Egopolitik

Stora företag(läs Max) börjar uppmana sina anställda till att rösta "rätt" i kommande val och mer eller mindre hotar med uppsägningar och lägre vinster om den rödgröna röran kommer till makten. Alliansens vänner börjar lägga ut foton på Instagram där de sitter och smörjer kråset med Maxhamburgare och stöder företaget i sitt agerande.
 
Jag vet inte men tycker det hela är smått surrealistiskt eller möjligen rent ut sagt för jävligt. Är innerligt trött på att Alliansen är så jävla nöjda med alla jobb de säger sig skapat. Att ungdomar får jobb på Max är ju ställt utom all tvivel men vad är det för arbetsvillkor? Avtal? Är lönerna okey? Är det okey att köra skrämselpropaganda för att få anställda att jobba skiten ur sig och rösta företagsmässigt rätt i ett val? Att plocka ut en hundring(hundra miljoner) i bonus och låta fyra chefer splitta det? Och babbla om hur jävla dåligt det ska gå om rödgrön röra vinner valet? 
 
Det är inte okey. Inte i min värld. 
 
Det här med fria val för människor, privatiseringar, utförsäljning av vår välfärd och all annan skit som sker har gått för långt. Ändå försvaras det hela tiden. Jag fattar ingenting. Måhända tillhör jag kategorin mindre bemedlade men för fan, ge er nu! 
 
Lägre skatter ger mer konsumtion vilket skapar jobb heter det. Vad skapar det för jobb då? Har vi inte sett nog med allt sämre arbetsvillkor där allt går på arbetsgivarens agenda? Se byggbranschen där det händer mer arbetsplatsolyckor än någonsin och alla skyller på underentrepenörer efter underentrepenör. All arbetskraft ska vara så billig som möjligt och för fan, ingen ska säga emot utan BARA vara tacksamma att de har ett jobb att gå till för en skitlön. 
Se min gamla arbetsplats där mina tidigare kollegor används som förbrukningsmaterial och har behandlats oerhört fult. Där man fått tvåmånadersperioder med anställning. Där man till och med lämnat in nycklar och bilar på fredagen för att få samtal på söndagkväll att du får två månader till. Med inget annat jobb att gå till säger man ja, utnyttjas till max av giriga arbetsgivare. Det är skamligt. Men det tycker Alliansen är.....bra? Hur i hela friden då? Hur fan kan det vara bra? 
Där arbetsgivarna skiter fullständigt i UNDERHÅLL och lägger enbart vikt vid arbetsmoment som genererar direkt intäkt. Ingen vilja eller tid får läggas på något så banalt som underhåll. 
 
Hur orkar man försvara en sådan politik? Hur? 
 
Alliansen skapar större klyftor än någonsin med sin politik och delar av mänskligheten är nöjd med det? Vafan!
 
Men så är det, själv är bäste dräng och man ska bara se till sitt. Ingen tanke ska ägnas åt de som har det sämst eller föralldel sämre. Det är ju deras eget fel att de inte har det bättre. En vedervärdig politik. 
 
Max har goda hamburgare. Ändrar mig till hade. Bismaken de nu har är inte angenäm. Inte alls faktiskt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0