Årets sommarplåga....

Då var den här, sommarens hit och plåga
 
 

Pling

Skulle bra gärna vilja raka mig. Är i kraftigt behov av det
 
Men vem fan vill gå omkring med sönderrivna finnar och en blodig röv?
 
Jag avvaktar
 
***
 
Till helgen blir det kalas hos Erkapersarn
 
Han ramlar över linjen precis som jag gjorde i mars
 
Grev-Nils med familj dyker också upp
 
Kan bli skoj
 
Fast nu hörde jag att det var en trubadur inringd
 
En trubadur
 
Mitt agg mot trubadurer är inte trivialt
 
Utgången är oviss
 
***
 
 

Tomma holkar

Suck. Ett jävla bubblande överallt.
Människor som måste göra en massa saker.
Umgås med familjen, släktingar, gulla med ungjävlar och vänner.
Städa, shoppa, fritidsintressen och en massa annan skit.
 
Låt mig göra klart en sak.
 
Det ENDA en människa måste göra, är att dö. 
 
Enkel logik
 
***
 
Nej, nu får ni ge er.
 
Facebook fylls av analyser kring Sverigedemokraterna
 
Det senaste jag såg skrevs av en kriminalpolis
 
"Jag tror vi tänker fel om SD"  var överskriften
 
Nej, vi tänker inte fel. Du tänker fel. 
 
Framförallt tänker SD fel. Så inihelvete.
 
Så sluta tramsanalysera, tack.
 
Vi ska inte anpassa oss efter några jävla snedseglare 
 
***
 
Så förvånad jag blev idag när en småfågel av okänd art rammade min skalle
 
Det gjorde ont
 
För fågeln
 
Den dog
 
Min skalle är unik, antik och jävligt hård
 
Möjligen också lik en tom fågelholk
 
***
 
Skruvdragare. Sliprondell. Fint sandpapper
 
Fotvård. Funkar utmärkt
 
Fast det gick snabbt att få brännsår
 
 #idiot #förgrovtsandpapper
 
***
 
 
 

Mandariner

Häromdagen hade jag en mandarin i kalsongerna
 
Jobbade och dåligt med fickor på vadarbyxorna
och
för mycket i händerna i övrigt
 
Mandariner använder jag för att mäta vattenhastigheten i vägtrummor i de jobb som utförs
 
Den var dock oskalad
 
ifall någon skulle viljat smaka
 
***
 
I en släng av monumental megalomani
 
fick jag för mig att jag var en jävel på att knulla
 
Det var jag inte
 
#svullnaknän # ovig
 
***
 
På Facebook fick jag en bild postade i min feed av älsklingen.
 
Hon är snäll och vill mig väl så inget ont om det.
 
Så här stod det
 
"Livet är för kort för att stressa upp sig över personer som inte ens förtjänar att vara ett problem i ditt liv"
 
Sådana här visdomsord eller vad fan det kallas och de som kommit på de här ramsorna skulle jag vilja sitta ner och prata med.
 
Det är och blir fel redan i första delen.
 
Livet är för kort.....
 
Nej, livet är för långt, för helvete
 
Fatta
 
***
 
Ibland tänker jag på "Free Willy"
 
Späckhuggarfilmen. Den som de ska släppa fri
 
Willy är väl också ett smeknamn för snorre. 
 
Tänker man så kan det bli en helt annan film typ
 
Free Willy och så drar de ner kallingarna på mig
 
och
 
upptäcker att Willy redan dragit
 
(fast egentligen är den ju där men så jävla liten) 
 
Allt de hittar.
 
En mandarin
 
Oskalad
 
***
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En dag av reflektioner

Igår var det visst EU-val om det nu slunkit förbi näsan på någon. Idag går svallvågorna höga när ett parti som SD skruvat sig framåt och tar allt mer plats. 
Föga överraskande för en misantrop likt mig. Mänskligheten är avskräde. Dum, dummare, dummast. En smula funderar man ju ändå. Ni som lyckades lägga SD-rösten i ett kuvert, slicka igen skiten och snubbla fram till valbordet och visa ert röstkort, har ni överhuvudtaget läst partiprogrammet? Förresten, har ni överhuvudtaget läst någon....typ...historisk bok? Tvivlar förstås på det. Ni har lagt rösten på ett parti vars företrädare jublar när Front National blir störst i Frankrike. Vars ledare, kärringen LePen säger att Ebolaviruset är en lösning på Europas flyktingproblem. Sympatiserar ni med sådana uttalanden?
Om ni orkar få upp era flottiga fingrar ur chipspåsen så får ni ju gärna läsa på vad Front National står för. Vad fan är ni rädda för? Färger? Människor? Ord? Vad?
Själv är jag rädd för spindlar. Fast egentligen inte rädd. Tycker de är mer obehagliga. Liksom litegrann som ni. Som röstat på SD. Ni är obehagliga.
Ta ansvar för ert eget liv istället för att skylla på alla andra, speciellt på utsatta minoriteter. För det finns onekligen en röd tråd. Utländsk härkomst, homosexuella, kvinnor och vargar.........Det är det ni är rädda för.
De tar inte ert jobb. Det är ni som inte gör ert. Ert jobb med att bli mer pålästa, toleranta, empatiska och SOLIDARISKA!
 
I min värld finns inga förmildrande omständigheter. SD är sprunget ur nazismen OCH de sitter i Sveriges Riksdag.  Blir så trött när jag läser all skit som skrivs nu efter det här valet. Speciellt de som framhäver att alla andra partier missat att ta debatten, att det är media och journalisters fel, att vi måste bemöta dem med konkreta argument bla bla bla......Men är ni totalt tappade? 
Hur får du in ren och skär fakta i någon som inte VILL ta till sig sanningen fast den presenteras mitt framför näsan på dem? Det enda jävla sättet är ju med en sliprondell och en hyfsat tung hammare känns det som. Det går ju inte. 
Debatten har ju tagits. Den har drivits. Till och med av mig på den lokala arenan i den minsta av världar.
Men. Det .Funkar. Ju. Inte.
De här mörkermänniskorna vill ju bara köra sina egna mantran och hänvisa till Flashback, Avpixlat, Fria tider,Realisten, Dispatch International som säkra källor. Det är ju fan helt bananas.
Jag följer Ekroth, Almqvist, Bylund, Åkesson plus ett gäng till av dessa olustiga figurer på Twitter. Även Ingrid Carlqvist, chefredaktör på Dispatch. Det är onekligen en samling skitspridare av rang. Hela tiden.
 
I Orsa blev SD näst största parti om jag förstår det rätt. Det bekräftar bara mina teser. Hillbillys har tagit över. De som sällan öppnar en tidning, de som ofta hänfaller åt enkla lösningar, de som ofta inte orkar sätta sig in i problematiken, de som gnäller på allt, de som koleriskt fortsätter hävda sin rätt att säga negerboll och i samma andetag ställer sig frågan varför man får säga vitlök i så fall. DE, dvs, NI är inget annat än inskränkthetens ansikte, fullständigt historielösa och utan förmåga till djupare analyser. 
 
Någon säger att SD inte är ett rasistiskt parti. Hur fan argumenterar man med en sådan så att han tar in fakta? Det går ju inte. SD är ju inget annat än ett rasistiskt parti. Blir inget annat hur jävla mycket såpa de än skrubbar sina blekfeta ryggar med.....
 
Nä, det går åt fel håll och har gjort länge. Tryck näsan längre upp i Åkessons mörka dajmgång om ni vill. Ni är ju redan bruna. B R U N A. 
Fast känner jag er rätt så har ni svårt att förstå den liknelsen också. Det blir lätt så när man har ett sinne förmörkat av ren och skär dumhet. 
 
 
 

Curved balls

Sista matchen i serien ikväll och vi fick däng av två bleka ynglingar som lirade skjortan av oss. Bara att buga djupt och ödmjukt. Trodde därmed att platsen direkt till finalen gick rätt down the drain. Men så var icke fallet. Utan att ha hundra procent verifiering ser det ut som vi kniper en av platserna och plötsligt blev finalen stjärnbeströdd och typ 200 grader hetare ;-) I will huff and I will puff.........Finalen är VÅR! Jag kommer också lägga in ett par extra träningspass. Ingo behöver inte träna, han har levt på talang i femtio år så den funkar än.
 
Rulla ut röda mattan, vi är på ingång!

Lag-sm Tranås

Ny vecka på intågande och snart dags att knuva in metegrejorna i en bil igen. Den här gången i min bil. Resmålet blir detsamma som förra veckan, Tranås och deras Svartån. 
29 lag anmälda vilket är bra. Det behövs många lag i metets Sverige.
Fk Match anländer med två stycken lag och vi hoppas kunna göra livet lite surt för några lag i alla fall. Till det här Sm:et har vi fått loss vår gamle, fast jävligt mycket yngste, lagmedlem Håkan Eriksson som gör comeback(om än tillfälligt). Vi får se om det kan gjuta lite framgång i det åldersstigna laget.
 
Håller tummar och korsar slapptaskar för att fisken ska ha kommit igång några promille mer än vad som var fallet förra helgen. Blir det lika surt tror jag harakiri PÅ peggen är ganska högt på whattodo-list........
 
Såg några bilder på mig från förra helgen. Ge fan i att knäppa profilbilder på min kropp, för fan! Gör att jag vill harakira mig själv oavsett hur fisken nappar. Att inte palljäveln på peggarna tippade framåt när jag satte mig är ju åtminstone ett jävligt gott betyg till de arbetare som gjort jobbet med röjning och pallning längs ån.........
 
Nåja, vilka är favoriter då? Vilka är motiverade favoriter och vilka är överskattade? Det är väl egentligen inte så svårt att lägga tipsen men med tanke på hur fisket var senast kan det öppna för överraskningar om fisket fortsatt är svårbemästrat. 
Mina välkvalificerade tips får bli som följer
 
Som segrare lägger jag BSMK med den jovialiske Gyllbrandt i spetsen och nestorn Svensson tillsammans med ynglingarna(i sammanhanget), bröderna Litzell. De har rutinen, kanske inte lika snygga som Fk Match, men oftast väldressade och ostressade. Bör ge sisådär 6-7 gånger på Unibets meteavdelning. 
 
Utmanare i första hand är Balans första lag. Där Mårten kan leda sina styrkor till en medalj. Lagets styrka är alltid deras keepnet som ALLTID innehåller tre-fyra kilo MER fångst än vad de som fyllt det säger......speciellt Mårtens.
Splash, SWEA och Constellation är normalt lag att räkna men ställer mig tveksam till deras lagbyggen där rika oljemagnater gått in och köpt ihop lagen. Tror inte heller de trivs med promenaden ner till peggen där lera och vatten randar de tunga stegen fram till pallen. De här killarna är vana vid asfalt, fiska i lackskor och just lite svåra förhållanden kan göra att de känner sig mer än vanligt vilsna och det kan sätta sig mentalt i utslag av att det går ut över fisket.....Nej, de ratar vi från kupongen.
 
I skaran av outsiders lägger jag hemmafiskarna VBMK. Har fisket återgått till det normala kan de lira hem det här. Hänger lite grann på hur de klarar av att hantera lördagkvällens schnitzelpartaj med tillhörande drycker. De bör ha rutin på det också men klarar de av all trashtalk? Vi får se, outsiders är de.
 
Ett annat gäng som kan bli en obehaglig överraskning, och då menar jag inte bara för deras bräkande dialekt, är Älvkrokens första lag. Det här kan passa dem jävligt bra och med bröderna Åslund, stjärnskottet Marcus och braxhivaren Bo så kan det gå vägen. Tror Bo slagit mig (föga imponerande merit, jag vet) de senaste 46 åren när vi hamnat bredvid varandra. Alltid fått brax har han också. 
 
Lyfter också fram vårt eget lag som outsider. Tror inte vi behöver vara helt ofarliga och om det är ett önsketänkande återstår att se. Är vi i slagläge inför dag två så lägger vi segerfrillorna redan vid frukostbuffén, kammar luggen med majonnäs och baconfett. I tillägg lovar jag att hålla in magen på segerfotot så har de andra Biafragubbarna chans att komma med på fotot också.
Annars ser jag framemot de där schnitzlarna på hotellet, som hängde likt manglade taxöron över tallrikskanten, gott var det också. Lite bubbelbad med värme och några bira lär inte sitta fel i dödköttet heller gissar jag
 
Nä, dags att sortera pinkies, putsa plattformsben och mala silkesmaskkokonger.......
 
 
 
 
 
 
 
 

Browning cup

Peter, den gänglige och okrökte, och jag, den mindre gänglige och definitivt krökte, tog en sväng till Tranås och sov oss igenom Browning Cup som fick bli årets tävlingspremiär. 
 
Gled in i Tranås centrum under fredagseftermiddagen. Snabb incheckning på hotellet och sen behövde vi käk. Blev en thairestaurang som fick bli vårt tillhåll under en timme. En av fördelarna med att fylla år och hyfsat jämnt är ju att man ibland blir bjussad på grejor. Peter bjöd på käk och bira på thaien så det var bara att tacka och ta emot. 
Efter det körde vi lite bubbelpool och bastu. Dock inte på thairestaurangen. Det fick bli på hotellet. 
 
Rätt tidig kväller och fortfarande hade man ju tillförsikt inför tävlingen. Skulle ju bli så kul med lite trixigt mörtfiske. 
 
Som alla vet nu så visade sig fisket från en sämre sida. Att det blev trixigt var bara förnamnet, eller det var ju knappt trixigt. Det fanns ju knappt fisk. Troligen något med leken får vi hoppas på. 
Var riktigt surt och som exempel kan nämnas att jag inte hade ett enda napp på takeaparten på hela helgen. Jo, jag släppte kortspöt emellanåt  och satt och hängde på takeapart likväl som feeder. Så försök inte.
Fick all fisk på 3,5 meters. Löja, småmört och småsarv. Hade 37 stycken per dag. 460 gr respektive 420 gr. 5:a första dagen och 7:a andra dagen.
 
Bara att slå in en extension i röven och försöka komma över debaclet.
 
Inte så mycket att orda om själva fisket. Däremot var sträckorna bra och förhoppningsvis händer något positiv med fisket under de två veckor det är kvar till lag-Sm.
 
Lördagkvällen var vi ett gäng metare som käkade tillsammans så det blev lite livat. 
Hossa underhöll som vanligt. Don Tonolino klämde i med en sång och den rösten hade funkat i större sammanhang. Vi käkade schnitzlar som var större än mitt gäddhäng. På det hela taget en bra kväll helt enkelt
 
Stort tack till arrangören för ett bra arrangemang. Nu hoppas vi fisken ramlat in ordentligt i ån så vi får lite mer fisk till SM. 
 
Vår taktik i Fk Match är som vanligt inte speciellt avancerad. 
 
Vi kör på enkelhet och tro på framtiden.
 
Vinn, för helvete!
 
Och misslyckas vi med det har vi troligen i alla fall käkat ett gäng goda schnitzlar, bubblat i poolen och kört standardiserat trashtalk hela helgen och är rätt nöjda ändå 
 
 

RSS 2.0