Kvällsfika

Det är när man sätter sig vid skrivbordet med två kvällsmackor och ett glas oboy som man känner sig levande. 
 
Gott som fan, helt enkelt.
 
Tills man kommer på att man klippte tånaglarna igår och att fötterna befann sig exakt där mackorna nu ligger på skrivbordsunderlägget. 
 
Det skiter man i och bejakar sin arbetarbakgrund. Ohygieniskt eller inte, mackorna ska i.
 
 
Tre tuggor senare inser man att man glömde städa undan tånaglarna igår. 
 
Blundar, håller för öronen, äter
 
Arbetarbakgrund
 
***
 
Att mitt intellekt är vida överlägset de flesta försöker jag ju i varje diskussion på olika nätforum påvisa. 
Eller åtminstone bara nämna
 
Nu kanske någon väntar på en skojig poäng här 
 
En lättfattlig, billig jävla poäng. 
 
Och visst, poängen är ju just det. 
 
Att mitt intellekt ÄR vida överlägset
 
De som känner mig är de som borde bli livrädda först
 
De inser ju förstås att mänskligheten står bortom all räddning
 
***
 
Det var en dag under påsklovet 
 
Gick ut efter posten mitt på dagen ungefär
 
Soligt, fint och varmt
 
Grannungarna naturligtvis ute
 
Börjar gallskrika och peka
 
" Mamma, maaaaaamma.....gubben är naken. Han är naaaaaaken"
 
Morsan deras kommer springande naturligvis
 
Själv känner jag mig en smula förlägen och förstår först nu att det kanske inte var en jättebriljant idé att gå ut naken till postlådan
 
Mamman stirrar argt på mig och rycker tag i småungarna och släpar dem mot deras husdörr.
 
Jag försöker lätta upp stämningen
 
" Om det känns bättre så kan jag gömma paketet i röven en stund........men då måste jag nog låna din röv"
 
 
Förstår nu att det inte är att lätta upp stämningen
 
Fick i alla fall klä på mig innan jag satte mig i polisbilen
 
***
 
Jag vet. Jag är inte jätterolig
 
Försöker öva
 
 
 
 
 
 
 
 

Passager

Två träningar i ryggen inför bowling-klubbmästerskapen imorgon. Det kan räcka. Om jag har tur. Får en tre-fyra gratisstrikar i varje serie. Då kan det gå. Hur kroppen ska palla att slunga klot i åtta serier är en annan fråga att lösa. 
Har inte jättestora förhoppningar men att slå ur underläge är ju alltid en kul grej. 
 
****
 
Det finns för lite superhjältar i världen. För lite av dem var det i alla fall inte i filmen jag såg häromkvällen. "Avengers-Endgame". Som jag sett fram emot den. Tre timmar lång så det blev en lång sittning. 
Filmens absoluta bottenpunkt var att de gjort Hulken till någon sorts snäll gubbe som uttryckte sig väl....Man blir ledsen av sånt. I övrigt var det ju en njutning att se filmen. Fyra rejält tajta superhjältedräkter i betyg. 
 
****
 
Börjat fixa iordning meteutrustningen och gått igenom tackel med mera. Lillån sköljde idag och det ska inte stå på nu förrän man sitter där. Snart är väl vårbeställningen från Tubertini här också så då är det komplett
 
****
 
 

Begåvningar

....och den här jävla upprördheten kring Greta som åker land och rike kring och skapar klimatengagemang. Främst från högern i Sveriges politiska landskap. Hur blev människor så jävla dumma i huvudet? 
Sara Skyttedal, Jan "Ubbhultarn" Ericson, Rebecka Weidmo Uvell. Orkar inte räkna upp alla dårar. 
KD, M och en fullständigt värdelös lobbyist som väl knappast har några andra anhängare än just de som är dum i huvudet. 
Det är bara några av många som upprörs och ska klanka ner på Greta. De har fått för sig att hon utger sig för att vara expert och inte kommer med några lösningar. Alla normalbegåvade förstår och vet att hon INTE utger sig för att vara någon expert (även om det är lätt att framstå som sådan om man skulle jämföra sig med ovan nämnda trio t ex) Hon skapar ett engagemang och vill att politiker ska ta frågan på allvar och skrida till verket. Det är det hon gör. Hon ska inte komma med några lösningar. 
 
Att vara på Twitter och läsa allt vad de här figurerna skriver är fullständigt söndrande för en mänsklig själ som min egen. 
 
Sen de här smånötterna som lägger ut bilder på t ex plastnedskräpningen i Indien och andra länder och naturligtvis måste skriva något nedlåtande om Sverige och varför vi ska göra något när de andra länderna borde börja göra något istället för där är de verkliga problemen. Som tycker att vi i Sverige blir straffade när olika klimat/miljömål läggs fram. Att se att Sverige kan vara ett föregångsland som visar vägen och går i bräschen, att Sverige kan vara förebilden att ta efter. Nej, det går fan inte. Jävla jämmerdockor. 
 
Ja, jag är fortfarande en bitter och sur jävel. 
 
 
 

Happy Easter

Tro på fan om man inte blev med påsklov så här en vecka i april. Hade ju varit ännu trevligare om man kunde få den här förkylningen att lämna härbärget. Den mängd snor som nu lämnat kroppen torde motsvara vikten av vilken ordinär hästkuk som helst. Vilket jag gissar, eftersom jag aldrig provvägt någon hästkuk, är en högst anmärkningsvärd vikt i snor. 
Att jag inte provvägt någon hästkuk beror mest på att jag är hästrädd. Annars hade jag givetvis haft bättre koll. 
 
Slängde oss iväg till det traditionsenliga Långfredagsnappet i Untorp som alltid fiskas på Hemsjön. Det här var 41:a året som tävlingen fiskades. Tror inte det är många tävlingar jag missat. Alltid kul att träffa mina gamla polare och konstatera att tiden står still. Unga pojkar still going strong. Hasse och Totte, äkta stackmoringar av rätt virke och med hjärtat på rätta stället.
Att jag spöade dem på fisket får de tåla :-)
 
 
Hemsjön bjöd på knallförhållande. Strålande sol så även min kära Helena blev nöjd och kunde steka huden några nyanser ytterligare :-) Tjock is och som ett golv att gå på. Härligt. 
Startade på högersidan ganska tidigt och fick fan ingenting. Lyckades knapra upp två småabborrar efter 30 min och tanken fanns ju där att det skulle bli som ifjol, totalfiasko. Men så sökte jag mig ut mittpå sjön där det ibland är lite fisk när det är en sen påsk och kallvatten börjat rinna in i sjön. Det var det nu också om inte i mängder. 
Fick 51 stycken som vägde 1560 gram och det räckte till seger före Micke Andersson som hade dryga 1,3 kg. Han hittade i fisk strax nedan mig ute på sjön. 
 
 Invägningen med Göran Björk som hållit i tävlingen alla år. Camilla sköter anteckningarna och Lille kollar hur mycket han fick ihop
Leaderboard
Lille kollar storlek Totte fick sig en ryggsäck till
Micke tänker inte sluta med fisket
 Hasse fick sig en ny tröja och kan byta ut 80-tals kollektionen
Nöjd segrare
Bossen över Hemsjön, Göran Björk
 
 
 

Påskhare

Då går vi in i påsken. Lite ledighet ska nog kunna vara nyttigt för en sargad själ. 
Startar upp med tävling i Untorp på långfredagen. Blir nog en sjundeplats, 452 gram, 2 grillade med bröd och lite hafsigt påslängd senap och pungsvett grande innan det är färdigt. 
I kortare ordalag. Som vanligt.
 
Besök hos doktorn idag. Fick sitta och vänta inne på undersökningsrummet. 
När han väl kom in så tänkte jag muntra upp stämningen lite så jag sa typ....
- Hej, Viktor. Du är en loser idag. 
- Jaså, vadå? sa han
- Du har ju fått det tvivelaktiga nöjet att skåda en gubbröv så här lagom till lunch. Känns kanske sådär
 
Han flinade i alla fall innan han böjde sig ner för att kolla in min rövböld. Det blev remiss in till kirurgen. 
 
Lyckades även att visa röven för sköterskan som visade in mig i undersökningsrummet. Var väl lite ivrig och fick för mig att hon var typ doktorn så fram med röven innan hon riktigt var med. 
 
- Det där kan du ta med läkaren som kommer strax, sa hon. 
 
Jaja, man kan inte lyckas jämt. 
 
Idag sprang jag på en av fiskevårdsgubbarna nere på byn. En av de värsta. Tänkte tanken att jag skulle skälla ner honom verbalt. Men märkte att han inte riktigt kvicknade till efter tacklingen så jag sket i det och smög iväg.
 
 

Kraftlös

Varit sjuk i ett gäng dagar nu så orken är sämre än vad den vanligtvis är. Sinnet är som vanligt förmörkat. Det känns åtminstone bra. 
 
Naturligtvis blev det sjörekord på Hamrasjön i söndags. Ville verkligen vara med där men med den här kroppen och en förkylning i den så var det inte att tänka på förstås. Grymt fiske var det i alla fall. Får nog bli pimpling under påsklovet för att stilla lite av abstinensen. Man är ju lärare så påsklov sitter fint.
 
Begåvats med en böldjävel i ryggslutet. Jaja, i början på rövdiket då. Den gjorde entré som en ovanligt envis finnjävel. Var och blod var och varannan dag. Nu efter någon månad har den utvecklats till någon form av utväxt som fylls med var/blod hela tiden. Så lär väl försöka uppsöka någon läkare och visa upp röven. Känns som det skulle vara skönt att få den bortskuren. Är ju i alla fall på rätt sida så inga misstag ska väl kunna inträffa i fråga om att skära bort små utstickande objekt. 
 
Ikväll när jag skriver detta så brinner katedralen Notre Dame i Paris. Tragiskt. Orsaken är okänd ännu även om det ryktas smått om att det ska vara hantverkare som varit i farten. 
Fast några är ju självklart ute med orsaken. Vilka tror ni? Just det, de tvärsäkra Sverigevännerna förstås med Ingrid Carlqvist i spetsen. Jösses, den kärringen är ju rabiat galen. Hur fan kan hon ens bjudas in till poddar och andra plattformar för att sprida sina fantasier? 
Vilken orsak som presenteras? 
Muslimer förstås. Islam tar ju över förstår ni. Islamifiering. Sånt sagolikt trams. 
 
Fast vi har ju galna människor på närmare håll förstås. Igår skrev jag Gunnar Håkansson och benämnde honom som hatmånglare och bottennapp. Han är ju naturligtvis, i tillägg, galen också. 
Nu kanske någon undrar varför jag hakar upp mig på honom och några till. Ja, en sak är säker. Jag gullar inte med sådana där figurer som saluför sitt hat så tydligt. Det är tillräckligt många som gullar med sådana människor utan att jag ska göra det också. Sen vet jag ju att det finns några stolpskott som läser det här, länkar, tar skärmdumpar och ser till så de här jönsarna får reda på vad som skrivs. Det är bra. 
 
Nu är det läggdags. Ska jobba imorgon. Som vanligt folk. Om jag inte sväljer tungan och dör under nattens våndor. Men varför skulle man ha tur?
 
 
 
 
 
 

Sign of life

Jotack. En bitter gubbjävel kan säkert formulera några rader även om han knappt hittar till sin formidabla hjärna längre. 
Den här världen har blivit helt galen och det faller ner på alla jävlar. Att folk inte äger kapacitet till att göra några djupare analyser av allt de tycker är ju ställt utom allt tvivel. 
 
När blev mänskligheten så här ruttna i skallen? Överallt poppar de upp som några jävla magiska svampar i psykedeliska färger och spyr ut sina teorier om sakernas tillstånd. Hade en diskussion med några vridna inkompetenser som sitter i några stugor i närområdet. 
När de började yra kring globalisteliten och NWO (New World Order) så var det nog. Stöllar.
 
Nu läser man kring de här småbarnen som det diskuteras kring om de ska tas hem till Sverige eller inte. Hur kan man ens diskutera sådana saker i just den frågans avseende? Barn väljer väl fan inte föräldrar. Det är bara att plocka hem dem och ge dem vad de behöver. 
Att fullständiga tokstollar på Twitter som t ex Rebecka Weidmo Uvell skriver saker som är så absurda att allt annat bleknar är ju galet. Hur kan man ens uttrycka sig som hon gör. 
 
Sverigevänner. Det eviga jävla gissel. Att läsa diskussioner på nätet när de här figurerna gör entré gör att man närmar sig plantering av några kaliber tolv-hagel i gomseglet, fan. 
 
Sen får ni väl fan sluta med att se SD som ett parti som andra. Jösses, så jävla skitnödigt trött jag blir på det. 
" Öhhh,ja, det är ju det som är demokrati ju. Man måste ju samtala och samarbeta med dem när så många röstat på dem....öhhh...ju " 
Debila. Hör ni? Debila är vad ni är. Man samarbetar inte med nåt jävla rasseparti hur mycket de än försöker skrubba bort sina uppenbara defekter. 
 
By the way, när vi ändå är inne på debila, Sverigevänner och allmänt dåligt tankegods. 
Orsa Fiskevårdsområde hade stämma förra veckan. Jag var inte där. 
Räckte med att läsa stämmohandlingarna. 
Gunnar Håkansson, detta magnifika bottennapp, sitter visst i valberedningen. Bara att ha en sådan hatmånglare i en valberedning säger rätt mycket. Nog fan hade de Rolf Ström på omval i år igen. Han blev också inröstad. Vad bra. Ännu ett år med Orsas fantom på fiskevård. Han kan precis ingenting. Om Roffe är Fantomen så blev det ju bra då att Guran med muschingarna fortsätter som ordförande. Han som drömmer om att sätta dit någon för tjuvfiske så till den milda grad att han ligger på skogsbackarna med kikare och spanar ner på tjärnarna. Härligt jobb ändå. Jaja, ni behöver inte bli upprörda. Det är hans egna ord. Han till och med BRUKAR göra det. 
 
Skit samma. Jag har gett upp hoppet kring det mesta, framförallt mänskligheten. 
 
Ni är mähän allihop. Säger inget, rycker på axlarna åt allt, vill inte ta ställning, spelar taktiskt och bryr er bara i ert. Inga klargörande, inget ställningstagande och bara nån jävla vilja att hålla sig väl med alla. Rasister, nazister och allmänna dårar. Hur fan orkar ni se er i spegeln? 
 
Sa jag att jag är bitter, sur och grinig? 
 
Det går väl över. 
 
 

RSS 2.0