Premiär

Drog ihop metegrejorna och dribblade mig ner till Storån och A-sträckan. Inte alla gånger man kan använda meteprylarna i januari här uppe i Dalarna men kände att det var läge för ett test. + 5 grader var dagens temperatur. 
 
Donade iordning feederspöt och blandade lite Sensas Black River Salted. Skönt att bli av med några påsar sånt ;-)
Full rulle på vattnet som gick ända upp till gräskanten. Fick lov att hänga på extra bly på feedern men det gick inte att få den helt stilla. 
La ut bara två feedrar med mäsk innan jag matade på några röda pinkies. 
Hade inte direkt stora förhoppningar om fisk men så efter 30 minuter...Napp! Då skramlade pulsen upp några slag och strax efter var årets första metefisk för min del krokad OCH avkrokad. En stäm :-)
 
Några napp till men det var svårkrokat i den hårda strömmen men inte långt efter den första fick jag stäm nr 2 .
 
Peter kom ned och vi snackade en stund. Fick ingen mer fisk under tiden han var där. Vi sa att några vak lär jag ju inte få se idag. Strax efter han åkt. Vad händer? En stor fisk är upp strax nedanför mitt mäskstråk! Messar Peter och talar om att jag sett ett vak. När jag lägger ifrån mig telefonen nappar det igen. Mothugg och fast fisk! 
Den såg ut så här
En id på 700 gram. Coooolt!
 
Bänder iväg feedern igen och hinner inte mer än landa förrän det nappar igen. Missar förstås. Slänger ut igen och napp! Miss igen. FAN!
Sen händer inget på ett tag och det börjar mörkna, då har jag fiskat i dryga två timmar. Börjar plocka ihop och minsann, napp igen och den här gången sitter den. Ytterligare en id :-) 1 100 gram vägde den
Efter den plockar jag ihop och är fullt nöjd med min metepremiär:-)
 
 

Kommentarer
Postat av: Nilox

Tog 50 år innan du kunde meta i januari så det blir väl när du är hundra du kan prova igen !
Kul i alla fall !

2014-01-08 @ 22:46:12
Postat av: B

Nice!!

2014-01-10 @ 17:05:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0