1:a DM Byrviken, Siljansnäs

Premiärade igår på Byrviken och en kylslagen morgon här hemma med -14 grader blev snabbt varmare när vi närmade oss. -4 grader hamnade vi på till slut. Behagligt om det inte hade varit för att vinden fick luggen att svaja lite mer än vanligt.
Kunde inte ändra rutinerna från ifjol(trots det tappra misslyckandet då) och travade upp till vägbanken för att starta där. Ett gäng drog lite längre upp i viken däribland Stormovich.
Fick några borrar i andra hålet men det kändes ganska tidigt att det skulle bli som ifjol. Yrt.
7 fiskar blev det sen gick jag ifrån för att göra ett prov när några av gubbarna stuckit. Nappade inget mer och på med handskarna och vidare. Tänkte om jag skulle göra samma vända som ifjol, dvs upp i viken och vidare längs bortre landet. Men nej, drog rätt över mot ön och träffade på Dan som fått ihop dryga 30 stycken. Ganska trögt alltså.
Fiskade mig runt lilla ön och hälsade på Berggren som psykologiskt köttade upp en 70 grammare precis när jag kom fram till honom. Men han hade inte heller fått igång någon fisk.
Fick 3 stycken där och när sen arrangör Danielsson stormade förbi så vek jag också upp benen på ryggen och drog mot starten.
Där hamnade jag direkt på Mandel som hade ca 2 kg. Då var det 1 timme kvar och vi letade fisk tillsammans i riktning mot starten. Fick varsett bra hål inne på grunt, kunde dra fisken direkt i handen. Men det var inte mycket fisk runtikring.
Kämpade på men fick ingen riktig fart på någon mer fisk och bara att arkivera tävlingen, ladda om och försöka göra bättre ifrån sig på Kättbosjön om två veckor.
Fick ihop 66 fiskar och 1368 gram. Räckte ingenstans.
 
Resultatlista på Weine´s blogg www.wepefiskar.blogg.se
 
 
 

Premiärfiske

Då var det dags. Att göra säsongens tävlingspremiär. Arena blir Byrviken i Siljansnäs.
 
Donat klart med grejorna och bytt ut pirkar på varenda spö. Det är dags för de nya, smått exklusiva, pirkarna "Mephisto" att försöka hjälpa till att fylla min skrylla.
Pirkarna som ännu så länge finns tillverkade i liten skala har en ganska sällsynta egenskaper som det ska bli intressant att prova. Får återkomma med en beskrivning när min tid känns lite mer talrik än just ikväll:-)
 
Blir antagligen lite kylslaget imorgon också även om prognoserna talar om varmare framöver dagen. Får vara hur det vill med det, kylan brukar inte vara något problem. Fettlagren skyddar....nu även på prinskorvsfingrarna
 
Förra året på Byrviken gick fisken djupt(vad jag kommer ihåg), ca 5-6 meter. Hoppas imorgon på ett fiske som är betydligt grundare, det vore tacknämligt.
 
I egenskap av distingerad äldre herre får jag också äran att få skjuts imorgon. Herr Storm hämtar upp vid halvåtta så då är vi ute i bra tid så man hinner surfa fram till korvförsäljningen(om Stortomten i Leksand ordnat några slangar) och få sig några korvar.
 
Dags att dra sig tillbaka för natten
 
 

Kultur

Kultur när den är som bäst. "Django Unchained"...2 timmar och 45 minuters pur njutning. Filmkonst. När sen Tarantino plockar in ett gäng avdankade gamla skådisar i birollerna blir njutning än mer tilltagande.
James Remar, Bruce Dern, James Russo, Don Johnson och Don Stroud(från Death Weekend -76)! Inte att förglömma heller.....den riktige Django(från originalfilmen) Franco Nero.
Mycket bra!

Så här såg den ut när det begav sig.....

Hittade den gamla "rikskända" teckningen på Ladubergsälgen....så här såg den ut:-)
 

Fattig lapp eller fattiglapp

Jagar nya dimensioner i mitt själsliv
 
Att stå på knä och sortera färdigätna solroskärnsskal
 
i en snödriva
 
naken
 
skänker verkligen resultat i jakten
 
***
 
Ser så mycket särskrivningar överallt
 
att jag, i ett svagt ögonblick, börjar ta det för att det är så det skall vara
 
Sen inser jag att allt är som vanligt
 
Det är självfallet jag som har rätt
 
Som alltid
 
Påminner mig också om att de tagit slut
 
Pillren
 
Mot hybris
eller om det var för
 
***
 
Apropå Janne Josefsson reportage om att det kanske inte finns fullt så många
fattiga barn i Sverige som gjorts gällande
vill jag säga
Hallå! Men jag då?
Fattig som en kyrkspis, inga pengar från norska försäkringskassan sedan oktober
 
DET verkar ingen bry sig i
allraminst Janne
men några skitiga ungar ska det rotas i
 
Har inte käkat gåslever sedan i början på januari
och att dra in på denna basala livsnjutning
kan och är förödande för min lekamen
 
Det finns ingen rättvisa i världen
 
***
 
För att vara allvarlig en stund
Går på behandling för ryggen
Domnar i ett ben(det längst till vänster om man tittar rakt fram)
 
I kombination med en hel del andra åkommor
gör det ens sinne något depraverat
Att det sedan tycks dö människor i min närhet hela tiden
påverkar naturligtvis också.
 
Nu hoppas jag att begravningen som klarades av för några dagar sedan
är den sista på lång tid.
 
Blir det någon mer måste ny kostym inhandlas
då byxknapparna verkar ha flyttat sig självmant
åt fel håll
 
Håller tummarna för att 2013 kan bli ett hyfsat år
 
 
 
 
 
 
 

Reflektioner, trams och kyss mig i arselet

Det ser ut att det går långt emellan som man lyckas skapa några sammanhängande meningar här på bloggen. Gör ett försök ännu en gång. Har ju trots allt, jämförelsevis, en hyfsat levande blogg om man tänker på alla som startar bloggar och så går det tre veckor och sedan blir det inget mer. Förvånande nog(för en del kanske) har jag en hel del besökare också.....flera stycken faktiskt......
Nåja, apropå bloggar.......Är det inte dags för Ovansiljans Sfk att blåsa liv i sin blogg? Det verkar ju vara populärt att vara korrespondent på nya sajten Pimpelsport(för övrigt ett lovvärt initiativ) så då kanske det samtidigt kan bli någon rad skriven på Osfk-bloggen samtidigt?
 
I år har Örebro Öppna jubileum, tror det var 30-årsjubileum. Så idag skickades anmälan dit. Vad passar bättre på ett 30-årsjubileum än att mitt namn står överst på resultatlistan.......och då menar jag inte bara efter dag 1. I år ska det även bli en lyckosam dag 2 för mig. Det SKA bli en lyckosam dag 2 för mig. Annars kan det bli så att jag dränker mig i mitt eget keepnet.....ja, om jag går ner och i ringarna alltså
 
Blir en del skrivande på Facebook också. Blir lätt inblandad i lite smådebatter. Vilket är intressant. Men det börjar bli dags att rensa i kontaktlistan då det börjar bli lite väl mycket förtäckt nassepropaganda  i newsfeeden. Det är ju egentligen oerhört sorgligt för mänskligheten att människor inte ens förstår innebörden av vad de lyckas dela ut mellan varven. Historielösheten är frapperande stor och skrämmande.
 
Igår skrev jag den här statusuppdateringen efter att sett stora delar av partiledardebatten och läst den lokala blaskan
 
"Fått mig en dos, troligen överdos, av Annie Lööf, Jan Björklund och Göran Hägglund idag. Krävs nog kraftig rehabilitering för min valnöt till hjärna nu. Jag förstår ju inte hur de får ihop det :-( Som toppen på allt var det en insändare i MT idag från den lokale centerledaren. Han skrev att de värnar om miljön. OM MILJÖN! Hahahahhahahahahaaaarrggghhhhh.....jag behöver nog tvångströja nu......"
 
Det tog ju inte lång stund förrän någon nappade...
"Varför gör DU inget åt problemen Kenneth? Klaga och kritisera är inte det svåraste, det kan vem som helst! Men att lösa problemen kräver en klartänkt människa?"
 
Mitt korta svar blev
 "Så din slutledningförmåga leder dig in på vägen som säger att jag inget gör åt det jag skriver om? Då får du revidera din förmåga till en senare, mer, uppdaterad version. Vill tro att mitt engagemang sträcker sig något över medel åtminstone, jag försöker påverka frågeställningar och dylikt åt rätt håll utifrån vad jag står för. Intressant är att du tar upp benämningen klartänkt människa. Vad är en klartänkt människa? Är inte det en ganska så subjektiv benämning? Själv anser jag mig vara en väldigt klartänkt människa. Det anser jag inte Jan Björklund, Annie Lööf och Göran Hägglund vara. Men i och med det anser ju en hel massa människor att jag inte är klartänkt. Något mer som jag anser inte är klartänkt utan snarare fullständigt feltänkt är när människor delar alltsköns förtäckt nassepropaganda på Facebook utan att ens reflektera 1 sekund över vad de gör......Historielösheten är frapperande stor och skrämmande. För den delen, att se Jan Björklund prata skolpolitik är en absurd upplevelse. I 6 år har hans politik haft chansen att vända resultaten för vår skola och fortsatt pratar han bara om hur dåligt det var innan de här 6 åren och att han vill ha 10-15 år på sig innan hans politik gett det genomslag som han tror sig veta kommer....Men du kanske tycker han verkar vara en klartänkt figur? Och om du inte har koll på vår alltigenom populistiske lokale centerledares fabulösa dåliga miljötänk är du mindre påläst än vad jag trodde. Sen det här med vargfri kommun....Stor eloge till de partier som sade nej till den motionen. Att några partier vill göra Orsa till en liten egen enklav på vårt jordklot, dra nya gränser och fatta egna beslut inom den lilla bananrepubliken är ju ställt utom all tvivel och tyvärr är Centerpartiet en av de drivande mot det samhället. Är det något världen behöver så inte fan är det fler gränser eller gärdesgårdar. Det finns inga proportioner längre när vargfrågan görs till en av de största när det finns så mycket viktigare problem att lösa......Det är sorgligt."
 
Sedan kom detta i tre olika kommentarer i en följd
"Tag inte i för mycket! Du blir bara trött av det, och besviken! Sätt igång med dina tankar politiskt, engagera dig den vägen! Att "tjafsa" med ord på Fb är bara slöseri?"
 
"Jag stöder dina tankar till viss del, men just nu ser jag en bitterhet som man lätt kan sortera in i ett "fack"? Inte bra!"
 
"40 fet och bitter????????"
 
Fick mig att skriva detta
 
"Tror nog att du har fel där. Min tro är att det går att påverka, driva frågor och debattera på sociala medier likt Facebook och bloggar(som exempel). Sedan kan det ju vara bra om man även engagerar sig politiskt genom att driva frågor på det "gamla" sättet. Att du ser en bitterhet lägger jag inte så stor vikt vid. Ser mig inte som bitter, bara klartänkt OCH ledsen över en mänsklighet som sätter sina egna intressen främst. Fet råder det inga tvivel över, vad det nu skulle ha med saken att göra. Som tur är har ju fettet i alla fall satt sig runt midjan och inte mellan öronen som det verkar ha gjort på en hel del.....mindre midjetjocka figurer än mig."
 
 
Ja, så kan det se ut.
Fick en hel del beröm också som kanske inte skrevs ut i kommentatorsfälten utan skickades till mig på annat sätt. Intressant om inte annat.
Önskar att det var fler som tog bladet från munnen och sa sin mening. Inte minst våra politiska partier i t ex Orsa.
Men där verkar det som man i många läger är rädda för att säga vad man tycker. Se på Moderaterna, där RP dristade sig till att skriva en insändare och kritisera samma Centerledare som jag gör ovan. Där användes inte några uppseendeväckande fraser överhuvudtaget men ändå föranledde det partiet att skriva en egen insändare där man INTE backade upp RP utan lämnade honom ensam om åsikterna.
Det är så jävla svagt att min hjärna får bristningar! Så mellanmjölk man kan komma. Varför ska ni vara politiker då för om ni inte vågar ta ställning, vågar säga vad ni tycker och framförallt vågar framföra obekväma åsikter?
 
Tröttsamt som fan.
 
 

Evil Dead.......något uppfräschad


En framtidsvision.....

Undergångsstämning.........

RSS 2.0