Tävlingspremiär

Det blev dags för DM-tävlingar i helgen som förflöt. Kval till SM och de två första tävlingarna i serien där lördagens tävling gick på Kättbosjön. 
Har de senaste gångerna det varit tävling där gått till ett ställe längst ner i södra delen av sjön. Den här gången hade jag bestämt mig för att avbryta den tvivelaktiga traditionen då den inte gett så mycket fisk i utbyte, möjligen då mer av motion. 
Den nordvästra delen mot väglandet och så man såg vägtrumman under riksvägen var målet och det blev också en plan jag höll fast vid utan att drabbas av tvivel och yra iväg till nåt nytt, hastigt, sinnesförvirrat ställe. 
En hel del pimplare hade samma idé och det blev ett gäng efter kanten som spred ut sig. Jag började längst bort vid sista huset innan trumman, helt ensam. Första hålet slogs bredvid risvasen som låg där. Fick 16 abborrar direkt och en bra start var ibockad. Tyvärr var det nästintill tomt i hålen som jag gjorde runtomkring. Blev till att söka sig till den västra stranden och enligt förhandsrapporterna skulle det ligga ett flertal risvasar efter kanten där även om man inte såg dem. Rörde mig resten av tävlingen längs kanten och utan att ha några speciella kanonhål så fick jag lite fisk då och då. La undan larverna och körde bara med abborröga som fungerade utmärkt denna dag. Fick ihop 142 st till en vikt av 4 700 gram. Räckte till en andraplats efter Stefan Degerman som vann på 5,7 kg. 
 
På söndagen bar det iväg till Norra Barken i Smedjebacken. Förhandsrapporterna talade om ganska surt fiske och inte så höga vikter som det ibland är där. 
Hängde på Stefan Gren ner i norränden och vi var ensamma till en början. Stefan fick fisk ganska omgående och hade en fläck där han fick fisk i omgångar. Jag hade en betydligt tyngre start än under lördagen. Låg nog på 10 fisk efter dryga timmen. Stefan jobbade på bra och blev kvar på det lilla området hela tävlingen och lyckades bli tvåa på 4,6 kg. Jag kämpade kvar i området och fiskade kanten innanför de hål som andra slagit. Fick lite fisk mellan varven men inga riktigt bra hål. 70 fiskar och 2450 gram räckte till en 18:e plats i det 40 man starka startfältet. Inte mycket att hänga i julgranen. Jonas Gustafsson fiskade bäst och snodde hem segern med sina 4,9 kg. 
 
Resultaten kan man se på Ovansiljans Facebook.
 
https://www.facebook.com/groups/299251230209572/?fref=ts
 
 

Orsa Filmklubb

Så fick vi äntligen till ett filmprogram och kunde köra igång med Orsa Filmklubb. Medlemskortsförsäljningen är i full gång och förhoppningsvis är det många som vill bli medlem. Vill man inte så går det bra att komma på enstaka filmer likväl, då visningarna är öppna. Biljettpriset är då 60,- per film. Medlemskortet kostar 250,- och då ser man alla sju filmerna om man så önskar
 
Sprid gärna budskapet om filmklubben.
 
Är det någon som har några (seriösa) förslag på kringaktiviteter så får ni gärna komma med förslag :-) Tanken är ju att det ska vara någonting som händer i samband med filmvisningarna, om det sen är kaffe och kaka, quiz eller musik vet vi inte än. Kom gärna med förslag. 
 
 
 
 
Här kan man kolla artikel plus intervju
 
http://www.dt.se/dalarna/orsa/smalare-film-med-nya-filmklubben-i-orsa
 

R I P

Så gick den gamle Angus Scrimm och dog. Ni som kan er filmhistoria vet förstås vem "Tall Man" var. Filmen var "Phantasm" som senare följdes av ett gäng filmer. Alla dör.
 
***
 
Behöver verkligen något uppåttjack nu. Deprimerad och trött på det mesta. Alltså det här med människor går över mitt förstånd. Ja, jag vet att många tycker det är ringa. Alltså mitt förstånd. 
Räcker med att titta sig omkring i Orsa. Den här utbredda flatheten. Två hyllade invånare i Orsa som nyligen fått några pris för sitt bloggande/bokskrivande skriver saker som man bara blir mörkrädd. En vurmar kraftigt för äganderätten och är klimatförnekare in i märgen. Den andre låter som en äkta SD:are men är tydligen inte det. Bägge får hurrarop. Jag hugger en gaffel i mitt eget öga. Allt är bättre än att fortsätta se förfallet. Normaliseringen. 
 
***
 
Börjar bli dags att trimma in pimpelgrejorna. Två DM-tävlingar närmar sig. Har även bokat in mig på pimpel-Sm och Hotell Lappland i Lycksele. Jag och Stefan Gren tar bilen upp och är med på individuella först sen fiskar vi lag på söndagen. Är ju inte förrän i april så då bör man vara i hyfsad form. 
 
 
 
 

SD smulades sönder.......

Blev en vända styrketräning idag. Känns skoj att få flytta lite skrot. Med betoning på lite
 
På kvällen blev det comeback i bowlingen. Var orolig över bicepsfästet och minsann gjorde det inte ont :-( Kunde inte riktigt dra på med fingrarna men blev lite bättre efter några slag så genomförde 4 serier. Just nu känns det okey så kanske kan man fortsätta till veckan. Spelade rätt bra och drog nästan 200 i snitt. Slutade på 794 poäng på fyra serier. Felicia spelade också bra och hade 667 på fyra serier. Nu blir det ungdomstävling i Hedemora till helgen. 
 
Annars kollade jag in Soran Ismael och Magnus Betnérs show "En skam för Sverige" ikväll som gick på femman. 
Jösses, vad många som måste känt igen sig i deras monologer. Speciellt de med sympatier för Sverigedemokraterna. Hoppas också att sympatisörerna fick sig en rejäl tankeställare. Det borde de fått. 
Mycket bra av Ismael&Betnér. 
 
 

Januari börjar med stapplande steg....

Kravlade igång så smått. Styrketräning för första gången sedan maj månad. Tresiffrigt i bänk var inga problem men träningsvärken dagen efter var....oskön. Även wobblat några promenader så här i början av året. Alltid något. 
 
Försöker bringa reda i allt man är inblandad i och det blir några timmar framför datorn varje dag. Möten om Leaderprojekt, filmklubben och Koppångenfilm ligger i pipelinen nu. Ska försöka mig på bowling någon dag också då tennisarmbågen känts bättre på sistone.
Åkte till Älvdalen igår för att dokumentera en grävskada där jag står som utsättare. Varit lite turer hit och dit men nu har jag mätt in allt igen och är det inte kartfel som kan åberopas så vet inte jag. Funkar det inte lär man ut med lite slantar här i början på året. De slantarna vill jag nog helst behålla. Håller tummarna
 
Som sagt, dammade igenom "Making a murderer" häromdagen. Verkligen något jag rekommenderar att lägga ögonen på. Bered er dock på att känna frustration. 
Idag var det dags för ytterligare en dokumentär " Jinx- The life and deaths of Robert Durst" . Alltså. Fick lov att se hela skiten rakt av i princip. Mycket fängslande. Se den! 
 
Mötet med filmklubben rakades av ikväll. Där bestämde vi vilka filmer vi ska visa under vårsäsongen. Nu ska det sägas att det är en önskelista och filmsättaren för Bio Kontrast lär säga sitt innan vi vet var vi hamnar. Vi har dock ett gäng reservfilmer ifall någon av våra ordinarie faller ifrån. 
Blir en intressant filmvår för de filmintresserade kring Siljan. Mer information kommer kring detta. Vi kommer i alla fall att sälja medlemskort där man får se alla sju filmerna för 250 kronor. Alla föreställningar är öppna så vem som helst får komma dit och kolla. Då kommer det att kosta 60,- . 
 
 

RSS 2.0