Rädd? Rudd?

Vaknade som tidigare mornar, med att någon slirat ner braxslem i luftvägarna...Hostade och kraxade upp några snygga, fabulösa strängar av slem och återkom till livet en aning. Sommarförkylningar är inte att leka med.

Efter lunchtid slängde jag in lite grejor i bilen och drog rätt ut i vildmarken, precis rätt ut i skogen. Den där otroligt farliga vildmarken som en del politiker och jägarfolk benämner den.
Hmm, var inte det minsta rädd där jag strosade omkring. Inte ens bössan var med. Kniven låg även den hemma. Hur ska man nu överleva? var en fråga jag inte alls ställde mig. Nu tar nog vargen mig och gör inte den det käkar säkert en björn upp mig var också en tanke som inte alls slog mig.

Visserligen var jag utrustad med ett 7 meters metspö av toppkvalité, lätt och fin kolfiber som gjort för att försvara sig mot rovdjur som inget annat vill än att ta ett fettspäckat stycke kött från min kropp......Så jag kände mig rätt säker. Kan ju hantera ett sjumeters och att trixa ur ett öga från sin plats med spötoppen är en barnlek.

Att fabulerande idioter likt delar av politikersurfen och jägarkåren tillåts skrämma upp befolkningen med rena lögner och jävla skitsnack är ingenting annat än skamligt. 

Ofta hör man uttryck som att "vanligt folk vågar inte gå ut i skogen för alla rovdjur" och liknande. Gärna från nollvisionärer på varg som bäst hade passat på institution för hjärnhaverister.....

Vafan ska jag vara rädd för?! Ge mig någonting i skogen som jag ska vara rädd för! Jaja, säg spindlar och mina nackhår reser sig men bortsett från det......

****

Det var inte riktigt det här jag skulle ägna inlägget åt men blir smått förbannad när jag tänker på hur otroligt vackert det var där jag var i dag. Och att det finns idioter som vill skrämma folk till att inte våga åka ut i skogen och se all vår vackra natur med sin MÅNGFALD

Hursomhelst, åkte iväg till en liten tjärn mitt på skogen för att det igår inkom rapporter om att det vid tjärnen skådats en död ruda, en RUDA! Vid en liten pöl där jag gått förbi många gånger under årens lopp på älgjakter och på bärplockningar utan att se något liv i vattnet.
Slängde med ett sjumeters som sagt och en burk maggott.
Kom fram till tjärnen och direkt såg jag fisk som simmade ut från landkanten. Mycket förvånande såg jag sedan 2-3 vak samtidigt. Plockade snabbt på ett tackel och flippade ut det mellan några tuvor, napp direkt och mothugg.....Fick fisken strax ovanför vattenytan men den lossnade, hann aldrig artbestämma mer än att det såg ut att vara en mörk fisk, stretade rätt bra iaf. Ut igen men nu hände inget.
Förflyttade mig runt tjärnen men utan några fler napp. Kopiöst med fisk som vakade eller sprätte i ytan,stundtals såg det ut som abborrstim som slog i ytan!
Kom tillbaka till där jag tappade fisken och slängde ut på samma ställe, nappade direkt och den här gången landades en firre....BÄCKRÖDING!:-P Fiskade ett tag till men ingenting mer hände

Gissar att tjärnen är full av ruda och enstaka bäckrödingar, har ingen aning men då rudan hittades igår så finns det ju bevisligen ruda där. Att bäckrödingen är där är inte heller så konstigt, en lättflyttad fisk som antagligen burits dit av någon skogsmulle som ville ha ett ställe för sig själv.

Ska åka dit och prova en sväng igen i dagarna, fått lite tips av en rudametare från norra delarna av vårt land:-) Men har ni några giftiga tips på rudamete får ni ju gärna komma med dem här på bloggen:-)

Det lite roliga är att tjärnen ligger på våra jaktmarker och i  det området har jag nog blött krok i de allra minsta dypölarna, den här har jag aldrig varit i mer än att jag stått och tittat på den ett antal gånger....Självklart skulle det vara fisk i den då:-)



*****

Dåligt med rapporter från Sm i internationellt mete på metetorget. Jag vet iaf att Peter och Jörgen inte lyckades hålla i sina ettor från igår, Jörgen blev trea idag men missade pallen enligt tidiga rapporter. Tommy Lindblom lyckades vinna och stort grattis till honom, tror det var hans andra titel....eller är det fler?


Kommentarer
Postat av: amatör rudmetare

när vi har fiskat ruda , har vi åkt dit och slängt i nån burk majs , sen åkt dit o fiskat dagen efter ,sist fick vi flera över kilot ,största på 1.3 ,rätt rolig fisk att meta hemskt pigga till en början ,

lycka till

2010-06-06 @ 23:09:22
Postat av: jocke

mäska upp med lite majs maggots och vanligt mäsk under minst en vecka(3-4ggr), rudor i vatten där det inte fiskas ofta kan va svåra att få till att börja äta ditt bete(vissa vatten vet jag det tagit flera år ;) ).fiska sena kvällar eller ännu hellre hela natten/morgonen och en annan viktig detalj är fiska nära land!borde kunna finnas hyfsade rudor i den där pölen om den bara innehåller ruda och bäckröding.skit fiske! jocke

2010-06-07 @ 06:30:41
Postat av: jocke

en länk till min fiskedagbok,lite rudamete från i helgen.http://minken.bloggsida.se/



jocke

2010-06-07 @ 06:34:26
Postat av: Mr Pink

Tackar för tipsen!:-)



Minken - jäkla fina rudor du tagit. Misstänker som du att det kan bli tufft att få dem att käka det jag erbjuder. Tror inte någon fiskar där överhuvudtaget. Men det är bara att prova och köra en kampanj, alltid får man nån bäckis:-)

2010-06-07 @ 12:55:51
Postat av: Freddan

Take apart, lite döda jokers och blodis på kroken. Om alla specimen hunters hade fattat hur effektivt det är hade alla fiskat take apart nu... Leta fram några små fina flöten och en liten krok, typ 18 eller om det blir surt efter en stund.



hur blir det med tävling i höst i lillån? något beslut. Håller på att försökar planera lite inför hösten och än så länge ligger den tävlingen i topp tillsammans med lag SM och Matchman.



ses och hörs, Freddan

2010-06-07 @ 21:05:02
Postat av: Mr Pink

TP får det bli, nära strandkanten:-)



Gör klart tävlingen idag och lägger in på Metetorget. Den blir helgen 7-8 augusti, endast 27 platser och vi kör först till kvarn det här året. Tävlingstiden kommer att bli samma bägge dagarna, 11-15. Anmälningsavgiften är 500 kronor för bägge dagarna och vi räknar med att åker man hit är man med bägge dagarna och fiskar. Vi ger ut 100 procent av anmälningsavgiften i priser. Feederförbud och ingen grundmäskning är några av de regler vi tänkt tillämpa

Boendeförslag kommer och så ska vi försöka fixa till en bra middag till någorlunda hyfsat pris för de som är intresserade

Som sagt, allt kommer i löpet av dagen. Anmälan sker endast till mig via mail eller sms.

2010-06-08 @ 09:16:41
Postat av: Storm

Hallå !



26 platser !

2010-06-08 @ 11:47:38
Postat av: Bullen

"vanligt folk vågar inte gå ut i skogen för alla rovdjur"



Om du är ute i skogen så vågar fan inte jag va där iallafall.

2010-06-10 @ 20:08:36
Postat av: lars w

håller med dig.angående våra rovdjur o skrämselpropaganda själv är jag bara glad när jag får se dom i naturen. tyvärr lite för sällan björn nästan varje år varg bara en gång tyvärr järv en gång oså mvh lars w

2010-06-11 @ 20:16:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0