Pappa var med

...tillsammans med mamma och hojtade på kamelerna på dagens V75:a, vill jag tro. De sprang precis som jag tippat och det blev en sjua, 24 sexor och 198 femmor. Hoppas mina andelsspelare blev lite glada:-)

***

Det är en tung tid och sorgen ligger som ett töcken över det mesta. Men vi måste ändå gå vidare, kämpa på och hitta ljusglimtar i vår vardag. Att pappa och mamma skulle vilja det är ju ställt utom all tvivel.

Tyckte vi fick till en dödsannons som de hade gillat, framförallt pappa. Vi avslutade den med att minnesstunden hålls i Stackmora Bystuga där väl lagrad whisky serveras enligt pappas önskemål. Samåk!

Pappa hade ju alltid mycket whisky lagrad i källaren och han hade också uttryckt att det skulle ju bli nåt på bouppteckningen och att dricka på begravningen när vi "tjatade" på och frågade när han skulle bjuda på whisky:-) Vi hoppas några tar till sig uppmaningen och samåker:-)

***

Att hitta små ljusglimtar för att förgylla ett tungt sinne är inte alla gånger lätt men jag försöker. Det är små grejor som kan räcka för mig. Alla som visar sin omtanke är förstås ljusglimtar som gör det lättare på något vis. Ett mejl från Dalarnas Stövarklubb värmde ordentligt till exempel

Andra saker för mig var en dag på Mora Badhus med min älskling och barnen. Visserligen var det som vanligt när man kommer in där och ska betala in sig. De ursäktar sig och ber mig vänta en liten stund på att kliva ner i baljan. De vill gärna släppa ur lite vatten först så det inte blir blött uppe bland borden..........

Läste nya numret av Offside, fotbollsmagasinet, en kväll. Intervjuer med ett gäng toppspelare genom tiderna. Mest gladde bland annat Tomas Brolin och så Rudi Völler. Völler får frågan " Är Rijkaard den otrevligaste spelaren du mött i VM-sammanhang?" Svaret " Äsch, jag är mest glad över att jag aldrig behövde möta Karl-Heinz Förster. Det var en karl man till och med såg till att hamna i samma lag som på träningen"

Förster, en av mina definitiva favoriter som försvarsspelare och klar tvåa på listan över de hårdaste försvarsspelarna(efter Claudio Gentile förstås). Finner ett visst nöje i att läsa sådant. Karl-Heinz Förster, tyskt stål.

Känner också en viss likhet med mina avslutande år som s k hockeyspelare då förstakedjan var kvicka att "vilja" ha mig i femman....Tror det hade något med träningarna att göra;-) Att det skulle varit för mina hockeyspelarkunskaper är uteslutet då jag var hyfsat värdelös på allt utom att demolera folk och hålla mig på benen:-)

Även intervju med Leo Beenhakker, tränaren som tog Zlatan till Ajax. Väldigt rolig läsning.
"Hur kändes det när han inte presterade som du tänkt i början?"

" - Första veckan...han var en fullständig katastrof.Och efter tre veckor var det ännu värre...50 000 åskådare visslade ut honom på arenan. Tränaren, ledaren, styrelsen...alla tittade snett på mig. Till slut fanns det bara två personer som trodde på Ibrahimovic...det var Zlatan och jag "

Finns nog inte många spelare som skulle klarat en sådan start på sitt proffsliv, han köptes ju inte heller för en spottstyver om man säger så:-)


En gest från en vän

Fick en bild från vår käre vän Hasse. Han skidade idag upp på Ladubergsmyren mitt på våra jaktmarker där pappa jagat runt 60 år.
Tände ett ljus och höll en tyst minut

En aktningsvärd gest

Mycket värme och kärlek

Tack Hasse


Mamma ropade


...och pappa lyssnade.

Nu är vår älskade pappa tillsammans med mamma igen.

Vi älskar er
DM 1 Byrviken, Siljansnäs

Så var tävlingspremiären för säsongen avklarad och det var en slokörat bloggtroll som lomade in mot invägningen...tyvärr.
Dansade lätt som ett par pigga lärkvingar ut på isen imorse med mål på Laxtaskas ställe från i våras. Var nog en 10 personer där så antagligen 9 för många men tävlingen startade och minsann sopade jag inte upp 4 abborrar direkt. Ingen annan fick någonting vad som kunde ses.
Sen var det slut på det roliga. Lax och Linus drog upp i änden, jag efter med fortfarande lite lärka i kroppen....

Borrade som en tok men ingen fisk. Borrade mer, ännu mer ingen fisk. Ja, för att korta ner 4 timmar avsevärt så hittades det inte i något speciellt med abborre överhuvudtaget för min del. Gjorde hela överänden på sjön men det var inte förrän Mudman visade vägen på 5-6 meters djup som några abborrar äntligen började hitta vägen över skryllkanten, dead as a fish.

Stoppar in tävlingen i arkivet för glömda och begravda tävlingar. Ingen bra insats av mig och bara att kippa efter andan och kliva ner på Smedjebackssjön nästa söndag.

Bernt Berggren sopade hem segern i herrklassen med sina 4,7 kg, han började vid ön med Sparven Gustavsson i sällskap och de drog, enligt Sparven, riktigt bra direkt i början...runt 2 kg. Grattis till Bernt och alla andra segrare.

Glömde....58 abborrar väger 1140 gram :-)

Arrangörs-Jörgen är en glad pojk
Tomas Jansson vinner yngre herrveteran med dryga 4 kg
Krister Bergman blir tvåa
Janne Lindgren visar att formen håller i sig som den gjort de senaste 40 åren, seger i äldre HV
Bernt Johansson tar andraplatsen
Bloggtrollet Weine plockade åt sig ett pris också
Bernt tar hem herrklassen, väldressad som vanligt i sin Helly-Hansen som ryktas suttit på Gustav Vasa när han skidade mot Sälen en gång i tiden. Grattis Bernt!


Ibland händer det

http://www.dt.se/nyheter/orsa/1.4283997-politiker-vill-radda-stromomraden

Händer bra saker i Orsa. Då hoppas vi att motionen klubbas igenom med ett rungande....tja...klubb

***

Imorgon börjar Dm-serien minsann. Tävling på Byrviken nedmot Leksand. Blir tävlingspremiär för min del och hamnar röven min på rätt ställe så ska man väl kunna pumpa i några abborrkilon i skryllan. Nu har jag ju så stor röv så egentligen ska det ju vara svårt att få den på fel ställe.......
Jaja, blir kul hoppas jag. Skitfiske till mig själv

***

Första arbetsveckan på länge gick till ände i torsdags. Ganska ovant och nog fasen var man trött på kvällarna. Nya tag till veckan och bara att hoppas att det inte kommer något mer blåsväder då det antagligen ramlar ner ännu mer träd över ledningarna.

***


Några filmer att invänta

Känsliga själar behöver ju inte titta på trailer 2........
Åsiktsfrihet

Ibland händer det att min energi går åt till att irritera mig på saker som i regel är lönlöst att irritera sig på.

De här JÖNSARNA som far runt i bloggtrollsvärlden och vill skapa någon sorts allmän opinion för att utrota vargen. Ett exempel är ju Naturbrukaren. Som INTE tar in speciellt många kritiska kommentarer, som vill bestämma exakt vad som ska springa på hans mark och som innehar en SNÄV hjärna (som de flesta nollvisionärer) OCH som inte tycker man ska/FÅR ha en åsikt såvida inte man bor i ett vargrevir!

Hur urbota inskränkt får människor bli?

Finns det ingen hejd på inavel?

Är det kepsarna som hindrar kunskapen från att läcka IN?

Snacka om kyligt samhällsklimat om man inte tillåts ha åsikter kring vad som händer andra människor och vad som händer på andra ställen på VÅRT jordklot.
Nä, man ska bry sig i sig själv och vårda sin lilla markplätt som man ärvt/köpt och inte bry sig ett skit i andra. Ett vanligt förekommande fenomen är också att de här markägaren tror att kunskap kommer genom sina gener. Att det inte går förvärva kunskap på något annat sätt. De dömer alltsomoftast ut all tänkbar  s k expertis som finns inom området.

Idioter!


Christmas

Ja, det har ju varit jul ju!

En jul som gick i det ätbaras tecken.....i år igen:-)

Mycket julklappar till kidsen förstås. En bra jultomte.....som när han gick ut efter uträttat förvärv mötte en tokstor jultomte som gastade..." VAFAN gör du på mitt revir, tomtefan! " :-)
Hoppas inte att ordinarie tomte fick en chock av den upplevelsen. Har inte hunnit kolla:-P
Min barndomskamrat var det som ramlade in, de var ute och hälsade på lite olika objekt. Nyktra och städade men väldigt bullriga:-)

Ni som är härifrån, ser ni vem den något rundlagde tomten är?

Bästa julkulorna ever..."Nightmare before Christmas"
Dukning  Hugo och Felicia nöjda med julgranen
Godis och glöggbord
KallskuretÖvrigt käk
Jultomten(ordinarie) med kidsen
Den bullrige tomten:-D Vem??

Min röde vän blir jublande glad:-) Vi siktar på att vända skutan nästa år;-)

Framgång?

Rullade sakta över Storåbron häromdagen och min blick konstaterade att Boggviken snart är isbelagd. Vilket i sin tur betyder att säsongen för lake är här snart.
Gissar att vår käre Knog ligger i startgroparna med full koll på det materialistiska och med telefonnumret till lakpimplarn Storm nedskrivet, med snirkligt pompös stil, på en skrynklig lapp i sin vänstra näve.
Önskar att det får bli ett framgångsår för Knogen, naturligtvis på alla plan, men kanske ändå främst att han får kröna sin karriär som lakpimplare med ett fetlagt exemplar. En fisk att berätta om, sittandes i en knarrande gungstol med ett hemknypplat överkast över benen, för sina välartade barnbarn i en långt framskriden framtid.

Lycka till, Knogen.

***

Imorgon är det företagarfrukost och det är alltid gott att få frukost serverad. Går nog dit och lyssnar in lite vad som är på gång. Brukar vara intressant och är ju en fördel att träffa lite folk ibland också.

***

Sitter och skriver förslag på en ISDAG i samarbete med Mora of Sweden. Hoppas det ska gå att få till och göra nåt bra med. Demonstrationer, nya grejor, udda tävlingar...och möjligen en riktig tävling. Vi får se.

***

Kollade på "Bridesmaides" häromkvällen. En rätt så bra skrattpärla. Klart sevärd.

Tyvärr kollade jag på "Hike" också. Den kan ni slopa...om ni nu ens vet om dess existens. Usel.

***


Startsträcka

Då är nya året igång och någon större skillnad är det ju faktiskt inte. Nyårsaftonen tillbringades nere på Orsas Strandrestaurang där en trerätters middag avnjöts tillsammans med Helena och farsan. Mycket god mat och ett skapligt bra fyrverkeri gjorde ett gott slut och en bra start. Blev ju några glas med rödvin förstås, tror minsann det slank ner några rom och cola också:-)
Ingen större fara och började nya året hyfsat pigg.

Farsan redo för supé

***

Åkt skridskor ett par gånger i år redan. Inte så vältränad så har sökt mig till stället där jag känner igen mig i Orsa ishall.....utvisningsbåset:-) Suttit rätt bra där mellan vändorna på isen. Idag käkade jag till och med medhavd fika där, ett par mackor och Festis:-) Tiderna förändras

***

Blivit permitterad också. Och hunnit med att bli inkallad igen. Dock ställer det till ett gäng problem då man redan hunnit planera för en vinter på hemmaplan med ett gäng möten och diverse göromål och inte minst take care of the kids....Jaja, vi får se hur det blir. Handjäveln är inte bra heller....
Att bli permitterad, samtidigt som man är sjukskriven....ÄR en jäkla utmaning i pappersarbete! Försöker göra allt rätt nu så Norska försäkringskassan blir nöjda direkt. Vet att det antagligen är dömt att misslyckas men ibland händer det......typ...att det går rätt:-P

***

Närmar sig med årets första DM också. I år en serie som kan bli intressant. Första är på Byrviken och då får man se om man är akterseglad av alla glada träningsnarkomaner....Nåja, går som det går men en sak är jag säker på, inställning går inte att träna sig fram till :-)
Har löst problemet med fiskhålet i skryllan i alla fall. Satt på ett 110 mm flexirör som går in i sidan på skryllan och själva öppningen på röret befinner sig snett ut på vänster sida, enkelt att få ner firrarna i.

Varför jag inte använder vanliga fiskintaget? Nja, där ligger ju numer magen över........

***

RSS 2.0