Manson, the name of the day

Tisdagsmorgnarna finns det en ljusglimt i mörkret när Fredrik Strage besöker TV4-studion och ger av sina popkulturella insikter. Imorse ny skiva med Marilyn Manson och framförallt John Carpenters skiva med härliga toner. Den har jag haft koll på ett tag och inväntat men nu kommer den till veckan så därmed är beställningen genomförd.
 
Nåja, Manson i en stilfull video är aldrig fel
http://youtu.be/w5LZ8YErl2M
 

Hårda högrar

Kämpade mig uppe till Alexander The Maulers match inatt. Det var många timmar för två minuters antiklimax. Tråkigt med knocken men så är det och Alexander ska ha all heder över sitt tal efter matchen. Inga ursäkter utan bara att snubben tog mig.
Han hade bra slagstyrka, Johnson. Alltid kul att tänka sig hur det kunde gått om t ex en (på topp) Mike Tyson hade släppts in i ringen. Helt övertygad om att han fullständigt krossat de här snubbarna. Men det får vi aldrig reda på.
 
Trav i dagarna två. Några lax in igår trots endast sex rätt. Idag satt sjuan men kass utdelning. Men man kan inte mer än ha sju rätt så bara att vara nöjd. Dryga sex lax in idag.
 
Kollat några gamla super8-filmer. Fick igång den gamla projektorn efter en beställning av ny drivrem. Så nu har man visat kidsen att man hade hår på huvudet en gång i tiden. En riktig jävla luva faktiskt.
 
 
 
 

Deppigt

Byrviken får klara sig utan min glamourösa framtoning imorgon vilket känns sådär. Tävlingen hade behövt mig.  Knät har valt att accelerera i smärtframtoning och just nu är det inte roligt. Det pallade bra på förmiddagen med styrketräning och några marklyft. Gick upp till en trea på 120 för att känna på. Inga problem. Mer än efteråt då förstås :-( Få se om det blir ett läkarbesök till veckan. Men vafan ska de göra? Skit samma. Siktar på 150 i bänk och 200 i mark innan snön försvunnit :-) Knäböj får vänta, om man säger så.
Klarar jag det har min vän Bruks en redig återställningsarbetare att nyttja till sommaren :-)  
 
Får ladda på travet imorgon istället(som alla andra lördagar :-P) Börjar bli dags för nåt matnyttigt i plånkan.
 
Syndar Lchf ikväll och smuttar i mig en flarra Chianti. Är som att käka lättstekta småsparvar. Gott
 
Eftersom travet gått i baklås så gick man med i postkodlotteriet alldeles nyss. Så nu siktar man på grannyra (eller vad fan det heter) på Born i Orsa. Desperat? Ja, möjligen. Köper lotter på Lions bod nere vid Coop också, ett kvarts kilo kaffe kan vara bra.
 
Vargjakt på gång nu också. Att debattera vargjakt med s k jägare är som att gå in i en madrasserad cell och försöka få nåt vettigt ur snubben som sitter där med tvångströja.
Argumentet " de visste vad de gjorde gubbarna som utrotade vargen en gång i tiden" är ju fullständigt apart. Som att titta åt andra hållet HELA tiden när evolutionen fortgår......
Ska väl precisera mig något kanske för att nyansera. Jägare som är nollvisionärer. Sånt kan jag inte ställa upp på. Skyddsjakt ja. Utrotning nej. Helt absurt i min mening.
Såg en jägare som babblade på i en debatt på Facebook. Han pratade hela tiden om att han/de (jägarna) visste precis allt om djur och speciellt vargar OCH inte minst hänsyn/respekt till djuren. Så gick man in på profilen och det visade sig att han "kallade" sig fiskare också. Stoltserade hänfört med en tioplusgädda. Stendöd. Med en stor blodpöl under sig. Jättebra :-P Respekt...not.
 
Jaja, jag har ju ändå gett upp mänskligheten så skit samma. Vi ska ju ändå dö. Alla jävlar.
 
 
 
 
 
 
 

Debatt

Slängde några getögon på kvällens Debatt. Dravel. Tröttsamt. Människor som inte ens förstår vad fan de debatterar. Man får ge upp. Ge upp hoppet om människor. Vilket är gjort sedan länge. Ändå försöker man hitta någon strimma hopp emellanåt. Det finns inte mycket till ljusglimtar. Om ens någon. Alltså kan den som sitter med makten över knappen trycka nu. Nu för fan. Tryyyyyckkk!  BOOOOOOOOOOOOOMMMM................
 
***
 
Ingen potatis, ingen pasta, inget ris, inget bröd..............Till sommaren flyger jag som överblommade maskrosor över ängarna. Fan tro´t
 
***
 
Tresiffrigt i bänkpress otränad kändes som man inte är helt jävla avpolleterad i alla fall. Fortfarande är det en del pensionärer som dock misstar mig för pilatesbollen..............Pressa tresiffrigt och nåt praktarsel sätter sig på magen. Fatta att det kan vara svårt
 
***
 
Ont i knät. Något måste gått sönder. Man är en skör jävel. Porslinsknän, glaskäke och gipsskelett.....Klart det går åt helvete. Ska jag sopsorteras går jag i....typ...keramik.
 
***
 
 
 
 

Lost

Så tröttsamt. Skrivit och skrivit. Långt. Pretentiöst. Fagert. Mörkt. Så försvinner hela skiten. Rakt av. Finns ingenstans. Inte ens några skröpliga fragment kvar i skallen. Det är väl ett tecken. Så gott som något.
Det var för dåligt, sämre än vanligt. Ingen ska behöva drabbas av sådana sammansatta bokstäver.
Skit ska bort. Så var det med det.

Tisdag, en dag i januari


Plattmatch

Då var premiären avklarad för min del och det blev en föga upplyftande föreställning som snabbt får föras över till arkivet för glömda, begravda, insatser som förhoppningsvis aldrig mer ska dras fram i ljuset.
Sjön Leran vid Morgårdshammar var stället för dagen och det visade sig vara överlag en trevlig och fiskrik sjö. Finns inte mycket att skylla på mer än min egen oförmåga denna dagen. Började på nästan rätt ställe och behövde bara förflytta mig ett 70-80 meter efter de fem första bomhålen för att hamna i ett område med fisk. Många av de som var där och höll ut hade också riktigt bra med fisk.
Fick 67 firrar där under de första 45 minuterna sedan blev det som vanligt....otåligt. Så jag drog vidare. Inte i så rask takt då mitt underben var svullet av knäsmärtorna. Gjorde skapligt ont vid stövelkanten som helt enkelt blev för trång. Gav mig i alla fall ut på turné som så småningom avslutades vid starten och med ytterligare två abborrar i tillägg till de första 67 . Helt jävla uselt. Fick ihop drygt 2,2 kg och hamnade bland de sista. Wikström hade högsta vikten med 9,6. Han är i form, den gode Wikström.
 
Ja, bara att komma igen och redan på lördag kör vi DM 2 på Byrviken. Få se om man kan få till rätt rotation på grejorna tills dess. Tvivlen finns där och Byrviken har inte alla gånger varit snäll mot mig. Men någon gång ska vara den första.
 
Kommer att luftlåtsas dra abborre ute i garaget hela veckan. Inklusive nackbrytning med ljudillustrationer. Allt för att frammana korrekta fokusbilder. Väl mött
 
 

Dags imorgon

Då blir det comeback på pimpelisarna imorgon. Första deltävlingen i årets DM-serie startar upp på Leran hitom Smedjebacken.
Jörgen kurvar in med bilen imorgon 06.15 så bär det iväg. Donat iordning allt och gått igenom prylarna ordentligt. Har inget minne av att varit på Leran men det är väl inte omöjligt att någon dimmig minnesbild dyker upp när man ser var man är.
Får se hur det går med själva gåendet under morgondagen. Mitt vänstra knä sa upp sig häromdagen och igår var ingen rolig dag ur det perspektivet. Idag är det lite bättre så hoppas på ytterligare förbättring under natten.
Lirade bowling i torsdags. Mötte en tvåhundrasnittslirare. Men det var inget jag och Ingo brydde oss om. Seger med 6-4. Vi låg under med 0-4 efter första två singlarna men sen vann vi rubbet. Jag avslutade med 190 och seger mot Johan Mr 200 :-) I övrigt spelade jag uruselt.
 
 

Jo, jag kommer ihåg hur det var.....

....att ha en rygg. Som inte funkar. Fy fan vilket bakslag idag. Som att få en kanotpaddel dragen i nacken av någon random stöll. Började på ett tillfälligt jobb idag. Visste inte så mycket om vad det var. Åkte dit. Började kl sex i den arla morgonstunden. Slutade 15.30. Verkligen slutade.
Siljan Chark. Packat korv. Olika sorter. Hur jävla många sorter kan det finnas? Ett mycket statiskt arbete och lätt stressigt. Tyvärr kände jag redan vid lunch att ryggen började likna ett solitt barrträd. Alltså väldigt stelt.
Så nu håller jag mig hemma. Ont så inihelvete. Piller intagna. Första och sista dagen som korvpackare är strax till ände.
Imorgon ska jag visst spela bowling. Kämpa.
 
När människor gissar vad jag väger gissar de alltid för lite. 110. 115. Blir Brasse Brännström över det. Felfelfel.
140 jävla griskilon befolkar min kropp. Inte undra på att knäna släpper benflisor. Det jag skrev nu stämmer inte. 140 kg vägde jag för 13 dagar sen. Nu är det mindre. Ska bli ännu mindre. Det är dags nu. Men försök inte springa omkull mig än. Ni kan skada er.
 
Sprungit omkring med en äkta Rolex kring handleden. För att testa. Rätt coolt. Men jag är en enkel stackmoring. Så nu är den inskickad till Kaplans auktionsfirma i vår huvudstad för värdering och eventuell försäljning.
Rolex på en stackmoring är som att ge en dyngbagge rysk kaviar. Helt meningslöst
 
Kollat in en ny serie. "The Strain". Guillermo del Toro som skrivit ihop manus. Han kan ju sånt. Tyvärr kändes första avsnittet sådär. Men jag kollar vidare. Eller är det så att jag börjar tappa det? Bli vuxen? Ogilla mina gamla fina värderingar i form av monster och allehanda otrevliga typer? Nä, tror inte det. Vill inte det. Men mycket idag är för lamt. För enkelt. För räddhågset. Nåja, bara att kämpa på och hoppas man träffar på nåt guldkorn i den kulturella världen i film och böcker.
 
 
 
 
 
 

Som fan

Elva dagar på det nya året. Avklarade. Kändes oöverkomligt en stund där första dagarna. Men man kommer igen. Låtsasgår som John Wayne. Eller Gary Cooper. "Sheriffen" hette filmen. Kommer ni ihåg den? Med den skitsnygga bruttan Grace Kelly. Klockan som tickar fram mot tolvslaget. Gary Cooper svettas och våndas. Klockan tickar framåt.
Precis som med livet i övrigt. Bara att bita i. Grym film hursomhelst.
Spelat Quizkampen igen. Nu mot Bjurman. Han gillar inte Tv-serier. Matchstatistik 10-4-2. I min favör. Får skärpa till mig. Klarar inte ens alla filmfrågor längre.
Börjat träna. Promenad idag. En timme av evigt flyttande av fötter. Hur kul kan det bli? Såg inga vilda djur. Två tjuriga gubbar bara. Borde köras över. Nöjde mig med att trampa den här gången.
Går ner i vikt. Behöver det. Ska vara med på SM i början på februari. Behöver få upp syresättningsförmågan. Kämpar.
Läser om Frank Kornfeldt. Uffe Lundells senaste. Helt okey. Frank är som jag. Lite förbannad över människornas eviga dilemma. Dumheten. Så känner jag.
Imorgon gör jag premiär under skivstången igen. Blir intressant. Tänker ta det lugnt. Inte låta huvudet ta över. Det är farligt. Mitt huvud är farligt. Ingen ska tvivla på det.
Mycket dumheter nu. Terrordåd. Död. Jävelskap. Och de förbannade Sverigedemokraterna som gör billiga poäng på människors död. Jävla pack. Apropå dumma. SD. Hur grunt får man gå i tankebanorna?
Francesco Totti drämmer in två snygga mål ikväll. Han är 38 år. Magnifik. Det borde gå. Även vid 51. Att vara magnifik. Eller bara lik.
Var på bio igår och kollade "Taken 3" med Liam Neeson som Bryan Mills. Underhållningsvåld. Trevligt. Bryan är som jag. Våldsbenägen och fullständigt livsfarlig. Lite förbannad över människors eviga dilemma. Dumheten. Dumheten att ge sig på honom och hans familj. Så känner jag.
Nytt jävla år. Ska ju vara listor som dryftar den ena och det andra. Här kommer en lista från mig också.
 
De coolaste namnen i Vilda Västern bland revolvermännen
1: John Wesley Hardin
2: John H Doc Holliday
3: Harvey Logan aka Kid Curry
4: Bat Masterton
5: Robert Leroy Parker aka Butch Cassidy
6:James Butler Hickok
7: William H Bonney aka Billy The Kid
8: Harry Longbaugh aka Sundance Kid
9: Martha Jane Cannary aka Calamity Jane
10: William P Longley
 
By the way, William på tiondeplats. När de skulle avrätta honom medelst hängning fick de lov att göra det två gånger. Första gången repet sträcktes hade han fötterna i marken. Man hissade upp honom igen, släppte och visst. Det funkade. Känner mig lite som William. Faktiskt.
 
Äter bra mat nu. Lagar mat som en liten, energisk jävla kock. Idag blev det en soppa på röda linser. Indiskt. Daalsoppa tror jag den hette. Röda linser, chili, koriander, tomater, vitlök, ingefära, kardemumma, kanel och nåt mer rappel. Gott var det. Springer omkring i turban nu och försöker hångla upp kobror. Skiter i flöjten.
 
Som sagt, skivstång imorgon. Något jag ser framemot. En av få saker som är roligt. Hänt ett antal gånger genom åren att jag hamnar under. Inte får upp den sista repsen. Skyller det på mitt huvud. Kör alltid max. Många som sagt och säger de kör max. Men. Det gör de inte. De slutar med stången uppe och lägger tillbaka den jäveln i ställningen. Hur fan ska man veta vad max är om man inte kör tills man inte får upp stången mer? Beats me. Tandlösa jävlar
Men nu tänker jag köra lugnt. Klokt. Jag är klok. Hyfsat
 
Dags för några rader Frank Kornfeldt. Sängdags.
 
En lista till
 
Användbara ord som inte får glömmas bort
 
1: Fimbulvinter
2: Habrovink
3: Truls
4: Elokvent
5: Garrottera
6: Kanalje
7: Storvulen
8: Fotskrapa
9: Backhammer
10. Kukjävel
 
För övrigt började säsong tre av Banshee häromdagen. Euforisk över antalet helpsykopater i den serien. Karl Proctor eller möjligen hans assistent leder den ligan just nu. Karl Proctor. Lite som jag.
 
Godnatt
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0