Elitloppssöndag med V75

Gårdagens travtävlingar innebar inga framgångar. Min ranking var åtminstone poängmässigt bättre än både Spelarservice och Spelvärde. Men ranking spelar ju ingen roll när man har fel spikar. 
 
Dagens tävlingar är grymma. Ser verkligen framemot tävlingarna och vilka lopp!
Försöker mig på en ranking idag också och har några idéer som känns rätt idag. 
 
V75 1: A:2-5-6 B:9 C:1-10-3-8-4
 
Här är mitt givna drag 2 McSpirit, i nuläget endast streckad på 6 %, vilket är mycket anmärkningsvärt. Bara hoppas på felfri avgång då kan det bli spets och då blir det inte hårt i mål. 
Självfallet bör man strecka 5 Makethemark, 6 Borups Powerful och fransyskan 9 Diva Du Mouchel. Fransyskan kan man ju inte och kan vara en flygmaskin. Grev-Nils med anhang brukar också agera som flygmaskiner men de kraschlandar alltid ;-)
 
V75 2: A: 6-12-8 B: 7-15-5-11-10-13-1-4-14 C:3-2-9
 
Ännu ett drag från Malmqvists stall och med Christoffer Eriksson som kusk. 6 Tumble Dryer!  5%! Kan man beställa spets och sedan rygg ledaren med lucka till slut, tack. Bästa hästen är normalt 8 Ready Ribb med Gooppojken. Men det kan bli kraftiga trafikproblem där med dålig startrygg och instängt läge. 12 Stay Alert har varit bra på sistone och jag har jagat den och kanske är det dags för vinst idag. Här ska man möjligen gå så långt lädret tillåter i strecklistan. 
 
V75 3: A:6 B: 4-2-5-1-3-8
Äntligen dags för första försöket till Elitloppet. Jösses, vad tappad 6 Volstead är på strecken. Melander kör själv, rycker skorna och flaggar för att hästen inte var i toppform i Finland senast och att hästen ska gå framåt rejält efter det loppet. Det blir åka av och kanske lurar Melander allihop och vinner hela rasket som kusk! :-) Hästen är grym. Ska bli intressant att se 2 Resolve och vad Svanstedt har att åka med nu när han kommer över till Sverige igen. Han lär inte åka över om han inte tror stenhårt på sin kamel. Goopen låter mäkta nöjd med 4 Timoko och hästen är hårdare än granit. 
 
V75 4: A: A: 2-6-1-4 B:3-5-7-8
2 Nuncio blir min tipsetta trots sitt stora favoritskap. Örjan kommer nog inte ladda allt här i försöket och det skulle vara därför man möjligen skulle försöka hitta någon annan tipsetta som kan rinna undan från t ex ledningen. Men jag tror det blir rejäl körning här och Nuncio i andraspår sitter bra till direkt och sparar krafterna i spetsrusningen. 1 Royal Fighter kommer att göra allt för att svara spets, Jos Verbeeck kommer ladda allt med 4 Un Mec D´Heripre och den gubben viker sig inte i första taget. Se gårdagen när han försökte skicka startbilen in i nästa vecka med sin häst Brillantissime. 6 B.B.S Sugarlight kommer också köras offensivt och där kan det bära iväg rejält om den också blir het.
 
V75 5: A: 8-4-1-11 B: 5-9-7-3-2-6 C:12-10
Nordsvenskar och svårlösligt om man nu inte väljer att chansspika 8 Jokivarren Kunkku som ska vara en startraket och passa bra på sprintdistans. Westholm har toppform på stallet och 11 Odin Tabac har som trettonåring en sällan skådad form. Men kan det verkligen gå från startspåret? 
 
V75 6: A: 11-5-1 B: 9-4-8-10 C: 7-2-3-6
Ett jävla tjat om Malmqvists hästar idag och här kommer ett drag till i 11 Aron The Baron! Två procent i nuläget och kommer säkert att stanna där någonstans. Stor favorit är 5 New Muscle Ås och den är bra. Men det är hårdare motstånd nu och Goopen själv flaggar varningsflagg för det. 1 Joe DiMaggio var grym i Finland senast och kommer han bara ut någonstans och kan gå fram i dödens tidigt kan det bli seger. 
 
V75 7: A: 5 B: 2-10-3-1 C: 8 D: 7-4-9 
Stoooor favorit 2 Pinkman som Jimmy Takter skickar hit från USA. Kan nog vara så att den bara vinner och möjligen också blir dagssnabbast. Är ju en kanonhäst. Men här chansspikar jag 5 Telecomando O.K! En skräll igen och det ska regna slantar från himlen idag. Här rycks det skor och grejor, hästen är startsnabb som få. Han har öppnat 03/400 meter och det är snabbare än vad Grev-Nils sveper en stadig 12:a hembränt med Vira Blåtira. Det är oerhört snabbt. 
 
Lycka till

V75 Solvalla lördag

Elitloppshelgen är här och spänningen stiger för varje minut. Dagens tävlingar känns inte jätteheta tipsmässigt trots riktiga kanonlopp. Men någon skräll ska väl kunna dribbla sig igenom och hänga läppen först över linjen, hoppas vi. 
 
 
V751: A:9-3-2-7 B:6-10-4
Här måste 9 Windy Ways ha bra chans att växla ner packet när Örjan styr på 400 kvar. Eller är 3 Moving On bara bäst? Svårbedömd förstås men kan gå. Min storskräll är, trots en svag insats senast, är 7 Ninepoints Lucy. Kan man påstå att Westholms stall är i form? Kommer Greven dricka mer öl den här helgen än vad jag dricker O´boy? Tveklöst! 
 
V752: A:2-3 B:5-9-7-6-4-1-10-8-12-11
Tipset går även här till Örjan. Men är lite tveksam till att han klarar av att hålla ledningen men gör den det så kan det vara klart. Passa 5 Ymer Brick som kan dra ner plösen än en gång över spelarkollektivet. Förvisso mer påpassad än senast. Hela 6 procent i nuläget. Antagligen också det samlade promillevärdet just i detta nu för mitt kompisgäng i Stockholm(de är bara tre stycken och detta skrivs 09.48 ) 
 
V753: A:10 B:12-6-4-5-2-11 C:9-1-3-8-7
Här kommer veckans idé som varit i mitt huvud från det att startlistorna kom. Nu har ju ALLA tipsters tydligen dragit till med den som veckans bästa spik. Så då får man ju torskfrossa. Eller inte. Ska man drista sig till att gardera så ta med 12 Chatain så får ni chansen att (ja, om ni sättar de andra sex loppen förstås) att åka på Karibienkryssning en gång i veckan istället för sunkiga Finlandsfärjor och käka marmeladkulor.
 
V754: A:2-4-11 B:10-5-3-6-12 C:7-9-8
Spets och slut på 2 Eldrick Boko? Ja, möjligen. Men så bra som 4 Copimade var senast ska den med på kupongen. För att inte nämna 11 Le Miracle, hur såg han ut senast! Som en ung Greve i sina glans dagar. Förvisso var det bara....hmmm...låt mig se....typ tre dagar som han var på topp ;-) Vi får se om Le Miracle håller längre. Ta med skrällarna 10 Top Yllit och 5 Cigor Coyote också.
 
V755: A:15 B:6-3-2-7-10-1-5-13 C:9-11-14-12-8-4
Dagens spik! 15 Jetset. Oj, startspår 15. Kanske inte den smartaste spiken men så gör jag inga anspråk på att vara smart heller. Bara smartare än de jag pratar med. Det säger inte så mycket. Visst kan Björn med 6 Basic rinna undan från spets om det blir dåligt tempo men räknar med att Bergharn kliver fram och masserar med 7 Angel Rain som är stark som få. 2 Magnesia och 3 Dark Chocolate är luringar som kan kliva in på upploppet och avgöra om det blir för långt fram för Jetset
 
V756: A:1 B:9-3-5-6 C:4-7-11-2-8-12-10
1 Global Republic växer alltmer fram som min chansspik. Spets tar han. Nu deklareras det också att han ska köras i spets den här gången. Ett svårlöst lopp med många potentiella stjärnhästar. 9 Bartender In körs barfota igen och är bra. 6 Heartbreaker V.S kommer vara bättre nu och det blir nog åka av
 
 
V757: A:14-11 B:13-5-9-10-12 C:8-15-3-6-4-2-1
Här ser jag ingen riktig skrällhäst. Det skulle vara 9 Opitergium i så fall. Lite som att lira på Greven och hoppas att han ska stå till mål. Ibland funkar det och lika ofta vinglar han ut i sista kurvan och tappar dojorna. 
Kanske är 14 Bird Parker överlägsen men jag vill ha med guldtanden 11 Saveur som kan blåsa ner packet. 
 
Lycka till och sätt fast hängslena ordentligt. Nu åker vi

Armwrestling

Råkade höra något kring den här tävlingen "Världens starkaste man" och att de gubbarna lätt slår armbrytarna som håller på med sin sport. 
Nja, håller ju inte riktigt med där då specialister oftast är just det, specialister på det de håller på med. 
En av mina favoriter inom armbrytning, Devon Laratt, plojmöter här Hafhor Björnsson (världens starkaste man, åtminstone en av dem)
 
Spel mot ett mål, lindrigt sagt ;-)
 
 

RSS 2.0