Startlista den slutliga för Orsa Match Open

Startlistan är klar och nu hoppas vi att alla kan komma så det inte blir några ändringar. Lottning imorgon om vilket vatten man börjar i. Läggs ut på diverse platser, bland annat här på bloggen.


Startlista Orsa Match Open 

1: Rune Grenberg

2. Rolf Magnus Grenberg

3: Finn Erik Lerdalen

4. Krister Bergman                      Smedjebacken

5: Tommy Hjärtström

6: Kenneth Lilja                      Fk Match

7: Thomas Ödegård

8: Odd Henning Hansen

9: Lars Erik Eriksen                      Sfk Acerina

10: Håvard Rödland                      Sfk Acerina

11: Geir Tenåsen

12: Steinar Kalfoss

13: Jörgen Storm                      Fk Match

14: Peter Eriksson                       Tunabygden

15: Stefan Swee                      Tunabygden

16: Peter Lindh                      Fk Match

17: Dag Even Nygårdseter                      Raufjöringen

18: Tomas Andersson                       Sfk Gästrikarna

19: Folke Andersson                      Tunabygden

20: Rolf Andersson                      Fk Match

21: Mats Lilja                      Fk Match

22: Finn Willy Eriksson                      Team Geers Norway

23: Kirsti Opdal Eriksson                      Team Geers Norway

24: Tom Rune Fjelberg

25: Tommy Strengelsrud

26: Karl Olov Wikström                      Smedjebacken

27: Nils Lovén                       Nora Gyttorp

28: Marcus Enström                      Älvkroken

29: Bo Enström                      Älvkroken

30: Stig Enström                      Älvkroken

Vassklippning och motorer

Körde igång rätt tidigt imorse med att vassklippa i Lillån. Var själv men det gick skapligt det också.
Motorer och jag brukar vara något som sällan harmonierar eller lever i symbios med varandra. Brukar helt enkelt gå käpprätt åt pipan med ett gäng svordomar.

Lånade en liten motor av P-Å. Döm om min förvåning när den startade på första draget! Tog dock inte ut något i förskott utan det återstod ju att få igång motorn till vassklipparaggregatet också. Primade och drog till.....poffpoffpoff....så startade den också! :-) Heureka!

Körde på nån timme men båtmotorn började krångla, den blev väldigt varm och till slut vågade jag inte fortsätta utan avbröt. Tänkte ordna fram Stormens motor och fortsätta på måndagen. Men jag åkte till Stackmora för att hämta kätting för att låsa båten och kom då att tänka på vår egen gamla Evinrude, 4 hk, som stod inpackad bakom en massa bråte. Den hade inte varit igång på en herrans massa år.
Äh, värt ett försök så baxade fram en stor tunna, fyllde med vatten, i med motorn som jag fyllt på bensin i och så drog jag i snöret............å fanskapet startade! Amazing!

Så det blev att plocka med sig den ner och ut igen. Klippte på till framåt halvfyra och det fungerade perfekt. Visserligen rejält ont i kroppen efter att suttit lite snedvriden i alltför många timmar men vassklippningen blev ju bra så....

Nu åker jag ner imorgon för en översyn och klipper det som missats, kör ihop det som inte flytit i land sen är Lillån redo för att ta emot ett gäng sugna fiskare nästa helg:-)


Resår

Ålderstecknen bara spyr ut sina små insinuationer kring min alltmer sönderfallande kropp.

Strumpor med resår gör så att det blir en fördjupning där resåren suttit, fördjupningen sitter i länge och det är nästan så det ser ut, känns, som att den även påverkar benet...själva skelettet...att sjunka in och stanna där.

Att klippa upp strumporna på sidorna några centimeter lindrar ju själva strypförmågan på strumporna men är ju otvivelaktigt ett tecken på åldrande som man inte vill visa upp för någon.

Kanske därför mitt agg mot piratbyxor tilltagit och vuxit med åren. Springa omkring med uppklippta strumpor inför allmänhetens törstande blickar är inget som tilltalar mig. Så jag bär mina strumpor fortsatt utan klippningar, jag bär mina valkar, mina fördjupningar i hud och skelett och framförallt bär jag mina långbyxor.

I´m still young.........nåja

Rest in peace

Vackert av Kjellvanderbrodern som gick bort tidigare i år


V75 Hagmyren

Jackpot på travet imorgon och eftersom GrevNils efterfrågar min ranking innan tipsnissarna förstört mina vinklingar så kommer den här. Har ju haft några klockrena vinnare på slutet utanför V75, bland annat Orfeus Brodde i tisdags som var min stora idé......Spikade jag? Tog jag ens med den? Lyckades med konststycket att spika en annan häst i samma lopp:-P Vilket betyder att jag egentligen är sämst.....så håll till godo med tipsen;-)

För den delen är omgången inte så sprängfylld med idéer, lite småtråkig omgång.

Avd 1: Här är kanske Svanstedts 7 Mellby Sambuca stenklar. Såg hursomhelst jäklig fin ut senast då den vann. Letar man skrällbud ska man inte glömma 12 Agobra Rubin som snubblar på bra på upploppet. Kan vara skrällen!

A: 7 B: 9-12-3-10-5-4-6 C:8-2-1-11

Avd 2: Stolopp vilket oftast betyder svårlöst. Tycker dock inte det då bästa hästen är 5 Celebrity Madonna, visserligen ett spår som kan ställa till det men går den iväg så är den med på målsnöret. Räknas gör också 2 Draw The Line som gör bra lopp mest hela tiden.

A: 5-2 B: 14-12-6-8-15-7-3 (nånting sånt, orkar inte ranka alla kameler)

Avd 3: En billig gulddivision där mina slantar läggs på 7 Alvena Pele. Tror den tar spets här och då ska det vara bra chans. Lyckas 1 Reven D'Amour svara spets blir det svårare för Alvena. Skrällen här är 10 Clear Sign, långskott förstås men varför inte?

A: 7-1 B: 10-3-6-12

Avd 4: Svååååårt. Här är det många startsnabba men kanske 5 Miss My Money(ja, det gör jag) är allra snabbast och kan rinna undan från spets. Blir det ordentlig körning gynnar det naturligtvis favoriten 3 Mugger M.M. Passa 2 Mack Pointer

A: 5-3-2 B: 1-12-4-10

Avd 5: Nordisar och förstahäst här är 15 Myllarfaks. Kort distans och snabba sommarbanor har dock inneburit problem för större favoriter än Myllarfaks. Kanske någon på start kan hålla undan? Nää, det vet i fan. Garderar man kan man iaf ta med 10 Snygg och 11 Farmfurir.

A: 15 B: 10-11-12-8-5

Avd 6: Här blir troligen 7 Le Cannibale favorit och den ska väl med men är inte min förstahäst. Det är istället i toppform varande 6 Maxwell Mayday som vann från dödens senast. Skrällarna här som måste med är 9 Trustworthy Ås och 10 My Samba, den senare var blek senast men det berodde på problem med huvudlaget som ramlade ner och gjorde My Samba la ner rörelsen.....Brukar speeda kvickt och kanske hänger in läppen på linjen.

A: 6-9-10 B: 7-5-1

Avd 7: Dagens spik även om den går upp i klass blir 10 Nantucket. Den tror jag mycket på. Visst är 9 The Man och 5 Orlando Croft värdiga utmanare men på min bong blir Nantucket spik. Kommer dock ihåg att senast jag spikade den så var den naturligtvis blek som ett urtvättat spöke.....:-P Skrällen är 7 Your Dreamgirl

A: 10 B: 5-9-7-3-11-1


Inte mycket till tips men lycka till ändå:-)

Lillån och vassklippning

Nästa helg har jag tänkt att vassklippa i Lillån på nedre delen. Blir troligen av på söndagen och skulle vara tacksam om en eller ett par kunde hjälpa mig. Är ju mest att sitta i båten så det är inte så betungande:-)

Någon som känner för att sitta i en båt några timmar och lyssna på motorbuller och min röst? :-) Hör av er eller skriv en rad på bloggen.

Fisk!

Fick rapporter från herr Storm idag. Fjolårets champion i Lillån, Rune Grenberg, gjorde ett avbrott i dansbandsveckan i Malung för att åka till Orsa och kolla läget:-) Jörgen plockade med sig 9-meters och åkte ner och fiskade en stund(ca 2 tim) Jörgen kan säkert rätta mig här men jag har för mig att han sa att det var ca 20 kg i nätet...Mycket fisk i farten, med fina mörtar, ett gäng idar och mot slutet kom även braxarna in.
Storån levererar! Det har ju blivit mer fisk de senaste åren och framförallt får man ju nuförtiden nästan alltid brax.
Ska bli mycket kul att se vad det blir för vikter under Orsa Match Open, gissar på höga! Rune med son kommer eventuellt hit en sväng till veckan för att fiska också.

***

"Mutants" fransk skräck avnjöts igårkväll. Hyfsad domedagsstämning med kärlek som tema;-) Sevärd men kanske inte så mycket mer.

Såg också "Familjen Jones" med Demi Moore och David Duchovny. Den får inte högt betyg, ganska menlös film som det inte är värt att lägga någon tid på.

***

Krafterna börjar återvända i min gamla kropp, har fortsatt värk men den hålls i schack med tabletter(inte Fruxo).
Börjar planera semester  och det lutar åt att hela augusti ligger bra till för det, om det nu funkar för arbetsgivaren.

Det blir tyvärr inte heller något lag-sm för oss i Fk Match, tråkigt. Hade anmält och gjort klart det mesta men tyvärr kunde inte Jörgen den helgen. Så nu har vi dragit oss ur.

Bara att boka om sina åtaganden och nu blir det till att stå i montern för Orsa Näringslivskontor på Jakt&Fiskemässan:-) Alltid bra att tjäna lite pengar och tjata lite med besökande:-) Funderar på något annat upplägg i år om man kanske ska plocka med lite mer fiskeutrustning och visa. Men då glider ju montern över mer åt fiskehållet än att visa upp näringslivet:-P Jaja, vi får se vad vi hittar på.

***

Nästa veckoslut ska jag försöka träffa den eminente och fashionable storfiskaren från våra södra trakter, Pelle "Åsa-Nisse" Ernst som kommer upp tillsammans med Eulalia och tillbringar en vecka kring Siljansnäs för rekreation:-)

***


Mer penicillin och Orsa Match Open

Återbesök hos doktorn idag. Fick förlängd penicillinkur och sjukskrivning. Man har ju varit piggare kan jag säga.....Fick lite nya värktabletter också så nu kanske man kan sova lite bättre, värker ju som fasen i nacke och ryggslut.

Uppdaterat Orsa Match Open idag på Metetorget. Vi är i dagsläget 27 anmälda och vi kan ta 42. Det går jättebra att anmäla sig än och hoppas några till kliver in.
Det är ju i år lite olika regler för de bägge ställena vi kommer att använda. Lillån och Storån. Feeder är t ex inte tillåtet i Lillån men tillåtet i Storån. Grundmäskningen skippar vi i Lillån men inte i Storån.
I övrigt är det inga konstigheter med reglerna utan de vanliga. Inga mäsk/betesbegränsningar

I Storån brukar det vara gott om stäm som ibland nappar rakt igenom hela tävlingen. Även id och brax kommer att spela en avgörande roll. Tror det kan bli ganska bra vikter i Storån, även första dagen. Takeapart och feeder är de vanligaste metoderna. Även långspö funkar bra ibland.
Det kommer gå bra att åka bil efter Storån och det betyder att man hamnar i det närmaste i anslutning till peggarna. Det går även bra att gå från vår startplats vid Lillån men då behövs vagn.

Även i år kör vi kiosk med korvar, läsk och godis.

Fk Match kommer även att köra en lottning där vi drar fram i vilken å man sitter dag 1, just för att man ska veta hur mycket mäsk man ska göra iordning och så vidare.
Det betyder dock att de som tänker lämna SENT återbud inte kommer att bli så populära. Så jag hoppas att ni som är anmälda kommer och vet ni redan nu att ni ska dra er ur så var inte sena att meddela det.
Vi vill ju ha så jämnt antal metare som möjligt på ställena så alla får sitta på mäskade platser dag 2.

Den lottningen kör vi i början på tävlingsveckan. Vi kommer även i år att vassröja Lillån för att ta bort växtlighet på peggarna.

På lördagkväll blir det gemensam middag för de som önskar. Vet ni redan nu att ni vill vara med på den så anmäl er till mig så får jag förboka.

Vad gäller priser så blir det penningpriser. Alla sektionssegrare får pris och så blir det overall naturligtvis. Förstapriset kommer att ligga i storleksordningen 4-5000 SEK. All anmälningsavgift går tillbaks till priser.

Just det ja, så håller vi tummarna för mulet väder, lite lätt duggregn och att solen således håller sig borta:-) OCH sedan vill jag förmedla en hälsning till regerande Champion, The King of Lillån, dvs Rune Grenberg.....Vi är några som vill ha revansch och komma åt din titel så ta nu inte för lätt på det här. It will not be a walk in the park ;-)

Nytt tillskott i Lillån

Under söndagen satt tre tappra metare i en tjärn i Häradsbygden och metade sutare. De lyckades plocka ihop 50 sutare som lades i en fisktank på släpvagnen för vidare färd till Lillån i Orsa.
Så på söndagskvällen blev Lillån med ytterligare 50 sutare. Vi flyttade ju 39 stycken för ett par år sedan. Kanske dyker den första sutaren snart upp i någon håv:-) Större snitt på fisken den här gången och största låg nog på ca 4-5 hekto.
Stormen var riktigt vass med håven i fisktanken, nästan vassare än med spö i näven;-)


I saw the devil


Koreanskt, nyskapande och rough! Filmen bannlyst i hemlandet med motiveringen "..en skadlig inverkan på mänskliga värderingar.." :-)


Läkemedel

Varit konkret däckad sedan i lördagskväll. En fenomenal huvudvärk, feber och hosta har gjort de här dagarna till mest liggande. Gick som en lämmel till doktorn i tisdags för ett sjukintyg, fick det och med det en diagnos. Lunginflammation minsann. Jag som knappt har några lungor, känns åtminstone så när man går uppför en trappa. Men till lunginflammation dög de uppenbarligen:-P

Nu har jag iaf blivit något bättre men har en enveten huvud och muskelvärk tillsammans med rossel i bröstet. Blir antagligen ett återbesök till doktorn på måndag som det känns nu.

Igår kollade jag troll på film i den norska "Trolljägaren" :-) Ganska skoj faktiskt även om det inte på något vis tillhör någon form av höjdare. Lite kul med ett statligt kontrollerat trolldepartement som försöker mörka bort förekomsten av troll i Norges skogar och fjäll.


Flyktiga tankar

Fick några vidlyftiga tankar om att prova om min egen snorre gick att stoppa i mitt eget rövhål.

Funkade bra

Värst var smärtan när jag skar av den


The Hunt

Han hade medvetet gått ner tidigare än brukligt

 När hissen mjukt dämpades in på matsalsplanet och dörrarna gled upp ljudlöst fann hans vaksamma ögon genast männen 

Klädda i grå, klassiskt skurna kostymer.

Armani såg det ut som på håll även om han inte ens i bästa stunder skulle kunna kallas en kännare.

Deras utseende var likt nyharvade åkrar i motljus.

 Fåror stänkta av morgondagg.

Hakor utmejslade som i granit.

Samvetslösa, utan pardon intill varje cell.

Håret hårt struket bakåt, även det stålgrått, avslutat i nacken med en liten hästsvans.

 I deras händer. Glock. Glänsande och repetitiva.

 Dödligt smäckra 

Präktigt, tänkte han.

 

De var tre stycken. Placerade utanför glasentrén till middagsmatsalen som, trots den tidiga timmen, redan samlat många stilfullt klädda matgäster.

 Han förstod, där han stod ovant uppklädd för att smälta in, att deras oerhört spetsade sinnen skulle finna honom. 

Mycket riktigt ett korrekt antagande 

Lätt som en pisksnärt, kort, dov.
Flisor slogs ur träkarmen som omgärdade hissen.
 Doften av unikt träslag spreds till hans inte helt välrenommerade näsborrar.

 Det här var onekligen ett exklusivt hotell.

 

Hukande sprang han rakt mot de tre kostymmännen som lät sina Glocks sprida dödliga projektiler av bly mot honom.
Han vek av och kryssade mellan borden i en hastighet som utan tvekan kunde betraktas som snabb. 

En tallrik bredvid honom splittrades tillsammans med den cognacsflamberade marulk som tillfälligt vistats där en kort stund. 

 Ingen arbetarmat på det här haket, tänkte han smått road. 

De tre männen rörde sig efter honom. 

En prominent herre försöker skrika ut något men en kula finner sin väg som får hans hals att vidgas likt en klafforgel och en kaskad av blåblodig adel träffar bordet samtidigt som mannen ramlar ihop över sin hysteriskt skrikande rynkfria fru på platsen närmast. 

Det är kaos

De vill verkligen åt honom.

Han tar sig ut i köket.

Med några meter tillgodo väljer han sedan det oundvikliga.

 Det är dags att slå tillbaka.

 Det är dags att avsluta denna ständiga förföljelse.

Han känner trötthet och flykten är över.

Viss om sin kunskap stannar han upp och vänder sig om.

 

Armanikostymerna stormar in i köket. Några sekunders förvåning syns i deras djupfårade ansikten när de ser jaktoffret stående mitt i köket.

 Men de har ett uppdrag, målmedvetenheten är stor

De tänker inte låta sig stoppas.

 

Tror de.

 

Den lilla köksyxan far de få metrarna fram till den närmsta av männen i en roterande färd. Det köttiga ljudet när eggen splittrar pannan och den dova dunsen av två knän som slår i köksgolvet är osedvanligt tilltalande. 

Han kastar sig framåt.

Vid det här laget är de två återstående männen synnerligen överraskade av det våldsamma motangreppet. De hinner avlossa ett par skott med usel precision. 

Anfallet är lågt.

En svepande rörelse med kockens kanske största kniv snittar fyra ben strax ovanför knäskålen.

 Smärtskriken är öronbedövande. Automatelden upphör när skjutvapnen lämnar männens  valkfria händer i fallet. 

Han slår kniven underifrån och rätt upp mellan, vad han tror, en liten pung och ett stort rövhål.

Bladet finner sin plats lystet och att inneha en Armanikostym med skrevet uppskuret är sällan en ynnest.

 Dödskampen är inte lång.

Det sista andetaget gör sig inte märkvärdigt
 

Den siste av männen flämtar hårt. Hans blick är skräckslagen.

Han förstår att han snart upphör. 

Deras uppdrag har misslyckats. Han tänker på sin försummade familj.
Han tänker på sin lyxyatch, sin nyinköpta BMW

Kniven naglar fast den ostrukturerade tanken på BMW:n hårt i golvet när den slås genom skallbenet i ett sista kraftansträngande ställningstagande.

 

Han har slagit tillbaka. Flykten är tillfälligt över

 

Han hukar sig saktmodigt över de slappa kropparna.

 Sliter av dem namnbrickorna som pryder deras numer bloddraperade kostymer

 

Ögnar ner på dem, men det är inte namnen på brickorna som får honom känna värme och tillförsikt

 

Utan titlarna 

 

Det konkreta, raka typsnittet 


”Chefsläkare Försäkringskassan”

 

Han fällde upp kragen, klev över kropparna och ut genom dörren till den väntande världen där utanför

 

En kall, cynisk och hård värld hade idag blivit åtminstone en aning varmare

 

Kampen fortgår


Gunnar Hansen

Tror minsann min överhettade hjärna är värd en rekreationsfilm. Kan möjligen en film från -74 erbjuda vad jag vill? Blu-ray, remastered och restored...Leatherface med motorsåg. Perfekt kvällslektyr med en smula romantik, spänning och lite våld;-) The Texas Chainsaw Massacre är en film alla bör se. Varför då? För att få insikt om att allt inte är sprayat i rosaskimrande romantik med hallondoft och tindrande barnögon. 
Verkligheten slår alltid filmens värld. Insikt.

***

Slog ner min alltför tunga röv på en av Bykrogens bänkar för att avnjuta lunch med H och tre ungar idag. Hann knappt börja förrän en frilansjournalist från våra norra områden stannade till och började orera å det grövsta om fiske och hur jävla dåligt fiskevårdsområdena fungerade. Man fick ju bara småfisk när man fiskade. Det var ju för mycket regler. Han lyckades också blanda in ordet markägare i sina allt annat än välkomponerade meningar. Hade jag inte varit så jävla hungrig hade mina fyra pannkakor lätt kunnat förpassats ner i hans gurglande strupe. 
Han passade också på att odugligförklara mig som fiskare också, att jag fiskat i fyrtio år var inget mot hans 56 år med spö i näve. Han kände sig också åsidosatt som husbehovsfiskare.
Att stanna till och hoppa på mig som han gjorde betyder tamigfan att det vore en ynnest att klämma på fanskapet en högerslägga. Ingen hänsyn till att det satt tre småbarn där inte. Ingen hänsyn till att det satt andra gäster där som fick lyssna på vårt meningsutbyte. Är hjärtligt trött på HELIDIOTER! Han hade, föga förvånande, inte ETT rätt i något av det han sa. Jag gav honom erbjudandet att boka fiskekurs hos mig så att han kunde lära sig att fånga matfisk men tror han sa nej till det faktiskt. 
Ganska underligt då han borde tacka ja eftersom han gått fisklös i 56 år. Borde man inte ta chansen när man får den att förkovra sig? 
När fan ska människor ta till sig kunskap? Måste man gå omkring och vara idiot hela sitt liv? Varför avstannar utvecklingsfasen hos vissa? Varför vill man inte bli något mer än en vandrande amöba utan fungerande hjärnverksamhet? 
Ja, frågorna är många och inga svar finns. Kan också upplysa om att nästa gång våra vägar korsas kommer min mun att tala utan att ha hjärnan helt inkopplad vilket jag i normala fall har. Men nu är måttet rågat. 

***

Börjar bli dags att dra in en rejäl travvinst. Högst troligt blir man husägare imorgon:-) Har inte analyserat husköpet helt komplett men är man så gammal som jag så är det bara att köra nu. Kan avslöja att fiskedelen/verksamhetsytan hamnar på 234 kvadrat. Ska räcka en bit;-)

   

Peace&Love and wedding


Igår var det minsann Peace&Love som gällde. Bröllop då Micke&Johanna gifte sig. Orsadräkt och Leksandsdräkt och först ut i Edens lustgård var härligt att skåda:-) När de växlat ringar blev det så småningom champagne och festival för hela slanten

Bob Hund, Teddybears och framförallt Sator spelade så att jag blev väldigt nöjd. Sator var naturligtvis höjdpunkten musikaliskt för mig som gammalt fan. Hasse Gäfvert stod som vanligt på scen, den gamle braxkungen:-)

Bröllopsparet 


Stort lycka till och grattis till herr&fru Johansson:-)


Missas inte

Kanal 10 klockan 23.00 är det bara att bänka sig i soffan. Då blir det fyrverkeri i rutan i form av titelmatch i tungviktsboxningen, Klitjko mot Haye! Kan bli sevärt! Var inne på att köpa matchen på Viaplay men kollade en extra gång i bladet och såg att den sändes, perfekt.

***

Om man vill se EN rolig och blodfylld film i sommar så kan jag varmt rekommendera " Tucker&Dale vs Evil" Överraskande bra och klart sevärd. Jag hade en rolig stund i alla fall:-)

***

Travet idag var inte speciellt upplyftande:-P Spelade bara i sjurättspotten och missade Nordblomma, likafan var det då det inte var några pengar att tala om. Kul åtminstone att läsningen av Svanstedts intervjuer på Spelarservice ger något. Han lät väldigt övertygad om att Gossips Winner skulle kunna vinna så det var en av spikarna förstås. Ja, ni som såg loppet vet att han hade fog för styrningen:-) Jösses, vilken tuff körning! Kul att se.

***


Tranvader?

Oj, vad tennis var jobbigt för två farbröder från svunna tider. En stekhet sol gjorde sitt bästa för att smälta ner gubbarna på gruset och lyckades nästan. Kanske inte ett helt optimalt väder att plocka fram tennisracketarna i men vad gör man inte när andan faller på.

Öppnade ett paket från Discshop häromdagen också. Ett gäng nya filmer plus ett spel är alltid lite julafton att öppna.

”Apocalypse Now” en box på Blu-Ray med alla varianter av filmen plus mycket extramaterial.

”Motorsågsmassakern” originalfilmen i restored utgåva, också på Blu-Ray

”The Horseman” Australiensisk film och oresonligt våldsam om en pappa som förlorar sin dotter

”Mutants” Fransk skräck

”Tucker & Dale vs Evil” kanadensisk skräckkomedi i splattergenren

”Dead Space” Pc-spel som kom för några år sedan

 

Nu ska det skapas lite tid så man kan se nyförvärven också.

 

Har lyckats dra på mig något som kan kallas solbränna också, är smått varm i huden. Nu är det bara på framsidan så färgskiftningarna är markanta. Kanske ska sätta på mig ett par piratbyxor och ge mig ut i etablissemanget och visa upp ett par röda skenben och ett par vita vader….Nej, jag tror kvoten är fylld vad gäller pirater även om man skulle sticka ut i form av två riktiga limpvader till skillnad mot de tranvader man ser på folk varje dag…..

 

 

 

 

 

 


RSS 2.0