Användningsområden

Har sökt jobb på campingen i år

Kom på att jag, liggande på mage, passar utmärkt som gungbräda

Borde innebära succé

Billig är jag också

***

Om ungdomar och folk i allmänhet känner sig så tvungna att bära sunkiga mysbyxor

Dra då upp dem jävligt långt under hakan

Så blir det åtminstone kul en stund

***

Såg att Rovdjursmötet som var här i Orsa ville avskaffa de nationella mål som finns, bland annat, inom det ämnet

Låter intressant

och

oerhört korkat

Då kan vi ju överge namnet Sverige och låta det poppa upp lite olika bananrepubliker här och var

***

När människor börjar tänka bara så lite bortom sin egen nästipps längdär vi på väg mot något som kan beskrivas som

tolerans, öppenhet och tillförsikt

Fast först måste vi hitta ett bra lösningsmedel som löser upp proppen, många drabbats av, i näsan

***

Surfade runt en kille i gymmet igår som var spänd som rövhålet på en heterolantissnubbe på ett gaykonvent

Jösses vad han bröstade sig

Tills jag sa åt honom att han fick torka kuken när han pissat så slipper det bli kissfläckar genom mjukisbyxorna

Poff!

***

Zlatan

Snart dags för Zlatan på tv. Ska bli kul att se lite landslagsfotboll igen. Har märkt att när folk frågar mig vilken match jag ska se så svarar jag bara...Zlatan:-) 
Läste återigen en artikel kring Milans fyslabb och den ansvarige där, Daniele Tognaccini, som aldrig haft en mer vältränad spelare än Zlatan.
I de tester som görs på spelarna och har gjorts genom tiderna så ligger snittvärdet i fystestet på 60 (maximala är 100)
Zlatan når 100!!
Tognaccini säger att det är omöjligt att förbättra Zlatans fysiska status,han är på maximum level.

När han får frågan vilka som skuggar Zlatan i fystesterna så svarar fystränaren något som får iaf mitt hjärta att vibrera lite extra......Paolo Maldini!  Han nämner även Sjevtjenko och Kaka i samma mening. De når snittvärdet 90.
Paolo Maldini! Respekt!

*****

En annan att ha respekt för är Ingemar Stenmark. Så jävla skoj att se honom i Mästarnas Mästare i söndags. Jösses, vad han sprang i backen! Och i 90-graderstestet var han grym.

Och vad säger man om 68-årige Ewy Palm. Hon hängde längst av alla och vann grenen där de hänger i nävarna. 68 år! Grymt.

*****

Imorgon bär det iväg på naturturismmöte i Rättvik. Få se vad man får träffa för spellevinkar där då:-)

*****

Förkylningen som klev in och dominerade min kropp igår är på bättringsvägen. Skönt, tycker inte om att gå omkring och snora ner alla fik jag besöker på dagarna. En del tycker jag är äcklig då. Hmm, de skulle se mig in action på toan så hade de inte tyckt snoret varit något........

*****

Satt i soffan igår och orerade om att min benstomme antagligen är så grov att vetenskapen kommer att vilja utföra experiment på den och att det lätta snöfall som föll kommer göra det halt ute, som idag. Dvs att jag sa att om jag ramlar finns inte en chans att någon lårbenshals går av.......
Imorse klev jag utanför portdörren och......visst var det halt:-P Slog dock inte på arselet men det var gissningsvis nära att jag fått äta upp precis allt som sades kvällen innan. Ska försöka bli bättre på att inte utmana ödet hela tiden:-P

*****

Blir pimpling till helgen. Ska försöka mig på Venjan för andra gången. Hoppas på en jävligt kall natt mot lördagen så väglaget på sjön blir okey. Nu blir det troligen inte så utan det blir till att kämpa mot elementen.
Söndagen blir det tävling på Kappsjön, Malung. Gör en insats där också som förberedelse inför vårt DM som går helgen därpå. Måste ju tagga till nu när det börjar vankas avgörande om Sm-platser:-)

*****

Ytterligare ett bra ordspråk med tanke på vad som pågår här hemma, tack för ordspråken Mr B...

"Det sämsta hjulet bullrar mest"
Att upplysa

...är något som måste göras. Gärna av de som har kunskapen.

I Orsa Fiskevårdsområdesförening finns det i styrelsen 20 personer. En....EN av dessa går emot allt vad god fiskevård betyder och driver, på andras uppdrag, någon sorts kampanj för dammar, kraftverk och underliga fiskodlingar. Det är ganska lätt att avfärda honom som en förvirrad man MEN det ju också så att när han bereds plats i olika medier blir det gärna "sanningar" för människor i allmänhet. Därför måste, i det här fallet, trams bemötas och samtidigt förklaras så att alla kan bilda sig en uppfattning om vad som verkar mest trovärdigt.

Därför är han och hans gelikar nu bemötta. Hoppas att man nu läser detta och tar till sig hur det faktiskt ligger till.

För övrigt kan ju nämnas att hans framträdande inför kommunfullmäktige inte var någon av det mest imponerande framgångssagor som framkommit. Hans medborgarförslag tog inte fullmäktige med storm, kan man nog säga. Han blev istället ifrågasatt vad han pysslade med som går emot hela styrelsen och dess arbete. 
Medborgarförslaget var inget för kommunen, helt enkelt.

Tar för givet att han ställer sin plats till förfogande i styrelsen vid nästa årsstämma....fast nu ljög jag. Det tar jag inte för givet:-P Blir snarare åt andra hållet när hans bundsförvanter mobiliserar för att ta över styrelsen och om de lyckas så är ju förutsättningarna till att allt arbete och planering som fiskevårdsområdet genomfört och tänkt sig genomföra kommer att raseras på en rekordkort tid.......Det vore väldigt sorgligt. 

Om man nu får hoppas så kan man ju just hoppas att de tar sitt förnuft till fånga och låter styrelsen fortsätta som förut (förutom nämnde motvallsfarbror).  Vi får väl se vad som händer den 14 april. Kan bli ett långt möte.

Här är länken till Orsatidning där bemötandet är infört 

 http://www.orsatidning.net/?p=5721

Champion! Master! God!....Ähh....;-)

En tidig start igår eftermiddag blev det. Mina kombattanter snubblade över tröskeln strax efter 15.00 med en och annan påse med tvivelaktigt innehåll i nävarna:-)
Höll då på med middagen som sedermera landade färdig på tallrikarna. Men först ordnade Knogen till varsen Ti Punch till fördrink. Inhemsk karibisk rom, råsocker och lime fick smaklökarna att ställa sig på vid gavel.

Efter att kamelerna sprungit bort sig någonstans runt fjärde avdelningen startade vi frågesportsmästerskapet med Bezzerwizzer. Bäst av 5 rundor skulle spelas och det tog sin tid. Närmare 5 timmar och mitt i Earth Hour var det färdigt. I stearinljusens sken lyste anteckningarna att jag i fjärde rundan avgjorde och tog min tredje omgångsseger:-)

Då var ställningen 3 till mig, Prippen 1 och vår käre Knog 0.

Vi fortsatte i makligt tempo och frågekort i ämnet 80-talsrock/pop blev nästa runda. Där klev Knogen fram och vann omgången genom att vara först till 10. Själv hade jag 9 och Prippen 7.

I totalställningen 3, 1, 1 i samma ordning som ovan.

Sedan var det dags för frågekort med sex ämneskategorier och först till tio rätta svar.

Där kom jag först till tio, Knogen 8, Prippen 6

Totalt 4,1,1

Nu började klockan närma sig.....typ sent. En runda till och först till tio bestämdes och segern var skönt nog redan i hamn. Sista rundan vanns igen och Knogen 6, Prippen 4. Totalt blev det då jag 5 , Knogen 1, Prippen 1

Så årets champion blev den otroligt ödmjuke, snälle och framförallt väldoftande klassliraren......JAG! :-)

Jäkla skönt faktiskt! Alltid en liten prestige(iaf för mig) att spöa dessa kunniga herrar. Och jag tar för givet att de vill ha revansch och därför har pluggandet börjat, läser och lyssnar just nu på en bok om ugglor;-)

Tack, mina vänner. Det var en kul kväll. Hoppas ni kan stå ut med mina divalater även framöver:-)


By the way, sätter in en bild på skådisen som var ett av svaren igår. Tror det var där någonstans ni insåg att det här är allvar;-) 

Bruno Ganz, schweizisk skådespelare i sin gestaltning av en betydligt mer känd figur

Läderfyllare

Jojo, där ser man. Ett gäng sedlar skvätte ner på mitt Atg-konto efter travtävlingarna på Bollnäs i tisdags. Känns alltid skönt när kamelerna rör sig som jag tänkt:-) Kan medge att det blev ett litet glädjevrål framför livesändningarna när Fredrik B Larsson lotsade in en av mina spikar, Caballion, i sista loppet. Det betydde iaf att man med marginal kan betala den beställda Colmicboxen och allt mäsk:-) 38 laxar smakar alltid fågel;-)


*****

Nog blir man fundersam när en styrelseledamot i en fiskevårdsförening arbetar MOT allt vad god fiskevård betyder. Hur fan tänker man då? Svaret på den frågan är att man tänker FEL och jävligt dumt. Kraftverk och dammar kan aldrig likställas med god fiskevård. Den här herren och hans anhang vill bygga kraftverk, vill bevara damm och cykelturen de är ute på verkar inte ta slut i första taget.
 
Mycket irriterande för en så sansad själ som min egen;-)


*****

Idag blev det en promenad på 1,5 timme. Att det var så slitsamt att promenera:-P Varit sänkt på eftermiddagen och den städning som skulle företas sköts upp till förmån för slutna ögon och lite skönhetssömn. Kan väl tänkas att man greppar dammsugaren nu på kvällen istället. Vill ju det ska vara fint hemma när offerlammen kommer på lördag för att försöka spöa mig på frågesport;-)


*****

Såg en film häromdagen " High Lane" . En fransk film om ett gäng klättrande ungdomar som ska ut på en gammal klätterled. Den är gammal, den är stängd och föga förvånande så snubblar de iväg ÄNDÅ:-) En del riktigt svettiga scener för de som är en aning höjdrädda. Glidande vajrar i vajerlås, glidande rep och svettigt värre faktiskt. Sen vore det ju inte en film som jag tittar på om det naturligtvis inte fanns en liten snubbe som fördriver tiden i bergen med att slakta oaktsamma halvidioter:-) Klart sevärd och får tre avskurna, gurglande halsar i betyg.

Frank Zappa

A mind is like a parachute

It doesn´t work if it´s not openJag

Näpen

Det är minsann ett underskattat ord

Används alltför sällan

Tror att en beskrivning av mig skulle hamna där

Näpen

Visst fan är det jag?!Tack Bettan&Brutte som återinförde ordet i mitt mediokra vokabulär:-)


Karpisättning lyckad

Var ner till Lillån en kort sväng. Ser ut som karparna vi planterade ut förra sommaren har överlevt vintern, lite svältfödda får man väl säga att de var;-)


The coolest cat


Gammalt och jävligt bra. Debbie Harry alltid sval, cool och bra. Vi glömmer inte heller hennes roll i gamla kultisen "Videodrome" :-)


Puh, melodifestivalen...

Just det ja, ville bara skriva att för mig var det Swingfly som hade bästa låten. Inte så att den skulle ha någon större chans än någon annan låt ute på fältet men det var den låten som passade mig bäst:-)

En låt ska kännas i kroppen och nog fan var det party över Swingfly. Att han sedan kört tillsammans med Teddybears Stockholm är ju ytterligare plus:-)

By the way, att The Moniker lyckas få så många röster är ytterligare ett bevis på att det är vi människor som kommer att utplåna vår jord med den exceptionella dumhet vi är i besittning av;-)

Här en annan låt med Swingfly

Husgudar?

Om jag någon gång haft några eller någon husgud så är det Sator. Som nu släppt en ny skiva, den första på länge. Det riktigt roliga är att det låter förbannat bra! Det här är rock för mig.

Läst några recensioner och det tycks som att recensenterna håller med mig:-)

http://www.werock.se/Recension/visarec.php?id=574

http://www.expressen.se/noje/recensioner/skivor/1.2365476/veteranerna-mer-vitala-an-nagonsin
(en bonusrecension här på Docenterna som också släpper nytt, gillas i min boning)
Problem eller inte

Vet inte hur andra tänker eller gör.

Men när man handlar underkläder och hittar något man vill ha runt de genitala delarna, köper man då flera av samma eller bara ett??

Själv köper jag alltid bara en. Att köpa flera av samma färg och utformning betyder ju att man kan betraktas som en nerskiten icke kalsongbytare, om man syns i samma sorts kalsonger en lång tid. 
Även om man själv vet att man bytt så vet ju inte eventuella betraktare det.
 
Nä, icke kalsongbytare vill då inte jag bli betraktad som. Fortsätter köpa en och en kalling.

Och fortsätter byta i alla fall en gång i månaden.....


Annars kan man ju titta på Gustave Doré


En illustration från Tummeliten , 1862


Njutning

Stockholm som rekreation?

Ja, det funkar faktiskt. Speciellt som en födelsedagspresent:-) Stort tack för den! :-)

Lyckades klämma in några biostunder. Film är så mycket bättre på bio, det är möjligen en klyscha men ack så sann.

"Winter´s Bone"  i regi av Debra Granik är ingen feelgoodfilm direkt:-P Whitetrash och totalt mörker är nog snarare beskrivningen på den här filmen. Inget att se för den trötte;-) då den är en aning långsam. Den är klart sevärd trots det och får tre jävligt skitiga byrackor i betyg av mig


"The Fighter" regisserad av David O. Russell. En riktig filmupplevelse! Mycket bra film och framförallt är det skådisarna som är en ren fröjd att skåda. Christian Bale som brorsan Dicky är helt enkelt grym. Mamman som spelas av Melissa Leo är också mycket bra. Till och med Marky Mark Wahlberg är bra i huvudrollen som boxaren Micky Ward.
Den filmen måste ses. Fyra på min betygsskala.


"Black Swan" En film som utspelar sig i balettvärlden OCH i den något förvirrade världen inne i huvudet på Natalie Portmans rollfigur. Regisserad av Darren Aronofsky som bland annat regisserade "The Wrestler" häromåret.
En bra film med en del våldsamheter som kanske inte går hem i alla läger:-) Av mig får den fyra slitna ballerinatår i betyg.
 Bad back

Här händer inte mycket.

Tillbringat en tid i Stockholm för rekreation och inhämtande av livslust. Gick rätt så bra.

Men att få tillförsikt att hålla i sig är ju svårare. Bastarden till rygg krånglar och smärtan idag har inte varit av det mer trevliga slaget. En mycket hårdhänt och bra massage fick det att släppa något och nu kan jag ju sitta till och med. Tack kära H! Blir antagligen svårare att ligga....:-P

*****

Fast man kunde ju suttit på en planka i Japan, blöt om fossingarna, lite sådär mysigt självlysande OCH ont i ryggen....DET hade varit sämre, mycket sämre. 

Att människan tar kål på vår jord är ställt utom all tvivel, frågan är bara när? Kärnkraft är sååå bra sägs det....Visst, om man tycker att det är helt okey att vi lämnar avfall till alla våra efterlevande. Avfall som måste lagras i 100 000 år! Någon som tror de valt avfallsbehållare genom att läsa någon Bäst i Test-artikel? Nä, just det. Ingen jävel vet om kopparbehållarna som avfallet ligger i kommer att klara korrision så jävulskt länge.

Kärnkraft är farligt. Säg för fan inget annat.

*****

Fick påhälsning av farbror Gösta Olsén idag. Nu kan han borra snabbt och lättsamt med sin nya Mora Nova.
Fick en hembakt limpa och en rekommendation vad som skulle läggas på limpskivorna....Ägg Benedictin. Blir till att prova:-) Tack Gösta.

*****

Hoppas morgondagen innebär att vakna utan värk. Då kan man kanske få något gjort. Längesedan man fick ynnesten att frilägga en förtvinad lårmuskel på en rullatorskjutande pensionär. Skulle vara kul.

*****

Nästa helg blir det en rejäl batalj. Dags för vårmästerskapen i frågesport. Till denna omgång har vi öppnat upp vår stängda värld och skickat ut ett wildcard till herr Knogen:-) Det har accepterats och om den gode Knogen bara kan visa upp liite mindre betänketid på frågorna än vad han gjorde sist under den berömda duellen mot Kompassen så slipper han i alla fall bli uthängd på balkongen under den första timmen;-)
Ska bli kul. Har inte pluggat något extra utan förlitar mig på att mina frågor INTE kommer den här gången heller och att det ska räcka med kunskapsgrunderna som lades i 7-12 årsåldern instängd i ett mörkt källarrum;-)

*****


Conny.....

Conny om sin yxa from Jonas Inde on Vimeo.


Madshus

Hittade i mina sprillans nya Madshusskidor häromdagen. Letade reda på vallaväskan och plötsligt så var det igår dags att premiära på längdskidor. Ojojoj, vilken teknik, vilken fart och vilken....idiot.

Att böjen på stavarna var likt Mietos på 80-talet är ingen merit utan vittnar mer om vikten på mina armar, dvs gäddhänget. För övrigt hade jag kört triceps på gymmet dagen innan vilket inte innebar några positiva känningar i armarna, inte alls faktiskt.
Vallade i alla fall med blå burkvalla i botten och sedan ett par lager med silverburk. Som om jag har en aning om vad jag håller på med? Känner mig som en lakfiskande kompis till mig, som kämpar på med sitt lakfiske men aldrig får någon;-) Touché!

Nåja, kavade runt tre varv på en 700 meter lång slinga. Det blir 2,1 kilometer om matematikens gudar är med mig. Några gudar som definitivt inte är med mig är de som ska hålla med konditionen. 2,1 kilometer och hjärtat vill smita ut genom rövhålet...den andra vägen är full i slem så röven är bästa vägen. Absolut NOLL och inget i lungkapacitet.

Med benäget bistånd av fröken H så lyckas jag åtminstone överleva OCH jag tänker prova igen. Vet att det kan bli sämre, mycket sämre. Men H jobbar på akuten så förhoppningsvis hinner vi ta farväl där när de kommer in med mig;-)
Ger mig inte i första taget och det kan också gå åt andra hållet. Alltså att min andning blir mindre ansträngd, att min kondition får för sig att göra ett gästspel i kroppen. Hoppas på det då.

Kör på norska skidor. Spurtar dock inte lika starkt som Northug...än.


And the Italians are out

Milan spelar 0-0 ikväll och är ute ur Champions League. Så jävla tråkigt. Total dominans från Milans sida under första halvlek. I mina ögon är Milan klart bäst ikväll men enligt anglofilerna på Viasat så var det Tottenhams spelidé som då skulle innebära att Milan fick dominera.
Jojo, det kan man tro men det måste ju vara en av de magiskt dumma taktiska idéer som förevisats i så fall. Några riktigt vassa chanser som lika gärna kunde varit mål för Milan, förstår inte vad det taktiskt bra skulle vara i att släppa till vassa chanser med en målis också som inte inger det största förtroendet.

Hursomhelst, Tottisarna vann och grattis.

*****

Reklamfilmsmakarna är fantastiska.

Den med hunden som pissar på tapeten. Så jävla bra. NOT!

Har skickat in ett manusförslag till reklamfirman få se om de nappar. I korthet går det ut på följande

Samma hund pissar på tapeten, tittar upp på husse.

Husse pytsar fram en Beretta halvautomat och med två pisksnärtsljudande skott avlivas hunden omedelbart.
På väggen bakom stänker blodet upp i fenomenalt kreativt tapetmönster.

(Texten dyker upp på bilden)

Konst i tapetform, handla hos Tapetspecialisten
Kreativt konstnärliga mönster för den vågade

Den är ju fan klockren! Det vet ju alla att häruppe pissar fan inte en hund på tapeten helt utan åtgärd.

Här uppe i bygderna skjuter vi bort det vi inte önskar

Det fattar ju alla.

*****

Är rikstrött. Är så trött att det känns som de inre organen redan gått och lagt sig.

OCH NU INTERVJU MED REDKNAPP! Och tack för det! Då kan Viasats jävla pajaskommentatorer gå hem. Redknapp svarar på frågan varför Tottenham inte spelade som man är vana att se dem, med full fart framåt.
" Vi fick ju inte låna bollen, svårt att spela offensivt om man inte får låna bollen"Plogat

Åkte iväg på en liten naturrunda igår. Pimpelgrejorna med i bilen förstås. Hade tänkt oss att äntra Harpsjön, norr om Untorp, för att se hur den fungerar på vintern. Eller rättare sagt om den förändrat sin vinterstatus sedan svunna år då den var extremt trög vintertid. Nu är den ju full i abborre, huggvillig abborre sommartid. Så kanske det kan nappa även vintertid nuförtiden.
Men nu var det så att när vi åkte förbi Laxsjövägen så var den plogad, vilket inte hör till vanligheterna, så då svängde vi upp där då den varit i bakhuvudet några år nu.
Nu visade den sig inte vara någon höjdare, i alla fall inte på den korta stund som vi befann oss där. Vi lyckades fånga 5 abborrar, Helena och jag. Väldigt trögt och jag provade några ställen runt sjön. Hård vind hjälpte ju inte till för att hålla oss kvar på sjön.

Nu siktar man mot Harpsjön en annan dag. Nån jävel ska man väl kunna lura upp, tycker jag.

Imorgon blir det Affärsutvecklingskurs hela dagen. Puh.

Ikväll ska dock först Tottenham-Milan avnjutas. Kommer att korsa njurarna för att Zlatan lyckas hänga in två konstmål och Milan går vidare i Champions League. Såg i någon tidning att de trodde Tottenham med Bale i spetsen skulle springa åttor kring Milans ytterbackar. Ja, så kan det bli men tror inte det blir på Abates kant. Abate utvecklas och är i mina ögon en kompetent ytterback.
Ikväll får vi se


Vinande vindar och GrevNils

GrevNils, Danne och Robban förärar Orsa med besök och idag åkte jag ut till dem på Skattungsjön. Vi var vid holmen of course.
När jag kom ut hade de fått några enstaka abborrar och det blev inte mycket mer heller. Trögflirtade som fan. Lyckade få EN liten abborre.
Till glädje för herr Greve då förstås, som lurade 6 stycken. Inget höjdarfiske men en eld och några Bullens pilsnerkorv förgyllde timmarna ändå. Ett jäkla väder med hård blåst var inte direkt kul.

Nu ska jag strax åka och hämta dem i Skattungbyn så blir det travkik hemma hos mig innan käk nere på bowlingen. Lär ju vara dödare än vanligt i Orsa med tanke på att de flesta åker in till Mora den här veckan. Men vi blir i alla fall fyra där nere:-) Och så räknar jag med Zlatan på storbildarna förstås. Juve-Milan ikväll. Viktigt.

Har slamrat fram delar av barskåpet få se hur pass sugna herrarna är:-)

Själv ska jag ju köra Vasaloppet imorgon så tar det lite piano med alkoholintaget....tror jag, åtminstone inget efter 01.00.

Asfaltsdjungelns hopp i Orsa ikväll, Snurre Sprätt och Daffy Duck
Om ni undrar över vad Greven har på huvudet så förhåller det sig faktiskt så att han ropat in det mesta på Ebay, det var auktion på håret som Jarmila Kratochvilova rakade av sig i skrevet när hon lade karriären på hyllan. Greven bjöd högst och virkade sedan ihop den här klassiska vinterluvan
Pensionärs-Danne trivs i solen

Artikel

http://www.orsakompassen.se/Media/Uppladdade%20filer/Orsakompassenk1104.pdf

Här kan man läsa det lokala annonsbladet. På sidan 4 hittar man en enklare fiskeartikel. Tycker det är viktigt att man försöker nå ut på alla möjliga sätt till allmänheten och försöka hålla saker och ting relativt enkla.
Kan man på det här viset få ett par människor intresserade av fiske i allmänhet så är det bra.

Skriv mer ni som kan och skicka till allehanda tidsskrifter. Finns många "blad" som önskar sig fler artiklar att fylla sina tidningar med.


Ytterligare ett fullbordat varv

Snart är ytterligare ett varv fullbordat. Slår på stort imorgon och fyller år minsann:-) Inget jämt och inget högt;-)

Känner mig betydligt äldre än de år jag fyller. Eller rättare sagt gör min kropp det:-P Men tror det är skallen som räknas i alla fall och i så fall är det minst ett halvår yngre jag är än den faktiska åldern....Vilket svammel....

*****

Var på Sportlovsmästerskapen idag. Pratade med den riktiga eldsjälen John Gren, all heder till honom, på telefon efter fullbordad dag.
Tycks ha gått många förbi att jag har företag i fiskebranschen. Vill gärna få frågan åtminstone nästa år om att sponsra mästerskapen då jag tycker att just barnevents ska uppmuntras.

Men jag är inte längre förvånad över någonting då det tydligen inte går fram ens i mina närmsta fiskekretsar att det finns ett företag bakom mitt namn. Trots att vissheten om det faktumet är stor.
Men det är klart, passar det inte så passar det inte. Kan i alla fall inte förstå vad jag gjort för fel men det är väl som vanligt, jag har väl ingen insikt kring min egen person.

Fast det är ju kanske tur det, vem vill veta att man egentligen har 7 personligheter och lider av kvalificerad schizofreni....;-)

*****

Körde ett bra träningspass i tisdags. Bra tryck i bänken och nu börjar det lossna lite i senfästena. Dock körde jag mage också och fick sån jävla kramp att det inte gick att ta sig upp. Tur att det var lite inhägnat område där så man slapp skämmas när man låg och kved och försökte sträcka ut några stackars magmuskler som mest skådat ostbågar de senaste åren....Klart som fan de blev chockade;-) Tog mig till slut upp och småspänstade ut till herrarnas utan en enda avslöjande min om att jag nyss legat på golvet och kvidit som en avhuggen dyngmask....

*****

Ikväll lägger man ögonen på Pilkington på SVT 1. Ca 45 minuters nöje utan avbrott för reklam. Det blir inte mycket bättre än så.

*****

Colmic! Skicka min box, för fan!!

*****

Actionshot

Sportlovsmästerskapen

...avgjordes idag på Saxviken i centrala Mora. En helt underbar fiskedag vädermässigt och det är inget snack om att det nu går åt rätt håll.
Samlades många skolungdomar för att vara med under de två timmar som tävlingen avgjordes. Tyvärr var inte abborren speciellt på hugget idag. Högsta vikt var runt 500 gram och det är väl en vikt en annan knappt kommit upp i under fyra timmar vissa tävlingsdagar på Saxviken, så det kanske inte var så dåligt fiske ändå:-)

Nåja, mina så kallade tävlingsadepter skötte sig med den äran. Bägge fick fisk och Felicia toppade med 12 abborrar till vikten av 347 gram, det räckte till tredjeplats i äldsta klassen. Strongt fiskat. Till råga på allt höll mamma och Felicia det hemligt för mig och Hugo en lång stund:-) Jaja, vad gör man inte för att vinna över sin bror....Hugo som till slut fick två abborrar och vägde in 35 gram. Kämpade väl ända till slutsignalen.

Väl efter prisutdelningen och till bilen så visade det sig att Mr Alzheimer glömt att dra igen förardörren på bilen, den hade stått på vid gavel hela dagen. Som tur är hade jag inte min extremt värdefulla samling av trafikskadade och stendöda mindre hackspettar med mig idag, annars vet i fan om inte den blivit stulen;-) Verkade hursomhelst inte som att någon varit på besök och snott med sig nåt. Men ska nog vara noggrannare med mitt intag av bromsmedicin.....

Några bilder

Jörgen håller välkomsttalHugo med solen i ögonen
Felicia med abborre i blicken
Alla medaljörerna
Dags för prisutdelning och godis till alla.....Eller nej, jag fick fan inget! Hallå!! Hallåååååå.....

Blötlagd

Idag blev det äventyrsbad med kidsen i Borlänge. Kände mig som ett blekt russin i ett glas vatten. Sällan jag varit blöt så länge. Är ju heller inte helt van med den ljudbild som uppstår då 2000 ungar skriker samtidigt när det börjar våga litegrann i en av poolerna....PUH! En smula trött känner sig farbror faktiskt:-)

Sen är det väl så...att människokroppen är ämnad till att ha kläder på. Det kan man med enkelhet snabbt konstatera efter en dag i bad......

Imorgon blir det Sportlovsmästerskapen i pimpelfiske på Saxviken. Få se om man kan matcha fram kidsen till framgångar:-)

GrevNils drabbar Orsa till kvällen också minsann. Få se om vi kan få till några trevligheter under helgen:-)

Önskar mig också en leverans från Italien. Vet att det är lite tidigt att hoppas på att Colmicboxen dyker upp men man måste få ha önskningar.

Lyckades dra in 15 färska slantar häromdagen så nu kan i alla fall de nya däcken betalas utan att man ska känna att hundarna pissar på en när man ligger och försöker sova under en kartongbit från Siljans Knäcke......

Och apropå Siljans Knäcke.....Dags för farbror att sova. Godnatt

Solen värmer

Nu går det åt rätt håll...även för mig. Solen har börjat att värma stundtals och det känns som att få injektioner med spirituell röksvamp rätt in i kretsloppet. Nice.

Har jobbat på rätt hyfsat med diverse göromål. Fick bland annat upp och nästintill färdigt vandringsledsskyltar häromdagen. Stort tack till H som tog initiativet. Då blev det också gjort:-)

I helgen lades blicken mot en bowlingmatch med Siljan Bk. Det var länge sedan jag såg brödgänget men det var mest välkända ansikten. Det blev klar förlust mot ett Borlängegäng.
I Siljan Bk spelar en snubbe som bombar hårdare och hårdare ju sämre det går...med resultat att det går ÄNNU sämre. Hörde att han faktiskt nu stod i kö till en operation.
En förlängning av högerarmen på hela 2 decimeter, för att på så sätt få längre pendelrörelse och därmed ännu mer fart på kulan....Jaja, vissa söker alternativa lösningar på allt;-)

Framåt eftermiddagen så letade jag och H fram våra bowlingklot. Mina hade torkat fast i väskan så jag fick pissa loss dem. Hursomhelst åkte vi ner och försökte klämma ner några käglor för första gången på väldigt länge. H spelade bra och klämde i med 747 på 4 serier. Själv skrev man ingen bowlinghistoria. Hade någon hyfsad serie runt 190 men det var för blekt.

Hungrig likt en gam i en öken utan kadaver snubblades det in på Bykrogen för några köttbitar och bea....Tog en öl också för att mota eventuell uttorkning.
Efter middagen kom en galant skidturist fram till vårt bord:-) En tävlingsfiskare minsann som också varit på Mälaren under förra helgen. Till råga på allt slog de oss i lagtävlingen.
Du är välkommen till sommaren, Stefan! :-) Så ska vi se om vi inte ska hitta i lite fisk.

Har även lagt ut Fk Match's tävling Orsa Match Open i tävlingskalendern på Metetorget. Den går av stapeln den 6-7 augusti och avgörs i Lillån OCH Storån. Ska sammanställa ytterligare information för en mer fullödig beskrivning av tävlingen. Den kommer inom snar framtid.
Just nu domineras startfältet av våra norska vänner:-)


RSS 2.0