Mr Badluck

Ja, inte fan ska man ha några pengar. Eller rättare sagt vinna några. Travet idag var som att bli pissad på från alla håll med tanke på mina tips tidigare här på bloggen.
Första avdelningen spurtade Capello Bob återigen bäst av alla utan att räcka fram. Visserligen hade jag rätt här ändå när Obi Wan vann och var grymt bra.
I andra var min tipsetta, Saladino,  en halv längd efter i mål. Hade dock vinnaren streckad förstås
I tredje vann Seb.K utan problem och det var en solklar spik
I fjärde gick jag kort och hade naturligtvis 5 Lucky Sec. Allt klart EN meter innan mållinjen när hästen galopperar. Tar en stund för måldomarna att konstatera att nosen INTE var över innan galoppen och därmed diskning. Suck i helvetet.
I femte vinner min A-rankade Keeping Julia. Draget Wiss Shadow körs lite konstigt av Takter men kommer loss alldeles innan mål och blir trea
I sjätte har jag kört spik på By Air som är på väg att komma igenom när hästar galopperar runt honom och så galopperar han också då förstås. Till råga på allt får mitt Dagensdubbeldrag Prada Secret ett uselt lopp efter flertalet ledarskiften där Prada börjar i rygg på ledaren och slutar i femte inner. Spurtar bäst av alla och är trea i mål efter två trötta hästar. Så jäkla tråkigt
I sjunde har jag mitt superdrag, näst minst streckad i loppet och på bara 4 procent. Penalty Fare. Kommer loss in på upploppet och avslutar vasst till knapp målfotoförlust med ett par centimeter. Vinner den ger V7 drygt 900 000. Nu gav den bara 58 000.
 
Dubbeln med Prada Secret mot Penalty stod i dryga 500 gånger. Hade blivit en grym slant på kontot det. Men varför skulle det gå bra?
 
Dags att lägga ner eller bita i surtrasan och ruska tills det vänder? Väljer det sista alternativet. Ger mig inte.
 
 

Karl Proctor

Tro fan man känner sig litegrann som Karl Proctor (karaktär i ultravåldsamma "Banshee") . Suttit vid bords ände ensam med en tallrik mat, ett vinglas och en vinflaska. Tuggat omsorgsfullt, försiktigt läppjat på vinet och tittat mig omkring med en blick så eftertänksam som bara jag kan....och Karl Proctor förstås.
Övriga likheter med herr Proctor må väl sägas vara obefintliga, även om jag ibland finner känslan av att gå loss ordentligt med hårda knogar och det då möjligen skulle kunna vara en symbios med denne Proctor. 
Men nu var det ju inte det jag skulle skriva utan mer en rekommendation av "Banshee" där nämde Proctor figurerar som vältalig, elegant despot. Han är ju inte heller seriens huvudfigur och definitivt inte den våldsammaste.
Tycker väl inte det är någon toppserie i intrig men ändå tycker jag att det kan bli väl godkänt för den här serien. Man ska nog inte titta på den om man inte gillar blod som rinner i strida floder......men annars, kan man gott slänga bort några timmar genom att kolla igenom den. Hela första säsongen tillgänglig i tio avsnitt genom HBO(play) och för min del tillgänglig genom Telia Digitaltv.
På HBO hittar man också bägge omgångarna med Masters of Horror. Finns en del pärlor där faktiskt. En del rätt magstarka. Det piggar alltid upp
 
***
 
 
"Klaustrofobi, en irrationell rädsla för att bli instängd i begränsade utrymmen"
 
Skönt, då behöver jag inte oroa mig för min själ för är det nåt den jäveln har så är det gott om utrymme
 
***
 
Italien spelade en bra träningsmatch mot Brasilien igår. 2-2 slutade det och det unga italienska landslaget imponerade så smått. Bra offensivt spel och inte minst av den oberäknelige Mario Balotelli som igår var, enligt rapporter, härlig att skåda.
 
2-2 målet ser ni här
 
 

I misärens tidevarv

Så här i dessa tider när min börs är extremt tom och allt hänger på en skör tråd så får man vända sina blickar mot det som kan vara räddningen, travet:-)
 
Länge sedan någon ranking gjordes men nu är det dags. Hoppas det kan hjälpa Grev-Nils att hitta rätt imorgon :-) Så får jag lättare att tala om för honom att han får ställa upp som låneinstituuuut;-) Ja, just ja, det har jag redan gjort:-)
 
Nåväl, kollat startlistor...analyserat och nog finns det några tuvor att välta med några sköna skrälldrag. Rankar inte alla hästar utan de man möjligen bör ha med på systemet om man garderar
 
Avd 1: Stora favoriter i, främst, 5 Pingus Vang och sedan som andrahandare,7 Opitergium, och det är ju absolut inga större fel i det. Men är inte helt hundra på att Pingus kan svara Ludde från start och kanske inte heller vill. Hursomhelst lär det bli bra tempo och där snurrar min skivtallrik en sång utan instrument. 8 Capello Bob! Kan den bara hyvla sig ner i hyfsat läge så kommer det gå fort på upploppet. Det är dags nu!
 
A: 8-7-5 B: 9
 
Avd 2: Mycket öppet och litar inte helt på Svanens 9 Conrads Voldemort. Varnar istället för 8 Saladino som med rätt löpning vispar till rätt bra på upploppet, kan räcka. 6 Cinzano Akema kan kanske köra sig till spets och kan möjligen bli som Grev-Nils i ett ölrace...omöjlig att plocka ner. 1 Iliano Toll får en gigantisk kuskförstärkning när Björn Goop svingar sig upp och det är inte att förakta. Pass upp.
 
A: 8-6-1-12 B:11-9-10-2-7-3
 
Avd 3: Inte så mycket att babbla om. Svanen är helnöjd med 6 Sebastian K och då är det bara att skalla in spiken med pannan. Vill man omfamna hela potten själv och gapa riktigt stort garderar men omgångens megafavorit och då med extremt formtoppade 1 Persos Seaman och 9 Go On Pale där den sistnämnde senast var på linje med Joke Face
 
Avd 4: Här finns bästa hästen i 5 Lucky Sec! Kan vara en chansspik för de som har ganska lösa resårband i kalsongerna(vad jag menar med det?Ingen aning faktiskt) . I annat fall är det ett streckkrävande lopp. 8 Stil är en spurtare av rang, rätt löpning och tempo krävs men får den det så kan det smälla. 4 Punk ska naturligtvis räknas men ska Adrian äntligen vinna? Tveksamt
 
A: 5 B: 4-8-6-2-11-1-3-10
 
Avd 5: Jösses, en herrans massa ston och det här är lite som på Terassen i slutet på 80-talet när Grev-Nils körde sin järnspetts-disco. Dvs att han såg ut som han svalt ett järnspett varenda gång när promillehalten steg upp till en viss nivå efter ett högt antal gratis Long Islanddrinkar. Det verkade attraherande på de "ston" som besökte nöjespalatset. Men precis som Grev-Nils, lär man ju välja fel;-)
Nämner i alla fall som förstahäst 11 Wiss Shadow! Räknas gör ju självfallet 12 Mellby Venus och 4 Sahara Fairytale
 
A: 11-12-4-9-8 B: 2-7-14-1-6-15
 
Avd 6: Bara att strecka alla. En man måste ha med, jag gillar hästar i toppform, är 8 Prada Secret. 1 Mosaique Face kan spetsa och blir då svårpasserad. Favorit lär 12 By Air bli och det är onekligen inget fel i det då den övertygat ordentligt. Mycket svårlöst.
 
A: 8-12-1-11 B: 7-2-10-5-4-6-3-9
 
Avd 7: Så kommer vi då till sista loppet där en speciell häst kommer att skrälla å det grövsta och i och med det skapa vågskvalp av pluringar på mitt bankkonto. Här snackar vi megaskräll! 2 Penalty Fare! Fortsätter alltså att tjata om den här och det kan vara så att han går till spets för att släppa, lucka till slut och vinst med en glad hängläpp! Om man inte tror på min skräll ska man inte glömma nästa skräll, 10 Broslätts Rapide, som kan spurta tungt. 3 Åge Hornline har varit bra men där braskar Christoffer Eriksson lite mellan raderna och det kan vara läge att gardera den tunge favoriten.
 
A: 2-3-10 B: 11-7-1-5-4-9-6
 
 
Sådär, då är det bara att snirkla ihop en rätt rad, klämma i sig en god rom och invänta morgondagens glädjetjut!
 
 

Martyrs

Något att förgylla en vardagskväll med möjligen. Till alla som känner hopp, kärlek och förtröstan över tillvaron, se något annat än det vanliga skräpet som ni fördärvar era liv med. Den här gamla filmen är fortsatt briljant och när ni sett den vill ni hoppa in i närmsta flistugg och låta er rosaskimrande låtsasvärld vara över........
 

Hurricanes

Kom att tänka på gamla fotbollslirare....återigen:-)
 
Man har ju slängt getögon omkring sig på allsköns olika matcher och sett spelare som varit överjävligt duktiga. Det jag tänkte på nu var vilka var de som var de absolut snabbaste spelarna?
 
De jag kan hämta direkt ur minnet är de här flyfotade herrarna.
 
1: Oleg Blochin - ryssen som sprang som nån smetat senap i röven på honom. Härjade som värst på 70-talet
2: Malcom MacDonald - SuperMac!  Gjorde inte han strax över 10 sekunder på 100 meter? Hursomhelst grymt snabb och en riktig målskytt.
3: Jonny "Il Ciclione" Ekström -  kanske var han den snabbaste av dem alla. Jösses när han satte fart! Jonny Bråttom!
4: Zbigniew Boniek - polacken som om han inte haft värsta hjulbenen sprungit 100 meter på 7 sekunder!
5: Marc Overmars - Holländaren som var lika lång som plösen på min vänstra sko, men springa kunde han, den lille fan. 
 
Nu finns det säkert några modernare varianter, tänker närmast på t ex Theo Walcott och Shaun Wright-Phillips.  

Nu jävlar!

Har det med åldern att göra månne?
 
Det här med att påsarna under ögonen och förhuden är ungefär lika skrynkliga?
 
***
 
Hon: Ska åka lite skidor idag också. Måste träna triceps, de finns ju knappt längre...suck.
 
Jag: Triceps? Är det de där som hänger under dina armar?
 
Doktorn: Det är en rejäl blodutgjutning du har där under ögat
 
***
 
Sover jäkligt illa
 
Min kära är tvungen att väcka mig flera gånger per natt
 
Har andningsuppehåll som i längd mycket liknar sälungars
 
DÖDA sälungars
 
Försöker lugna henne med att min träning inletts
 
Min träning inför min fridykarkarriär
 
Men hon går inte på det
 
Hon vet att jag har lika svårt som en flörtkula att ta mig under vattenytan
 
***
 
 
 

Bacon

Ny serie på söndag med Kevin Bacon. Troligen sevärd. Själv är jag Sveriges svar på Kevin Bacon.
Kenneth Fläsk
 
***
Fyllde 49 år häromdagen också.
 
Kunde jag inte tänka mig på min 48 årsdag
 
***
Tänk vad bristen på pengar kan göra för ett sinne
 
Är så depraverad att jag sväljer mynt för att verkligen spara
 
Kunde väl knappast hittat en större spargris va?
 
***
 
Ikväll är det äntligen lite fotboll igen.
Blir till att slänga blicken på PSG om än utan Zlatan
 
Hoppas nu att de kan knyta ihop säcken och avancera i CL
OCH att avstängningen på Z ändras till endast en match
 
***
 
 

Orsa Match Open 2013

Då går det att hitta inbjudan till Orsa Match Open på vårt förträffliga metetorg. www.metetorget.com
 
Anmälan sker som vanligt till mig på mejl eller sms(ni hittar det inbjudan)
 
I år kör vi betalning på plats och jag ber er respektera er anmälan och inte dra er ur någon dag innan. Ni som är med och tävlar vet vad det kan ställa till med när man gjort klart peggningar och allt runtikring. Så jag hoppas att ni tänker en extra gång innan ni funderar på ett återbud. Sen  kan man naturligtvis bli sjuk och det kan man ju inte göra så mycket åt
 
Nytt för i år är att vi kör en juniorklass, de kommer hålla till på det bryggavsnitt vi tidigare inte använt i Orsa Match Open. Det ligger nedanför äldreboendet Lillåhem och syns när man åker över bron på väg inemot Orsa eller på väg mot Grönklitt/Hansjö.
 
Vi kommer också i år att köra procent när vi räknar på placeringssiffrorna. Då är man inte lika beroende av att sitta i Storån dag 2 utan förhoppningen är då att det kan bli mer rättvist.
 
Återkommer med mer information löpande.
 
 

RSS 2.0