Världens bästa höjdpunkt

Ja, så kategoriserar jag VM i fotboll som nu startar i Brasilien av alla ställen. Kan väl knappast bli mer klassiskt. 
 
Finns för mig ingen annan sport som kan skapa samma puls och adrenalinpåslag och det även fast Italien inte spelar. Bländande fotbollskonst utförd av vem det än månde vara är en renodlad ynnest att få uppleva. 
 
Skulle det sen vara ett italienskt landslag som står för grannlåten så blir det inte speciellt tyst här hemma :-)
 
Jäkligt mycket åsikter och tips lite överallt nu. Intressant att läsa och lyssna.
 
Ser årets Vm som ett av de öppnaste på länge. Trots det så inbillar jag mig att när det är dags för semifinaler så är platserna besatta av några av de största nationerna. Visst kommer nåt överraskningsgäng att sprattla till ett tag men de brukar falla av efterhand. 
 
Årets Italien ser mycket intressant ut. Flera nya, unga namn, som är med i truppen och det är spännande. I kombination med rutinerade Pirlo, deRossi, Chielline, Barzagli, Motta med mera så kan det vara en mix som bär långt. Åtminstone hoppas jag det. 
Immobile kan vara en ny Schillachi (från VM-90), en tvåfotad striker av hög kvalitet. Insigne lär kanske inte få starta men en grym joker att slänga in när det krävs produktion framåt. 
Är sen Cassano i form kan vad som helst hända. Vad som helst kan hända även med signore Balotelli, det vet vi :-) Håller tummarna att han vaknar på rätt sida. Kom ihåg vad han uträttade mot tyskarna i semifinalen i EM 2012. Då hörde familjen mig i bilen på väg in på gårdsplanen, barnen vågade knappt gå in ;-) 
Bäst av alla förstås, Andrea Pirlo. Mer fotbollsgeni än så finns knappast. Han är nyckeln och startar Prandelli med två hårt arbetande midfielders bredvid honom , t ex Marchisio, DeRossi, så kommer han få den tid och yta han behöver. 
 
Jag tror på Italien.
 
Mina tips får bli som följer
Grupp A/ Brasilien och Mexico vidare
Grupp B/ Spanien och Chile vidare (här tror jag Holland får tufft och bara Chile kan lira med Vidal så ska de kunna halvskrälla
Grupp C/Japan och Colombia (Japan har några riktiga klasslirare som kan bära fram laget)
Grupp D/Italien och Uruguay (det här är dödens grupp, stentufft och kan gå hur som helst)
Grupp E/Frankrike och Schweiz (Frankrike är min outsider. Mest beroende på Pogba. De kan skrälla sig fram en bit)
Grupp F/ Argentina och Bosnien
Grupp G/ Tyskland och Portugal
Grupp H/ Belgien och Ryssland
 
Brasilien får gälla som guldfavorit och utan att ha studerat spelschemat alltför hårt så varför inte mot Italien :-) 
 
Tyskland är också en av mina guldfavoriter och de kommer gå långt. Men är lite förundrad över att de åker till VM med EN renodlad forward och att det är Miroslav Klose. Den gubben kan göra mål, inget tvivel om det men han börjar bli just det, gubbe . Kan ju bli så att han inte kommer spela så mycket och lägger ansvaret på Muller istället. Inget dumt val. 
Spanien är farliga att räkna bort förstås. Känns ändå som att de är på nedgång men det är ju farligt att säga. Då rullar de väl bort alla och tar guldet. 
Argentina tillhör ju dem som kan vinna naturligtvis. Är dock en smula oimpad av deras åldersstigna försvar. Så frågetecken där. 
 
Uruguay, har kanske det bästa anfallet av alla lag. Suarez och Cavani. Får de rätt bollar kommer det smälla friskt i nätmaskorna. Även i Italiens är jag rädd. Pass upp. 
Belgien har också några riktiga världsstjärnor i Lukaku och Hazard. Kan nog ställa till det rejält för sina motståndare.
 
Ja, skit samma hur det går (nja, inte riktigt då). Ska njuta av bra fotboll i ett par veckor nu och jobba fram Italien till stordåd. Vill se Pirlo smeka in några vackra frisparkar i sitt sista mästerskap. Vill se Balotellis magiska fotbollskunskaper. Cassanos ljuvliga leende i sitt kraterliknande ansikte. Se Buffon reflexrädda på linjen som en smidig panter. Se när DeRossi manar på hela laget med sitt skäggiga anlete och sin extrema inställning. 
Sen vill jag som avslutning se konfetti explodera i luften ....rött, vitt och grönt....och Pirlo höja pokalen likt Cannavaro 2006. Det vill jag se. 
 

Coca Colas säljsuccé

Lär nog fan jobba på med integrationen
 
Blivit så stor att vissa kroppsdelar känns som fullständiga främlingar
 
***
Här följer några nya namn till Coca-Cola.
 
Är lindrigt trött på de mesiga jävla namn de har på sina flarror. 
Som exempel såg jag för ett par dagar sedan typ Bästisen, Kompisen osv osv....
 
Nä, de här tycker jag de ska anamma nu när jag skickat dem till dem. Det tog mig exakt 4,7 sekunder att komma på de här namnen
 
Fläskisen
Lill-Pitten
Bultsuggan
Flängen
Biafra
Stordolmen
Bismaken
Ollonet
Träskpaddan
Fläskläggen
Vaginalen
Nageltrånget
Fjösen
Månglaren
Hänglävan
 
4,7 sekunder är en bra tid
 
Att det gick så snabbt var för att de här namnen redan fanns i min hjärna
 
Blivit kallad alla
 
***
 
Fasta duschar. Alltså de utan slang.
Vilket fanstyg
Vatten som strilar ovanifrån
 
Inte en chans att få EN dusch under magen.
Det rinner liksom ner över bröstet, ut på ovansidan magen (liksom en kort raksträcka), sedan över kanten och sen strilar det ner som ett draperi utan att nudda undersidan på magen eller genitalierna
 
Slopa fasta duschar och sätt dit slangmonterade duschmunstycken
 
Det blir EN av mina valfrågor så här i början på min politiska karriär
 
***
 
Idag när jag ställde mig på händerna och skulle testa underifrånperspektivet
 
kom det en skata och satte sig på mina fotsulor
 
Det var fränt
 
Mindre fränt var att den sket
 
Träffade mig mitt i mellangården
 
Ja, jag var naken OCH utomhus
 
Det händer grejer på Bornvägen 9
 
Ring gärna innan ni hälsar på
 
***
 
 

RSS 2.0