Poppärla från Island

Strålande liten pärla från Island.Fiske med äldreboendet

Idag körde vi fiske för äldre återigen. Känns väldigt bra att vara delaktig i en sådan här aktivitet. Snart sitter man ju själv där och vill utanför väggarna. Då får någon gärna dra med mig på fiske.

Stort tack till mina hjälpredor idag...Min kära Helena och Fredrik Larsson från Skinnskatteberg. Fredrik går yrkeshögskola på Forshagaakademin och är här uppe och praktiserar.

Idag körde vi en inofficiell tävling och högsta vikt hamnade på 1180 gram, en brax och ett gäng mörtar låg i påsen. Ytterligare en brax kom upp. Tror alla fick fisk och Lillån är som jag nämnt tidigare tacksam på det viset.

Fredrik testar matchspöfiske innan start

Lite kortspel mitt uppe i fisket piggar alltid upp:-)

Spräckta tänder, ljuvliga mål och supporters

Har medvetet hållit en låg profil när det gäller Em i fotboll. Men nu får det vara slut med det:-) Extremt nervös häromkvällen när Italien klev in i turneringen med ett helt nytt spelsystem och spelare på ovana platser.....DeRossi som central defense! Jösses! MEN jösses igen, vad han var bra på den positionen.

Laddade upp inför matchen med shoppingrunda....inköp av Parmaskinka, mortadella och Taleggio. La fram min rosa Italientröja. Skickade sms till Balotelli och Cassano..." Gör MAGI" . Sedan en införmatchendusch, stänkte väldoftande italiensk cologne på mina darrande halsvener....sedan på med tröjan och matchstart! 

Blev också en bra match med två bra lag. Spanien som vanligt grymma på bolltrillande men ineffektiva och i ärlighetens namn blir det väl lite för mycket bolltrillande.

Italien! ITALIEN! Äntligen kände jag igen mitt landslag. En taktik. Ett försvarsspel som fungerade. Så jävla underbart.
Balotelli dock grymt spänd och totalt borta ur matchen. Varningen ingen överraskning precis men fick han inte den för lång och galen tjänst...?
Cassano lysande. Glittrande. Pirlos fötter är det inte många som slår. Giovinco fick komma in och visa hur man slår passningar i steget. DiNatale!
När DiNatale gör 1-0 spricker mina tänder och fyllningarna ramlar ur. Det blir ett tandläkarbesök i veckan. Men det ska kräva sina offer att vara....hmm...typ engagerad. Tur att jag var ensam hemma:-)

Hade DiNatale dragit in volleyn(som han i regel gör 9 gånger av 10)på Giovincos något formidabla passning hade jag inte behövt se någon mer fotboll mer. Allt hade varit fulländat.

Nu blir det en tuff match på torsdag mot Kroatien och gudarna ska veta att matchstatistiken mot Kroatien INTE är till Italiens fördel. Blir nervöst. Funderar på att montera en igelkott mellan skinkorna för att splittra nervöstankarna en smula. Men tror inte det funkar ändå. 

Hursomhelst. Min tro är stor. Min tro är äkta. Italien för guld. 

OCH naturligtvis måste man fixa supporters även för framtiden! 

Felicia och Hugo!

 

Mamma och Brandon

Brandon Flowers....Fantastiskt tilltalande röst. Kommer alltid, för mig, vara förknippad med min älskade mamma. När vi var inne i hennes sjukdomstillstånd hörde jag The Killers " Human" för första gången på radion och poppade den högt på väg hem från Norge.  Mamma ringde som vanligt och ville höra hur veckan gått och så ville hon bjuda på våfflor när jag kom hem. Så det blev våfflor.Troutsaver

Kämpat på med öringyngelutsättning i Siljansområdet i några dagar nu. Fantastiskt organiserat av den gode Bruks. Nu är det förhoppningsvis bara tre dagar kvar sedan är alla yngel utsatta.

Känns bra och som man verkligen gör en god gärning.

Imorgon blir det hemmavatten i form av Unnån och Djupån som ska få tillskott av öring. Hoppas på bättre väder då det varit kyligt och regnigt ett tag nu.

En samling yngel
Hmm, tror jag vann bredast rövtävlingen
Freddan sprider yngel
Kalibrering av temperatur
Slatten går i Stefan "Muggla" Larsson namnger öringarna
Roffe i Fuån
Fredrik and myself med sista slatten i Åbergsvassla
Gösta Olsén och Freddan tempkalibrerar i extremkalla Björnbäcken


Chernobyl Diaries

Premiär till veckan......RSS 2.0