Orsa Match Open 2011

Då har helgen lagt sig något och med några dagars Norgejobb i kroppen är det dags att krafsa ner några rader kring tävlingen. Har ju länkat till artikeln jag skickade in till tidningen så den kan ni ju läsa också.

I år blev vi 27 tappra metare, varav 12 norska, som kubbades om ett förstapris på 5 laxar och den oändliga äran av att stå som segrare i Orsa Match Open.

Lördagmorgon började disigt men så småningom växlade vädret om till skapligt fint, kanske alldeles för fint för Lillån. Fisken tenderar att bli mer störningskänslig när solen skiner och det finns ingen anledning att ändra på den teorin då söndagens mulna väder innebar att det nappade riktigt bra under söndagen. 

Blev lottad på sektionen närmast sekretariatet på peg 3, började i Lillån. Peter Lindh drog kanten på samma och även fjolårets segrare Rune Grenberg såg till att motståndet var på topp på sektionen
Tre rullspön med 8-10 gramsflöten riggades, takepart ett par toppar och så ett femmetersspö. Vi kör ingen grundmäskning i Lillån utan fiske och mäskning startar samtidigt.
Körde Mondials Special Canal som bas, lite Sensas Etang och Mondials flytande Voorn, kryddade med koriander.
Sköt ut ca 15 små bollar på matchspöplatsen, la ut ett mindre antal på 12,5 metern och så körde jag loosefeeding på en kort plats alldeles vid bryggkanten. Under tävlingen mäskade jag mest med sticky mag och så då loose på kortplatsen.
Började med rullspö och det dröjde en liten stund innan det började nappa. Fick någon småmört innan 12,5 metersplatsen provades. Fick några abborrar där men ingen fart.

På kanten drog Peter fina mörtar från första utlägget och det nappade på friskt hos honom på takeaparten.
Så småningom började det nappa bättre åt mig också, varvade de tre platserna och fick klart bäst på den korta där en del mört och abborre behagade nappa.
Efter 1,5 timme kom första braxen för mig(och sista med storlek) Fick den på matchspö och det var ett rent nöje att stjälpa ner den i nätet:-) Kanske inte alla som håller med;-) Den vägde runt 1,2 kg 
Fick inga fler braxar med någon vikt att tala om, några skimmers bara.

När det var ca 1.45 kvar klev solen fram ordentligt och fisket tog slut för mig. Fick nästan ingenting och den korta platsen stendog.

Peter kontrade upp en brax och avslutade också med ett gäng bra mörtar. Peter vann sektionen på 3820 gram före mig på 2880 gram. Rune blev trea på 2680 gram.

Den andra sektionen i Lillån vanns av Roffe Andersson med sina 4890 gram före Fjellis Fjelberg som hade 4400 gram. 

I Storån var det halvsurt fiske på den övre sektionen medans den nedre var helt okey. På den nedre lyckades Tommy Strengelsrud vinna med sina 13660 gram före Finn Willy 10020 gram. Brax och id var i huvudsak fångsten här. På den övre sektionen vann Krister Bergman 3540 gram före Peter Eriksson på 2300 gram. 

På kvällen blev det samkväm på Orsa Bowlinghall som ligger ca 100 m bakom sekretariatet inne på campingen. God mat och ett par öl lyckades väl också slinka ner. 
Under kvällen hade Fk Match utlottning av en elmotor skänkt av ORSA FISKECENTER. Lottkulor drogs och en och en åkte ur, till slut låg det tre kulor kvar i påsen där Jörgen Storm, Peter Lindh och Kirsti Oppdal Eriksson var kvar som tänkbara vinnare. 
Här sållades agnarna från vetet och äntligen kunde man fastslå att vinnaren har sjujävla tur i lottdragning! ;-) Jörgen Storm var vinnaren, grattis till honom:-) Turgubbe!

Tidig kväll för de flesta och så även för mig. 

Söndagen började tidigt och trots att jag var på plats 06.20 för att ställa iordning var jag inte först! Tommy Hjärtström var redan där och blandade mäsk och väntade på färskbryggt kaffe:-) Kaffet kom strax och ska passa på att tacka MYCKET för ett formidabelt arbete med kiosken av kära Helena! TACK!:-)

Spännade lottning och önskemålet från min sida var naturligtvis på den nedre sträckan i Storån. Fick den övre och naturligtvis mitt på :-P Peter drog nästkant nedströms på den nedre och därifrån visade han sig svårslagen även om hans start var seg. På den andra kanten drogs det brax från första utlägg men så småningom fick Peter igång brax på feeder och då var det inget snack längre. Stefan Swee och Tomas Andersson gjorde det bra från andra kanten på sektionen och blev 2 respektive 3 med 15720 och 14780 , men åt Peters 26840 gram fanns inget att göra.

Själv trodde jag på feederfiske på den övre sektionen även om takeaparttoppar gjordes iordning liksom ett niometerslångspö. Tappade tidigt en brax på t-p och därefter var det mörker. Fick 2 idar på feeder och tappade en stor fisk till. Fick ihop 1620 gram och en hedrande klockren sistaplats på sektionen. Bara att glömma och komma igen. 
Rune Grenberg till höger om mig fiskade bra och varvade brax på t-p och feeder. Drog ihop 11700 för seger.

I Lillån visade sig mer mört än vad som är vanligt. Nappade ganska friskt med mört och en del hade bara sådana i näten. Än en gång, alltså det mulna vädret som bidrog till det skulle jag tro. Tommy Strengelsrud tog ytterligare en seger genom att vinna C sektionen på 8440 gram
D sektionen vanns av Odd Henning Hansen 8880 gram, där var det en del brax i fångsten.

Som slutsegrare korades Peter Lindh med sina två ettor och en bra sammanlagd vikt. Tommy Strengelsrud kom tvåa med samma poäng men med sämre vikt. 

Helgen gick nog ihop för herr Lindh iaf med ett fett segerkuvert och två sektionssegrarpriser, till råga på allt fick han en buckla som han kan putsa på och kasta nostalgiska blickar mot i många år framöver......Det lär väl knappast upprepas att han vinner tävlingen igen? ;-) Eller vem fan vet? :-) 

Tack till alla som hjälpt till med extra plus till Helena förstås. Tack till alla jävligt trevliga deltagare som kommer upp till Orsa och ger järnet. 
Nu hoppas vi att tävlingen kan växa med några deltagare till nästa år! Kom ihåg att boka campingstuga i tid nästa år alla ni som i år var för sent ute:-) Anmälningslista är upprättad så det är bara att höra av sig. Kommer nästa år att ha förskottsinbetalning men mer om det senare. 

Tight lines eller nåt 




Tidig lördagmorgon
  Bryggan   Jörgen knyter och knyter
Stefan visar sitt dunderrecept för Tomas
Finn Erik leemarmed Geers
Räven Folke har säkert nåt i bakfickan:-)
Karl Olov med hillbillie i bakgrundenKrister ska snart vinna en sektionTrassel and Rune i samspråkNorskt taktiksnack
Steinar visar bringanJag är redoRöd maggott is DA SHITKisti är redoPeter blir aldrig redoStefan Swee

Stefan vid hyfsat gott mod trots en tung dag på bryggan
Fjolårsmästaren väger in lite mindre än mig, skönt;-)
Karl Olov ger färgen vit en kroppFjellis blir tvåa

Tre vise männen...eller ja, tre män iaf..eller ja,tre personer är det ju åtminstone;-)
Rune, Steinar och Håvard är rätt mätta nu
The Lucky Hillbilly, Mr StormFin kväll
Stefan, Krister och Karl Olov
En glad Finn E som äntligen fick en hyfsad vikt i Lillån
Tommy Strengelsrud och Dag Even 
Helgens segerherre, Peter Lindh
Pristagare Tommy Strengelsrud, Rune Grenberg, Rolf Andersson, Peter Lindh, Krister Bergman och Odd Henning Hansen

Kommentarer
Postat av: Storm

Tack för ett bra arrangemang trots att jag inte kunde ställa upp så mycket.



Hillbilly? Ahh, sur än;-)



Hae't

2011-08-10 @ 22:44:12
Postat av: Phil

Brilliant organisation on a great venue with superb facilities. I will come next year.

2011-08-11 @ 15:11:35
Postat av: Mr Pink

You´re welcome, Dr Piscatorial! :-)And thanks!

2011-08-11 @ 19:21:41
Postat av: Storm

Great Phil ! Are you going to Söderhamn ?



Have read your blogg and it seams that you been in heaven;-)



Hae't Gött !

2011-08-11 @ 22:51:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0