Psyko

En flaska vin och ett nummer av "Modern Psykologi" för att om möjligt hitta några nya inblickar i det mänskliga psyket.
Sanningen att säga, ingen helt lyckad kombo.....Provar att lösa ett matematisk problem, inser det oöverstigliga i problemlösande med den hjärna mitt huvudskal härbärgerar. Är smått dum i huvudet, helt enkelt. Vilket i och för sig inte kommer som en talgoxskit i skallen.....

*****

Nåja, det är helg och strukturer ska skapas. Har ju problem med det just nu. Att skapa strukturer. Har mycket som ska göras, planeras och skapas något resultat av. Men klarar inte riktigt av att lägga upp planen. Hoppas det löser sig på något vis ändå. Annars kan man ju gapa tyst över en kaliber 12 också så har man åtminstone en kladdig struktur.....

*****

Får en länk på Facebook av lokalblaskans boss. Provlyssna bidragen till Melodifestivalen. Lyssnar genom dem och jämför med det jag tidigare läste från kvällstidningarnas nöjesjournalister. Inser inte alls storheten i det de utnämner som det bästa.
När jag gör en bedömning så brukar jag alltid lägga in takt och dansbarheten i låtarna. Det ska kännas ryckningar i benen, dansryckningar, då är det godkänt och helt okey. 
Misstänker att nöjesjournalisterna inte är några som kliver in på dansgolvet och fladdrar runt som lärka i ett rum med låg takhöjd fyllt med rävar......Själv har jag dansat nåt så inihelvete i mina dagar och lärkan är jag, men nu är det ju inte dansbarheten som är avgörande i Melodifestivalen....Vad som är avgörande? Beats me.......

*****

Imorgon tror jag minsann att jag och min älskling tar en promenad och kollar in Siljan Bk som ska spela bowlingmatch. Det var länge sedan. Peter Lindh förvarnar om att det i regel inte är något att se. Inget nytt under solen alltså;-)

*****

Såg "Instängd 2" häromdagen. Hyfsad faktiskt.

*****

Tror på förkovran. Tror på att läsa. Tror man lär sig något. Något som människor behöver. Lära sig något. Hela tiden.

*****

Besiktade bilen igår. Kände nervtrådar brista. Fick tre tvåor. Önskar att jag fick ge besiktningsmannen tre hårda nävar i tvåan.........Nä, så ska jag väl ändå inte uttrycka mig. Fick iaf ombesiktning på en dyr och tung post, däcken var för dåliga, åtminstone två. Så det blir till att handla nytt och den pengaimage som jag försökt uppehålla under några år kring min egen person får sig helt klart ett bakslag......A la GRANDE....Fy fan vad tungt.

*****

Tror jag läser lite till, alltid är det något som fastnar. Och nu är det Postkodmiljonären på teve och ännu en ung människa som inte riktigt har koll på allmänna saker....Hade hon läst, om än bara så lite, hade hon varit säker på den här frågan......Nu lär hon ju antagligen gå vidare och vinna miljonen bara för min milda sågning. All heder om så sker :-)
Sm på Mälaren

Reparationsarbetet av kroppen går så sakteliga framåt och nu kan jag faktiskt stappla fram ganska bra. Har haft en ganska nydanande smärta i knäveckssenorna, de yttre. Vet inte riktigt hur fan det gick till eller ens att det gick att få ont där....men det är väl bra med nya upptäckter:-)

Ett bra arrangerat SM är avslutat och visst var kylan en inte alltför trevlig kompis. Men tyckte det gick ganska bra om man höll sig i solen under tävlingarna.
Vårt lag som tävlade i söndagens lagtävling bestod av mig, Laxen, Stefan Gren och Peter Järnberg. Som vanligt surrar man fram och tillbaka hur vi ska fiska, var vi ska fiska och så vidare.
Efter ett par Fanta och lite sockerkaka på lördagskvällen(:-O) så hade vi bestämt oss för första tanken, vi går till Pilskär, startar på udden och sedan får vi se var det bär iväg.
Naturligtvis hade vi siktet högt ställt, vem fan har inte det? :-) Tycker vi har fog för att sikta på guld också, det är inget att hymla med.

Är alldeles för många som håller på med att ligga lågt och driva någon sorts ödmjukhetstes som ändå inte fungerar utan bara luktar falskt.

Kallt på morgonen och promenaden till Pilskär blev ganska jobbig och tog några minuter längre tid än vad jag räknat med i alla fall. Försökte få fläsket i svängning och få hjälp med joggningen men kändes som pumpen skulle slita sig loss och spräcka bröstkorgen men tog mig fram i alla fall.
Jag och Laxen började längst ut medans de andra började lite längre in. Fick några fiskar direkt men ingen fart så vi letade på inåt.
Peter och Stefan hade börjat borra sig in mot Bockholmen så vi riktade in oss ditåt också.
Laxen försvann in i en vik och jag blev kvar och fick ett trettital i ett hål. Men det var ingen fart så efter 30-40 minuter snubblade jag efter Laxen. När jag kom inom synhåll för honom så vinkade han.
Han hade hittat i lite fisk och dragit ihop ett par kilo på ett bra djup, 1,5-2 meter, mot en vassrugge. Jag fick fisk direkt och det nappade bra med blandad storlek.
Vi fiskade på där till slutsignalen och det fanns mer yta att jobba på kvar när vi slutade.
De andra kom över till oss men fick just inget och då gjorde vi ett gemensamt beslut som med facit i hand var ett felbeslut, vi delade på oss och Peter och Stefan drog iväg på baksidan av Bockholmen.
Nappade på bra till slutet även om vi lyckades segla iväg några meter och fick en dödperiod på en kvart-tjugo minuter.
Några mindre bonusfiskar kom emellanåt också och helt klart var det ett hyfsat ställe vi var på.
Laxen hade 10,2 och jag 9,3. Tyvärr hittade de andra inte i något riktigt bra med fisk och hade runt 6,4 bägge två.
Vi landade på dryga 32 pannor och en 10:e plats.

Bara att glömma, smörja in såren och komma igen:-)

Stockholms Pimpelfiskare fiskade hem laggguldet med nästan 45 kg i kassen. The Hallboys, konsulent Lehtevä och Roger Johansson var de som sluggade hem guldet. Stort grattis till dem och alla andra medaljörer förstås!

Extra grattis till klubbens Anna Mattsson som snodde hem guldet i yngre damjunior! Bra jobbat.

Vad gäller den individuella delen så vann Leif Lothström, Fyra fiskar, med sina 15,8 kg. Inga kända tips på Leffe så oddset var bra:-)
Mitt tips Mats Larsson skramlade in på tredjeplats och det innebär att jag vann tipstävlingen då jag var liksom närmast;-) Jesper Dyberg var den enda som jag såg också nämnde Mats:-) men han hade ju garderat(som vanligt)
Pelle drar fisk under fredagsträningen
Björne i profil, snygg luva!
Starten går Fållorna Här kollas fisken innan invägning


Mälarborre
Lunsdragaren får äntligen hålla i en rejäl firre, 1,2 kg :-)
Svenska mästaren väger in sin påse
Stefan GrenThomas LarssonTimpa
Hillmann får en värmande klapp av Björne
Ankarberg "Onda ögat" ;-) (var fan hittade du den looken?)
Guld till AnnaStålkvinnan Ingrid Lundmark, 87
S-O Holmberg, Smedjebacken. Sveriges coolaste och definitivt en av de bästa. Kolla gärna vad han fiskar med så kan ni snart lägga ner alla teoretiska diskussioner :-)

Herrmedaljörer, Magnus Nydal Pk Nordic, Leif Lothström Fyra fiskar, Mats Larsson Gnesta


Analys

Då var Sm-helgen över. Tänker försöka rita ner några rader kring fisket och alltihopa men det får vänta en aning. Har en massa skrivjobb att göra inklusive möten och annat.

Kan i alla fall säga så mycket att kroppen gör ONT! Inte lätt att vara en otränad, medelålders, riksfetto med ett huvud som bortser från de ganska konkreta faktumen.....:-P Nåja, man ska inte klaga.

Hade ju tippat oss som segrare i herrklassen, det gick på skit. Inga ursäkter finns att hitta mer än att vi var antagligen för dåliga just igår. Men man har varit med så länge att motgångar kan tas utan allvarliga komplikationer:-) Vi kommer igen och ska jag vara helt allvarlig så är vi ju inte så jäkla dåliga:-)

Vill passa på att utbringa ett decibelfyllt jävla stort HURRA HURRA HURRA HURRA för Pelle "Åsa-Nesse" Ernst och hans glada kompisar som fiskade hem guldet på ett imponerande sätt i veteranklassen. Bra jobbat!

Också stort TACK till Björne Lundberg och hela organisationen för arrangemanget som var ett välarrangerat sådant. Extra tack till Björne för hans uppenbarelse och jävligt goda humör! :-)

More to come, har några bilder som ska in också.

Här är en på tävlingsledaren Björneeeee


Träning på Mälaren

Rullade iväg tidigt imorse mot Enköping. Där mötte vi Inge Edström som med sin mångåriga erfarenhet på Mälaren skulle guida ett gäng rostiga pimplare från Ovansiljan:-) Kom även två unga, friska grabbar söderifrån, Åsa-Nesse och Klabbis:-)
Kallt som sjutton och inte någon väderlek man surfar ut dongeln för att pissa i. Fiskade i några timmar och efter sedvanlig invägning låg vi runt 6,5 till dryga 7 kg. Fick klarhet i några små detaljer tyckte vi och förhoppningsvis kan det stämma även under helgen.

Efter fisket direkt till hotell Ibis i Spånga för incheckning. Snabb dusch och sen iväg för middag. Fick galant telefonguidning till en bra restaurang av GrevNils, tack Greven!

Nu är det snart sängdags för gänget. Jag knäppte dubbelsängen i vårt fyrbäddsrum, helt jävla ödmjukt. Stefan och Peter fick ta enkelsängarna. Man ska ha respekt för de äldre som jag sa till dem när jag pösade ner i sängen:-)

Nu laddar vi för morgondagen. Jag och Laxen tar coachrollen imorgon och knäpper lite kort och strollar runt lite. Peter släpper vi av vid parallelltävlingen och Stefan försöket ta guldet i SM:s herrklass individuellt.

Pelle "Åsa-Nesse" Ernst skär upp Eulalias utmärkta sockerkaka som lät sig väl smakas
Gänget som tränade. Inge och jag fattas


Tro, hopp, kärlek och.......


Ljuset träffar själen med sällsam styrka 


Känner energier från svunna tider beträda artärer fyllda av livfulla strömningar 


Lycklig 


Mörker rivs till flagor, lämnar plats för livet 


Tankar, sprudlande vackra, ritar mönster av välmående i hjärnans rikliga mylla 


Ord som sällan tillåtits besök tar över 


Kärlek. Frodigt. Eufori 


Min kropp spritter av glädje 


Vibrationer av pur passion till livet 


Gryningsdaggen speglar strålar av hopp


 

Snön knarrar kärleksfullt under mina fårade trampdynor


Mitt bländvita leende gnistrar


Skrider fram likt lycka i en framgångssaga


Människor ser mig, ler tillbaka


Känner tillförsikt knacka på, öppnar allt på den vidaste av gavlar och tillåter mig känna

 

Inser min påverkan på andra människor


Ett leende. Ett tillbaka. Enkel logik 


Hopp 


Det finns hopp för denna värld 


Kärleken segrar till slut


Ömhet reflekteras i ögonens hungriga blick


Blickar mot den kristallklara skyn. Ser tecken som talar för en framtid att glädjas med

 

Känner lusten till livet


 Frid penslar min själ

 

Allt är underbart


 

Försöker bortse från den vaga, ack så lilla, känslan av en rynka mellan ögonen


 

Går vidare


 

Hämtat ur tidsskriften ” Prozac - Gör oss lyckliga? ”

 

 

 

 


Redo?

Stuvat och packat klart inför avfärd imorgonbitti. Landar i Enköping runt halvtio och där möter Inge upp. Nesse och Klabbis strålar samman sedan blir det en fiskedag på Mälaren för att känna stunsen i abborrnackarna.
De lär väl vara lika lättknäckta som en stockholmschaufför i ett par centimeter nysnö så det är inget som oroar;-)

Hoppas allt är med. Blir mer och mer förvirrad med åren så det känns inte helt klockrent:-P

Morgondagen innebär att jag siktar på att få några abborrar, få lite delikat sockerkaka bakad av Nesse´s Eulalia och få snacka lite skit. Det duger jäkligt bra:-)

*****

Herr B sprutar ur sig idéer till mig. Nästa vecka ska vi ha en date så vi får dryfta vad som far runt i hans skalle....och min:-). Idag la han fram en idé som nu ska funderas en stund på. Lät faktiskt rätt bra. För en cineast som mig(om man nu får kalla sig sådan fina namn)

*****

Är väldans trött dagarna igenom, så idag besöktes Apoteket för att inhandla lite Chi-San....Skulle också hämta ut mer magmedicin så väntestolen intogs. Under tiden som väntan företogs kollades bipacksedeln på Chi-San. Det var naturligtvis inget för en blodtrycksmedicinsknaprande fetto som mig själv:-P Så det blir väl till att fortsätta vara trött.......Annars är ju motion BRA. HÖRDE DU DET, KENNETH!! MOTION ÄR BRA!!

*****

Inte bra när man börjar snacka om sig själv i tredje person. Men jag vet en till som gör det så då är det legalt;-) Zlatan!

*****

Tro om ett par frågesportskort ska få följa med imorgon. Kanske någon som känner sig manad att testa sina kunskaper inom annat är fiske? Vi får se:-)


Läst och läser

Kort bokrecension vad gäller en bok jag plöjde i helgen. Alex Schulman´s nya " Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött" Lång titel men synnerligen lättläst bok. Tycker nog att den var en liten besvikelse. Ska försöka läsa den tidigare boken också då den fick betydligt bättre gensvar när den kom.

Orsa Match Open

Tävlingsarenen för Orsa Match Open en dag i februari. Snart är tävlingen ute på Metetorget. Kommer troligen att bli två olika tävlingsplatser i år. Lillån som ifjol och så Storån som ligger rakt över den lilla stenbron som var belägen alldeles vid sekretariatet och bara ett fåtal meter att promenera.


Svenska mästerskapen tippas.....

Börjar bli dags för några välbalanserade rader av onyanserade påhopp och statusupphöjande skryt.
Ögnat igenom startlistorna till helgens drabbning för att klura ut hur resultatlistan kommer att te sig när alla påsar fladdrat färdigt i vinden.
En första genomläsning förbryllar mig, så mycket utfyllnad.....och ändå är inte jag inkvalad till individuella.

Well, vad gäller den individuella biten så utkristalliseras det några namn för mig som en van gambler, likt mig själv, absolut skulle kunna vända in några löv på till ett bra odds.

Placerar in dem i tre grupper om fem i varje.

Hetaste gruppen där jag tror vi möjligen kan hitta segraren kommer först

Timo Jumisko

Stig Hillmann

Stefan Gren

Mats Larsson

Karl-Olov Wikström


Kommentar: Mitt tips på Sm-segrare blir Mats Larsson tävlandes för Gnesta, en habil tävlingsfiskare som kommer ligga i topp enligt mina prognoser. Har inte sett honom tippad någonstans på diverse olika sajter där de bland annat intervjuat folk till höger och vänster. Borde generera ett ganska så spelvärt odds, 10-15 gånger.
Timpa är mångas favorit och tillhör självfallet även mina, han kommer att ha en tung påse.
Stefan är självklar även om han dämpar förväntningarna med att säga att fisket inte passar honom. Jag är av en helt annan uppfattning. Men om han ändå har rätt och inte går så bra på lördagen så kommer han ju att få trösta sig på söndagens lagtävling med en medalj av ädel valör.
Hillman, den luringen. Han är kanske det största hotet mot mitt Larssontips. Gedigen pimpelräv som kan slå till.
Karl-Olov, rumpmas och ändå accepterad. Här ligger en liten skräll på lut. Gillar hans inställning och kommer definitivt att kosta på några välstrukna sedelbuntar på ett vinnarspel här. Att han sedan tävlar för det bästa distriket i Sverige gör ju inte saken sämre. Oj, sa jag att jag inte är helt objektiv i frågan......?

I grupp två lurar några vassa snubbar men jag tror inte de kommer räcka ända fram.
Robin Hall - hemmafiskare med stort tryck på sig. Fick ett insidertips från en metarkollega att lira hårt på honom men tyvärr har oddset gått ner och är , i min mening , inte längre spelbart.

Per Nilsson  Noras eminente virtuos, kan han haffa åt sig en medalj? Ja, jag tror det är möjligt. 

Thomas Larsson ung, energirik och med en svada som motsvarar 12 tanter på en syjunta. Kommer att utnyttja sin kondition och kan han få röven på rätt ställe slår han till med några hyfsade påsar. 

Per Häll Den forne löjkungen, eller jag tror förvisso att han fortfarande är den obestridde löjkungen om det skulle gälla. Tror inte att han räcker till seger men högt upp kommer han att hamna. Ifjol hade han en usel våg som han lånade ut till mig och för en stund fick vågen mig att tro på guldmedaljer...men som sagt, vågen var usel. Hoppas han bytt ut den

Jesper Dyberg Mudmannen, kanske Sveriges mest frekvente pimpelfiskare. Han har dygn som innehåller mer än 38 timmar till skillnad mot oss vanliga människor. Grym abborrdragare och kan slå till. Väljer att ranka ner honom då spelvärdet är lågt.


Grupp tre med ytterligare outsiders 

Heikki Kuokkanen behöver ingen närmare presentation så därför blir det inget mer.

Jan Funestig En av Dalarnas bästa pimpelfiskare. Det säger inte lite utan snarare mycket.

Mikael Rehnman Baddarn jagar en dubbel. Historisk sett en svår bedrift men naturligtvis en upplyftande utmaning.

Martin Södergårds Lika vältränad som jag aldrig varit. Kommer med fulladdade batterier. Överladdad??

Jan-Erik Stange Mitt enda feltips ifjol men i god anda får han en chans till. Vet ju att han är överjävlig när det stämmer. Att hans dialekt får honom att låta som en gnällig surkärring får man liksom ha överseende med. Tror han kan slå till med en bra placering i år.


Vad gäller lagtävlingen på söndag så har mina ögon gått över startlistan som vore de tittandes på en grusmatch i tennis mellan Ivan Lendl och Ivan Lendl.
Men jag hittar egentligen inga allvarliga motbud till vårt eget stjärnspäckade lag från Ovansiljan. Att vi står för glamour, klass och beundransvärt smakfull exteriör  inom pimpelfisket är ställt utom all tvivel och när Björnee skanderar och förkunnar våra namn under medaljceremonin på söndagen får fler chansen att avnjuta vårt excellenta och estetiska uppträdande när vi skrider upp på podiet för att hämta våra rättmätigt förvärvade symboler för en mycket väl genomförd insats.

Om jag ändå ska nämna några lag så blir det då naturligtvis

Sollentuna Afk, alla lag med en Mälargigant(tillika stormetare) som Pelle Ericsson bör ju tillmätas ganska stora chanser. Så det tillmäter jag dem. En plats bland de tio.

Stockholms Pf är med också och där är bröderna Hall, konsulent Lehtevä och Rocco J. Intressant laguppställning men med nerver gjorda av Parkinsongenen lär det inte hålla hela tävlingstiden....

Köpings Sfk med Hillmann och Kuokkanen blir farliga....för de andra lagen. En silvermedalj är inom räckhåll för det kompententa laget.

Afk Fyra Fiskar har också de ett starkt gäng men de är långt hemifrån och det kan påverka dem negativt, även luftombytet ställer jag mig tveksam till att de kommer klara utan komplikationer.

Smedjebacken Sfk ser jag trots allt som de som har störst chans att hamna närmast oss. De har ett mycket starkt lag. Ser egentligen inga svagheter mer än det faktum att Karl Olov antagligen nu blivit en smula nervös över att jag skröt upp honom här ovanför (jag har alltid haft ett sinne för taktiska dispositioner) Det blir deras fall från guldtronen.

Så rent konkret

Lag Herr

1. Ovansiljans Sfk
2. Smedjebackens Sfk
3. Köpings Sfk

Ja, det var en smula kring det här. Och för er stackars själar som inte riktigt förstått alla ord här hänvisar jag till min egen höga person som kommer att vara närvarande under hela helgen. Ni kan fråga mig vad jag menade med mina skrivna rader.....Gör det gärna från publikplats när vi står högst upp på podiet

Sedan ska ju allt då kanske tas med en nypa.....av nåt lämpligt.

Tjing

Blickar mot horisonten....

...och är det inte skymten av en guldmedalj jag ser. Snart sitter den runt halsen;-)


Vila

Nä, drar iväg på lite rekreation. Rätt up in the woods. Tar med mycket läsning och kanske slinker det med nåt gammalt videoband....kanske Italien-Österrike från VM-90. Salvatore Schillachi. Eller så tar jag en gammal Europacupfinal Olympic Marseille-Benfica...kan vara intressant:-)

Hemsidor, broschyrer, marknadsplaner, paketlösningar och värdeord. Nu får ni ligga på is ett par dagar.

Annars gillar jag superhjältar.

De är lite som mig

Ticktack

Helgen kliver in och snön har vräkt ner. Inte utan att man vill snitta hälsenorna för att få en anledning(eller två) att stanna kvar i soffan.

Lyssnar på Daniel Adams Ray och det uppskattas av en själ skapad likt min. 

Den här veckan som gått har varit hektisk. Redovisat Italienresan tillsammans med delar av gruppen inför arbetsutskottet i kommunen, haft en nästintill en fotodag med Marco på Kola Productions där foton togs för Mora of Swedens räkning och så igår var det marknadsföringskurs hela dagen.
Har också besökt bästa Orsakompassen för konsultation och diskuterat upplägget för en ny hemsida och ny broschyr, så material till det ska beredas.
Är en smula sliten. Speciellt med tanke på att det är alldeles för många göromål som hänger i luften ännu. 
Men det är väl bara att bita ihop plomberna och ta tag i saker.

Nästa helg bär det iväg till Mälaren och SM. Ska bli skoj. Har gått igenom startlistorna och sållat ur några blåbär som har bättre chans än de andra att avgå med ädlare valörer på medaljerna. Ska försöka få ut det i skrift här under helgen. 


 

Boom boom boom

Tilltalande

Andrea Kellerman


En lördagmorgon i februari

Sitter här och funderar igen. Klurar lite på travet. Är fortfarande förkyld så några fysiska ansträngningar utöver de mer normala är uteslutna.
Lena Nyman gick bort igår. Människor troppar av. Människor som man någonstans vuxit upp med. Snart står man först i ledet. Fast med de tecken man får så är man väl redan först i ledet. Får nog skärpa upp de faktorer som felar. Eller förlita sig på sin egen dumma vrånghet:-P Jaja, allt återstår att se......

Travet ja. Gillar inte att ranka när man redan blivit påverkad av tipsexperter från alla håll men gör en kort, ofullständig ranking ändå:-)

Lopp 1 A: 4-10-2 B: 1-6-8-5-12-3
Här blir det åka av med två kanoner i form av 4 och 10. Vill dock ha med en skräll i form av 2 Domino Eson. Kanske är överflödigt men på min lapp streckas den. Om man garderar mer glöm inte 6 Super Brian! Höll kanon senast från dödens och är i smällfin form och spurtar vasst.

Lopp 2 A: 4-2-10 B: 6-13-14-9-5
Här tror jag mest på hästarna på start, 2 och 4, men kommer att gardera rikligt. Svårlöst lopp och glöm inte 10 Galax Trot som är totalt nedrankad av alla experter. Fel, enligt en halvtaskig lirare som mig själv.

Lopp 3 A: 2 B: 1-8-3-4-9-12
Trolig spik för mig, 2 Global Lexicon. Är förvisso nu utskriken och klar av alla tipsters men ännu inte favorit. Vill man gardera ska man inte glömma 8 Burning Line Gral som nu för Örjan bakom sig. Jag släpper den nu och kommer svära mig trasig om den vinner då jag följt den i en massa starter nu.

Lopp 4: A: 4 B: 8-3-12-6-2
Kanske också en spik på 4 Celeber Sund? Här kan spåret ställa till det och gardering är inte fel. Streckat 8 Simb Ricco de två senaste starterna och tänker nog göra det igen då Örjan sitter upp även här.

Lopp 5 A: A: 9 B: 5-8-14-1-13
Mycket skrik här på 5 Grappa Akema som naturligtvis är ett måstestreck men jag tror mest på en liten flygmaskin, 9 Little Star Becca. Där kommer det gå undan upploppet ner. För de som vill bli ensamma om jackpotmiljonerna kanske ett streck för 13 Flax Avenue kan ordna det. Hästen är underskattad och får en bra start här.

Lopp 6: A: 4-8-7 B:9-1
Steel Pepper, fyran, var dunderfin senast och kanske bara vinner. Möjlig spik. Jag garderar iaf med Commander Crowedräparen 8 Rocket Power. Passa också 7 Finish Flyer som tar spets om Örjan vill.

Lopp 7 A: 10-2 B: 9-3-4-15-8-7
10 Spot Over är i toppform, kan räcka. 2 Naimi får loppet och är skrälldraget, dock kommer den att öka streckmässigt då den också är många experters tips. 9 Pamona är en bra häst, blir det barfotakörning är det kraftigt plus.

Lycka till

Voluminös hybris

Funderade på några saker. Splittrade fragment som sedan fick sammanfogas till en helhet. Funderingarna klev fram ur skuggan och det mesta är glasklart. Tänk vad lite tankearbete kan leda till utmärkta sanningar och helt igenom raka slutsatser.
Nu har ju alla inte den förmågan. Långt ifrån alla. Kanske inte ens en bråkdel av mänskligheten.

Ähh, vilket skitsnack!

Kan bara konstatera att några av fiskevärldens utövare lider av voluminös hybris

Jag?

Skulle faktiskt inte tro det

Jag lider nämligen inte av min hybris

 


Tatuering

Börjar så smått få lite ordning på bilderna från Usa-trippen.

Min snart 78-åriga far passade på att fixa en riktig tatuering när vi var där:-) Tyvärr räckte inte tiden till för att få den andra(som var större och mer tidsödande) på mamma som han ville ha på bröstet.

Daldansen Roy, en hamiltonstövare som vi hade. Champion i det mesta och han fick åka både till Norge och Finland för att tävla.


Anteckningar och Stuart

Man började i tid att föra anteckningar:-P Här lite film som man knackade ner på skrivmaskinen som 10-åring....Mest förundrad över att jag såg alla de där filmerna.....men det förklarar en del:-)
Sen kan jag säga att Stuart Whitman som figurerar i nån film här var en av mina favoritskådisar. Varför? Tja, mest för hans buskiga ögonbryn och att han såg hård ut:-)Den gode Stuart Whitman


Att nå ut

Jojo, nu ska det väl bli ordning på torpet. Varit på marknadsföringskurs, dag ett av tre, idag. Blandad kompott på deltagarna vilket är bra. Allt från minsta enmansföretag till jätten Grönklitt. Intressant dag och hoppas jag kan få till mig något som går att göra något av.

Är förkyld och tät i skallen som en inskränkt orsing. Få se hur det går att gapa hos tandläkaren imorgon:-P Ska även på provtagning imorgon. Det höga blodtrycket ska utredas. Tror ändå att skulden till det är en tilltagande irritation och desperation över mänsklighetens tillstånd......Får väl kanske ta och släppa en del saker.

Fick det röda kuvertet idag också, det med pensionen. Jösses ja! När man uppnår 65 års ålder(vilket knappast kommer att inträffa iofs..) så blir det till att byta vanor drastiskt....och boende. Att bli uteliggare vid 65 kommer att bli intressant....:-P

Mr B! Jag visste vem Andy var när jag väl såg honom på bild:-) Intressant värvning och hoppas att han blir en tillgång. Han är ju onekligen lite speciell. Fast jag kan tycka att det mest intressanta är Luis Suarez som gillades skarpt av mig under senaste Vm. Han är en okomplicerad målskytt av rang i mina ögon.Elegant

Ny svid. Skitsnygg. Nu kan man skrida fram med lite extra klass och elegans under SM-helgen:-)


RSS 2.0