Norgetripp....

Jörgen hämtade upp imorse 06.35 för resan till Naersjön ovanför Hamar i Norge. Laxen och Weine hamnade också så småningom i bilen. Tog längre tid än beräknat och 5 minuter innan utgång parkerade vi bilen och lite stressigt var det.
Förhandsrapporterna spådde om ett fantastiskt fiske med tippad segrarvikt över gällande rekordet på sjön, 22 kg. Jag och Jörgen drog iväg till norrändan och WP och Laxen till den andra änden av sjön. Fick visserligen fisk direkt med det avtog snabbt och man fick 2-3 fiskar i hålen...Efter en timme kändes förhandsrapporterna som ganska svåra att nå upp till och efter två timmar när jag kikade ner i skryllan och såg mina 2 kg skvalpa runt där nere kändes det...ja...tungt. Jörgen stolpade iväg norröver och själv bar jag min smidiga kropp, dock kanske aning tunga, en bit tillbaks....Niklas Strengelsrud kom gåendes och när även han bekräftade att det var rejält trögt så trodde åtminstone inte jag på några 20 kg...Nåja, skam den som ger sig så jag gjorde som jag brukar...borrade på...borrade på....svor...borrade på....svor ännu mer....borrade på...pissade och slog en blick ner i skryllan igen, denna gången efter tre timmar....Ingen ökning.....Bytte riktning igen och drog iväg inemot land, slog ett hål och plötsligt nappade det...Avslutade på det stället sista timmen och fick väl ihop 7 kg där, bl a en 6 hektos och en 4 hektos. Hade sammanlagt 171 fiskar och vägde in 9385 gram, kom på 16:e plats och fick sista pris.
Jörgen sprang klockrent och fick vara med om ett grymt fiske sista timmen, drog ihop 19,4 kg. På det slutade han på tredjeplats.
Laxen fiskade bra i sin del av sjön och hade antagligen bäst av de som var där. Kom 6:a med sina 12470 gram. Weine slet ihop 8 kg och blev 4 i oldsmobileklassen;-)

Finn Erik Lerdalen från Raufjoringen fiskade stenhårt och bra, dagens högsta vikt på 23190 gram. Bra jobbat, Finn Erik!! Dag Even Nygårdsetter kom tvåa med sina 19940 gram. Åtminstone de tre första i herrsenior avslutade på samma ställe långt nord i sjön.

Lagtävlingen blev stenhård men där segrade di svenske gutterna!:-) Jag, Laxen och Jörgen hade 41,3 kg tillsammans och jag tror segermarginalen blev 4-5 hekto.

Nu är det dags att gå och lägga sig....Klockan ringer 03.30 för avfärd till Norge och Kongsvinger...Puh!

Naersjön kommer få fler besök av oss, det är ett som är säkert. Mycket trevlig sjö att fiska på!

Resultatlista finns på www.raufjoringen.no


Jörgen surar med gädda, Lagsegrarna, Grabbarna från Åsen Tasken, Fisen och Blåsen, Finn Erik är stolt gutt, Weine glisar upp sig

Kommentarer
Postat av: Niklas Strengelsrud

Bra rapport Kenneth. Kul at det frister for dere å komme tilbake, selv om Næra var litt vanskelig idag. Tror snøværet på ta skylden.

2008-04-06 @ 23:14:10
URL: http://www.raufjoringen.no

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0