det är odemokratiskt att stänga dem ute, att det är odemokratiskt att häckla dem med mera.

Visst, kan så vara.

Tror nog att det finns några som önskar att Hitler och hans parti NSDAP stängts ute....eller att han aldrig blivit född.

Sverigedemokraterna är för mig ett nazistparti där nazister hittat ett förtäckt forum för att föra fram sin ideologi.

Önskar bara det vore fler som insett det innan de klistrade igen kuvertet med valsedlarna

Partiet kommer tyvärr att växa.

Vi alla kommer att få stå till svars för att vi släppte fram dem

SorgligtDragen

Fick tag i en Travrond redan i tisdags i Norge. En bonus:-)

Har några drag som inte blir så mycket spelade imorgon, de är inte heller tippade bland tipsters....Betyder det att de är chanslösa? Nix, de här kusarna är med på mållinjen och vinner de inte är de åtminstone moraliska vinnare;-)

Min ranking

V75
Avd 1: Börjar direkt med en åsna som är ett måstestreck. 2 Merkur Vang är en bra häst, stark och snabb. Tror mycket på den. Favoriten Callela Dow Jones vet jag tyvärr inte så mycket om men det verkar vara rätt sort. Nurmos kan ha nåt skit i stallet så man ska nog beakta det innan man spikar hans favoriter den här helgen. Passa också 12 Sammarco som tänt till.

A:2-7 B:10-3-12-11 C: 6-9-4-5-1-8

Not: 2 Merkur Vang struken:-(

Avd 2: Här ramlar en kuse ut som närmar sig storformen och är helt bortglömd av de flesta. 5 Hunter Brodde! Är han i närheten av den form som han hade förra året så är det en spik.
Här skriks det en del om 2 Pacific Joy bara för den får proffskusk bakom rövhålet den här gången, Magnus Jakobsson. Well, Jakobsson vinner aldrig när jag spelar honom och mitt förtroende för honom som proffskusk är väl något reducerat....Plockas bort på mitt system iaf.

A: 5 B: 7-10-9-13-6-8-2-15-11-12-14-3-1-4

Avd 3: Vinner kanske 7 Yanantin Boko utan problem. MEN som sagt, Nurmos kan ha sjukdom i stallet och kan vara en favorit i fara. Hursomhelst, frisk eller inte tror jag Yanantin kan få problem med 10 Tom Raider som verkar ha utvecklats ytterligare ett snäpp, därav min tipsetta. Passa också speediga 3 Gentle Tilly.

A: 10-7 B: 2-3-9-1-8-5-6-11-4-12

Avd 4: Svårt om inte 5 Höwings Oh Titan bara är bäst. Varnar för 11 Natural Wonder med Sir Toby i jollen, han vinner ju med en hamster om så behövs, toppform på den kanten.

A: 5-11 B: 1-6-9-8-4-3 C: 2-10-12-7

Avd 5: Paltisar, nästan helt utan koll här så plockar med ett gäng här. 1 Knell ska vara en speedig och snabb rackare som till råga på allt inte är så mycket streckad heller, måstestreck.

A: 6-1-7-3 B: 14-8-5-4-2-12 C: 10-15-13-9-11

Avd 6: Oj, här blir det många om budet. Självklar tipsetta på min ranking blir 3 I´m Alone Face. Med ett lopp i kroppen så går den framåt och kan vara en chansspik i ett öppet lopp. Släpper dock inte 7 Nelle Pelle som möjligen är bättre bakifrån än i spets som senast. Stormvarning för 8 Pop My Cork som jag sett i Norge, nu har den tänt till i svensk regi. Startsnabb men tveksamt om den trycks av härifrån.

A: 3-7-8 B: 4-6-2-11-1 C: 5-10-9

Avd 7: Som en Treo utan vätska, svårlösligt. Tipset till 10 Edda Dreamcatcher som imponerade på mig senast med dödensvinst. Hårdare emot men form slår klass. 15 Frillan Filiokus ska runda ett helt fält, kan gå.

A: 10-15-5-13 B: 14-8-1-11-4-7-9 C: 12-6-2-3

Not: 15 Frillan Filiokus struken


Det var det. Nu håller man tummarna för att det trillar in några sköna miljoner i mina bolagsvänners plånkor...och i min förstås.

Lycka till

Presstopp!

En kort notis når oss om att Duellen är avgjord!

Matchen drog ut på tiden och var jämn men till slut korades segrarna.

Med setsiffrorna 5-2 segrade Team Toth(eller Hillbillies)aka Prippen/Lilja över Orsakompassens fem tappra krigare.

Nu ska jag sova nån timme innan det är dags för nästa kamp:-) Skönt att somna med segerns excellenta krusningar i hjärnbarken.

Sov gott


A lot of games

Fulltecknad helg återigen. När lugnar allt ner sig? Kanske när jag slutar hitta på en massa saker?:-P

Morgondagen börjar tidigt med möte med Näringslivskontoret. Sedan ska allt finjusteras kring Duellen mot Orsakompassen. Det blir spännande och tror minsann det föreligger en viss prestige i tävlingen:-) iaf från min sida:-)
Blir som sagt pingisupplägg på frågesporten, ett par set extra förstås. Till elva och bäst av nio. Puh.

Lördag börjar också tidigt och hoppas då vakna som Champion förstås. Ställer iordning allt inför Fk Match´s laddade femkamp där hårtestar rycks och knäskålar krossas i lönndom....Matchkampen startar 12.00 och pågår ett gäng timmar. Sedan blir det bowlingkm på kvällen som sedan avslutas med en god middag.

Söndag blir det skytteträning, dundrade in några skott idag efter hemkomst från Norge så nu är bössan inskjuten 35-36 cm under siktpunkt.....Blir utmärkt och då ska det gå bra utan fullödig träning;-)

*****

Sett mycket valdebatter på teve under veckan och fortsätter ikväll. Börjar tröttna lite nu men så röstade jag idag också:-) Kommunalhuset var öppet från 16.30 så 16.28 gled jag in och nappade åt mig några socialdemokratiska lappar.....:-)
Nu är det bara att invänta de första prognoserna under söndagen, blir spännande och håller tummarna för regeringsbyte OCH att inte SD ramlar över tröskeln utan sjunker under.....

*****


Travar på

Hade några minuter över i veckan och fick minsann tag på travbibeln, Ronden, på ett svensknära boende i Norge:-) Så därav en ranking, kanske går att hitta några guldkorn där. Åtminstone tänker jag plocka hem deg i helgen.

Avd 1: A: 8-4-1 B: 3-7-6 C:5-2

Avd 2: A: 7 B: 5-10-9-6-3-8-4-12-2-1-11
Här är veckans spikbud, Flip A Coin! Galopp senast som dagens stallskrik, såg dunderfin ut i värmningen men en omstart fällde honom. Nu tar man omtag.

Avd 3: A: 1-3 B: 4-2-11-7-12 C:5-6-9-10-8
Dags för M T Cherokee. Passa storskrällen 11 Miss Sixty, Olle G väldigt nöjd och det betyder en hel del.

Avd 4: A: 4-1-9-2 B: 6-5-3-8-7-11-10-12
Svårlöst men Orcas Bac kan vara lösningen, snabb ut och jag inbillar mig att han är med i spetsstriden trots voltstart. Yoggi Hornline säkerligen bästa hästen.

Avd 5: A: 1 B: 5-8 C: 2-3-6-4-7

Avd 6: A: 6-3-11 B: 2-10-12-4-5-7-8-9-1
Practical Joke går fortsatt bra, tempo och det biter bra.Odessa Santana favorit men svarar inte Bart? Nimble D K storskrällen!

Avd 7: A: 1 B: 9-7-6-11-10-13 C:8-5-4-12-3-2
Nahar vinner felfri. Jag chansar på felfritt. Annars passas Neo Smed som snart måste få vinna. Även Laughing Stock som går bra i Sverige.Northern territory

Var ju i norra Norge och jobbade en vecka härförleden. Alltid nice att se sig omkring även om det blev mest arbete förstås. Kargt område med mycket fjäll och motion fick vi. Mätte in över tre mil kabel till fots och oftast på skrå längs vägrenen. Blev lite ömfotad men nu är det bra igen
Besökte också världens nordligast belägna fyr, Slettnes fyr. Kan säga att det inte direkt var ljumma vindar som svepte in från Ishavet.....

I den här lilla byn bodde vi, Kjöllefjord
Utsikt över Kjöllefjord
Första kilometrarna ser långa ut
Mehamns internationella flygplats....liite kort:-P
Frankie Boy på väg upp till vår basstation
Bio i KjöllefjordGamvik
Slettnes Fyr

Segrarens lott

Blev ju en norrman som vann Orsa Match Open 2010. I och med det kan han ju titulera sig såsom det står på tröjan som damp ner i hans postlåda häromdagen:-)


Japp

Nä, nu skiter vi i det här....Dags att lämna råtthålet och bege sig ut i nattlivet. GrevNils en sällsam globetrotter av sällan skådat slag tar täten , jag snubblar efter som en eftergift av dekadens och naturligt förfall....
Kollat Milan och kollar...men nu ger jag upp. Underläge med två mål och inte ens jag kan vända det med engagemang av onaturligt slag.

Ikväll kan jag nästan alla huvudstäder. Vin kan skapa små, funtila eskapader i en hjärna som min.....Funtila? Ja, det finns faktiskt ett sådant ord i mitt vokabulär och språkbok. Vet till och med att huvudstaden i ett litet skitland som USA heter Wassington.....


Rip my heart out

Han kom

Han kom ju till slut:-) Så nu är Amaronen slut...iaf den första flaskan.

Tur att GrevNils kan lira på trav....dock lite synd att jag inte delgav mina idéer till honom. Han missade bara min förstahäst Ultradict F på SEX hästar....Suck, så nu blev det bara 65 lax istället för 830 laxar för den stackaren;-)

Förresten, öppnat en flarra till....var visst Amarone det också. Italienskt ska det vara. Milan ikväll

Dromedartippning

Nu ger jag fan i alla tipsnissar inom travet:-P

Har jävligt bra idéer själv men tror inte riktigt på mig själv. Alla hästar med på kupongen återigen men fel systembygg.
Idéer idag var framförallt Ultradict F och Windermere.....Windermere plockades bort helt:-( Ultradict F fick bli dagens dubbelidé men inte spik på systemet.....SUCK!!

Nä, dags att rensa skallen från alla tipsnummer och tro på sig själv. Har ju koll. HAR JU KOLL! Fan.

*****

Väntar in GrevNils, har hällt upp en 200-kronors Amarone som står och väntar.....men inte mycket längre. Nu får han allt ta och hasa sig iväg hit. Annars får han dricka nåt blask.

*****

Jobbat som bomullsplockare med torghandeln idag. Stor hjälp av kära Helena, fick även hjälp av GrevNils som jag tvingade upp till klockan sex imorse:-) Tack ska ni ha!! Är trött och utarbetad så ber om ursäkt även här på bloggen för en smula hetsigt humör...........Är ju iofs hetsig annars också men kanske liiite extra nu då;-)

*****

Hann iväg på en släktträff också på eftermiddagen. Liljas släkte träffades i Stackmora Bystuga. Kom sent(pga torghandeln) men kom lagom till kaffe och tårta som slukades med hjälp av en jävligt liten plastsked. Två koppar kaffe, fotografering och några välformulerade fraser till diverse människor så var man hemma och stekte ägg efter en timme:-)

*****

Lottodragningen är kvar så än finns chansen till att slå ner röven i ett privatjet imorgon och dra iväg till huvudstaden Yaren i Nauru för att hyvla i sig två stadiga, kalla öl i ett fröjdefullt solsken......

*****

Zlatan ikväll och det kommer mina ögon och hjärna i ett under av samspel definitivt att registrera....

*****

Kommer han inte snart?

*****

Måste hitta någon bra, ny musik. Gillar iofs Brandon Flowers nya som singel, separerad(tillfälligtvis) från sitt band The Killers.....En röst som tilltalar.
Säkert är också att Säkert´s nya cd ska lyssnas in. Det är bra.

*****

Maria Wetterstrand gjorde bra ifrån sig i torsdagens utfrågning i SVT. Men vafasen håller utfrågarna på med? De är ju pinsamma i sin låtsasjakt på att sätta åt partiledarna......Pinsamma var ordet. Vilket Maud Olofsson allt som oftast också är.

*****

Provade att komma åt piriformis........med en liten skalpell som var förpackad i Landstingets strålande förpackning. Gick lättare än att ta sig in i förpackningen. Kokar kalops på den jäveln som drivit med mig i så många år. Känner mig öppen i höften

*****

Ska man rösta ska man rösta på ideologin. Inte på enstaka frågeställningar. Ideologi. Själv har jag en ideologi, vilket kanske är överraskande för många, som går ut på att man tar till vara på människor, man bryr sig och tar hand om de som har det sämre ställt oavsett vad det gäller, pengar, sjukdom eller vad det nu kan vara.....
Det är min ideologi.
Tyvärr inte den sittande regeringens ideologi. Även om de någonstans vill hävda att de bryr sig. Vilket de inte gör.

*****

Kuken!

Update of brain

Duellen närmar sig och nu är tid och plats bestämda:-) Nästa fredag poppar det hjärnceller å det grövsta, 17.00 är starttid och spelplats blir "Kunskapens boning" , dvs hemma hos mig;-) Ödmjuk....jag?
Oldsberg och Hellberg kommer att beredas plats som spelledare och domare.

Gick precis igenom världens huvudstäder och hade 92 % korrekta......:-) Det får duga för en gammal, använd hjärna......

Fått rapporter om att " De fem" från Orsakompassen ligger i hårdpluggning, geografi och plöjning av olika ämnesområden i övrigt kämpas det med på den fronten. Det är bra att de tar utmaningen på allvar:-)

Skiter nog i att uppdatera hjärnan för mycket. Förlitar mig på det som redan finns i hjärnstammen.....Ett par glas vin och man kommer ihåg vad Piero Gros hade för tid i andra åket -76 i Madonna diCampiglio.....fast det kommer det väl ingen fråga på:-P Förresten vann en italienare den tävlingen, Fausto Radici


*****Boy boy ville sjöman bli....


Annars

....kan man lyssna på SeLest, svensk band. Vet dock inte om det är meningen att det ska vara en cover men den har stora likheter med en gammal låt. Vet ni vilken?  Bra hursomhelst


Klubbmästerskap Fk Match

Då var årets klubbmästerskap över för den här gången. Idag körde vi deltävling nr 3 i Storån, Orsa. Nedre sträckan mot utloppet i sjön.
Fem tappra själar som samlades och lottade peggar, när alla tagit så visade det sig att de lämnat en av kantplatserna till mig. Tack:-)
Kände mig genast mer motiverad än vad jag var på morgonen och riggade snabbt iordning en topp till takeaparten med 4 gramsflöte på. Upp med niometers och ett femmeters. Slängde även upp ett feederspö som backup.
La ut 10 stora bollar på 12,5 mt, 4 stycken på femmetersplatsen och så feedrade jag ut tre bollar på 40 meter.

Började med tp och fick ingen fisk förrän efter 20 minuter, såg att Jörgen fick några strävlingar direkt i början.
Sedan rullade det på och jag varvade lite mellan tp och nian men fick klart bäst på tp, en del strävling, mört och så 7 idar blev slutresultatet. Räckte till seger och sålunda sammanlagd seger också:-)

KUL! :-)

Resultat

Peg 1: Kenneth 6950 gr
Peg 2: Roffe 690 gr
Peg 3: Mats 380 gr
Peg 4: Peter 1480 gr
Peg 5: Jörgen 5160 gr

Sammanlagt i klubbmästerskapet

1: Kenneth 2 poäng
2: Roffe 4 poäng
3: Jörgen 4 poäng
4: Peter 5 poäng
5: Mats 10 poäng


Kryper närmare

Gör de minsann. Pengarna alltså.

Svårt på V75 idag men var rätt ute på vinnarna men inte i systembygget. Två lappar och en femma på varje, de jag missade på ena var ju rätt på den andra. Spik på Premier League bland annat.  Skrällen i stodivisionen, Aguila Blues på två streck.....Plockade även in några vinnarspel på nämnda hästar och blev några sköna tusingar ner i fickan:-) Svårt som sagt och jackpot på sjuorna då ingen hittade rätt rad, den tar vi nästa vecka!

Imorgon Derbydags, vem vinner? Tja, Luddes hästar verkar fått nåt skit så det kanske visar sig imorgon vad gäller dem. Själv varnar jag kraftigt för 1 G H Nemo som får loppet här. En annan som jagats är 7 Oracle som streckas på min kupong i alla fall. 2 Never Again är väl kanske det sundaste tipset som derbyvinnare.

Zverige

Glad.

Ett svenskt landslag tar tre poäng i öppningsmatchen i Em-kvalet och man kan inte annat än att vara glad. Wernblom pytsar in två baljor, Zlatan är rolig och Lustig visar att vi har en svensk högerback av klass.

Sånt blir man nöjd av

*****

Skumpade hem från norra Norge inatt, hemma i fyratiden på morgonen och slet upp kroppen strax före åtta. Trött är väl det nuvarande tillståndet som antagligen kommer att bestå några dagar. Blir tidig uppgång imorgon också då den andra torghandeln går av stapeln. Blir att köra stånden och sätta upp allt innan producenterna kommer runt nio.....

Just det, vi ska visst ha det tredje klubbmästerskapet på söndag också....Har missat betesbeställningen och har inte EN enda maggott eller mask. Nu hade Roffe ett par som jag kunde få så det ska väl reda sig...Har nog mest problem med att hitta i alla grejor då det inte funnits tid till att plocka iordning i mitt nya lager....Blir nog en ganska så sparsmakad insats av mig under söndagen:-P


Eufori

Solen i ögonen....vilket jävla skit. Är det inte dags för en lång, svår och mörk vinter snart? Vika ner persiennerna och andas det svarta, själlösa.....Vaska rödvin i gommen, driva monologen med sig själv ytterligare ett steg närmare evigheten och svarva träkukar på svarven i ett trångt källarutrymme....Äh, vad fan vet jag?

En sak vet jag. Em-kval ikväll med Zlatan på plan. Det är min eufori.


RSS 2.0